- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Vissza rendeztem a sorokat, ismét halk és hűs.
Viszont előtte megnéztem pár apróságot.
Rájöttem, hogy az előlapra szerelt 120P nem volt szabályozva az elosztó használata során. Attól volt kellemetlenül hangos.
Na, de miért?
Ti is azt mondtátok, hogy jó lesz az az elosztó, de mégsem, sőt...Ha közvetlen csatlakoztatóm az alaphoz akkor vezérelt.
Ha beiktatom az elosztót akkor pl. már nem vezérlet, de csak abban az esetben ha van még egy venti a másik ágon.
Ha önmagában van az elosztón akkor ismét vezérelt.Mivel két db 120P -el rendelkezem, így két elosztóm van. Kettőből összehoztam egyet aminek mindkét szára tartalmazza a 4 vezetéket. (gondoltam, hátha ez a gond)
Helyzet változatlan.
Elosztó használata mellett csak egy venti szabályzott (általában a gyári Amd venti ) és a 120P az istenért sem csak ha szólóban van rá kötve az elosztóra.
Mindegy, csak nem értem a dolgot.
Kipróbáltam (mert én a passzív borda híve, nem nyughattam ) , hogy csak a 120P volt az előlapon, persze vezérelt állapotban és zéró cpu hűtő mit művel.
Netezés alatt kb. 55 fokon tartotta a procit, 900 rpm körüli érték mellett, de amint közeledett (pl. videó lejátszás) a 60 fokhoz már igencsak megjött a venti hangja, mivel ekkor 1700-1800 rpm körül szakított. nem nyúztam sokáig, de 2 db zenei klipet végig néztem és nem ment feljebb a proci hőfoka 62 foknál, viszont sikított a venti.Konklúzió:
Értenem kellene a lapom, Bios / Cool and quiet beállításaihoz és némi ügyességgel (venti elhelyezés) lehetne egy db házventivel is, sokkal halkabb megoldást találni ill. alkalmazni.(#3401) EarL 007
, de sokáig írtam a hsz.-em.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen program, ami...?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- DDR4 RAM modulok
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged