- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
Czimby #60049 üzenetére
A purplet 24/7-es üzemre tervezték, azt szerintem ne nagyon kapcsolgasd. Ráadásul szerintem ha nagyon belenyúltak, akkor lineáris írásra-olvasásra optimalizálták, nem pedig random access-re.
Szóval akkor már inkább red.
Toshiba? X300 2 TB-osnál pl: neweggen a vásárlók 20%-a 1 csillagra értékelte Cserébe hangos. Ezek alapján jó messziről kerülném.
-
prtvlogan
aktív tag
Sziasztok!
A héten nem nagyon volt bekapcsolva a gép, azonban az új winyó beszerelése óta a fura leálló/újraindulóhangok nem szűntek meg. [előzmény]
Tehát pl böngészés közben hallok egy kattanó hangot, mint amikor a gépet indítok, majd ha ezután megnyitom az új merevlemezt a fájlkezelőben hallom, amint felpörög.. Nem tudom,ez normális e, idegesít, és szeretném kikapcsolni..
Dzsekó által leírt energiatakarékosságot átírtam, azonban nem segített.. Ezt a pár sort, amíg beírtam, kétszer kattant a hdd,..Van esetleg ötletetek, mi okozhatja??
-
Czimby
addikt
Elkezdett haldoklani a WD 2Tb green vinyóm 7évet bírt, mit vegyek helyette?
(1000nap és 6000start jött össze a 7év alatt)SSD mellé kell asztali gépbe adattárolásra, képek zenék filmek stb.
2Tb elég lenne, WD Blue vagy Toshiba?Jó lenne ha legalább ennyit bírna az új is majd.
-
StradicHD
tag
szerintetek érdemes lecserélni egy
sata3,7200rpm,16mb cache merevlemezt egy 64megásra?
hozzá teszem hogy usb 3-as pendrájvot használok ready boostnak -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #60024 üzenetére
Ennyire noob a kérdés?
Vagy nincs rá egyértelmű válasz?
-
dannyl
addikt
Sziasztok!
Ez reális teljesítmény?
[kép] -
Dzsekó
addikt
válasz
llacee #60037 üzenetére
De ha már fut a Sentinel, és elindul windows-al együtt, akkor a 2. ponton leírtnak megfelelően ki is lehet kapcsolni a parkolást szoftveresen.
-
llacee
őstag
válasz
King Unique #60036 üzenetére
Koszonom! Akkor remelem sokaig orulhetek nekik, ket hete vannak meg.
-
King Unique
titán
válasz
llacee #60035 üzenetére
Az 1970 és 2152 db parkolás az kb. semmi és ennek a sorozatnak az adatlapján eleve 600 ezres névleges limit van megadva. Az pedig a Seagate HDD-k esetében mondhatni normális, hogy a screenshoton az 1-es és a 7-es attribútumok értékei a szokásosnál jóval nagyobbak.
-
llacee
őstag
Sziasztok!
4TB Ironwolf-nál kell foglalkozni a parkolgatással, ha 0-24-ben használom őket?
-
bombibmw
veterán
válasz
King Unique #60028 üzenetére
Nekem elég lett volna egy igen, vagy nem is a külsőre, de azért köszönöm az eddigi segítséget is!
-
King Unique
titán
válasz
bombibmw #60022 üzenetére
3 TB-os kivitelben az kb. a legkedvezőbb árú, a konkurens gyártók hasonló modelljei mind drágábbak. A mennyire OK kérdésre meg egy korábbi hozzászólásban említett dolgokat tudnám mondani.
A külső merevlemezek témája itt eleve OFF, annak van saját topikja, illetve társtopikjai, amelyek az összefoglalóban és a téma tudnivalókban is fel vannak tüntetve. De amúgy azoknál 35-40 ezer körül már egy 4 TB-os is összejöhet, amivel kapcsolatban pl. itt (is) vannak bővebb infók.
-
akcir007
csendes tag
Sziasztok,
6TB méretben milyen merevlemezt ajánlotok?
Játékokat is erről futtatnék, ezért gondolkoztam, hogy 7200 rpm-es legyen.Köszi a segítséget!!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy van e olyan "szabály", hogy a 3.5"-os HDD-k úgy "általában" jobbak/gyorsabbak/strapabíróbbak/kevésbé melegednek, mint a 2.5"-osok? Mondjuk ha két kb. egy kategóriából és gyártótól származót hasonlítunk össze? Vagy semmi ilyesmi, csak a 2.5"-osok egyszerűen drágábbak?
Köszi!
-
bombibmw
veterán
válasz
King Unique #60004 üzenetére
Akkor ezek szerint a 3TB-os Seagate vehető 35k-ért.
Ha csak offline játékok mennek rá, meg filmek, akkor ok? -
Dzsekó
addikt
válasz
nimfas #60015 üzenetére
A PCI busz fizikai korlátja 133MB/s, így ez a max. sebesség, de ezt tudja is valószínű.
Ezért jobb a picike PCIe x1-es aljzat, mert az 200MB/s-et tud. Ha van ilyen aljzatod az alaplapon, akkor inkább ilyen PCIe-s sata3-as Delock-ot vegyél. Létezik belőle sata3-as + IDE portos -
King Unique
titán
válasz
Valdez #60017 üzenetére
Nem vágom milyen házad van, tehát azt neked kell tudnod, illetve a gyártó oldalán lecsekkolnod, hogy mekkora fér bele. De amúgy kb. ránézésre is meg lehet mondani.
(#60018) alec.cs:
Az összefoglalóban vannak ajánlott 2,5"-os modellek, azokból lehet válogatni. Illetve attól is függ, hogy pl. milyen magas fér bele a set-top boxba, mennyi rá az anyagi keret stb. Normál esetben elég rendszerint egy 5400-as típus is, a 7200-as értelemszerűen akkor indokolt, ha valamivel gyorsabb működés és nagyobb adatátviteli sebesség kell. -
alec.cs
tag
Sziasztok!
"Set-top-box"-ba milyen 2,5" HDD-t javasolnátok 1TB vagy 2TB méretben. TV-hez lenne kötve, illetve médiaboxként üzemelne a "Set-top-box", s abba kellene. A box 2-4 eszközt szolgálna ki, streamelések is lennének a készülékekkel.
Persze, jó lenne ha halk lenne.
7200-as legyen vagy elegendő az 5400-as is?
-
Valdez
őstag
válasz
King Unique #60014 üzenetére
A magasság témájába tartozna az én kérdésem is. A házam 3 db 2,5 SSD hellyel bír, viszont arról nem találtam információt, hogy ezekbe a helyekbe milyen magas cuccot lehet beletenni? 7mm.eset biztosan, mert egy ssd most is van benne, de ha laptop hdd-t akarok beletenni, abból van 7, 9 és 15mm-es is. A 9-es még belemenne?
-
nimfas
addikt
válasz
Dzsekó #60011 üzenetére
Köszi!
EZ vajon a valóságban milyen sebességre képes (MB/s)? Azért szimpi mert van ATA-s lemezem is ami csak adatmentésre van használva időnként, ez pedig 1E-sata, 2 sata és 1 ata portot nyújt
"PCI card e-SATA / SATA & IDE
1x e-SATA external
2x SATA and 1x IDE 40-pin internal
Automatic IRQ address
Max Speed: 150 Mbit/s
Internal overvoltage protection" -
King Unique
titán
válasz
Mr President #60013 üzenetére
Ez a 12,5 mm magas vonal manapság már kb. kifutott. Korábban tipikusan a 3-tányos 1 TB-os modellek voltak ilyenek, mint pl. a Blue sorozatból a WD10TPVT.
Manapság a 2,5"-os merevlemezeknél 2 TB-ig 5, 7, 9,5, 15 mm magas típusok vannak, a 3-5 TB-osak viszont már mind 15 mm magasak.
-
Mr President
senior tag
Sziasztok
Létezik 2.5es 3 terás noti vinyó ami 12.5 mm-től nem magasabb? Keresgéltem a neten de ami 3terás az már 15mm magas.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Nyugdíjba küldeném a WD500-AAKS Sata2 HDD-t. Mivel nagy kedvelője vagyok a használt piacnak ezért a kiszemelt a következő lenne:
Seagate Constellation ES.2 ST32000645NS 2TB 7200 RPM 64MB 3.5" Enterprise.
Ez megfelelő választás lenne adattárolásra és esetleg innen futtatni néhány játékot. Az ellenfele a WD 1TB Black lenne. Melyik a jobb választás?
-
Dzsekó
addikt
válasz
nimfas #60010 üzenetére
Sima PCI-osból ezt az egyet találtam. Illetve egy másikat, de az nem csak Sata portot tud. Azért ezekre is van 2 év gari.
PCIe-ből van pár féle. Nekem a Delock cuccok beváltak, eddig még nem volt gondom velük. És 3 év gari van rájuk.
Delock Sata2
Delock Sata3 -
nimfas
addikt
Felteszem ide a kérdést, itt csak vannak tapasztalt emberkék! (plusz ilyen topicot nem is találtam...)
PCI-os SATA bővítőkártyát keresnék, van vmi ajánlott típus esetleg? Kifogytam a portokból
Köszönöm! -
uffneked
aktív tag
Sziasztok,
Kellene egy elég régi konfigba (H61M-U3S3 lap) adattároló vinyó 1-2 TB méretben. Hangszint nem lényeg, minél olcsóbb legyen, egyéb szempontokat nem ismerek. Torrentezés menne róla, illetve képtár lenne.
Mit ajánlotok?Köszi!
-
King Unique
titán
válasz
bombibmw #60003 üzenetére
2,5"-os 7200 RPM-es HDD a gyártóknál általában max. 1 TB-os tárolókapacitással érhető el, legalábbis a normál típusok. De pl. a Seagate kínálatában vannak 2 TB-osak is SAS és SATA interfészes kivitelben egyaránt. Viszont azok 15 mm magasak és enterprise kategóriás termékek lévén nem a filléres árkategória.
A 3-5 TB-os modellek rendszerint 5400 RPM-es kivitelben érhetők el. Ha megnézed az alábbi blogbejegyzést, akkor ott vannak ezekre példák. 35-40 ezer körül már lehetne venni 3 TB-osat, az alatt meg pl. 1-2 TB-os modelleket.
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
2,5"-os HDD-t keresek 3-4 TB méretben, 7200rpm-est, adattárolás, pár single player játék tárolására, ami kiválthatja a meglévő 2db Seagate Barracuda 1TB-os vinyómat.
A házamban van SSD tartó és abba menne bele, SataIII csatlakozással, tehát nem lenne gond, ha vékony lenne.
A keret 30-35k.
Ezért az árért keresem a legjobb ár/érték arányú HDD-t.
Köszi a választ előre is! -
King Unique
titán
válasz
hasman #60000 üzenetére
Ha 7 mm magas 2,5"-os HDD kell 2 TB-os kivitelben, akkor a Seagate-nél a Mobile HDD sorozat ajánlott itt a topikban, azaz az ST2000LM007. Van belőle 1 TB-os modell is, ahogyan 7 mm-es pl. a WD és a HGST kínálatában is. Sőt, a WD belehúzott és némi fáziskésés (...) után végre már ők is gyártanak 7 mm magas 2 TB-os mobil merevlemezt (WD20SPZX). De ezek az infók többnyire mind szerepelnek a topik összefoglalójában, amit csak el kellett volna olvasni...
A Seagate másik sorozata ebben a topikban nem ajánlott. Viszont nemrég említve volt, illetve konkrét példákkal szemléltetve, hogy ezen a fórumon is vettek már és használnak többen ilyeneket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest