Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Figyu, én már azon töröm a fejem, hogyan tudom úgy elrejteni, hogy kiszedni se legyen egyszerű. Nem biztos, hogy marad a gyári dobozában. Te nem tudod, de akárhova megyek okkal parkolok úgy ahogy és néhány percnél tovább nem veszítem szem elől. Pl az nem férne bele, hogy leparkolok a westend elé és beugrok pl a Tiszába nézelődni, de pl a Nokia szerviz belefér mert ki tudok rá nézni. Ez meg egy közepes lakat + pl egy mozgásra riasztó kütyű + a kormányzár ad némi percet és ha mégis elviszik még egy kis plusz reményt. Azért nem mindegy.
-
runner 125
nagyúr
.. ha, elrejted a jeladót egy robogóban normális helyre, nem két perc megtalálni, más részből elég megnézni a tolvajkergetok videóit.
Mindenki azt hiszi (bennem is volt egy ilyen sztereotip elmélet), h a bringa, robogó tolvajok meg nem értett zseniként bűnöznek, profi felszerelésekkel járnak, s mindenki agyán túljárva tudnak lopni.
Közben pedig nagyon nem. Olyan piti, ostoba, lezüllött utolsó drogos suttyók, h sokuk azt sem tudja mijjaz a zinternet.Persze nem állítom, h nincsenek profik köztük, de azok nem a számukra pitiáner, 100-200.000Ft-os bringákat, robogókat fogják ellopni.
-
STDI
csendes tag
válasz
Kolondrum #30480 üzenetére
En lezarni se szoktam a varosban. Ha vinni akarja vigye. Gps-t nyomkoveto hulyesegre meg nem fogok 50rugot kidobni.
Ha elviszi az lesz az elso dolga a furgonban hogy atnezi, aztan az elso sarkon kidobja...
Mondjuk van egy veector lancom olyan mint amit az egyik video vegen a kukaba dobnak
-
kcsa
veterán
válasz
runner 125 #30490 üzenetére
Jó, ha az én bizniszem rontaná, én is lehúznám
Mind1, ennyi pénzért tavasszal úgyis kipróbálom. Első időkben úgyis rendesen figyelném (saját magam) hogy minden korrektül látszódik-e.
-
Bati0501
őstag
Bocsi,ha nagyon nagy hülyeség,de ezt a SpyBike-ot h lehetne berakni egy robogóba?Mert a bicajba direkt beletervezték,akkor egy robeszbe h varázsolnátok bele?Vagy mindegy ennek,h hol van,csak érzékelje,ha mozog az anyatest?
-
válasz
runner 125 #30490 üzenetére
Vagy egy GPS és egy olyan kütyű ami mozgásra hangosan riaszt.
Bati0501! Lesz motoros kivitele is. Január közepétől a tolvajkergetok.hu-n rendelhető.
-
runner 125
nagyúr
válasz
vicces #30486 üzenetére
Tény, h megosztó fazon, és szeret polgárpukkasztani enyhén kifejezve, de most hadd ne politizáljunk.
A sorozat szerintem frankó és új. Eddig ilyen nem volt.
Egyébként a legjobb megoldás szerintem valahol egy közepes minőségű zár lenne és egy ilyen nyomonkövető.
Mivel, ugye a legelső megmoccanásra beriaszt, s azért 10 perc alatt lehet cselekedni, mire elvágja teljesen a zárat.kcsa
Tolvajkergetők is próbálták, első videókban szó esik ezekről is, de megbízhatatlannak titulálták őket, sőt, tűnt el emiatt csali bringájuk is.
-
kcsa
veterán
Beböffentek ide is, idáig csak read only voltam néha
kínaiaknál (dx és társai) még nem néztetek körbe? Én ezzel szemezek mostanában. Az árkülönbözetből elég sok mobilnet havidíj kijön -
válasz
runner 125 #30479 üzenetére
és már világosan is látszik tomcat legújabb marketing csavarja. gondolom ő a magyarországi "kizárólagos" forgalmazó
én is lehet beszerzek egyet, mert lakótelepre költöztem a kertvárosból és most két nagytestű kutyával mínuszban vagyok. a lépcsőház tárolójába még nem volt merszem áthozni az ősöktől a gépsárkányt.. -
rjg
őstag
válasz
Kolondrum #30480 üzenetére
Én vettem egy personal trackert egy partneremtől. Két év szolgáltatás (benne a SIM havidíja) és az eszköz volt br 51 ezer forint. Az SR50 zárható tészében tartom, az akku felett, egy Nokia akksi van benne, ami kb 2,5 napot bírja.
-
válasz
runner 125 #30479 üzenetére
Én a GPS-re szavazok.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Kolondrum #30478 üzenetére
Nah igen, de egy olyan lakat is gyakorlatilag szarra sem jó: lakatteszt vidi.
-
válasz
runner 125 #30477 üzenetére
Közelítsük meg úgy a dolgot, hogy egy drága zár a robogóra megközelíti ennek az árát. Igaz utóbbi arra hivatott, hogy a lopást megakadályozza, utóbbi meg, hogy a lopás után meglegyen a kétkerekű. Sztem is drága. 20-ig oké lenne.
-
runner 125
nagyúr
válasz
SzlobiG #30473 üzenetére
Nah igen, ez az, h kb 20k-ért még azt mondja az ember, h oké, jó móka meglátogatni a tolvajt rendőrök kíséretében, de azért 40k + ...
Persze nyilván erről máshogy vélekedik az, akinek már lopták el több 100k-s holmiját. Meg itt vidéken, (Sopron - Szombathely) nem oly mértékben jellemző a lopás, mint mondjuk Pesten. Ok, a bringámat én sem hagyom kint még 1 percre sem, de azért érezhetően jobb e szempontból a közbiztonság.Viszont ez a SIM kártyás - GPS-es nyomonkövető szeirntem tuti megoldásnak néz ki akár autókba is.
Persze jóval nagyobb akksival, mint a bringás verziónál, de akár még úgy is el tudnám képzelni, h rá van kötve az autó elektronikájára, így állandó tápot onnan kapna, s plusz ha valaki trükközni próbál, kihúzza vagy két hétig akksiról is. -
Valaki le tudná nekem mérni a vizes hosszú Pigi blokknál (NRG Power DD/PJ; Runner DD/PJ) a variátor csapjának a hosszát, és külső - belső átmérőjét? Fontos lenne, előre köszi.
-
válasz
SzlobiG #30473 üzenetére
Igen, a tag a vidiben elkottyintotta ez év októbere és mivel késleltetve kerülnek fel a videók gondoltam kapható is. 40k+posta és jan 23-ra itt van. Én úgy vagyok vele jó ötlet és nem csak a motorra jó. Ha a motor megy is a levesbe az maradhat pl az autóba vagy a köv gen. robogóra. Mindig is érdekelt hol jár a robogóm pl ha szervizbe van.
Szerk: Most, hogy úgymond fény derült a hibák okára a km óra spirált majd én megnézem, remélem csak spirálos. 3k egy olyan nem nagy tétel. Ócsa meg egyelőre lefújva, de ki tudja.... Minimum 50km ide ha minden le is van zsírozva.
-
Láttok létjogosultságot egy olyan kütyűben ami GPS adatokat küld a motor helyzetéről? Nem occsó, de más téren már bizonyított. Ez kimondottan motorokra van kitalálva, alacsony energiafelvétel, zárt, stb stb.
-
válasz
runner 125 #30470 üzenetére
Értem, nem gondoltam volna. 12.6V van benne alapon melegben. Simán megy róla az index, de gondolom akkor az a mínusz pár fok adott neki. Márciusig biztosan rátöltök ha más nem úgy, hogy járatom a motort.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Kolondrum #30469 üzenetére
Az 50-es Jog-unkon akku nélkül ugyanúgy nem ment az index normálisan, de alapjáraton még a világítás is gyengébb volt.
Ez így van kitalálva - kell bele a normálisan feltöltött akksi.mod.
A fordulatszámmérő az impulzusokat a gyertyától veszi, viszont a tápot szerintem ugyanúgy az akksiról/motor generátorjáról, így nyilván, ha kevés volt neki, akkor az sem mozdult meg. -
-
válasz
Tothgera30 #30467 üzenetére
Manuális.
-
-
válasz
runner 125 #30465 üzenetére
Beletetted a bogarat a fülembe! [link] - Akkor amikor kint volt korábban azért nem villogott mert lemerült az akku, este a melegbe meg észhez tért és azért ment akkuról. Most de. sem volt benne akku és ha jól sejtem az alacsony fordulatszám miatt nem ment rendesen (rajta volt a világítás is). A fordulatszám-kijelző is észhez tért akkura kíváncsiságból berúgtam a garázsba. Akkor csak a Km óra halott. hm.
Meg nem kicsit füstöl. -
Mentem egy kört, jó volt meg minden, de a hideg tényleg megártott az indexnek. Azt csinálja, hogy bármelyik irányát nyomom meg kattan egyet és úgy marad folyamatosan világítva a lámpa. Az index relé az a cucc ami az akkunál van? Mert a kattogó hang aminek kellene jönni nem onnan jött régen sem. Magától az index kapcsolótól kéne jönni a hangnak. Most akkor hol a baj?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Tothgera30 #30462 üzenetére
Múltkor néztem h hardverapron is virít jó pár fekete ponttal.
-
válasz
runner 125 #30460 üzenetére
Tényleg, g@bo volt az.
#30463 runner 125: Mi jót csinált? Én korrekt emberkét ismertem meg benne, így PH-n keresztül.
-
válasz
runner 125 #30460 üzenetére
Már nem kell neki.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Tothgera30 #30455 üzenetére
Ez tényleg zsír, és tutti a km is.
Ki is keresett hasonló árért úgy 1,5 évig 50-est?
-
-
válasz
Tothgera30 #30455 üzenetére
Bizony 400k-ért biztos elhozható bár én ennyiért már 125-st vennék, de aki jó 50-est akar annak megéri.
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
vicces #30452 üzenetére
Most tényleg nem látszik?
Az egész műanyag ház tele van felragadt porral, szorrel, de meg 3 szúnyog is volt benne.
Azt hiszem csináltam tisztítás utáni fotót is, majd megkeresem este.Akkor szar a ház, vagy a szivacs. Eleve gumi tomitessel vannak ezek összerakva, más részből a szivacs több ponton is felfekszik, így nem kaphatja csak úgy össze.
-
válasz
runner 125 #30443 üzenetére
ezen mit is kell nézni? nekem tisztának tűnik.
bezzeg az enyém hogy néz ki már néhány száz kilométer után.. plusz ha úgy tartja kedve akkor összeszívja a szivacsot a kis 50es -
fesii
aktív tag
-
SirKero
őstag
Onnantól mikor már jobb az idő, az út is száraz, olyan március eleje szokott lenni,
-
-
Mikortól van "szezon"? Mit tekintetek annak. Eddig nem figyeltem mennyi van kint ezért belőni sem tudom.
-
runner 125
nagyúr
..én meg ma szétkaptam és kipucoltam a légszűrőt. 3000km után így nézett ki a ház:
(Szűrőről is van képem, de azon annyira nem látszik a por, kösz, szőr, szösz-mösz)Ebből is látszik, h ezért célszerű légszűrőspray-t használni. Ha, nincs befújva az egész a ház, akkor a sok leragadt dzsuva, egyszerre a szűrőre száll, majd onnan könnyebben a karbiba, s végül a motorba.
-
SirKero
őstag
Tegnap beröffentettem a burgit
Két hónap állás után a második indításra ketyegett -
Az ócsai kolléga milyen határidőkkel dolgozik?
-
-
GILERA
újonc
Hello Fiúk!!
Köszönöm a választ,csak még arra lennék akkor kíváncsi,h.melyik részén keressem az index relét??
Hol található meg az,a legkisebb bontás nélkül??
Köszi!!
üdv. -
AndrewTdi
addikt
Ha nincs hely a csomagoknak.
-
akos3
addikt
Jézuska hozott 1 pár Continenal gumit a ciberére. Elég jól eltalálta pedig nem is kértem
Már csaka tavasz kell, h fel is kerülhessen és mehessek
-
fesii
aktív tag
válasz
korpicschess #30435 üzenetére
Grat a jogsihoz! Remélem nem a 20évesek száguldozzunk mint a barom tömeget népesíted.
-
Grillo
őstag
[Erről] mi a véleményetek?
-
-
válasz
runner 125 #30427 üzenetére
Itt 12 fok van épp.
(#30428) Tothgera30 Én se veszem elő mer csütörtökre már megint 10 fok alatt lesz, de most lehetne gurulni nem vizes itt már.
-
-
10+ fok van lehet elővenni a gépeket.
-
fesii
aktív tag
válasz
Tothgera30 #30423 üzenetére
Szia
Köszi neked is kellemes ünnepeket kívánok! -
Boldog karácsonyt, motorozásban gazdag új évet kívánok minden kedves topicot látogató két keréken közlekedő társamnak.
-
GILERA
újonc
Hello Fiúk!!
Új vagyok itt!!
Van egy Gilera stalker 50ccm robogóm!!
Olyan problémám van vele,h.a villogóm alapjáraton rendesen villog,de ha már egy kis gázt adok,akkor már egyfolytában világít!!
Mi lehet a gond?? Tudna vki segíteni??
Előre is köszönöm!!Üdv,László
-
válasz
molnarpeter #30419 üzenetére
Gondolom!
Ebből lehet h ócsa lesz és all in one-ba mindent.
-
válasz
molnarpeter #30417 üzenetére
Dehogy automata.
Sztem spirálos mindkettő, de csak a km órában vagyok biztos. Jól be van építve alá sem tudok nézni.
-
molnarpeter
nagyúr
Sajnos én leginkább Simsonhoz értek (az van
), annál már a 60 ccm-es henger is képes csörgőssé tenni a blokkot egy év alatt, ha nincs felkészítve rendesen. Én vennék új főtengelyt, és a futott km függvényében akár csapágyakat és szimmeringeket is cserélnék. A karbit is újra be kell állítani a nagyobb hengerhez (nagyobb főfuvi), és valószínűleg magasabb hőértékű gyertya is szükséges lehet (NGK-t tudom ajánlani, szerintem a sima, azaz nem belógó elektródás ideális lenne).
SymbianOS: akkor mindkettő spirálos ugye? Én Fimollal szoktam kezelni az ilyen dolgokat (bovdent is), tartósan jó kenést ad a dolgoknak.
mp
-
válasz
Grillo #30398 üzenetére
Ennyi pénzből elég nehéz megfogni egy jó motort, persze lehet venni már mindenfélét, csak azokra költeni is kel bőven. Scara jó választás (de még tudok mutatni párat), korai példányok fekvő levegős Mina blokkal, örök élet, használt piacon sok olaszból hozott gép van, ezek nagy részében 30-40 ezer km garantáltan benne figyel, km óra persze visszatekerve ennek töredékére. Egy szép, felújított példányt érdemes megfogni ilyen áron, azok évekig elketyegnek, esetleg itthoni példányt, azok azonos évjárat esetén valószínűleg 20 ezer km-től nem igazán mehettek többet. Esetleg Piaggio Libert (Piaggio blokk, szintén nagyon tartós, nagyon sokat elfutnak), illetve Malaguti Ciak (Mina blokkocska).
Mutatok pár példát:
[link] - régi Mina
[link] - új Pigi
[link] - régi Mina
[link] - Pigi
[link] - Pigi
-
válasz
molnarpeter #30411 üzenetére
A km órára ez oké lehet meg is nézem mert az ősszel halt meg, de a fordszámos mát tészta az a fagyban. Arra tippelek lefagyott és amikor én beindítottam a motort eltörtem ergo ekkor ment tönkre. Azt is nézegettem merre kanyarog, de valahogy nincs ínyemre a berhelés. Azt sem tudom mi alapján méri a motor fordulatát. Jó lenne szezonra megjavítani.
Thx!
Ha csak a két spirál a hibás az is több mint 5k lesz.
Garázsban pöccre indult! A hideget nem szereti, úgy füstöl mint álat, melegben nem.
-
pubos
tag
válasz
molnarpeter #30411 üzenetére
Még egy kérdés.ezt a pufot már a hetvenes hengerhez vették rakták fel.a henger megvan fel tudnám dobni rá,karbit talán valamelyest be lehetne állítani hozzá.Főtengely viszont nem lett cserélve,és nem is áll szándékomba.A kérdés az lenne mennyire gyepálná meg a 70 ccm henger a tengőt.Vagy azért igy is el lehetne motorozgatni vele?
köszi az eddigieket is. -
molnarpeter
nagyúr
Karbi állítást megpróbálnám, de megjegyezném, hogy a kétüteműek elég érzékenyek a kipuffra, egy az adott hengerhez tervezett darab sokat dobhat a teljesítményen, de ha nem megfelelő, ugyanígy ronthat is. Mellesleg akár a görgőket is igazítani kellhet (csere) a változott teljesítményhez.
SymbianOS: elsőre csak az óránál csavarnám le, hogy megforgatja-e. Ha nem, akkor mehet teljesen le. Jó lehet a tekeréses vizsgálás, csak egyszerre próbáld meg mindkét végénél fogni, hogy érzékelhesd, hogy véletlenül sem dörzsöléssel hajt már. Talán még valamelyik vége is letörhetett, vagy elnyíródhatott. Megpróbálhatod azt is (ha letörött az egyik vége, és a konstrukció engedi), hogy megfordítva felteszed a blokkra, hogy megnézd, biztosan van-e kihajtás. Nem kell túlbonyolítani, de gondoltam leírok mindent ami eszembe jutott
mp
-
Honnan tudom meg, hogy a km spirál vagy más a baj? (aerox 50 - km óra spirál és fordszám spirál) Elég ha kiszerelem és megforgatom szakadt e?
-
pubos
tag
válasz
molnarpeter #30408 üzenetére
igen 70ccm hengert akartak rá rakni csak aztán mégse lett belőle semmi sokba került volna.és így került hozzám.
-
pubos
tag
Üdv
Légyszi aki tud segíteni tegye meg.
Malaguti f12 gyári karbi 50cmcm henger leo vince pufó.
Variátor gyári görgőkkel hátsó kontraszórugó fehér kuplung rugók a kicsik sárgák.viszonylag jól megindul 30-40 tempóig jól húz de ott a fordulat visszaesik.A vége 65-70de ehhez elég hosszú sík terep kell.Ha lejtős kicsit az út akkor persze hamarabb kipörög. Kérdésem mit kellene cserélnem bent hogy ne essen vissza a fordulat és egyenletesen gyorsuljon a végéig.
Köszönöm. -
Kényszerűségből valahogy betuszkoltuk a robogót a fűtött garázsba, mert az előbb amikor elindítottam sajnálattal tapasztaltam, hogy elektromosan kakukk lett. Index kerreg de nem villog, fordulatszám kijelző is megnyekkent. Ellenben szépen jár a motor, mentem is vele pár métert.
-
Motaba78
addikt
Én idén a robival kemény 380 km-t mentem
Már átlépte a 3000km-t 2008.05 óta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest