- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- UHD filmek lejátszása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyfejü
őstag
Hali. Külső aluházba vennék 2 terrás winyót hd filmek tárolására és arról történő lejátszásárs/ mediaplayer/ . Kellene valami megbizható ajánlat.
-HDD 3,5" SATA 2TB 32MB SAMSUNG 5400
-HDD 3,5" SATA 2TB 64MB WD GREEN 7200
A közelemben ezt néztem ki.
üdv
-
Pocokk
tag
válasz Pocokk #23047 üzenetére
Vagy esetleg még ezt találtam: WD AV-GP 1TB 7200RPM 64MB SATAII (WD10EURS)
Úgy látom hogy a WD10EARS csak 5400RPM, a WD10EURS meg 7200RPM. Bár a WD10EURS nekem úgy tűnik mintha kifejezetten media streamelésre lenne, nemtom ez mennyire számít ha én nem arra használnám, hanem mindenféle adat tárolására, ahogy az előző postomban is írtam.
Még árban is kb. hasonló kategóriában vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz Dzsekó #23045 üzenetére
Nem is milyen gyors? Mint egy SSD nyilván nem, de a hagyományos winyókat eléggé lekörözi. Árban viszont messze nincs ott, mint egy SSD. Akkor vajon miért nem alternatíva?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Pocokk
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a topikot, mert most szeretnék én is beújítani egy HDD-t.
Leginkább egy 1TB-os vinyó kellene, nézegettem, hogy ki mit ajánl/használ, de egyértelműen nem tudtam eldönteni melyik lenne a legjobb. Nekem elsősorban a megbízhatóság a fontos és csak utána a teljesítmény, de nyilván az is lényeg.
Lenne rajta oprendszer, adat, meg minden egyéb is, szóval nem egyfajta adat tárolására használnám.
Úgy gondoltam, hogy az oprendszernek lenne egy 100Gb-os partíció + 2-3 egyenlő arányú partíció a többi cuccnak. Az oprendszert még nem döntöttem el végleg, lehet majd XP vagy 7 lesz rajta.
Én így első körben egy WD SATA2GP 1TB WD10EARS 64MB-re gondoltam, mert árban is elég jónak tűnik (15k-ért láttam), de akármilyen tanácsot/tapasztalatot szívesen veszek.
Üdv.
-
TROG AIR
aktív tag
Gyakran olvasom a vinyós topikot,és bár kevés hsz-em van,köszi a segítséget
mindenkinek Boldog újévet kívánok.430 pozitív , 0 negatív....
-
Dzsekó
addikt
válasz Cthulhu Dawn #23037 üzenetére
1. hsz gyors merevlemezek közül az 500GB-osakat nézegesd. Azok mind jók.
-
Dzsekó
addikt
válasz McClane #23036 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz. A vinyót ugyanúgy kell formázni, mintha beépített lenne, tehát ha XP alól partícionálod, akkor után el kell tolni a WD align tool-al. Célszerű Win7 alól partícionálni amit utána XP látni fog gond nélkül. Mivel usb-s a vinyó, ezért könnyű keresni egy win7-es gépet, amire rá tudod dugni.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Üdv! Rendszervinyónak mi most a legjobb választás 10 000 Ft (tehát nem fontos a nagy méret) alatt? Elég fontos lenne az alacsony zajszint, mivel emiatt selejtezem ki a mostanit.
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Orgi
addikt
Beszereztem elsősorban adattárolásra egy WD10EARS vinyót (az 5400-as) és csak ajánlani tudom mindenkinek: hangja az semmi, nem melegszik és nem is lassú szerintem. Filóztam a Samsung F3 Ecogreenen, de itt is írták meg a ph tesztben is, hogy egyeseknél rezonáltatja a házat, így inkább a biztosra mentem.
-
Locutus
veterán
Szerintetek érdemes Seagate Momentus XT-t venni asztali gépbe? Mennyire megbízhatóak ezek 24/7-be?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
csokad
senior tag
az semmiképpen sem jó, mert nem is nekem lesz hanem egy Önkéntes Tűzoltó Egyesület-nek és laptophoz fogják főként használni és a sok kép és főként videó miatt kellene ekkora.
-
marchellow
tag
bocsánat, már nem tudom szerkeszteni az előzőt.
a szenzor ami monitorozza a HDD hőmérsékletét, az oda volt ragasztva valami pillanatragasztószerű (csak annál gyengébb) akármivel, ahhoz, hogy kivehessem el kellett távolítanom. mivel lehet ezt pótolni az új HDD-n? van valami spéci ragacs erre?
vagy megteszi valami technokol szintű is? -
marchellow
tag
Sziasztok!
Nemrég meghalt az iMacem belső merevlemeze, így hát elkezdtem nézelődni mindenfelé az utódjáról.
Először a Seagate 1.5 TB-os lemezét néztem ki, ár/érték arányban valahogy az tűnt a legjobbnak. De aztán láttam, hogy elég negatívak róla a vélemények, úgyhogy elálltam tőle inkább és szétnéztem az 1 terások között.Ha jól vettem le (és kellő mennyiséget olvastam vissza), akkor a két melegen ajánlott versenyző:
Hitachi 7K1000.C és
Samsung F3.Személyes szimpátia alapján én a Hitachira teszem le a voksom, már csak egy megerősítést várnék és holnap megyek is érte.
Egyelőre (meghatározatlan ideig) rendszer + adatok tárolását látná el, később csak adattárolás, rendszer SSD-n. Egyedül ez a hang dolog az ami aggaszt, igaz az se nagyon.
A mostani vincseszterem hangját szinte még sosem hallottam, ezért nem tudom elképzelni, zavarna-e.Köszönöm!
csodayoda -
McClane
aktív tag
Heló!
Beszereztem egy WD My Book Essential 3.0-át 2 TB HDD-vel. A burkolata ujjlenyomat mágnes, de ettől függetlenül nagyon meg vagyok vele elégedve. A benne levő lemez típusa WD20EARS-00MVWB, ami ha minden igaz 3 tányéros.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha formázni akarom, akkor csak azzal a programmal tudom, amit kaptam hozzá vagy XP-ből is megtehetem? -
TomCat85
tag
Sziasztok!
Melyik gyártó, melyik szériájú vinyójával érdemes foglalkozni 2Tb esetében ? Köszi! (valami megbízható fajta kellene!)
[ Szerkesztve ]
-
_AnTi_
tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani nekem, hogy a samsung 2TB-os vinyónál mi az a CE jelölés (van HD204UI és HD204UI/CE)? Mi a szösz a különbség?
Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...
-
csokad
senior tag
Sziasztok! 1TB-os külső wichestert szeretnék venni, valami jó ár/érték arányút! WD MyBook Elite-re gondoltam, de örülnék ha ti is segítenétek! Előre is köszönöm.
-
KISDUCK
addikt
Üdv!
Szeretnék venni egy [Samsung HD105SI 1TB 5400rpm, SATA-300+NCQ merevlemez]-t és az érdekelne hogy lehet átkapcsolni SATA1 (SATA150) üzemmódba, mivel az alaplapom csak SATA1-t kezeli, és lapkészletem elvileg bugos és nem tudja ezt megvalósítani. [Forrés ehhez.] Az alaplapom: ASRock P4VM800 a déli híd: VIA VT8237.
Lényegébe az érdekelne hogy az általam említett HDD-t jumperrel lehet-e átkapcsolni ?
A válaszokat előre is köszönöm.Üdvözlettel:
Kisduck -
kukinyo
addikt
Erre valaki nem tudna választ?
Kösssz -
fagylalt
senior tag
-
mg105
senior tag
válasz fagylalt #23016 üzenetére
attól függ, mennyire szellős helyen vannak. ha egy kicsit is modern házad van, és van elől egy légkavaró, ami mozgatja körülöttük a levegőt, az bőven elég. ha nincs, sosem árthat valami kis hűtés, akár az élettartamukat is kitolhatja, de nem fognak meghalni anélkül sem. kevés esetről tudok, ahol azért halt volna meg egy vinyó, mert melege volt.
(én most eltekintettem az extrém körülményektől, de ha 60 fok feletti hőmérsékletet olvasol ki a smartból, akkor például lényegesen ajánlottabb a hűtés megoldása!)
-
mg105
senior tag
válasz csiga8 #23014 üzenetére
nem valószínű. kapd le innen az összes drivert. a sata illesztőt install előtt töltsd be (tedd fel pl egy pendrive-ra), a kész op.rendszer első indulásakor pedig csak a chipset illesztőcsomagot tedd fel. ha ezek után sem megy, akkor próbáld ki a vinyót másik gépben!
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Tudnátok segíteni ebben:
http://prohardver.hu/tema/azonnali_kerdesek_oraja_2/hsz_20194-20194.html
Lehetséges, hogy a vinyón valamit állítani kell a Sata I-hez?
-
mg105
senior tag
válasz Mandarinn #23011 üzenetére
az NCQ nem egy mód, hanem az AHCI egyik algoritmusa. ezzel csak az a baj, hogy a mellette lévő rendszervinyó sem fog AHCI módban menni, pedig ott igen hasznos is lehet.
potyi23:
az AHCI egy utasításkészlet, amelyet a SATA szabványhoz fejlesztettek ki. komoly előnye, hogy lehetővé teszi a SATA busz közvetlen, szoftveres elérését, lehetővé téve ezzel a hot swap és a NCQ funkciókat. az első gyakorlatilag az USB eszközökhöz hasonló, menet közbeni csatolás/leválasztás. a második pedig az adatok írását/olvasását optimalizálja, csökkentve az elérési időt, ami ugye rendszervinyó esetén jól jön, de továbbra sem közelíti meg az "SSD élményt"
-
mg105
senior tag
-
Spenike
tag
Hali skacok!
Most vettem nemrég új gépet és kellene bele valami normális winyó is mert most 1 régi 120-as és 80-as van benne...
Én 1 WD 640GB 7200 SATA2 16MB SATA2 3év GAR 12.300 Ft gondoltam, itt venném: [link]
Kérdésem ez jó lenne nekem főleg rendszer winyónak és tárolásra ha később, lesz majd rá keret veszek valami 5400rmps 1.5- 2 TB-osat de az nem most lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap