Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asztrofotózás
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS ROG Ally
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeebyKay
őstag
-
mikk2000
őstag
válasz
Balathruin #48297 üzenetére
Azt írta fő a csendesség...
-
Vhiktor
nagyúr
Külső winchesternél menniyre számít a cache mérete illetve mekkora ajánlott?
FHD és 3D filmek nézésre lenne használva. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Rendszer vinyónak ezek közül melyik javasoljátok?
Fő a csendesség és hogy ne melegedjen kevés hűtés mellett.Seagate ST1000VM002
Toshiba DT01ACA100
WD Red WD10EFRXköszönöm.
-
lorcsi
veterán
nas-t szeretnék itthonra (már megvan a 325v2)
kézenfekvő lenne a wd red 3 tb változata
egy ideje már figyelem az árát és nem tudom én emlékszem e rosszul, de mintha 28-30k is lett volna valamikor
most meg erősen 40 körüli összegért lehet kapni
mi az oka ennek a viszonylag nagy mértékű drágulásnak ? -
Roland8622
aktív tag
Sziasztok
Ez megérné megvenni? Mert TV-hez is használnám, ahogy visszaolvasgattam vettek már innen páran ilyet és nagy panaszkodás nem volt rá, meg ph-n is volt róla teszt.
Számítástechnikai boltokban ahonnan megtudnám venni helyben, ott 27e Ft, tehát 5e-t már spórolnék. 36hónap garancia mind két oldalról. Viszont ha valami gubanc van, boltba betudok szaladni, emagot meg elérni ahogy olvastam nem mindig egyszerű.
Vagy ha esetleg tudtok kiszállítással ennyiért normális webshopot, akkor az is jó alternatíva, bár ott gondolom nem mindegyiknél van ingyenes kiszállítás.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Bocsánat most nézem, ez nem a külső vinyós topic.
-
válasz
lionhearted #48280 üzenetére
ST925031 ilyenem van, 1 lemezes ST, 0.45A van ráírva, nem szokott gond lenni az 1 ágas USBvel. Csak nagyon ritkán, akkor kihúz, vissza, és megy.
Speckó szerint ez is max. 1A... -
Songo
senior tag
Sziasztok
a film tároló wincsim ma bedobta a kritikus merevlemez sérülés azonnal mentsek vagy adatot vesztek üzenetet
Már másolok gőz erővel de sajnos már van veszteség :S
egy WD20EARS az áldozat és 2tb videó :S
Mit javasoltok helyette?
Élettartam a fontos. ez sajnos 872nap után megadta magát :S
mivel napi 15 órát megy a gép elég gyorsan pörög :Saz 1tbos samsungjaim között vannak 1000+ naposak is. legalább valami ilyesmi kellene.
Az sem baj ha nagyon sok garit adnak ráköszönöm szépen
-
Cthulhu Dawn
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy egy terrás Seagate Barracuda (ST1000DM003) van a gépemben, viszont hangosnak találom, ráadásul szétrezonál mindent, pedig kb gumi ágyon van. Szeretném leváltani. Egyedül csak a játékok futnak hdd-ről, egyébként pedig zenéket, és filmeket tárolok rajta. Fő szempont a csendesség, melyiket ajánljátok az összefoglalóból? -
mikk2000
őstag
Nem nagyon derül ki abból amit írsz hogy mit szeretnél. Ha a "formázandó" partíción van az az oprendszer, ami ép üzemel, akkor nem egészséges formázni, van olyan intelligens hogy nem is fogja elkezdeni
Viszont valamilyen boot formájú lemezkezelő programmal nem vagy kötve a hdd-n levő oprendszerhez (pl. minitool ).
Az adataidat mentsd le máshová, mielőtt bármit csinálsz.Ha "eggyé" akarod tenni a több partícióval szabdalt hdd-t, akkor elég a partíciókat törölni. Ha nem arról a hdd-ről fut a windows, akkor a windows lemezkezelőjével is simán meg lehet csinálni. A többit majd elintézi a windows 7 telepítő.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Lehet formázni valahogy win 7 alól egy olyan hdd-t melyen egy oprendszer van és két külön partíció? Eggyé szeretném tenni szűzre azt a hdd-t.
-
King Unique
titán
A WD-kre 500-550 mA van címkézve, a többi gyártóéra 0,7 - 1 A között. pl. ebben a kis szemléltetőben is látható.
Viszont azért nem ennyire egyszerű a dolog...
Felpörgésnél veszik fel a legnagyobb áramot, ami akár elérheti a 4,5-5 W-ot (0,9-1A) is. Utána a működés közbeni áramfelvétel általában 2 - 3,x W között szokott lenni. Műszerrel mérve meg ~500-700 mA között [link].Viszont a gyakorlatban sok esetben a sima USB 2.0 port is elég lehet, mert a megfelelő hardveren, rövid ideig a névlegesnél nagyobb áram leadására is képes lehet. Általában egy normális minőségű PC hátlapi és notebookok 1 db USB2 portján is simán elmennek. Illetve maga a merevlemez is beérheti kevesebbel [link].
Ha mégsem, akkor meg USB Y kábelt használsz és 2 portról tápolod, ennyi.
TV és társainál (ezek a problémásabbak), megint maga a gazdaeszköz számít. Ha olyan TV-d van, amin direkt ezekhez való, HDD feliratú 1 A-es port van, akkor nyert ügyed van. Ha csak sima USB 0,5 A, akkor vagy / vagy. Vagy használsz Y kábelt, ha van rajta 2 db port.Szal vehetsz bele akár WD Blue-t, Redet, átcímkézett Samsungot, v éppen Hitachit,Toshibát, vsz menni fognak azon a gépen. Talán 2,5" WD-k, Samsungok kicsit kevesebbet esznek. Illetve, ha azon a gépen egyik nem, akkor vsz a többi se menne.
Aztán milyen 2,5 külső ház amúgy??
-
tpeter77
addikt
hol érdemes vinyót venni?
melyik céget ajánjátok akik olcsók és megadják a 3 év garit a merevlemezekre?halk megbizható vinyóból 1TB méretben mit javasolnátok?
rendszer és adat egyaránt lesz rajta. -
neojohn
csendes tag
válasz
lionhearted #48280 üzenetére
Köszönöm,gyorsan leszűkült a kör
Akkor szerintetek melyik jobb? A Seagate 3TB 30.000 Ft-ért vagy a WD RED 3TB 35.000-ért? A WD RED-re azt írják,hogy NAS ,de én nem NAS rendszerben használnám. Van valami komolyabb előny/hátrány a kettő között?
Köszönöm!
-
Ezt nehéz megmondani, ami nekem van ST (250GB-os, a generációt nem tudom kapásból), az pl simán indul 1 USBről. Van (volt, mert kicsit köhécsel már) egy régebbi WDm, ami 160GB-os, az nem igazán, max kattogásig indul.
Szóval vagy szerencsém van, vagy a gépem enged ki magából többet (de a netbook is), vagy lehet ilyet találni. Nekem úgy rémlik, hogy magára a címkére 0.45A van ráírva, de akármennyi tesztet olvasok, a legalacsonyabb is 3W-ot mértek, szóval most már fogalmam sincs. Lényeg, hogy működik. Vagy vegyél USB3ast.@neojohn: ST3000DM001. De 5év+-ra semmit nem tudunk mi sem ígérni, szóval vegyél kettőt/felhőt/akármilyen más backupolási opció. Vagy Samsung 850PRO, 10 év garival, az talán menni is fog akkor is.
-
neojohn
csendes tag
Sziasztok!
Főleg adattárolásra és egy-két steam játékra szeretnék egy 2 ,de inkább 3 TB-os winchestert.A rendszer egy 120 GB-os SSD-n van.
Fontos lenne,hogy halk legyen és sokáig (5év+) ne legyen vele gond.Én WD Green 3TB-ra gondoltam 30.000 HUF környékén,de erről itt nem sok jót hallok. Valami alternatíva hasonló árkategóriában?Köszönöm!
-
válasz
lionhearted #48275 üzenetére
Kössz!
Esetleg abban tudnál segíteni, hogy milyen márkát típust keresek? WD oldalán minden modellre nagyobbat írnak, bár a Blue-hoz nincs specifikáció.
Toshiba-t, HGST-t és Seagate-et még nem néztem. -
-
cidalain
veterán
válasz
tttzshd #48272 üzenetére
a neves HDD eladók az apróban simán bevállanak annyi garit amit boltban is megkapsz, de 1 évet minimum.
10 fölött nem fizetnék 3 napos HDD-ért, simán lehet hogy ledobták, franc tudja. Vagy adja oda a blokkját ahol ő vette, és akkor a bolti gari megvan neked is.de ez a winyó meg nem nagyon van ajánlva amúgy sem sem tárolásra, sem rendszernek.
-
Hali!
Olyan 2,5" SATA winyót keresek, aminek a felpörgési áramfelvétele nem haladja meg az 500mA-t.
Azért van erre szükség, hogy egy darab USB2.0 portról is el tudjon indulni a winyó külső házban.
Tv-re, és hasonló eszközre szeretném rádugni. A külső ház már megvan.Egyelőre nem szeretnék kapacitást mondani, minél nagyobb lenne jó természetesen, és hazsnált is szóba jön.
Létezik ilyen winyó?Kössz!
-
tttzshd
tag
Sziaztok!,Gyorban kéne egy válasz , apróban vennék egy 1TB wincsit és állítólag új meg csomagolt de csak 3 nap garit vállal az illető
Western Digital AV-GP 1TB (WD10EURX) 13500-ért na most ez kicsit gáz ha új,mert boltban ennyiért kapok 1tb-ot 1 vagy akár több éves garanciával..tehát 3 nap garival mennyiért érne egy ilyen hdd ? 11e ?
köszi
-
tpeter77
addikt
sziasztok
A jövőhéten kell vennem egy új vinyót, mert a mostani döglődik, szaporodnak a hibás szektorok...
nem szeretném hogy egyik napról a másikra tönkremenjen.
Halk, megbízható legyen és ne melegedjen mint állat.
PC-be venném rendszervinyónak, amig nem lesz mellette még egy adattárnak addig ezen tárolok mindent.
Mit javasolnátok?
A jelenlegi 500GB-os Samsung HD502HJ kereken 2 év üzemidőt bírt, kb 3-4 éve vehettem. -
Bagaba27
csendes tag
Sziasztok!
8 darab 1 terrás WD green vinyóimat szeretném 3 terrás vinyókra lecserélni. Nekem ezekkel csak pozitív tapasztalataim vannak. Megfelelő hűtés, jó táp mellett 100/100 mindegyik 5 éve. Kérdésem az lenne kinek milyen tapasztalatai vannak a mostani 3 terrás darabokkal wd-ből és más márkából. Napi 4-6 órás használatra folyamatosan.
Köszi!
-
patomi
őstag
Sziasztok.
Mellyek a most "ajánlott" kategóriába tartozó 2,5"-es vinyók? 1TB kapacitással. Napi átlag 4-5 óra üzem időt kéne, hogy bírjon hosszútávon, illetve lehetőleg csendes kellene.
Amikkel eddig szemeztem:
-WD Blue 1TB 5400rpm 8MB SATA3 WD10JPVX
-TOSHIBA 1TB 5400rpm 8MB SATA3 97316
-WD Red 1TB 5400rpm 16MB SATA3 WD10JFCX
Természetesen mindent meghallgatok. -
cidalain
veterán
válasz
scope2007 #48263 üzenetére
oszt minek?
1TB-vel van tapasztalatom. Rendszernek jó, amiket gyakran kell elővenni fájlokat azt rápakolja az SSD részre. De nyilván a full SSD-nél nem jobb. Egy tárhelyet látsz, nincs olyan hogy én most valamit a HDD vagy az SSD részére pakolok direkt, ezt a háttérben a vezérlő végzi. -
scope2007
addikt
erről valakinek tapasztalat?
lehet beszerzek egyet egy ssd meg a wd purple melléSEAGATE 4TB + 8GB SSD 7200RPM 64MB SATA3 Hybrid SSHD (ST4000DX001)
-
cidalain
veterán
válasz
StSanya #48261 üzenetére
Mondjuk ez a zaj/csend eléggé relatív.
Nemrég vettem egy Blue-t, most nyitott gépházzal feszít a gépem, és a ventillátorok által keltett levegőmozgás susogását hallom a Blue-t nem.
Lehet hogy egy Red ennél halkabb, viszont minek, ha amúgy nem egy süketszobában használja az ember. -
StSanya
senior tag
válasz
Meridius11 #48260 üzenetére
Igen, mivel 7200 RPM-es...
Azt döntsd el, mi a prioritás. Ha a sebesség, akkor Blue, vagy a drágább Black. Ha inkább a csend, akkor pedig Red-et vegyél. Green-t ne vegyél.
-
Meridius11
aktív tag
Sziasztok! Egy WD blue zajosabb egy WD greennél? Játékok töltési idején és fájlmozgatáson kívül egyáltalán hozna valamiben gyorsulást?
Közel 2 éve van egy WD green a gépben, nincs rá panasz (HDsentinel szerint is 100%), de kezdek kifutni a helyből. A rendszer SSD-n van, úgyhogy az nem döntési tényező. Intenzív torrent, játék, ezek viszont igen. Gondoltam veszek egy 1 terás blue-t második winchesternek főleg a játékoknak, a régit pedig meghagyom a letöltéseknek és adattárolásra. Mivel gyerekkori traumaként élnek bennem a kerregő, zajos winchesterek, ha számottevően több zajt generál a blue, maradnék egy második WD greennél.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
meszi85 #48258 üzenetére
Igen, kérdezz rá. Vagy inkább kérd meg őket, hogy jól csomagolják be. Mondjuk nem tudom, mit fognak szólni hozzá. Lehet, hogy ők ilyeneket nem "vállalnak". Én már jópár éve innen rendelem a cuccokat. E-mail-ben kérni szoktam, ha van valami speciális igény, és gond nélkül megoldják. Mondjuk a HDD-k korrekt csomagolása alap.
-
meszi85
tag
Üdv, asztali gépbe keresek HDD-t, filmek tárolása és torrentezés lenne a fő szempont.
Adat tárolásra ajánlott a WD Purple, vagy fenn állhat az adatvesztés?
(vagy maradjon a jól bevált WD Red)WD Purple: ez megfigyelő rendszerekhez ajánlott.
WD AV-GP hasonló, csak kisebb hibajavítást tud, ezért nem ajánlott adatokhoz, ez hogy áll a Purp-lénál?
Itt is kérdezgetik:[link]
Eléggé megoszlanak a vélemények és elég kevés a tapasztalat erről a vinyóról. -
ati888
senior tag
Hello!
A rendszerem egy 120 GB-os SSD-n van és mellé szeretnék egy 1TB-os HDD-t adattárolásra és a nagyobb programoknak, játékoknak. Egy WD Black-et néztem ki, de több helyen olvastam, hogy elég hangos. Erre a felhasználásra melyik ajánlott még 3-5 év garival?
köszi
ati
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Építő/felújító topik
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- One mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest