-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
megkotlott az itthoni játszós NAS-ban a lemezem, eljött az ideje, hogy rendes hálózati tárat tervezzek bele. mit ajánlatánok az alábbiak mellé?
- otthoni film és adat szerver, 24/7 távoli eléréssel
- p2p és Plex (vagy hasonló) lesz a fő funkció, illetve automata biztonsági mentés
- talán self-host, jelszavas appoknak
- 4 lemezig vagyok jó, 4x4TB-t gondoltam, ebből egy spare lemezalapvetően ezt néztem ki: WD40EFRX, de az utóbbi hónapok hírei után kicsit megkopott a bizalmam a WD-ben. ennek ellenére még a Purple szériát ajánlottátok itt páran, akár NAS-hoz. érdemes választás lehet a WD40PURZ ?
illetve ha feljebb lépnék 5 év garira, akkor mire érdemes fenti két típust léptetni?
köszönöm előre is, ha akad tipp!
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz enginev3.0 #63472 üzenetére
ha süket vagy, akkor nem :d
-
hoffman_
nagyúr
válasz Dzsekó #63437 üzenetére
köszi szépen! bezsákoltam.
igazából idegenkedem mindentől, amennyi random hdd halálról olvasok. a 3.5" Hitachi 7K1000C-m elpusztíthatatlan 6+ éve, csak remélni merek hasonlót. kár, hogy ilyen brutál hangos szegény...
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Dzsekó #63437 üzenetére
köszi!
igen, ezt is bevettem a kalapba, de jelenleg a WD van kosárban, mivel itt nagyobb eséllyel van befolyásom a parkolás módosítására, ha úgy hozná a szükség.
ui.:
plusz pár napja kifutott az ajánlott L200 (HDWL120EZSTA) mindenhol és arról nem találtam infót, hogy a HDWL120UZSVA jelölésű eltér-e bármiben.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
egy öreg 3.5" 1TB lemezt (Hitachi 7K1000C) szeretnék cserélni 2.5" 2TB-ra a lehető legolcsóbban. a sebesség nem kritikus, az ár és vállalható minőség igen. gyors olvasgatás elvette a kedvem a Seagate Barracuda-tól, tovább olvasva: SSHD viszont nem szükséges.
kép/zene tárolás, illetve film tárolás/lejátszás asztali gépen a feladat. erre a használatra, ha nem kell SSHD akkor 2TB WD20SPZX, ha mégis kéne, akkor FireCuda - ezekkel nem lövök mellé?
köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
köszi szépen a tippeket!
-
hoffman_
nagyúr
wow, kicsit alszom mostanában. átsiklottam az ajánlóban azon a részen, hogy a megjelölt drive-ok nem feltétlenül léteznek külső házban...
így viszont 4-5TB körül vannak kimaxolva ma is, ahogy látom. gondolom ez nem jelentékeny ugrás ahhoz, hogy a táp kérdés gond legyen, egy 4TB My Passport ugyanúgy plg n play lesz, mint a feleakkora régebbi testévre.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
átfutottam az összefoglalót az ajánlott típusokra vonatkozóan, de nem tudom, hogy az általam keresett felhasználás hova fér be, leginkább talán a nas / adat lenne a nyerő. így is merül fel bennem kérdés:
filmek tárolására keresek külső 3.5" lemezt egy barátomnak. a felhasználás faék egyszerű:
1) a lemez szép lassan feltöltésre kerül filmekkel (cca 700mb-50gb skálán vegyes formátum) PC alól
2) a lemezt csak Samsung smart TV kezelné, az aktivitás heti pár alkalom maximum (5V, 1A hub)a TV maga régebbi típus, múltkor egy 2TB my passporttal vizsgáltam, egész jó a formátumkezelése. a hdd nem lesz mindig aktív, a fenti felhasználás szerint csak filmezéskor. ami felmerült bennem viszont, hogy a tulaj nem akar vacakolni 1-2TB lemezekkel, 6-8-10TB alá nem menne.
van ebben bármilyen kompromisszum, vagy buktató? gondolok itt pl. a nagyobb kapacitás esetében esetlegesen megnövekedett tápellátás igényére. vagy semmi probléma, plug n play lesz bármelyik 8TB külső vinyó a standard 1A hub-on?
melyik típust ajánlanátok ár/érték arányban 6TB vagy afölött?
köszönöm előre is, ha akad segítség
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz King Unique #52609 üzenetére
nem ragaszkodom, köszönöm a választ. nem voltam tisztában vele, hogy ennyire tárhelyhez kötött a 7mm
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
egy olim külső rack-be keresek vinyót. 1TB HGST Travelstar 5K-t néztem eddig, de a ház, amit választanék, csak 7mm-ig fogad vinyót. tudtok ajánlani valamit? összefoglaló alapján ezt nem sikerült megoldanom.
köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz CoolBoy323 #33064 üzenetére
Jól van, köszi, akkor semmi extra, 14k-ért rábökök valamelyikre.
-
hoffman_
nagyúr
válasz CoolBoy323 #33062 üzenetére
Már vagy 5x elolvastam az 1hsz-t az elmúlt pár hónapban, gondoltam van valami biztos tipp, vagy bestbuy, elvégre ezért van a topic, hogy kérdezzünk.
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok,
Egy új HDD-re lenne szükségem. Ami fix, hogy 500GB kell és 7200rpm. Rendszer és adattárolás is lesz rajta, 3 felé osztva. Aprón nézegettem őket, de 10 ezertől indulnak, boltban meg már van új garis 14-15k környékén, szóval lehet, hogy új lesz belőle. Mit ajánlanátok a fentiek figyelembevételével? Maximum 15k a keret, sata2-sata3 tök mindegy.
Szétosztva a következőképp lesz:
~60GB rendszer
~140GB játék
~300GB kép, zene, filmElőre is köszönöm!
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Már nagyon kéne vegyek egy új terás HDD-t, lassan eljön az ideje. Legutóbb, másfél éve talán a Hitachi 7K1000C-t ajánlottátok, a mai napig jól szuperál. A sebessége kielégítő, bár a következő HDD szeretném, ha Sata3-as lenne, készülök már a hardver frissítésre. A mostanival az az egyetlen bajom, hogy elég durván rezonál, félek berakni egy ugyanilyet mellé. Vagy feleslegesen aggódom?
Jelenleg ezt a pár HDD-t nézegetem:
- HITACHI 1000GB 7K1000.D 7200rpm 32MB ( HDS721010DLE630 )
- WD 1000GB Caviar Green 5400rpm 64MB ( WD10EARX )
- SEAGATE 1000GB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB ( ST1000DM003 )Illetve kakukktojás a
- SEAGATE 1500GB Barracuda Green 5900rpm 64MB ( ST1500DL003 )
mert ez másfél terás. Ezek közül melyikbe lenne a legérdemesebb beruházni?
Felhasználás:
Hasonló adattárolás, mint a mostani 7K1000.C-n, ami leginkább irdatlan mennyiségű kép, zene, és HD filmek tárolását jelenti, illetőleg ezekből napi szinten zenehallgatás és filmnézés.
Esetleg érdemes még várni egy kicsit? 1-2-3 hónapot még talán kibírok, ha várható árcsökkenés, de már nagyon helyszűkében vagyok. (anno ezt a Hitachi-m mondjuk 11k-ért vettem )
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Dzsekó #21406 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Még egy pici kérdés csak. Eddig a 7200-es volt osztva és az volt a raktár is, ergó ugyanúgy pörgött minden. Ha pl fullHD tartalmú filmek mennek majd róla, akkor nem lesz zavaróan lassabb az 5400-es? Jó, hogy adattárolok rajta, és gyűjtöm a médiát, de olvasva is lesz derekasan.
A márkák közül ez a 3 felsorolt árban egyre drágul - nincs minőségi különbség? Mert akkor egyértelmű, hogy 15ért a Hitachi-t veszem meg, és nem a WD-t 21-ért. De ha van minőségi plussz, akár pici is, a drágább felé, akkor beáldozom szívesen azt a pár ezret.
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Én is segítségre szorulok, vásárlás előtt állok. Az 1. hsz-t alaposan átnyálaztam. Kéne egy tároló vinyó, a mostani 250es Seagate meg marad rendszernek. Egy terabájtosat szeretnék, SATA II. Nem tudom eldönteni, hogy 5400rpm vagy 7200rpm. Méreténél fogva egyre inkább töltődne fel filmekkel, és zenékkel, amik rendszeresen is nézve lennének. Ezekre elég az 5400rpm, HD tartalmak, elmentett flash-ek gyakori nézése és állandó zenelejátszás esetén is? A fordulatszám kérdése után még mindig nincs lezárva, mert van ugye a Hitachi Deskstar 7K1000, a Samsung SpinPoint F3 és a WD Caviar Black/Green. Az említettek alapján Ti mit javasoltok? (egyéb opcióra is nyitott vagyok, a keret 20-23ezer forint) Elég fontos, mivel adatmentés is ettől függ, az asztali gépem itt hever romokban, és amíg nincs új HDD, addig nem tudom megcsinálni.
Nagyon szépen köszönöm előre is, Ábel
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!