Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
R1200GS
aktív tag
Van egy régi konfigom amiből kivezessem a háttértárakat.
Szeretnék bele venni egy 1 Tb-ost. Rendszernek, játékra, adattárolásra.
Kérlek ajánljatok egy megfelelőt.
10 éves gép, alaplapot kell cseréljek benne, viszont eldobni nem szeretném, jó lesz még a családban valakinek. -
degec
senior tag
ÜDV !
4 TB-os WD purple vásárlását tervezem..adatok letárolására a fiókba..vagy Red Pro-t
ezzel kb úgy gondolom nem van gond, igaz ?
Kell e valamit matatni, hogy a 4 TB egyben látszódjon ntfs fájlrendszerben, win10 alatt.. ?
Köszönöm a helpet !! -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Általánosságban, ha SSD mellé szeretnék adattárolónak egy 4TBos vinyót, amire a játékokat is telepítek, akkor elég egy 5400-as vagy inkább 7200RPM? Jelenleg 8GB a memóriám, ha sz szempont.
Elvileg "csak" betöltésekkor kerülhet hátrányba a kisebb fordulatszámú merevlemez (gondolom itt se sok az eltérés), játék közben nem jelentene hátrányt. Ezt így van?
Köszi: RR
-
Shokkolo
addikt
Ha játszani is szeretnék róla, akkor WD Purple vagy P300?
(2 TB méretben)Húz a szivem a WD felé, csak nem tudom, hogy tolerálja a játékot?
Esetleg nézzek mást?@M107:
Van valahol egy őskövület "bőrtokos" Barracudám,
anno egy táphiba miatt az elektronikája füstjelet adott, de csere után vígan használtam tovább.
A legjobb HDD-m volt, csak az ATA > Sata váltás miatt lett nyugdíjazva -
M107
addikt
Annyit halottam már itt, hogy a Sea Baracuda-k nem minőségiek kerülendők, venni kéne egyet mondjuk ha 3 év múlva is működik és 100/100 akkor is azt mondják hogy nekem szerencsém volt, de akkor sem ajánlott.
Valószínűleg igen. -
Dzsekó
addikt
válasz
veber0937 #62297 üzenetére
Igen, vehető.
Gismo: a Barracuda-k még mindig kerülendőek, javultak, de még mindig sok a hibás közülük.
Továbbá a WD Green-ek is ebbe a kategóriába tartoznak. Általában elmondható, hogy a 3 vagy annál több év garis vinyók vehetőek. Toshiba P300 is vehető 2 év garival, mert jól sikerült széria. -
Gismo
addikt
Sziasztok!
Van mostanság 3TB fölötti méretben olyan diszk ami kifejezetten kerülendő? Asztali gépbe tárolásra keresek vinyót. A Backblaze statisztikái szerint (tudom, hogy fenntartással kell kezelni őket) a Seagate-ek megbízhatósága fejlődött a 7200.11 és az ST3000DM001 óta, egész használható szintre.
Többi gyártótól is érdekelne kerülendő típusok.Köszönöm!
-
veber0937
tag
Hi
Ez mennyire lhet jó egy ssd mellé adtaok és játékok lennének rajta: WD Blue 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
-
Aurig@
őstag
Üdv. Mindenkinek!
Mi a különbség a lejjebb említett két P300 Toshiba közt?
és a
Ugyanis mindkettő azonos kapacitású, azonos sebességű, azonos cache méretű, kivéve, hogy az EZSTA két év garis.
Ezek igazak az 1 és 3TB-os változatokra is. Megéri az a 3-3500 Ft plusz összeg?
Köszönöm
-
M107
addikt
válasz
Piftuka #62287 üzenetére
"nem túl halk/hangos"
Van egy kis hangja de meglehet szokni, erre azt szoktam mondani, 4 gumi a csavarok alá és már nem is rezonál a ház ha HDD-től az a kis motorzaj meg elviselhető
+
nem lehet mellette pl aludni, dehogy nem próbáljátok ki nekem volt szerencsém, szerver szoba ittas állapotban párna, takaró, matrac, 12 óra múlva arra kelsz, hogy fázol és nem a hang zavarra ami ott van
Ettől fogva tudsz akár egy rosszul összerakott gép mellett is aludni normálisan.
Legfeljebb könyvekkel vagy téglával körbe rakod hogy annyira ne rezonáljon.UI:
Vagy aludjon egy másik szobában ahol nincs ott az aktuális gép, de aki rosszul alszik annak meg teljesen mindegy, úgy is felébred.
-
McReay
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 2TB-os merevlemezt 7/24-es használatra. Első sorban letöltésre lenne használva, de időnként egyszerre több eszköz is játszana le filmet hálózaton keresztül.
Tudnátok segíteni, hogy erre a célra melyik merevlemez lenne a legjobb választás?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Gabbbb
senior tag
válasz
Piftuka #62285 üzenetére
A p300 nem egy halk vinyó (persze nem is túl hangos azért), ha rákeresel statisztikákra megbízhatóságban inkább jobb, vagy legalább olyan jó, mint a WD red, a sajátom sajnos 1 perc inaktivitás után parkol és nem lehet állítani, de ez tolerálható, más hátránya nem igazán van.
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Az alábbiakban kérem a segítségeteket!
Főleg az utóbbi időben készített sok nagy felbontású fotónak és HD videónak, szinte teljesen kifogytam a helyből a gépemben lévő 1 TB-os Western-Digital 10EZEX merevlemezen.
Szeretnék mellé, vagy a helyére egy 2-3 TB-os, 3,5-es méretű, 7200-as fordulatú HDD-t.
Az árlistákat böngészve azt láttam, hogy óriási különbség van az adott méreten belül az árban.
A Toshiba palettájáról 3 TB-osat lehet kapni ~20.000 forintért, míg egy azonos méretű WD árban közel a duplája.
Ekkora a minőségi különbség a kettő között?
Nekem egy a lényeg... tartós, megbízható működésű legyen!
Köszönöm a segítséget!
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Jelenlegi felállásban 3 db 1,5 TB HDD-m van
Amire a letöltés(+tárolás) ment az egy Samsung HD154UI 1,5 TB ( 662 napos működési idő), amiken tárolok :
WDC 15EARS 1,5 TB (475 nap)
WDC 15EARX 1,5 TB (385 nap)A vinyók gumikon lógnak.
Sok cumót letöröltem, kevesebb hely is elég.
Arra gondoltam, hogy ki lehetne váltani 1 db 3 TB HDD-vel, amire menne a letöltés + azon tárolódna a mostani kb 1,8 TB cucc.Fontos, hogy halk és megbízható legyen, valamint a letöltés miatti munkát is bírja. Visszaolvasva a WD Purple és a Toshiba P300-at láttam ajánlottnak. Ezekből válasszak, ( melyiket inkább ), vagy van esetleg jobb alternatíva?
-
Mancsy
HÁZIGAZDA
válasz
vorosroka #60175 üzenetére
Sziasztok!
Hasonlóan jártam, december végén garanciában cserélték a WD2003FZEX meghajtót, mert leálláskor ugyanilyen hangot adott ki. A vadi új az első perctől kezdve ugyanezt csinálja. Működés közben baja nincs, az adatok is rendben. A régit hónapokig használtam így csere előtt, mert sokáig azt hittem, hogy a tápegység vagy egy hűtő csinálja. Baja annak sem volt, leszámítva ezt a hangot. Minden létező angol nyelvű fórumot, YouTube-hozzászólást átnéztem, elég elterjedt probléma, de a WD semmit nem mond, csak cseréli újabb ugyanolyanra. Tönkre menésről emiatt nem hallani, de a zajról nagyon sokat. Nem tudom mihez kezdjek vele, az alternatív Toshiba és a Seagate modell iránt kevésbé van bizalmam, a rossz vélemény is több. A HGST-nél szintén egész sok olyanba futottam, hogy "1 hónap alatt tönkrement" és "használhatatlanul zajos".
-
Gabbbb
senior tag
válasz
Intruder A 6 #62278 üzenetére
Szerintem p300-on kívül szinte semmi tapasztalat nincs a többi Toshibával, a p300 effektíve egy átcímkézett Hitachi..
A 4TB-os P300 egy teljesen más HDD..Az új fejlesztések pedig még annyira újak, hogy el sem telt annyi idő, hogy bárki értékelni tudja a hosszútávú megbízhatóságukat.
-
Intruder A 6
aktív tag
Na leszűkítettem a kört mi az ami belefér a keretbe:
WD Red 4TB
WD Purple 4TB
SEAGATE IronWolf 4TB
TOSHIBA X300 4TB HDWE140UZSVA
TOSHIBA X300 4TB HDWE140EZSTA
WD Red Pro 4TB
SEAGATE SkyHawk 6TB
TOSHIBA X300 5TB
TOSHIBA P300 4TB HDWD140UZSVAValaki megtudná mondani mi a különbség a két Toshiba X300 között?
Valamint a gyártó oldalán P300ból elvileg csak 3TB méretig van, ezt nem érem, leginkább az X300 5TB keltette fel az érdeklődésemet. -
törölt tag
Sziasztok!
WD RE4 WD1003FBYZ / WD2003FYYS teljesen csereszabatos a Hitachi ULTRASTAR 1W10001 / 1W10002-al [link]
Old stok-ot keressek WD-ből WD1005FBYZ / WD2005FBYZ-t, vagy megvehetem a Hitachit?
/Köszi/
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
WD RED 2TB HDD-m kezdi megadni magát 22% a kondició, pedig alig 1éves, még garanciás, de kellene valami helyette!
4TB méretben gondolkozok.
Torrentre és filmek futtatása lenne a fő cél.
De játék is lehet előfordulna néha-néha.Toshibák vannak most elég jó árban ahogy nézem.
P300-at látom ajánlották többen is itt, mi a helyzet az N300 és X300 típusokkal? -
Gawamatsu
senior tag
NAS backupra mi az ajánlott?
Seagate Archive HDD-t ismerem csak, bár kapni már nem kapható kb sehol.Jelenleg 6TB kapacitásom van, ami a 4ik lemezzel (ami most tartalék, hiba esetére) 9Gb-ra nőhet tömbcsere nélkül.
-
M107
addikt
Seagate Barracuda 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 ST2000DM008
Nem ajánlott a barracuda,
WD Purple 3,5 2TB 5400rpm WD20PURZ-85GU6Y0
Ez jó lehet, viszont torrentre (attól függ) egyszerre mennyit futtatsz nem biztos hogy jó oda inkább 7200 RPM lenne a jó de az hangosabb, vagy egy kisebb 240-500 GB SSD torrentre
-
M107
addikt
válasz
Leavemealone #62269 üzenetére
-
Jigli
csendes tag
Sziasztok!
Adattárolásra és torrentzésre szeretnék HDD-t vásárolni.
2 tipusban gondolkodom:Seagate Barracuda 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 ST2000DM008
ill
WD Purple 3,5 2TB 5400rpm WD20PURZ-85GU6Y0Nagyjából ugyan annyiért tudom megvenni mind2-t és újonnan, garival.
Számomra igazából a sebesség nem fontos. Legyen halk amennyire lehet és megbizható ill min 2 tb!!!
Jelen pillanatban egy:
WDC WD5000AAKS-00V1A0
és
Maxtor AL300S0van a gépben és ezeket szeretném nyugdijjazni (finoman szólva sem mai darabok).
Kinek mi a véleménye? természetesen más tipusok is szóba jöhetnek ha van jobb ötlet. Akár új vagy használt de hibátlan maximum 20 000 ft-ot vagyok hajlandó kiadni.
Köszönöm előre is!
-
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
A mostanában nagyon ajánlott WD Purple csak tárolásra ajánlott inkább,
vagy elbír egy hobbijátékos igényeivel is?HDD-re telepítenék pár játékot (GTA V pl.), de nem szeretném ha emiatt lenne folyamatos lag.
Ha nem bírja, akkor helyette valami "kellemesebb" árú, de ajánlott 2TB méretű HDD?Előre is köszönöm
-
Leavemealone
tag
Sziasztok! Asztali gépembe 4 TB-os halk HDD-t keresek adattárolásra, SSD mellé. Természetesen megbízható, ár/érték arányban legjobb példányt. Tudtok, segíteni?
-
Bandiahegyro
tag
üdv,
gondoltam megosztom, hogy wd20purz tehát purple új wd, sata2-es porton wd diag progival hibát dob:
smart offline immediate command error
sata3-as porton hiba nélkül fut.
Jumpert nem találtam, hogy kipróbáljam sata2-n sata2-re visszajumperelve. -
Gabbbb
senior tag
Toshiba p300 fejparkolását lehet valahogy kezelni?
Sajnos az enyém elég nagy gyakorisággal parkol, nem 5 percre van állítva. -
Tetsuo
őstag
"Előfordulhatnak gyári hibások is, notebook vagy asztali géphez van kötve ?"
Ez milyen kérdés?
Persze, hogy előfordulhat, ha valaki egy gyári hibásat asztali géphez vagy notebookhoz "köt".
A gyári hiba is előfordulhat, hiszen nem az űrsikló gyártási folyamatán megy keresztül egy merevlemez (sajnos) hanem tömeggyártás van.
-
M107
addikt
-
Loccze
tag
Szasztok! Asztali gépbe szeretnék kb 25 eből, i5 3gen 8gb ram mellé.
1TB winyót plusz kb 240 ssdt.
Mit ajánlanátok?Most egy corsair ssd 60 gb van benne meg egy 1.5 tb winyo. Az ssd kicsi, a winyo nagy és már gyengélkedik.
Köszi a válaszokat előre is! -
King Unique
titán
válasz
Gaab.mm88 #62262 üzenetére
Akkor még több közül lehet választani, ha 9,5 mm magas is belefér. Viszont, hogy pontosan melyiket, az attól is függ, hogy mennyire tartós kell, mennyi rá az anyagi keret stb. Ha az átlagnál tartósabb és nem a legolcsóbb kell, akkor pl. a WD10JFCX jó választás lehet. Ha olcsóbb, vagy esetleg 7200 RPM-es, akkor a topik összefoglalójában vannak egyéb ajánlott 2,5"-os merevlemezek is.
-
Gaab.mm88
újonc
válasz
King Unique #62247 üzenetére
Hello!
Az SSD mérete 7mm-es, viszont az SSD elött egy 9,5mm-es HDD volt benne, így bármelyik belefér. Kapacitást tekintve 1TB elegendő lenne. Persze SATA3-as felületű.
-
KFORboy
senior tag
Nekem pont olyan kellene ami amennyire lehet de totál hülyeálló...
Hiába vigyázok, valamiért ezek a terrás 2.5-ös vinyók meghalnak indokolatlanul nálam...
Korábban egy Toshiba most meg egy Seagate, mindkettő gyári noti 0Km-es HDD-k és csak úgy random elszálltak egyik pillanatról a másikra...Nemigazán értek a vinyók lelkivilágához, csak azt, hogy a fizikát nem lehet meghazudtolni és tény, hogy ilyen kicsi helyre bepasszírozni ennyi mindent biztos valami kompromisszummal jár.
-
KFORboy
senior tag
Laptopomba szeretnék 1TB HDD-t.
Valami olyan kellene ami nem fingik ki a napi 8 órás használat mellett 15-17 nap után...
Nemigazán lesz dobálgatva se semmi, de azért nagy ritkán megemelem és viszem ide-oda a laptopot, de akkor is odafigyelek hogyan teszem le, ne koccanjon és ezzel együtt az olvasófej is a tányéron.Másod meghajtó, de nem ODD helyére, hanem egy PCIe M.2 SSD (Rendszer) mellett a fő beépítő keretben van.
Eddig ötletnek a WD Red-et kaptam...
Valami ötlet innen is ?
-
King Unique
titán
válasz
zeus_2k14 #62255 üzenetére
Lehet, ha veszel hozzá egy 3,5"-os HDD-t fogadni képes USB-s külső házat / dokkolót / adaptert. Viszont ez ügyben már nem ebben, hanem a 3,5"-os külső házas társtopikban kellene érdeklődni (+ előtte elolvasni az ottani összefoglalót), ami a jelen topik összefoglalójában és a téma tudnivalóknál is említve van.
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Tanácsot kérnék. Elővettem ma a kb 10-12 éves gépemet . Van benne egy 1 TB-s merevlemez ( Western Digital Caviar Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX ) . Igazából a gépre nincs annyira szükségem, viszont a tároló igen. Kérdés, lehet ebből valahogy külső vinyót csinálni? Tehát használnám ugyan úgy, rádugnám laptopra stb..
-
Tetsuo
őstag
válasz
SkyLine3000 #62250 üzenetére
Előbb-utóbb minden winyó beadja a kulcsot.
Az eddigi leginkább bevált adatmentés a kőbevésés, de az is inkább egy piramis belsejében húzhatja igazán sokáig. Előtte javaslok valami jó tömörítést, mert vésni bizony nem kőnnyű dolog. -
Chris Kiki
senior tag
Sziasztok!
Jól érzékelem az összefoglaló alapján, hogy a 10TB Seagate BarraCuda Pro HDD nem lenne ideális választás 7/24 üzemre, NAS-ba? Ráadásul ez torrent drive lenne folyamatos olvasás/írással.
-
King Unique
titán
válasz
Akkor ezek szerint nem olvastál elég figyelmesen, mert az előbbi válaszokban 2x is le volt írva, hogy ha nem kell WD, akkor veszel helyette mást, ennyi... Az adott gyártó leminősítését illetően azok a dolgok pedig teljesen reálisan és jogosan voltak felvetve.
A biztonsági mentésre vonatkozóan valóban említve volt a külső merevlemez, de egyrészt azzal együtt is csak 2 db fizikai tárolóról beszélhetünk, holott az igazán fontos és pótolhatatlan adatokat akár ennél is több helyre javasolt menteni. Másrészt az állapota nem ismert, tönkremehet X idő múlva akár az is. A tartós adattárolásnak meg pont az az egyik lényege, hogy a fizikai tárolókat időnként cserélni kell, mert tönkremehetnek. Vagyis nem úgy megy, hogy veszünk 2 db külső merevlemezt, amikre 1x rámásoljuk az adatokat, aztán utána nem kell vele foglalkozni, mert örökké meglesznek rajtuk...
Egyébként meg kaptál választ az eredeti kérdésedre, csak el kellene olvasni az összefoglaló arra vonatkozó részét. Ott szerepelnek a 2,5"-os 2 TB-os kategóriában ajánlottként Seagate és Toshiba merevlemezek is. A "van még jópár gyártó, amik közül lehet válogatni" meg ez esetben pont nem igaz, mert az előbbi kategóriában jobb híján csak a Seagate, Toshiba és a WD opció. De azoknál is korlátozott a 2,5"-os kínálat. A Samsung eleve kiesik, mivel már X éve eladták a HDD üzletágukat, a Hitachi pedig 2,5"-os (normál) merevlemezt csak 1 TB-os méretig gyárt, azaz kb. sehol nincsen. Ha bővebb kínálat kell, több speciális HDD-vel, akkor a 3,5"-os méretkategória a jobb választás. De akkor értelemszerűen ahhoz való külső házra, vagy dokkolóra lesz szükség.
-
Dzsekó
addikt
válasz
HGST a legkisebb meghibásodási aránnyal rendelkezik, de meg is kérik az árát, még így is erősen ajánlott.
Toshiba P300 is jó, illetve Seagate 3+ év garis szériái. Barracuda felejtős.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Pixel topik
- Napelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest