- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ton-ton
tag
válasz ADAM1337 #43841 üzenetére
Gyári direct drive-ot tettem rá, csak hogy TPU-t tudjak nyomtatni. Fillérekért adták (kompletten volt 12k)
Mondjuk szerintem nem érdemes upgradelni.
Baromi sokat rá lehet locsolni minimális eredményért.
Már alapból kérdéses mekkora sebességet bír az asztalrángatós technika...http://qtp.hu
-
poli27
Topikgazda
válasz ADAM1337 #43853 üzenetére
Az AMS nem csak a többszínre jó, hanem tudsz pl Petg-t használni support felületnek, és akkor olyan sima felületet kapsz mint soha eddig Mert 0ra leveszed a távolságot, és kvázi egybenyomtatja, de elválik egymástól... MOndjuk ezen a képen pont PVA volt a support felület de ez mind1 Én is emiatt vettem meg az AMS-t, de azért néha nyomtatok színesbe is..
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz ADAM1337 #43841 üzenetére
Az én ajánlatom: vegyél egy Bambu P1S-t AMS-el és csak nyomtass .
Egy ender 3-ból versenylovat varázsolni nem két fillér, az biztos, szinte teljesen át kell építeni, minek költenél rá, mikor azt pénzt egy sokkal jobb nyomtatóra is fordíthatod?
Ha márkafan vagy, akkor lehet a K1 is, csak hát az nincs olyan jó, mint as P1S és nincs hozzá AMS sem.
Persze ez szigorúan csak az én véleményem, te tudod mit szeretnél. -
ADAM1337
nagyúr
válasz ADAM1337 #43469 üzenetére
Lassan de biztosan haladok, már csak az apro finomhangolás van, bár nem érzem hogy akkora kunszt lenne a crtouch biztons javít valamit közbe, de ha a bed-en korrigálgatok 1-1 nyomtatás közben az többet számít.
Jelenleg itt tartok vele, bele állítottam a bed-be közben, az látszodik benne, egy 19,9cm-es kört 1 layer-be nyomtattam hogy lássam milyen a bed merre van közelebb távolabb.
-
Lookup
tag
válasz ADAM1337 #43466 üzenetére
Igaza van kzkz-nak. Ha minden nyomtatás elején lefuttatod a teljes bed mesht a G29-el (vagyis benne van a start gcodeban) akkor nem kell a többi.
De ha egyszer lefuttatod és szeretnéd eltárolni, majd visszahívni akkor kell a másik 2 parancs is. Azok meg úgy vannak mint ahogy írtam.
A bed mesh elkészítése és tárolása:
G29
*megvárod amíg végez*
M500
Majd a start gcodeban a következő sor hívja be minden nyomtatásnál:
M420 S1 -
Lookup
tag
válasz ADAM1337 #43459 üzenetére
Marlin firmware esetén:
A G29 lesz a bed leveling parancs, de ez csak a RAM-ba menti el a bed mesht, ami újraindításnál törlődik. Az M500 parancsot is alkalmazni kell utána, hogy a hosszú távú memóriába, az EEPROM-ba is elmentse a gép a mesht. Ezután minden indításnál az M420 S1 paranccsal hívható be a mesh.
Benne van az M420 S1 parancs a start g-codeban?[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz ADAM1337 #43459 üzenetére
Amikor nyomtatja a külső peremet, és megy egyik sarokról a másikra, akkor a Z tengely mozog, kompenzálja a Z eltérést? Ha nem látod, hogy mozogna, akkor fogd meg a kuplungot, amibe az orsó belemegy, azon is érezni, hogy kicsit mozog.
Ha nem mozog, akkor nem egyenlíti ki a Z eltérést nyomtatás közben. Ha mozog, akkor esetleg a touch X és Y offset-je nincs jól beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz ADAM1337 #15995 üzenetére
Sajnos ez az outer before inner wall miatt van. Ha konkav a modell, akkor sok support kell ahhoz, hogy jol sikeruljon, kulonben nincs amihez tapadni tud a legelso szal az adott retegen. A random seam alignmentet viszont bekapcsolva hagyhatod, az csak a reteg kezdopontjat valtoztatja, hogy ne egy fuggoleges varratszeru valamit lassal ott ahol kezdi mindet, hanem ez a hiba el legyen osztva mindenfele.
[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
válasz ADAM1337 #15995 üzenetére
"outer befor inner" - korábban a kolléga kihagyta a magyarázatból azt, hogy ezt csak akkor érdemes bekapcsolni, ha nincsenek overhang-ek a modellen.
Bármilyen overhang-es modell esetén az "inner before outer" sorrend javasolt.
A Z seam alignment viszont mehet nyugodtan, az csak szétszórja/adott helyre gyűjti (beállítás függő) a modell felületén a kezdő/végpontokat. (befolyással van a nyomtatási időre, ha szét kell szórnia - randomra van állítva - akkor valamivel több idő a nyomtatás; extra utazások+retractok miatt pl)[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz ADAM1337 #15957 üzenetére
A Z tengely zéruspontját jelző mikrokapcsolót tedd lejjebb... Nekem az alap Ender 3-on (nem pro) legalulra tettem és jól ki lehet vele szintezni a lapot.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Reggie0
félisten
válasz ADAM1337 #15894 üzenetére
Nem, ezek a beallitasok a kulso fuggoleges feluletek pontossagan es egyenletessegen segitenek. A vizszintes es alatamasztott feluleteken sok minden nem segit. Remelhetoleg ettol a kereked futofelulet felol jobban fog kozeliteni az idealis hengerpalasthoz, mert a mostani eleg nagyot ut. Megprobalhatod az "Enable Support Roof"-ot bekapcsolni es/vagy a support density-t megnovelni. Ezek mellett javaslom a "Minimum Support X/Y Distance" erteket 2mm-re felvenni, hogy jobban be tudjal a fal es a support koze nyulni szerszammal szetvalasztani es a stringing se akadalyozzon benne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Valorant
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN