Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mips

csendes tag

Sziasztok!

Ha már itt nemrég szóba került a Prusa Slicer. Nem tudja valaki, hogy amikor végre hajtja a start scriptet, akkor utána miért vár?

Az alap start scriptnél kimegy a fej a bal alsó sarokba, a tálca fölé egy picivel. Kicsit vár, és elindul a nyomtatás.

A Cura start scriptje olyan, hogy húz egy csíkot a tálca bal szélén oda-vissza és azonnal kezdni a nyomtatást. Ezt ezért szeretem, mert a nyomtatás megkezdésére a legutolsó retract miatti űr megtelik a fejben műanyaggal, valamint kialakul a kellő túlnyomás is a fejben. Ennek köszönhetően mire elkezdi a nyomtatást, már szép egyenletes vastagságú filamentet húz a nyomtatásban.

A Cura start scriptnek csak ezt a részét átemeltem a Prisa Slicer start sciptjébe. Ennek hatására a nyomtatás indulásakor azonnal elkezdi a bal szélére húzni a csíkot. Még akkor is ha nincs is teljesen felfűtve a fej. Gyakorlatilag azonnal csinálja amint megnyomom a print-et. Majd a tálca bal sarkában vár, amíg felmelegszik a fej a nyomtatandó gcode-ban beállított értékre. És csak ezután kezd nyomtatni.

Ennek hatására egy olvadt csomó marad a fej alatt abból az anyagból, ami a várakozás alatt kicsordogált a fejből. Majd ezt a csomót "szépen" belekeni a nyomtatás elejébe.
    Ha előre felmelegítem a fejet és a tálcát arra a hőmérsékletre, ami a nyomtatandó modell gcode-ban is be van állítva, akkor rövidebb ideig vár. De ez esetben is vár. És a csorgás is megmarad, még ha kisebb mértékben is.

Hogy lehetne elérni azt, hogy az oldal csík húzása után azonnal kezdjen el nyomtatni várakozás nélkül?

Új hozzászólás Aktív témák