- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
válasz
phulee #62072 üzenetére
Szerintem kezdetnek használd vagy a fix értéket (Flat fan curve) vagy a lineárist (Linear fan curve), legalább amíg megtanulod. Azok az alapok, illetve a gráf (Graph fan curve) még az ami más programokban népszerű és ránézésre elég egyértelmű.
Ha létrehozol egy görbét és rányomsz egy ikonjára, akkor ír egy angol leírást mindegyikről. Azt nem tudom van-e magyarítva, én értek hülye angolul (angol hülyéül viszont még én sem).Úgy látom hogy lehet felvenni hozzá egyéni szenzort is, ezek közül neked a Mix Sensor lesz a jó. Ennél fel lehet venni bármennyi hőmérséklet szenzort, aztán megadni hogy a hőmérsékletek közül a legkisebb (hidegebb), legnagyobb (forróbb), átlag, szumma, vagy kivont értéket írja ki. Pl. ha a cpu 40C, gpu 60C, akkor a minimum 40C, maximum 60C, average: (40+60)/2 = 50C, sum: (40+60) = 100C, subtract: (40-60) = -20C lesz.
Tehát létrehozol egy Mix Sensor-t, megadod neki a "Max" függvényt, felveszed a CPU és a GPU-t, és így van egy "virtuális" szenzorod ami mindig azt a hőfokot írja ki ami a kettő közül a forróbb. Aztán létrehozol egy linear vagy graph vagy akármilyen más görbét ami állítja a ventiket ezen érték alapján, legvégül pedig a görbét megadod a CPU-nak és a GPU-nak. uff.
Nem is tudtam hogy ilyet is tud. Hasznos.Szenzorok közül az alaplapot felejtsd el (ha ott valami túl forró lesz, addigra vagy elfüstölt valami fontosabb, vagy meghalt a lap), NVME-t csak akkor kell hűteni ha valami PCIE5.0 csodát használsz félkilós bordával, CPU-nál meg Ryzen esetén vannak a chipletek (CCX néven, asszem), a SoC (memóriavezérlő és egyebek, minden ami nem cpu mag), meg a rajta lévő GPU ha van. Meg talán egy "csomagolás" (package) amire már nem emlékszem micsoda, talán a socket, nem kell vele törődni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- OLCSÓ MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest