-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
válasz
jim bcs #61998 üzenetére
Köszi a vicces útbaigazítást
Amazonon most 36-37e Ft-ért adják külső házban, gondoltam lecserélem az 1200napot futott WD Red vinyómat, de így inkább átgondolom ezt mégegyszer.
ui: Pont most érdeklődik egy másik kolléga is ahogy látom.
-
nerozol
tag
Sziasztok!
Seagate STEB6000403 Desktop External Hard Drive – 6 TB merevlemezről mi a véleményetek?
Felejtős, vagy megéri inkább egy NAS+ belső merevlemez kombó erre a célra? Főként Adatmentés lenne a cél. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Czimby #61995 üzenetére
Nagyon messzire. Ajtótámasznak meg kicsit drága, ~1.4k-ért már van Inox, ennek a széle gumírozott így ha nekikoppan az ajtó akkor van ami tompítson, a Barracuda sima alu gumicsík nélkül így koppanni fog az ajtó, az Inox ajtótámasz jobban megéri.
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Van otthon egy 3 kamerás NVR-em aminek a központi egysége az asztalomon pihen. Jelenleg egy régi 500-as Samu HDD van benne, aminek kissé zavar hangja. Egyrészt a lemezek forgó hangja is kihallatszik a házból, illetve a fejhang is.
Jelenleg csak mozgásérzékelés esetén rögzít a rendszer, így kb a felvett adatmennyiség 2GB/nap. Ha folyamatos rögzítésre állítom, akkor kb 30GB/nap.
Gondolkozom hogy kicseréljem-e egy 256-os SSD-re (egy olcsó TLC-s még a 30GB/nap terheléssel is évekig elmenne gondolom), vagy tegyek-e bele WD Purple-t. Mennyire kell tartanom attól, hogy a WD Purple is hallható lesz? -
Czimby
addikt
Seagate Barracuda ST6000DM003 nagyon kerülendő?
Adattárolásra lenne használva külső házban vagy nasban. -
Dzsekó
addikt
válasz
bobitusz #61993 üzenetére
WD30EZRZ nem ajánlott, mert nem olyan megbízható, helyette a 3 év garis WD30PURZ ajánlott., de ez 27k-ba kerül. Ha sokallod rá a pénzt, akkor inkább Toshiba P300-at vedd.
WD30EZRZ van túlárazva, nem tudom miért. Még a sokkal megbízhatóbb és +1 év garis WD30PURZ-nál is drágább. Vicc.
A P300 meg jó áron van és még megbízható is, úgyhogy az is vehető. Ha játék is lesz rajta, akkor inkább ez, mert gyorsabb a WD30PURZ-nál, ami meg viszont halkabb, köszönhetően az 5400RPM-nek.
Seagate-ből Barracuda nem ajánlott, viszont Skyhawk vagy Ironwolf vehető szintén 3 év garival. -
bobitusz
csendes tag
Üdv!
Régi 8 éves Samsung 1TB-os HDD-m elkezdett haldokolni, HDS szerint 100% teljesítmény, kondíció elkezdett visszaesni 98% ról 94% pár nap alatt, és mivel helyhiányom is van szeretnék egy 3 TB-ost venni főként adat tárolásra, zene,filmnézés, 1-2 játék stb ...
A mostaniak mind 7200rpm (van még 2 WD 1TB) A WD elég jól bevált nekem,
de amit kinéztemestern Digital 3TB 64MB SATA3 WD30EZRZ (~28e ft)
5400rpm, nem tudom, hogy ez mennyit számít az én esetemben?illetve őt néztem még: Toshiba 3TB 64MB P300 HDWD130UZSVA OEM (~22e ft)
furcsa, hogy ilyen olcsó, mi ennek az oka? és gyorsabb isSeageteket nem ismerem, de nem zárkózom el tőlük
szempont még a csöndesség, és a megbízhatóság
25 ezer ft-ot szánnék kb erre, ha jobb a WD a lassabb fordulat ellenére akkor nem sajnálom rá a + pénzt
-
kolopele
nagyúr
válasz
Csongi2015 #61991 üzenetére
Zaj szempontjából a WD jobb, mivel 5400 - as. Ha az nem igazán zavar, jó a Toshiba is, talán az egyik leghalkabb a 7200 - asok között, pár napja volt szerencsém hallani kettőt is, igaz csak az 1TB - osat.
-
Csongi2015
tag
Sziasztok!
Szeretnek venni adattarolasra merevlemezt,ketto van amit kineztem.
https://www.pcx.hu/toshiba-3tb-64mb-p300-hdwd130uzsva-oem-merevlemez-217993
https://www.pcx.hu/western-digital-2tb-64mb-sata3-wd20ezrz-merevlemez-060783Melyiket vegyem szerintetek.
Koszonom!!
-
KBalázs34
tag
válasz
newmoonlight #61979 üzenetére
Én egy [link] ilyet vettem Aliexpresszen persze táp nélkül kb 700 vagy 800 Ft ért!
-
KBalázs34
tag
válasz
Szerintem inkább célszerűbb lenne egy tápot venni, persze használtan is be lehet szerezni kb 300 Watt-os elég,Én egy számtech bontóban vettem 1000Ft-ért! Azt rövidre zárni és alaplap nélkül is működik! Nekem így van megcsinálva és sokkal jobb mintha egy tápot adnak hozzá! Egy két ismerősömnek füstöltek el ezek a nem márkás tápok amiket adnak hozzá!
-
kcsa
veterán
válasz
newmoonlight #61985 üzenetére
A termék adatlapján egyértelműen szerepel, hogy csak az átalakítót küldi, adapter nem jár.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
King Unique #61984 üzenetére
Köszi! Már elnyekeregtem egy panaszt az eBay-en a kereskedőnek, de (akármit is brekeg rá) inkább megveszem Mo.-on a tápot, mert kb. egy hónap lenne, amíg ő ideküldi (ha egyáltalán), addig meg nem akarok várni.
-
King Unique
titán
válasz
Nem derült ki pontosan melyik gyártó, melyik modellje ez, de ha a gyártó weboldalán nem tartozék a tápegység, akkor nincs min meglepődni. Ha igen, akkor viszont lehetne reklamálni, hogy lespórolták... Vagy előtte jobban tájékozódni és eleve olyat venni, amihez mellékelnek (példa). Na meg az ilyen IDE/SATA-USB adapterekkel is eleve inkább az előbbi topik foglalkozik, nem ez. Egyébként egy 3,5"-os HDD-hez általában 12 V | 1,5-2A | 18-36 W tápegység kell, plusz a megfelelő polaritásra is érdemes odafigyelni.
-
tomp
félisten
válasz
newmoonlight #61981 üzenetére
Ha egy 2A-es 12V-os tápot veszel akkor nem lesz gond. Az minden 3,5-ös vinyót meghajt.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
Marci112233 #61980 üzenetére
3.5-ös. Hány Watt-ot vehet fel egy HDD?
-
Marci112233
addikt
válasz
H csak 2,5-ös merevlemezt kötsz rá elvileg nem kell külön táp, mivel a sima 2,5-ös külső házakhoz sem van és elég neki áram amit USB-n kap. 3,5-höz már viszont kel külön táp, de hogy mennyi azt én sem tudom.
-
newmoonlight
senior tag
Nnnna, megjött az eBay-ről ez. Viszont tápegységet (kábelt) nem küldtek hozzá. (OK, hogy 12V, de hány Watt?) Tudnátok adni egy (árukeresős) linket?
-
3.Aragorn
addikt
Régebben le volt írva, hogy pontosan milyen lépéseket kell megtenni egy új hdd beüzemelése előtt hd sentinelben, hogy a lehető legoptimálisabban működjön a vinyó, és a lehető leghamarabb kiütközzön ha valami gyári hiba van. (milyen mélységű inicializálás, vizsgálat, formázás és ezek milyen sorrendben). Valaki emlékszik ezekre?
-
powerray
tag
Sziasztok!
Milyen 2TB-os HDD-t javasoltok 0-24h otthoni torrent, FTP, fileshare szerverhez? WD red vagy purple? Esetleg másik márka?
Köszönöm a választ!
-
M107
addikt
válasz
Gabrielle654 #61971 üzenetére
Valami normálisabbat olyan 13-18 ezer Ft közt.
-
Gabrielle654
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Wd Purple 1 TB - os merevlemezt és szeretnék hozzá egy külső házat. Sajnos annyira nem értek hozzá...
Ezt javasolná valaki?
https://kulso-haz.arukereso.hu/kolink/hdsub3u3-p213377456/ -
M107
addikt
válasz
Rison77 #61968 üzenetére
Ezek, a hiper szuper programok nem nagyon érnek semmit
Sajnos a bad sectorok egyre csak szaporodnak és szaporodni fognak.Ha már nem garis befoghatod másra a hibás Hdd-t vagy vehetsz egy újat.
Én olcsón megszabadulnék tőle.
Egy jelképes összegért, és vennék egy újat, hogy milyet az a te döntésed.
De attól hogy most egy Wd Blue hibás lett az még nem azt jelenti hogy egy másik is az lesz.
Függ ez sok mindentől, pl a tápegység satakábel, esetleg egy hibás driver is okozhat sok mindent stb-stb. -
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Sajnos az alig múlt 2 éves 1 TB WD blue-m már 1 hónapja a haláltusáján van, hiába javítgatom hiper szuper programokkal a bad sectorokat, pár napig oké csak.
Amit kinéztem az a 2 TB-os Toshiba P300 (csak játékokra lenne), viszont a boltok 90%-ban a szokásos 1 év garit adják hozzá, a 2 év helyett. Eddigi tapasztalatok alapján kell vele foglalkozni, hogy 1 év vagy 2 év? Vagy a biztonság kedvéért mindenképpen 2 év? -
kolopele
nagyúr
válasz
newmoonlight #61965 üzenetére
Az is megoldás, vagy itt van ez:
[link] -
newmoonlight
senior tag
-
kolopele
nagyúr
válasz
newmoonlight #61963 üzenetére
Én erre csak azt tudom mondani hogy minden gyártó szerint övék a leghalkabb, legtutibb hardver, legyen az kártya, tápegység, hűtő, stb., majd a gyakorlatban jön az ellenkezője általában. Én biztosan nem vennék meg látatlanban 7200 - as meghajtót ha lényeges a zaj, a workload már egy másik dolog.
-
kolopele
nagyúr
válasz
newmoonlight #61961 üzenetére
Igaz hogy már száműztem a HDD - ket a gépemből jó ideje, de ha rám hallgatsz én azt mondom minden 7200 - as hangos valamilyen szinten, amikor még használtam őket megtapasztaltam, így inkább vegyél 5400 - asokat. Annak idején még játékok alatt sem volt több előnye a 7200 - asoknak azon kívül hogy a pályák valamivel hamarabb töltődtek be, egyedül a nagy multizóknak jelent előnyt egy gyors meghajtó, de ott már akkor SSD - ben kell gondolkozni.
-
newmoonlight
senior tag
Adattárolásra vennék 10TB-os WD HDD-t. Mindenképpen Purple-t szeretnék, mert már bevált. (4 és 6TB-osom van. Természetesen mindkettő 5400rpm-es.)
A halk üzemmód a legfontosabb számomra, ezért az a kérdés, hogy a 7200rpm-est vagy az 5400rpm-est vegyem?
(Esetleg -a zajosság szempontjából- van valakinek személyes tapasztalata a 7200rpm-es WD Purple-kről?)
-
M107
addikt
Engem egy gyártó sem vett meg.
Amúgy olyan, hogy rossz HDD nincs, max 1-3 %
Sok múlik a felhasználón, és a működési működtetési környezeten.Személyem egy :
- Toshiba 3TB 64MB 7200rpm SATA3 DT01ACA300 HDD-t használ most per pill.Hibátlan 2016 februárban lett vásárolva és hibátlan.
A Hdd-t azért ajánlottam, mert biztonsági mentésre kerestek HDD, arra az ajánlott HDD tökéletes,
-
törölt tag
Sziasztok!
BackUp lemeznek melyiket érdemes? WD Blue, Green, Purple esetleg Red?
A feladat egy irodai gép rendszer mentései(Linux>Napi TimeShift mentés), plussz egy VBox-nak kiajánlott partíció ezen lemezen. User fájlok biztonsági mentésére.
Megéri a Purple felára a Blue-hez képest a különbözetet 1TB viszonylatban?
Asztali gép 3,5" méretben
*** -
MrChris
nagyúr
Utóbbi években 2 db WD red lemezt vettem, elég megbízhatóknak tűnnek, tárolásra, videó és képszerkesztéshez használtam. A Hitachi HGST Ultrastar milyen e téren? Korábban 3 Samu volt, azokkal se volt bajom.
-
hoffman_
nagyúr
köszi szépen a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Egérpad topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen videókártyát?
- Lexus, Toyota topik
- Renault, Dacia topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Crucial P5 1TB M.2 PCIe 92%-os (CT1000P5SSD8)
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest