Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigacsiga962
tag
Sziasztok ajánlottak gépet Creator 3 1 000 000 + Áfáért de adnak hozzá munkát amivel két év alatt ledolgozhatom karkötö lázmérőt kell csinálni ez szerintetek valós lehet vagy csak lehuzás? hallottatok hasonlot?
-
Scallion
senior tag
Nincs valakinek egy ender3 firmware amiben engedélyezve van az m600 és nincs szétmoddingolva (4.2.7-hez)? vagy a forráskód.
-
imibogyo
veterán
válasz
Holleanyo #29542 üzenetére
Azért egy közepes kategóriájú (80-150k) géppel már elég szép minőséget el lehet érni. Egy olcsóbb gép sohasem lesz Voron ez egyértelmű. Ettől függetlenül azért egy ilyen géppel is el lehet lenni és nagyon-nagyon sok embernek nem is kell ennél több (én ismerek olyat, aki még mindig az anno velem együtt vett Anet A6-jával tolja (persze van rajta sok tuning, de na...) és nagyon boldog vele, mind a mai napig. Amire neki kell (egyedi elektronikai cuccokhoz dolgok), arra tökéletes.
-
ADAM1337
nagyúr
szerintetek mennyit érhet egy lassan 2éves ender 3 nyomtató ?
Kb ha 40-50 óra nyomtatás van benne lehet sokat mondok.
Üveg lapos verzió, rugót cseréltem erősebbre. -
Saccco
nagyúr
Mostanában elégedett vagyok a nyomatokkal. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
rednifegnar #29535 üzenetére
ha prusaslicer-el nyomtatsz, a mintázatoknál a (filled) végűeket próbáld ki. nekem a rectilinear filled nagyon erősen tapad a tükörlapra.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar #29534 üzenetére
na kicsit tovabb jutottam. persze tobb probalkozast is csinaltam. mar egesz jok de a felinel felpattan az alaprol es akkor elrontja. vegul sikerult egyet kinyomni, de az is elvalt ezert lepcso lett benne.
eddig az segitett a legjobban, hogy leszinteztem 0.6mm-re, es felemeltem az elso reteg extrudalast 120%-ra, 220C-on. igy szinte belpaszirozza az uvegbe. levalasztasnal erezhaton nehezebben jon le. de sajnos itt is 2/3 magassagnal meghuzta, lathatoan osszehuzzza a gumi magat es az felhuzta az aljat, nem valt el, de lattam alatta a levegot, ettol lett egy lepcso benne.
probaltam 150%-al is nyomni ugy meg szebb es jobban tapados lett az alap, de akkor mar a kovetkezo retegeknel elkezdte turni magat, gondolom az anyag vastagabb lett nem csak szelesebb. ettol a felturt anyagtol allandoan eldugult a fej. majd megprobalom meg ugy is hogy az elso reteg utan egy magasabb emelest csinalok, ne tudjon belturni az alap retegbe. -
rednifegnar
senior tag
válasz
azbest #29529 üzenetére
igen rectract az nincs (amugy se szoktam hasznalni), direkt extruderem van nem bowdenes. nagyon tiszta uvegre nyomok, minden nyomtatas elott tisztitom. a pla az gyakorlatilag csak hutoben pattan le rola.
sebesseg 30mm/s, ez ala nem tudok menni mert pottyozni kezd. lehet tudnam egy picit lejebb tornaszni de 20-al mar nem volt jo. most a curaban minden cifrat kikapcsoltam, alig van iranyvaltas (ez sokat segitett).
de azzal meg nem tudtam mit kezdeni hogy mikor 2mm-et eleri a magassag akkor ne kezdjen el feljonni. te hany fokon nyomtattad? most kezdo reteg 245, utana 215. de ezeket igy erzesre allitom mert ugy tunt igy melegebben jobban letapad. hutes az megy rendesen. lehet ez is baj, tul lehuti es a miatt zsugorodik? esetleg melegitsem a lapot valamennyire? fogalmam sincs mi a jobb... -
honeypot
tag
válasz
Bedczooo #29531 üzenetére
Ender 3v2-n is 4.2.2 alaplap van. A firmware frissítés úgy működik, hogy ha felteszel egy firmwaret akkor mindaddig nem tudod ugyanazt verziót flashelni amíg ugyanaz a neve. Pl. fordítasz egy firmwaret, legyen a neve firmware-20210412.bin. Ha ezt átnevezed firmware-akarmi.bin-re akkor újra felmegy. Ha megint ugyanezt a verziót akarod flashelni akkor legyen a neve firmware-akarmi2.bin.
-
Bedczooo
tag
válasz
Scallion #29514 üzenetére
Ma rá kellett jönnöm hogy, a szoftverek telepítése SD-vel, csak különböző szoftverekkel telepíthető. Tehát ha, bent marad a micro SD, akkor nem indul és mind addig nem is fog, míg nem telepítesz egy másik firmware. Természetesen, az alaplaphoz illőt, csak más verziót.
Lényegében ez a titok nyitja! Rémes hogy, nem lehet normálisan használni a micro SD kártyával, elég egy áramszünet, véletlen bekapcsolás, stb.... Gondolom hogy, a 1.1.4 és 4.2.2 alaplapokkal van csak gond, nekem ezek vannak és ezek rosszalkodtak. Legyen az Ender 3 / 3 pro. -
Bedczooo
tag
válasz
Mr.Csizmás #29520 üzenetére
Tetszik a megoldás, lehet ki is építem, addig is marad a laptopról nyomtatás egyenlőre.
-
azbest
félisten
válasz
rednifegnar #29528 üzenetére
ahogy írtam, nekem a ragasztótól csak rosszabb lett, egyáltalán nem tapadt rá. A tiszta, natúr üvegre sokkal jobban tapadt, mint a ragasztóra.
amúgy meg rugalmasnál retraction ne nagyon legyen, bowdenessel eleve necces, ha rugalmasabb fajta az anyag. Sebesség meg nagyon alacsony legyen, 20-40 max. Mondjuk ahogy írod, ez kb stimmel.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Scallion #29527 üzenetére
sikerult odaig eljutnom, ha nem is tokeletesen indul de azert letapad es szepen dolgozik egy darabig (30mm/s). a sok iranyvaltas hajlamos megrantani a szalat es ott felszakad, ezert most csak a minmalis van benne es minden sebesseg fix, lehetoleg ne legyen rantas sehol.
meg persze jartam ugy is hogy nem tudta lehuzni a splunirol, mindig kezzel letekerem elore hogy szabadon logjon, de volt hogy nem figyeltem es szepen megfeszult es az rantott rajta.
na de a lenyeg, eljutok olyan 2mm magassagig szep a felulet, egyenletes hibamentes erre elkezd feljonni valamelyik sarok es onnantol persze kuka. ezt tobbszor eljatszottam. az a gyanum, hogy tul sok a hotagulas es ahogy hul le a teteje ugy huzza ossze magat ami meg felhuzza az aljat.
nem tom mit kellene, venti nelkul? esetleg melegiteni az elso reteg utan a lapot? vagy alacsonyabb hofokon folytatni az elso reteg utan?
(lakkozni meg ragaszalagozni nem akarok es nem vagyok benne biztos hogy segit.) -
Scallion
senior tag
válasz
rednifegnar #29526 üzenetére
Nekem volt olyan ,hogy száritani kellett meg le kellett csökkentenem 200 fokra. Igaz az tpu volt
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar #29524 üzenetére
na a lassu az nem jott be, sztem az van hogy az extruderem nem tud mar ilyen lassu sebessegen egyenletesen tolni anyagot hanem elkezd pottyozni (ezzel mar pla-nal is talalkoztam).
persze mar osszevissza mindent elallitgattam, van ami jobb lett de van ami nem javul, amikor elkezdi csinalni a brimet akkor huzigal pokhalokat mert nem tapad le rendesen es persze ezeket utana osszgyujti es elkezdi feltepkedni ami leragadt. de a leragadas is nagyon gyengus, nagyon konnyen feljon. nem tudom mivel lehetne az elso reteg jobbtapadasat, 235 fokon van most, nem tom van e ertelme emelni, szetegetni se akarom a cuccot. -
consono
nagyúr
Ha már sebesség, tegnap a YouTube az arcomba tolta a #speedboat challenge-t. Pl. Mondjuk ez a videó:
[link]
Hihetetlen potenciál van még a technológiában -
DAni198
csendes tag
válasz
rednifegnar #29522 üzenetére
Lassabban nyomtass, nekem ugyanezzel az anyaggal egészen 10mm/s-ig vissza kellett vennem a sebességet.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
dugesz77 #29516 üzenetére
annyira nem vagyok nagy magus, ez tpe ha jol olvasom a neten (a dobozan nincs rajta konkret anyag csak annyi, hogy filafelx).
odaig eljutottam hogy hideg asztallal mar jobb lett, a fila homersekeltet fel kellett emelnem most 225C-on volt, 30mm/s.
elso reteg egesz jo lett, de messze nem tapad ugy mint pla-val. ez is a baj mert 2-3 reteg utan elkezdi felhuzni a targyat es szepen felvalik az uvegrol... -
Bedczooo
tag
válasz
azbest #29518 üzenetére
Sajna ennél a gépnél, esetleg átalakítóval lehetne USB pen, addig marad a Micro SD. A megnyugvás kedvéért, elvégeztem szegénykén a, bent hagyom a kártyát és bekapcs. csak a nyomtatandó van rajta, ja és formáztam a kártyát. Sajna megint jelentkezett ez e hiba. Kicsit jobban bele túrtam a netre és sajnos nem járok egyedül ezen az úton.
Még egyszer köszönöm, mindenkinek!
Következő, projekt, védelem kiépítése a bent maradó kártya miatt. Egyenlőre manuálisan, aztán esetleg kicsit mélyrehatóbban is. -
azbest
félisten
válasz
Bedczooo #29512 üzenetére
mondom megint, vagy rossz az a kártya, vagy más partició is van rajta. Vagy nem választod le szabályosan a számítógépről miután rámásolsz dolgokat.
Mondjuk ender3-nál nem tudom mi a szokás, hogy közvetlen az alaplapi olvasóba szokás-e tenni a nyomtatandó fájlokat. Én a képernyőn lévő sd olvasót használom nyomtatáshoz tarantulával, a boardban lévő 128 megás kártyát csak a fw frissítéshez haználom.
-
dugesz77
őstag
válasz
rednifegnar #29510 üzenetére
TPU-nál az asztalt ne fűtsd. Sunlu-nál tuti nem kell, szépen letapadt eddig mindenhez.
-
azbest
félisten
válasz
rednifegnar #29510 üzenetére
egy biztos, a ragasztó stift nem jó tpu alá. Mikor kipróbáltam, akkor vettem észre hogy annál roszabb, minél több ragasztót kenek fel. Amikor sima tiszta üveg volt, akkor jobban ott maradt a helyén.
-
Bedczooo
tag
válasz
LógaGéza #29504 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Pofon egyszerű probléma volt! Nem hiszitek el, régi motoros vagyok a számtech világban, de ekkorát még nem szívtam.
A probléma, az volt hogy az SD gyors formázva volt és nem a teljes formázás, vagy is csak akkor frissíti a szoftvert ha teljes formázáson esett át az SD. Hiába teszel fel akármit a kártyára. A másik gond, hogy széria hiba ezeknél a nyomtatóknál, a kártya bent marad és kiakad az alaplap. Mind addig míg a fent leírtakat nem teszed meg. Remélem aki így járt, az fogja olvasni és nem a harmadik alapnál jön rá! Ender 3 pro, az igénytelen, szegényember nyomtatója..... -
rednifegnar
senior tag
hi, probalkozom tpe (rugalmas filaflex recreus) anyag nyomtatassal, egy gondom van nem tapad meg az asztalon.
probaltam 70fokon, probaltam szobahomersekleten, de nem tapad meg rendesen aztan persze elkezdi turni (olvastam mar mindent a dobozra 0 van irva, de mar olvastam 90 felett is). sima uveglapot hasznalok.
mit lehetne vele tenni? -
Scallion
senior tag
Én első körben a tápegységre gyanakodnék, és átnézném a vezetékeket is.
-
Bedczooo
tag
válasz
LógaGéza #29504 üzenetére
Nyomtattam, kész lett és ki kapcsoltam. Csak a nyomtatni való volt rajta a kártyán. Be kapcsolás után, már nem "Boot-olt". Szimpla kék kijelző.
Ez sajnos már a harmadik alaplap, amivel ugyan ez a szitu!!!
Az első egy 1.1.X zöld nyákos, gariztattam. Jött egy 4.2.2 alaplappal. Az is ugyan úgy. A neten közben vettem egy 4.2.2. másik alaplapot, ami ma szállt el. Mind 3 alaplapnál az SD kártya bent csak a nyomtatni való volt rajta és bekapcsolás után nem indult. Végleg nem indították a gépet.
Bin fájl nem volt fent. Ha a kártya nincs a gépben, bekapcsoláskor, semmi gond. Az SD kártyákat is cserélgettem, általában amit kaptam hozzá azt. Tehát a kártya nem lehet. Teljesen tanácstalan vagyok. Ez már a második nyomtatóm komplett cserével és a harmadik alaplap, mind más szoftverrel!!!!
Természetesen megpróbáltam a szitu után a , Bin fájllal SD kártyás szoftver frissítést, de még a PC-n keresztüli felélesztés sem járt sikerrel. Nem történt szoftver mókolás, mind gyárilag, ahogy jödttel szoftverekkel használtam mind 3 alaplapot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Karcmentes Független Apple iPhone 15 Plus 128GB Green !! 3 Hó Jótállás
- Eladó Xbox Series S 2db Controllerer
- ASUS TUF Gaming F15 FX506LU-HN1388T - 144Hz, i7-10870H, 8GB, 512GB SSD, GeForce GTX 1660Ti 6GB
- Nikon Z50 + DX 16-50mm VR 3 év garanciával
- Új! 'RETRO' Dell P1917S 19" 5:4 1280x1024 IPS LED - GLS csomagküldés az árban!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest