Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tothmaxy182

    őstag

    válasz kzkz #6757 üzenetére

    Nah, ma pont ráértem, úgyhogy gondoltam kísérletezem egyet az ABS nyomtatással. Már régen vettem ABS filamentet, de még nem volt időm kipróbálni. A nyomtatóm egy 130 dolláros Tronxy X1, néhány tuninggal... :)

    Először természetesen sima maszkolószalagra próbáltam meg nyomtatni, természetesen sikertelenül. Már a brim sem ragadt le.
    Másodszor megpróbáltam maszkolószalag + hajlakk kombóra. Ez sem ment, itt sem ragadt le már a brim sem.
    Aztán megpróbáltam maszkolószalag + hajhab kombóra, de ez sem ment.

    Ezután jött az, hogy csiszolópapírral megdörzsöltem a leragasztott maszkolószalagot. Ennyi. Nem fújtam rá semmit. És így már ment. Így sikerült kinyomtatni a fent látható 10mm x 20mm-es darabot.

    Azóta nyomtattam még egy darabot. Egy 45x30-as méretűt, ezt láthatod lent. Kocsiba szánom, napellenzőre csiptethető cucc. Ennél szintén megcsiszoltam a leragasztott maszkolószalagot, é ez után még kentem rá egy lehelletnyi ABS juice-t (ABS + Aceton). Tényleg csak egy minimális vékony réteget kentem rá, szabad szemmel nem is lehetett látni. És most is sikerült a nyomtatás. Úgy leragadt a maszkolószalagra, hogy warping közben (egy minimális warping volt a brim réteg egyik sarkán) inkább már a maszkolószalagot tépte fel az asztalról ahelyett hogy felvált volna a szalagról.

    Nah, örülök, hogy sikerült ABS-szel is nyomtatnom, így már a kocsiba is tudok készíteni ezt-azt...

    Minden szavam magánvélemény!

Új hozzászólás Aktív témák