-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lootolok
tag
válasz
rainman72 #92138 üzenetére
Nem annyira drága, a 8319, azért írtam
https://www.emag.hu/philips-ambilight-led-smart-televizio-189-cm-4k-ultra-hd-2024-es-modell-75pus8319-12/pd/DN31DXYBM/
A másik kettőt 600e körül árulják...
Teszek egy próbát lehet, 14 napon belül úgy is vissza lehet küldeni (bár nem szeretem az ilyet). De mivel bemutató twrem nincs....
Ezek szerint a 8505 egy ennyire jó kis TV volt?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Lootolok #92137 üzenetére
Optika biztos lesz az 100%
A PUS8319 az idei model most jelent meg(bűn drága is).PUS8008-8118 meg tavalyi.
Az utolsó szám nő egyel évenként.
A 8319 a 8118 utódja kb és Titan op.rendszer. [link]
Hogy milyen panel azt sose írják.
De pár évre vissza menőleg minden 75s IPS kapott a PUS8505 után.
Ja és a tied dedikált procis volt P5 Engine néven,ezek meg egy alapabb procit kaptak.
Jelenleg nincs semmi jó a Philipsből,kifutott.
Neked a 75PUS8818 vagy a mini led 75PML9008 lett volna jó,mind2 volt 400-ért is régebben.
Pont model váltás van. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Lootolok #92135 üzenetére
Optika minden tv-n van.
A PUS8118 például nem android,hanem Philips saját op.rendszer.
A PUS8008 meg nem támogatja a Dolby Vision-t se.
(A 3-400 ezres Lg és Samu modelek se,csak HDR10 van)
Kérdés hogy ez fontos-e számodra?
Idén meg a legtöbb ledjük egy Titan nevezetű új fejlesztésű rendszert kap.Pont azért írtam a VA panelt,mert ha most veszel egy IPS panelest,nappal még jó is lesz de sötétben rossz feketét fog produkálni ami biztos feltűnő lesz.
-
Lootolok
tag
válasz
rainman72 #92134 üzenetére
Ugye abból kell nálam kiindulni, hogy a 75PUS8505 volt eddig 3 éve. Nekem megfelelő volt.
Ettől mi az, ami nem rosszabb 400e körül.
Ha a markán belül maradunk pl. 75PUS8008/12 az miként viszonyul a 8505-höz?
Leírás alapján nekem amúgy nem egyértelmű, de sehol sem látom az optikai kimenet megemlítését. Ez már annyira alap, hogy van, vagy már ez sincs minden TV-n, meg ekkora méretben sem alapból? -
rainman72
Topikgazda
válasz
Lootolok #92131 üzenetére
A Philipseket ismerem 7 évre vissza menőleg,javultak sokat az biztos.
Viszont azt is tudom hogy mennyivel többet nyújt képileg,kontrasztban,feketében egy TCL mini led,például a 75C805 jóval olcsóbban.
A Philips új 75s tv-i amik csak közelítenek hozzá 600e-be kerülnek jelenleg.
Lg-nél Samsungnál ugyan az a helyzet.
Tudsz venni 300e környékén mind2-t de sírni fogsz ha meglátod sötétben mit tudnak. -
Lootolok
tag
válasz
rainman72 #92127 üzenetére
Szia. Nem tudom, milyen panel volt, a képe nekem elegendően jó volt 4m-ről nézve.
389e a kupon, de mondjuk 50e körül rádobok még, ha érdemes.
Márka nincs preferálva, és a Philipset sem vetem el ezen hiba miatt, megesik az ilyen. De mondjuk TCL, vagy valami kevésbé ismertet kihagynám.
Samsung, LG szóba jöhet.
Csak a kép a fontos, hangban úgy is csak az optikai kimenet kell, csodák amúgy sincsenek, dobozhangú mind. -
Lootolok
tag
Sziasztok!
75PUS8505 készülékem mivel harmadszor került szervizbe a konnektorból való kihúzással történő bekapcsolhatóság miatt, kértem a készülék cserét.
Kaptam is csere utalványt, amit Emag-nál lehet levásárolni.
Magával a TV-vel amúgy elégedett voltam.
Mit lehetne most ennek kiváltsága venni hasonló áron?
Minden tippet köszönettel elfogadok.
-
F-ECT$
titán
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Pancsermeste #92118 üzenetére
Nem vagyok otthon ebben a PVR dologban,nem használom.
55Oled718 jó áron van keress rá mit tud.
Vagy Samu 55S90C. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Pancsermeste #92115 üzenetére
Nincs 4 oldalas ambi vagyis nagyon ritka és rohadt drága.
55Oled909
Habár az eMagos ára még tűrhető(másol jóval drágább,az előd 908 is és az ambi csak 3 oldalas) is mert az azonos tudású 55G4 drágább. -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Milyen TV-t ajánlanátok, mely a következő kritériumoknak megfelel:
- 55"
- OLED, vagy miniLED
- PVR/TimeShift funkció
- 4 oldalas ambilight
Ezzel gondolom eléggé le is szűkült a választék? Létezik ilyen Philips TV? -
belan
addikt
válasz
spleenszuru #92113 üzenetére
2023 modell nem régi 370 ezer alzába a 55 col . Persze a c4 2024 modell de nem olyan jó lesz képe mint a s90c-nek .
-
spleenszuru
őstag
válasz
Quadgame94 #92110 üzenetére
Köszönöm.
Az S90C még "elfogadható" árban is van, ha jót nézek.
Ehhez képest az LG G4 irdatlan drága, nem is értem.
S90C már régi modell? -
belan
addikt
válasz
spleenszuru #92109 üzenetére
Újabb technológiai ! Magasabb fényerő és nagyobb színfényerőre képes.
-
Quadgame94
őstag
válasz
spleenszuru #92109 üzenetére
C4 WOLED az S90C pedig QD OLED. Más technológia. A lényeg, hogy a QD OLED magasabb fényerőre és színfényerőre képes. Valamint színtérlefedttségben is jobb. LG oldalról a G3-G4 ami felveszi vele a versenyt. Az MLA paneles OLED. Samsungnál a Dolby Vision és DTS hang hiánya a negítívum. Bár szerintem mind a kettő túl értékelt.
-
belan
addikt
Jó ár érdekes nagyobb 55 col 360 ezer , tudom neked 50 kell vagy alatta ! Philips 55OLED718/12 jó tv ? milyenek ezek Philips oled tv-k ? Mert lehet be szerzek egyet holnap ! Panel gondolom ebbe is jobb már beéges miatt . Meg köszönöm előrre is a információt ha valaki ad róla szerviz hater milyen ? Soha nem volt Philips tv-m .
-
Elar
senior tag
Sziasztok
A hálóban lecserélném a 50PUS8506/12 Tv-m, mert nem jön be. Egyszerűen nem tudom normálisan beállítani és nem jön be a színe.
Viszont a feleségem odavan az Ambilight ért.
Vennék egy OLED-et-. Mivel 2 és fél méterre van kb a TV az 50 colnál nem feltétlenül mennék feljebb.
400e Ft-ig szabad OLEDben gondolkodni?
Látom eddig az összegig csak Philips van...
A Philips 48OLED718/12 milyennek számít? -
m3ss
veterán
egesz jol szol amugy ez a c845. egesz jo a stereo hangkep is, jo tavol lehetnek egymastol a hangszorok. nyilvan csodat nem kell varni, de elozo 15+ eves samsung lcd tv-hez kepest kifejezetten jol szol.
a kepe sem rossz, bar annyira nem esek azert hanyatt tole a vetitozes utan sdr-ben. mondom ezt ugy, hogy nem kovetem a tvket, 15 eves lcd tv-m volt, max par percre lattam komoly tv-t. hdr viszont adja, ott tenyleg latni a pluszt a vetitohoz kepest. elnek a csucsfenyek, movie modban egesz nezhetonek tunik. menu tok jo gyors, beepitett kodi is jol mukodik, sztem nekem nem is kell media lejatszo hozza.
reklammentes yt megoldhato vhogy? vagy ez tabu tema?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest