- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Na bakker, vettem egy SSD-t, ami nem is jó a korábban kinézett lapba
Valamiért úgy emlékeztem megy a pci-e m.2-es lapokban is csak nem tudja kihasználni a sebességet, de eszerint ezt benéztem
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
betyarr
veterán
üdv!
ide irányítottak a tápos topikból.az am1-es konfigomat szeretném (most már tényleg) cserélni.a jelenlegi konfiggal nagy szerencsém volt,mert az alaplapnak volt saját beépített tápja és csak egy adapter kellett hozzá és így meg megvolt olcsón oldva az abszolút csend.ezt nagyon megszoktam és továbbra is csendet szeretnék az új konfigból is hallani.
a választott proci a g4560 lenne.ehhez kellene egy jóféle mini-itx-es lap,lehetőleg minél jobb és minél olcsóbban (ajánljatok egyet-kettőt lécci),illetve tápellátás.nem tudom mi legyen ez és honnan?illetve milyen adapterrel?gondolkodom a picopsu-s megoldásban.először csak külföldi boltot láttam,azonban most felfedeztem egy hazai forrást is: [link] és [link].megbízható vajon ez a bolt?érdemes innen rendelni?ha a gépben csak egy ssd,egy hdd és egy (vagy kettő) venti lenne,akkor melyik picopsu-t vegyem?a 120-ast vagy elég a 80-as?milyen adaptert ajánlotok hozzá?
vagy alternatíva gyanánt ugyanolyan jó és biztonságos lenne egy paneltáp adapterrel? [link] vagy [link]
köszönöm előre is a segítséget!
-
Buckey
őstag
Megjött a 75 wattos tápegységem . Most tesztelem, kikapcsolva sajnos cicereg (csak nagyon kicsit), de csak annyira, mint a Sony tv-m tápja (de az is csak akkor, mikor a tv ki van kapcsolva). Mondjuk lehet azért, mert energiatakarékos és lejjebb veszi a frekvenciát? Beépítve meg sem lehet majd hallani.
És megterheltem mindennel, amivel csak tudtam, megy 100%-on! De nem tudom 4,7 A fölé vinni a fogyasztást!
Pedig rajta van 2db USB2 HDD (2,5 "), 1db M.2 SSD, 1db SATA3 HDD (2,5"), 1 telefon és egy táblagép (2A-es töltőjük van). AIDA teszt fut, közben meg egy 32 gigás full HD film is megy.Proci 49-51 C°, a kis 75W-os táp meg egy kicsit langyos, kb. fél órája nyúzom! Azt hiszem marad, bírni fogja!
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz betyarr #37903 üzenetére
Én is mini-itx-ben gondolkodtam, de aztán ez lett belőle. Nem sokkal nagyobb, nekem pont elfér. És „kidobtam” a G4560 gyári hűtőjét, mert egy nagyobb ugyan úgy hűti kisebb ventilátorfordulattal. És csendes a gép, vagyis majd gép lesz, ha bekerül a helyére, mert most csak a szekrény előtt működik (természetesen csendben).
-
betyarr
veterán
válasz Buckey #37910 üzenetére
b@cca meg,akkor ez így fail...a legolcsóbb mitx lap,amit találtam ~32k és akkor még nem beszéltem a méregdrága ramról és a picopsu-ról adapterrel cirka 90k meg már bazi sok lenne erre a projektre
mikorra fognak vajon kijönni a frissített 100-as mitx lapok,amik már támogatják alapból ezt a procit?[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz betyarr #37911 üzenetére
Kb. nekem is ennyibe került, pedig csak egy kis full hd-s, letöltő/filmnéző gépet szerettem volna a mini pc helyett (nem igazán viszi az ISO fájlokat).
De mivel erős gép lett, sokat sem fogyaszt, nem is akarom vinni sehova, és amire kell, arra nekem még sok is (jelenleg! ), így a másik gépem eladósorba fog kerülni.
A mini pc pedig megy a monitorra, hálózatba kötve csak megjelenítésre bőven elég lesz a teljesítménye, hiszen az új gép fogja a nehezét elvégezni a feladatoknak. -
betyarr
veterán
válasz #25954560 #37912 üzenetére
asrock-ot nem lehet megpingelni h nem akarnak-e frissitett bios chip-et kuldeni?
jó 5let,de sztem ha még nem kezdtek ráállni,akkor ez hónapok kérdése én meg jól be vagyok sózva tudom,mint egy türelmetlen gyerek,olyan vagyok
esetleg megtudni a bios verziot vasarlas elott?
anno kérdezgettem ilyesmit és asszem a p.c.x.-nél még azt se tudták megmondani,hogy hányas rev a lap meg egy másik webshopban is kérdeztem valamit (már nem tom mit),de persze arra is az volt a válasz,hogy nincs raktáron és nem tudják megnézni
Buckey: hát,ha mindent szinte a nulláról kéne felépíteni,akkor azt mondom,hogy oké,meg kell fizetni.de így,hogy lényegében cpu+lap+ram kell (na meg a táp),elég húzós a 90k.60,nagyon max 70k az amit hirtelen kipréselnék érte.
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
Ha csak a bios frissítés a gond van aki foglalkozik vele (2K az ára). Ezt írd aprón a keresőbe:
H110, B150, Z170 és tsai BIOS update az i3-5-7 7100 7300 7400 7500 7600 7700 cpu támogatáshoz
(nem linkelem mert nem tudom mennyire örülnének neki)Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
törölt tag
Én megkérdezném hogy összeraknák, kipróbálnák-e a konfigot a boltban, ebbe az "ingyen" bios frissítés is benne van.
Ha megvan már a CPU, akkor személyesen vedd át, előre jelezd a szándékod legjobb telefonon... és helyben segítenek éleszteni a szervizesek.[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz patomi #37917 üzenetére
és Duracellm...: webshopban szerettem volna megrendelni,de most eszembe jutott,hogy van egy ismerősöm helyben az egyik pc-s boltban.írtam is neki.már csak az kéne,hogy ne méregdrágán adják a kiszemelt lapok valamelyikét.
btw: ez a két lap mennyire tartozik az ajánlottak közé: [link] és [link]?
melyik lehet a jobb választás?illetve,azt olvastam az asus honlapján,hogy 7. gen cpu-val tudja a 2400mhz-s ramokat kezelni,de az asrock csak 2133-at ír.ennek van jelentőssége?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz betyarr #37919 üzenetére
Az a "baj" hogy elég elfogult vagyok az asrock irányába, nekem erről az ASUS lap kialakításról egy Gigabyte alaplap ugrik be. Várd meg a többiek véleményét!
A CPU foglalat-memória foglalat közti vezetékezés nem jelent limitációt elérhető órajelben, ekkora léptékben végképp. Csak az IMC határozza meg mit enged és ehhez a friss CPU-hoz kiadott bios natívan a 2400-as opciót is engedni fogja, ha az is IMC engedi natívan.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Na szépen lassan összeáll a dolog. Ami már nálam van:
- MSI B85N Phoenix lap
- Intel i7 4790 CPU gyári hűtővel
- Kingston KCP316ND8/8 2db RAM
- Samsung EVO 850 mSATA 500GB, Samsung 840 PRO 250GB
- Seagate ST2000 2TB HDD
- ASUS GeForce GTX 960 OC 2GB GDDR5 128bit PCIe
- Corsair Obsidian 250D (sajnos a jó árú használt nem eladó már, úgyhogy rendeltem egyet, ma jön)Esetleg egy moduláris tápot, meg hűtést tudnátok ajánlani ehhez a konfighoz, hogy hűvös, és halk legyen a masina? Táphoz annyit fűznék hozzá, hogy nyáron vennék egy minimum GTX 1060 6GB-os kártyát, de lehet hogy egy 8 gigás 1070 lesz belőle, azt el kellene bírnia.
Párom Phanteks Enthoo Evolv mATX házában egy EVGA GTX970 4GB SSC ACX, i7 3770 + Be Quiet Pure Rock, és egy EVGA SuperNova 550 GS van, és olyan a hangja mint egy felszálló Boeingnek, ha lehet ezt halkabbra szeretném megcsinálni.
-
dugo_
veterán
válasz betyarr #37921 üzenetére
Ha teljes gépként rendeled, akkor a 2-5ezer forintos összerakás árában megcsinálják, csak jelezni kell előre.
Lapot önmagában nem valószínű, hogy kibontanak frissítgetni.Asztalis topikból volt visszajelzés, hogy a H110+7. gen kombó vitte a 2400-as ramot teljes órajelen.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Yiggdrasil #37922 üzenetére
250D-ért nem adnék 30k HUF-ot, akkor inkább CM Elite 110A, vagy TT Suppressor F1, aztán mehet bele egy MSI Aero ITX kártya.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
betyarr
veterán
hát gyerekek,siker!megkérdeztem több helyen is,most az ip*n-tól írtak vissza,hogy lehet kérni a bios frissítést és ingyen megcsinálják! a varázsló ezt 3k-ért tette volna meg és még a lap is drágább alapból (nem akarom szidni,mert egyébként sok jót hallottam a boltról.de ez most nem ide tartozik.)
most már csak az maradt hátra,hogy mondjatok légyszi véleményt a lapról és prociról.időközben úgy döntöttem,hogy a beépített tápos lapot választom [link] mert adapterem az van és tápegység így nem kell hozzá.pro és kontra mondjatok erről a lapról valamit
illetve,még ugye kell bele so-dimm ram is.nem tudom mit érdemes.érdemes 2x4-et venni,vagy maradhatok az 1x8-nál?fury mindenképp,vagy simán jó a corsair is? -
betyarr
veterán
válasz AxBattler #37928 üzenetére
bizony-bizony!és ahogy nézem,végre a szállítási díjak is csökkentek náluk
to all: még az ugrott be,hogy ugye a 120-as fsp adapterem simán kiszolgálja ezt a konfigot?egy ssd,egy hdd és 1-2 venti lesz csak a házikóban.
szerk.: és még valami: ennek a 4560-as procinak milyen a hűtője?rendben van,vagy érdemes cserélni?
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz betyarr #37929 üzenetére
teljesítményre teljesen jó arra az 54W-ra, de nagyon morog silent módban, egy 1500Ft-os AC is jobb nála
kevés időm volt a vidéken töltött hétvégén így maradt a gyári de legközelebb megy fel rá a Scythe Mugen torony félpasszív módban
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
enginev3.0
félisten
Core v1-be könnyedén elfért az Asus H81M-R (19*18cm) (mATX) lap, igaz, hogy alapból nagyon kicsi méretű lap, de olcsóbb mint az itx-ek
Szerintem ez így elég szép
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
dugo_
veterán
válasz enginev3.0 #37932 üzenetére
Porszívó!
Gyönyörűen kirajzolódnak az előlapi 200-as ventik. -
félisten
válasz enginev3.0 #37932 üzenetére
Ja, de utána csak 1 slot-os VGA-t tudsz belerakni.
(#37933) dugø
Ezért jobb szvsz a Suppressor F1.(#37935) enginev3.0
Akkor minek neki ekkora kasztni?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
enginev3.0
félisten
Igen, kell majd, körülöttük is, de még várom a HDD-t a gépbe, ezért nincs kész, és ezért nem is foglalkozom most vele, de hétvégén meglesz, aztán hozok majd képeket
(#37934) AxBattler@ Ebben nem lesz VGA
Csak moziszerver[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
-
dugo_
veterán
válasz AxBattler #37934 üzenetére
Sajnos azt se. Csak az x1-es slot használható vga-nak, de az gondolom nagyon bottleneck.
Talán csak wifi/egyéb sima, egy nyák vastagságú bővítő férne bele az x16-os helyre. Mert a ház kb. milliméterekre (itt elvileg 10-15mm van, az nem elég egy slotos hűtésnek se) ott kezdődik, ahol a lap pcb-je véget ér.[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz AxBattler #37934 üzenetére
Mert tetszik
Először egy Air-x -ért voltam oda nagyon sokáig, megvettem, de nagy volt az asztalra, majd megláttam a Core v21-et és szinte rögtön megvettem
Aztán elkezdtem kis gépet építeni, torrentre, filmre, plex-re, és a Kolink Satelite után most megvettem a Core v1-et mert rohadt jól néz ki a kettő együttKisTesó NagyTesó
Igazából csak felesleges pénzköltés, de az meg mindig kell, amúgy minek kelnék fel reggel dolgozni
Nekem nagyon tetszikMásik lehetőség a lett volna, hogy egy olyan ház amibe két gép fér, de nem találtam tetszőt, sem olcsót
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz betyarr #37926 üzenetére
ne szégyenlősködjetek,nyugodtan mondjátok meg,ha valami nem stimmelne ezekkel a cuccosokkal [link] [link] [link]
ramnak ezt néztem ki.nem éppen olcsó,de ezt megtaláltam a lap memory supportjában.ennek az időzítése és a feszültsége rendben van vajon ehhez a konfighoz?
vagy vegyek olcsóbban corsairt azokat viszont nem találtam meg a támogatott ramok között -
Ispy
veterán
válasz enginev3.0 #37938 üzenetére
Egy dolog biztos: az a lényeg, hogy neked tetsszen
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz betyarr #37939 üzenetére
Nekem Asrock N3150 DC lapom van, de én csak HTPC-nek használom, arra tökéletes. De én alapból asrock fan vagyok, az ITX-es gépben is az van, az elődje is az volt, szóval az én véleményem nem ér
Proci OK, ramból inkább kittet vennék. Milyen házban is lesz?
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
cinemazealot
addikt
válasz betyarr #37939 üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy a G4560 gyári hűtője ugyanaz, mint amit a i3-6100-hoz adnak. Szóval nem egy nagy durranás, és nem is a csendesebbek közül való. Hogy pontosan mire érdemes lecserélni (ha egyáltalán érdemes), azt a Milyen CPU hűtőt vegyek? topic-ban kéne megkérdezned, ahol a konfigurációd többi alkatrésze alapján (is) tudnak majd Neked segíteni.
Ha a RAM-ot típus szerint megtaláltad az alaplap támogatási listájában, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy jó lesz oda. Mielőtt viszont olcsóbbal (vagy másmilyennel) elkezdenél kísérletezni, érdemes megkérdezni a boltot, hogy ha nem működik a lappal, visszaviheted-e. Engem pl. a HardverKER-ből (bestmarkt) nem kergettek el, sőt kérdés nélkül cserélték ki a RAM modulokat, amikor a régi lapomba kerestem új, még kompatibilis modult. Jó arcok voltak nagyon.
-
betyarr
veterán
ööö,ez ram kit amit linkeltem,2x4gb ebben a házban lesz elszállásolva: [link]
cinemazealot: hát igen,ezt már mondták valahol fentebb,hogy nem egy felüdülés ez a gyári hűtő
a rammal meg akkor inkább nem kísérletezgetek,mert sok galibát tud okozni.marad ez a kingston hyperx.egyébként a 120-as fsp maradhat ehhez a konfighoz?most olvasgatom a manualt és az az fsp-ből valamiért 150wattosat ajánl,míg más márkákból (delta,dell stb) meg kisebbet.pedig ami lap most van,az is asrock és 19 voltot kér szintén.
[ Szerkesztve ]
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz AxBattler #37925 üzenetére
Köszi az alternatívákat, de hacsak azok nem sokkal jobbak, mint a 250D, akkor maradnék ennél, mert nagyon megtetszett. Igazából ez az árkülönbség még belefér, nem tervezek sokszor házat venni.
Megnézem a tápokat, köszi!
Jut eszembe, ha esetleg szeretnék egy 1060-t a masinába, akkor melyik típus az ajánlott ITX-téren? Gondolom itt jobban számít, hogy milyen a hűtése, mint azokban a batár nagy tornyokban.
Illetve a procira meg a házra kell valami plusz hűtés, vagy jó az alap?
-
Ispy
veterán
válasz betyarr #37943 üzenetére
Jó, mert én az első linkben leírtakra válaszoltam na
Szép nagy ház, ha nem lesz VGA én bepróbálnék egy passzív hűtést a procira, ha tudsz rendes szélcsatornát csinálni.
Vagy egy jó kis overkill topflow, 500 rpm-es ventivel
De nézz be a szaktopikba, ott megmondják a tutit....
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Yiggdrasil #37944 üzenetére
Hát az attól függ, mennyi az annyi?
-
Yiggdrasil
aktív tag
Alapból 250k lett volna a keret az egész géphez, de aztán hozzájutottam egy Dell asztalihoz, amiből jött a 4790 és a RAM, illetve az AW-ból maradtak az SSD-k. Vettem lapot 20ért, házat 28ért (ez még visszamondható, ismerős boltból lesz, ha nem kell, akkor haverom elviszi), maradt még 202k a projektre. Nyilván nem szeretném az egészet elkölteni ha nem muszáj, de ha belefér egy erősebb VGA, egy minőségi, halk táp, illetve valami jó hűtés a CPU-ra meg a házba, amivel tökéletesíteni lehetne a masinát, akkor megfizetem az árát
-
Ispy
veterán
válasz Yiggdrasil #37947 üzenetére
Nekem 1060 3 GB + Corsair SF450 kombó van, de ha ilyen jól állsz pénzzel, akkor mehet a 1060 6 GB. Ha nem fontos a hely, akkor corsair rm550 37k, minőségi táp, félpasszív, moduláris. Ha kisebbet akarsz, akkor mehet a corsair sf450 szintén félpasszív, moduláris. Ha ennél kevesebbet szánsz rá, akkor Melyik tápegységet vegyem topik.
-
félisten
válasz enginev3.0 #37938 üzenetére
Ez igaz, a lényeg, hogy a tulajdonosának tetsszen!
(#37944) Yiggdrasil
Mindenképpen félpasszív hűtéses változatot választanék, de mivel 290mm-es VGA-t is képes elnyelni, ezért olyan nagy gondban nem leszel. Ilyen esetben én MSI Gaming X-et vennék."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Buckey
őstag
válasz betyarr #37929 üzenetére
Nyugi, elég lesz a 120-as táp.
Én jobban megterheltem a G4560 procit és a B250-es lapot, de a 12V-os betápon 4,8A-nál többet nem tudtam kicsikarni belőle. Úgyhogy most egy 72W-os táppal hajtom, azzal is teszteltem, de a táp nem volt forró, csak egy kicsit meleg. 4,5A-4,8A-ral!
A procihűtőt alapból fel sem raktam, helyette egy Alpenföhn Panorama suttog. Vagyis azt hiszem, mert 45%-on pörög, de semmi hangja sincs. 1050-en volt 100-os terhelésen, a proci 48-50 °C-on.
Amúgy elkészült a nagy mű!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest