- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen széket vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
milkabrams
őstag
válasz junior11 #63697 üzenetére
A rendszer ssd-n van. Úgy értettem, hogy a merevlemezben mozgó alkatrészek vannak és akaratlanul is nekib...om valaminek, ami nincs jó hatással rá. A fent említett kütyü 90 napot bírt és 1 nap alatt halálozott el.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
M107
addikt
válasz junior11 #63177 üzenetére
Egy szinten befog állni egy időre majd
Még egy ideig velünk lesznek a hdd-k, enterpriese vonalon főleg, utána olyan kb 5-6 év és olyan helyre kerülnek mint most az optikai lemezek.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
válasz junior11 #62291 üzenetére
Természetesen igaz, de mivel személyem már nem vásárol olyan sűrűn új hardvereket, mert nincs rá szüksége.
SSD 5 éves 5 hónapos 120 GB EVO 840
HDD 3 éves 3TB toshiba DT0ACA300, 4 éves 7 hónapos 1TB WD Elements USB3 külső merevlemez.A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
-
StradicHD
tag
válasz junior11 #60157 üzenetére
azt akarom hogy jobb legyen a gép és nyilván elösször 4gb rammot vennék a gépbe és utána ha marad pénz akkor gondolkozok hogy vegyek gyorsabb adat tárolót de ha ssd-t veszek abbol a lehető legolcsobbat akarom ami szóba jöhetés a tárhely nem annyira lényeg
néztem az árukeresőt 60 és 120 gigás ssd közül választanék de ahogy elnézem az árakat csak ez éri meg [link] meg ha a legolcsobbat akarom -
bolic
őstag
válasz junior11 #59826 üzenetére
Nincsenek bajaim a Green winyókkal, eddig 15 darabot vettem, mindegyikük kb. fél év-1 évig bent maradt a házban, ezután értelemszerűen ki kell venni, ha megtelt. Hihetetlen, mégis hibátlanok mindegyikük!
Most második WD EZRZ winyót éppen használom, az is oké!
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Dzsekó
addikt
válasz junior11 #59574 üzenetére
Ha csavarosan van rögzítve a rack-ben, akkor nem, még előny is, mert jobban szellőzik a vinyó. Akkor van gond, ha gumis vagy más nem fix a rögzítés, mert akkor bizony lötyögni fog a vinyó.
8MB cache már elegendő, nem sok mindent érzel nagyobb cache-nél, ez kb. paraszt vakítás, illetve még az lehet, hogy fizikailag nem tudnak már kisebb chipet belerakni. Ez kb. olyan, hogy manapság sem tudsz 80GB vinyót venni újonnan, lassan már az 500GB-osak is kikopnak és a legkisebb méret az 1TB lesz.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz junior11 #59542 üzenetére
WD10JFCX - 1TB WD Red tökéletes erre a célra. Parkolást kikapcsolod wdidle3-al egy életre, és soha nem fog leállni illetve parkolni. 9,5mm, csendes és 3 év rá a garancia.
LLKobe: ugyanúgy wdidle3-al lehet kikapcsolni. Nincs már meg a WD10SPCX-ed, amit tőlem vettél? Annak kikapcsoltam a parkolását anno.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz junior11 #56339 üzenetére
Köszi az infót, akkor ezek szerint már ebben sem Samsung HDD van: Maxtor M3 Portable 4TB USB 3.0 STSHX-M401TCBM ?
3,5" Seagate 1TB-os HDD-k egyébként milyenek, ajánlanád őket? Mert elolvastam itt a topic bevezető részét és majd az összes ajánlott HDD WD.
-
jim bcs
nagyúr
válasz junior11 #56317 üzenetére
(#56317) junior11
Köszönjük az átirányítást!(#56321) AXisBOLD
Igazán nincs mit, inkább az dönti el a leendő hdd típusát, hogy mennyire fontos adat lesz rajta, illetve a keret. Ha kevésbé és nem pótolhatatlan, akkor nincs értelem az Enterprise-okat célba venni.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Kowax
tag
válasz junior11 #56267 üzenetére
Köszönöm a linket! Ott van infó a zajszintről is. 2,5" 1 TB : idle/seek: 24/25 dBA. Azonban rákerestem a 3,5" 2 TB-osra is, ott idle/seek: 23/24 dBA. Most akkor a 3,5" mégis csendesebb lenne? Mennyire lehet ez valós adat?
Igazándiból csak azért, mert jó lenne legalább 2 TB, de a 2,5" verzióból csak 1TB-os van.Böff!:))
-
Piftuka
veterán
válasz junior11 #56221 üzenetére
Köszönöm! A hangosság nem probléma. Feltételezve, hogy a jelenlegi, 7200 RPM-es WD Blue-hoz képest nem szignifikánsan hangosabb a Black.
Egyébként jól érzékelem, hogy "rosszkor" vásárolok HDD-t? 6 éve az 1 TB-os Blue-t, 14.000 forintért vásároltam, 3 év jótállás volt akkor rá.
Most 20.000 forint alatt "épkézláb" WD 1 TB-os nincsen, a Blue-ra már "csak" 2 év a jótállás, a Black pedig inkább 30.000 forint ebben a méretben...
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz junior11 #56219 üzenetére
Azért én nem várom meg, míg eljut odáig a merevlemez állapota.
Egyébként, ha definiálni kellene az érdemi különbséget a WD Black / WD Purple / WD Red merevlemezek között, akkor mi lenne az?
Azon túl, hogy "leggyorsabb" / "for surveillance" / "for NAS"...
"Aquila non captat muscas."
-
jim bcs
nagyúr
válasz junior11 #55980 üzenetére
(#55980) junior11
Felvittük az összefoglalóba 2 napja az újakat, jók a tapasztalatok így bekerültek, kivéve a Barracuda mert az nem remekel, Firecuda-ból 1-2 példány szintén ok de ott van ami nem százas.(#55985) Alex91
A SkyHawk inkább DVR/NVR alá és csak azért mert melegebb mint a WD Purple, az IronWolf és IronWolf Pro az ok.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Geree
senior tag
válasz junior11 #55965 üzenetére
igen, az 1TB-os red-et láttam.. .bár érdekes módon itt nem írják, hogy lenne 2.5"-os RED, itt meg látszik az 1 TB-os...
IronWolf szintén csak 2.5"-os-ban jelentkezik a Seagate oldalán.. (érdekes, hogy az is piros )a friend in need is a friend indeed
-
jim bcs
nagyúr
válasz junior11 #54646 üzenetére
Még semmi konkrétat, csak, hogy jön új széria a Black-ből és Purple/Red-nél is. Ha igazak a pletykák akkor egy picit csendesebbek lesznek mint a mostaniak, gari marad 3 év.
Black/Blue-ból 1TB-tól kezdődnek majd a tárolók és ezalatt nem lesz semmi, a garancia lehet a black-nél is 3 év lesz, de ezek még csak pletykák, majd meglátjuk mi lesz. Még azt sem tudni, hogy új nyákok is jönnek-e alájuk, HAMR lesz-e, TLER melyiknél lesz és melyiknél nem, stb., tehát ha majd van biztos infó azt megosszuk veletek is.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz junior11 #53646 üzenetére
Játékokra gondolva sebesség miatt 7200-as blue. Green pedig hajszálnyival gyorsabb mint a red 5400 asban (1tb és 2tb os mértem), de tartósabb a red.
Én úgy gondolom hogy a red és green között minőségben van inkább különbség. Hosszabb távon nem teszteltem redet nem 24/7 ben, greenek mentek nasban és döglöttek is meg halomszám igaz 3-4 év után. Redből még egy sem jött vissza.
Szóval ha játékra kell akkor blue a középút. -
válasz junior11 #53637 üzenetére
Blue és Green való otthoni asztali felhasználásra. Red-et Nasba és szerverbe szoktuk rakni, esetleg workstation gépekbe amiket nem kapcsolnak le. Most itthon van nálam kettö tesztre. Asztali gépbe nem biztos hogy raknám de inkább mint a lilát.
Lauda
Nekem totál logikus ha valamit 24/7 re terveznek mehanikailag és firmwareben is akkor nem totál az ellenkezőjére használom.
DVR normál esetben 24/7, az hogy te lekapcsolod az azért nem átlagos. -
King Unique
titán
válasz junior11 #53314 üzenetére
Olyanom is van, de külső házban nálam még nem sípolt. Illetve rövid ideig volt laptopban is, de ott sem figyeltem fel erre. Persze, mivel többen is emlegetik, vsz van benne valami. Illetve a sípolás egy dolog, de ha nem okoz semmi különösebb problémát, akkor nem feltétlen kell vele foglalkozni.
-
jim bcs
nagyúr
válasz junior11 #53259 üzenetére
(#53259) junior11
Nem általánosan, de onnan szokott leesni 87-85%-ra amikor már megfontolandó egy másik hdd vétele és adatmentés ha addig még nem történt meg. 87-85% után az esés lehet látványos és lehet elhúzódó, viszont a végkifejleten nem fog változtatni, előbb vagy utóbb a hdd elszáll.(#53260) BB555BBB
Nincs befeszítve, meghúzva mint állat?(#53261) vzaza
Amint fentebb írtam a lehető legbiztonságosabb adattároláshoz legalább 2 hdd szükséges, egy a fiókban amire időközönként mented az új adatokat, egy pedig az aktívan használt, természetesen a másodlagos később is pótolható + esetleg felhő. Ha ezen elven vagy akkor mehet az 1TB WD Blue (WD10EZEX) vagy legolcsóbban a Toshiba, lényeg, hogy fontos adatnál előbb vagy utóbb legyen 2db belőle. Mehet 2,5-es is simán, én ezeket preferálom, csendesebbek és hűvösebbek mint a nagyok, mehet az 1TB HGST 7K1000 vagy 1TB Samsung M8 is.(#53263) sheratan
A green-t én nem ajánlanám, ha nagyon az alja kell olcsón és nincs tovább keret akkor toshiba, de egyik se éltebiztosítás. Ha kompakt kell akkor a 2,5-esek között kellene csemegézni, itt 2TB-ig nyújtózkodhatsz.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz junior11 #53080 üzenetére
(#53080) junior11
Nagyon egyszerű, mert ez nem link, csak kiemelés (ilyet ne keress, nálad nincs ilyen lehetőség)(#53079) andatti
A sata 3 oda-vissza kompatibilis mint a sata 2, vagy mint az usb 2.0-3.0, annyi, hogy sata 2-n a sata 3-as hdd nem fogja hozni azt a sebességet amit sata 3-on hozna.[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz junior11 #53080 üzenetére
Esetleg ez? Bár én guglival kerestem rá, de leírás alapján azonosnak tűnik...
-
M107
addikt
válasz junior11 #52842 üzenetére
Használd egészséggel.
Amúgy egy baj van a külső WD-kkel a parkolás ahol nem tudod szabályozni ott parkolgat is rendesen, (pl smart tv külső hddje-ként) anno 1 hét alatt durván 2000 parkolást szerzett még az asztalim vagy notim melett ahol fut a HDS ott : friss adat 2551 indulás utóbbi durva 6 hónap[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
tomi5244
őstag
válasz junior11 #52772 üzenetére
Közben mindenhol 7200rpm-es fordulatot olvasok az adott my book típusra, és az új usb 3.0 elements példányok is ilyen rpm mellett dolgoznak.
Amúgy mennyire van kőbe vésve nas tekintetében a wd red használata? Pótolható adatokat tárolnék inkább, raid1-re nincs lehetőségem anyagi okokból. torrent, film, megosztások, media stream házon belül, erre használnám. Mert 2 green árán cirka 20, de 15 ezret tuti tudnék spórolni.
T
-
King Unique
titán
válasz junior11 #52688 üzenetére
Használni nyilván használhatja, az ok. Viszont, ha a megbízhatósága kétes és elkezdi dobálni a szektorhibákat, akkor az se jobb, mint az egyébként megbízhatóbb Rednél esetlegesen előforduló probléma. Utóbbira meg ugye nem volt eddig a gyakorlatban különösebb panasz.
2,5" notivinyók fejlesztésében a Seagate most az élen jár. Legutóbb adták ki a 2 TB-os, 7 mm magas, 1 TB-os lemezeket használó típusokat [link]. Ehhez a képest a Toshiba és a WD a maga 4 tányéros, 15 mm magas monstrumaival nagyon el van maradva...a Hitachi meg eleve nem gyárt ekkorát... Tehát ilyen téren jó a Seagate, bár a megbízhatóság már más dolog. De az M8 / M9T általában azért többnyire jó szokott lenni.
-
King Unique
titán
válasz junior11 #52684 üzenetére
A 3,5" 5400-as Blue az már valójában mind Green, ha jól tudom. Szimpla átcímkézésről van szó, amit az összefoglaló is kiemel. Aztán, hogy azok mennyire jók és megbízhatóak, azt döntse el mindenki maga...
(#52685) torma99: itt a topikban nem igazán ajánlottak, mert állítólag nem annyira megbízhatóak. De mindig akad pár tag, aki jön és bizonygatja, hogy a nála üzemelő X TB-os példány teljesen ok. Ekkora árkülönbözetnél viszont már valóban érdemes megfontolni. Saját felelősségre nyilván veheted, aztán majd elválik. De, ha annyira biztosra akarsz menni, akkor lehet jobb, ha az összefoglaló és itteni szakik tanácsai alapján választasz. 2 TB felett pedig alapból GPT-re kell inicializálni a lemezkezelőben.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz junior11 #52419 üzenetére
Lehet, nem csak a WD-kkel van gond, de arányaiban eléggé rosszak a srácok. Akkor talán az egyszerűsített kérdés az lehet, hogy melyik kicsit is normálisabb 7200-as HDD kapható 5 év garival? Esetleg valami nem WD...
WD = Worst Drive
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Árnyékos sarok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Autós topik
- További aktív témák...
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Eladó Thosiba 3,5 1TB os HDD 100/100% os
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)