Hirdetés
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
akela91
addikt
válasz Vismajor01 #76212 üzenetére
A 75 sajnos nem fér el, és bútort nem akarok cserélni. (De most amúgy is 699.990Ft)
-
akela91
addikt
Sziasztok!
Hisense 65U7HQ -ról van valakinek hazai tapasztalata már?
RTINGS-en értékeléseket olvasva, jobb ár-érték arányt képvisel mint egy Q80B, és gyakorlatilag ezek közül szeretnék választani. Viszont eltérő specifikációkkal nyomják ki olvasottak alapján különböző területeken.
Ti melyiket választanátok? (Lehet más alternatíva is 400k-ig)
PS5 lesz rákötve egyébként egy közepesen világos nappaliban, ahol TV és Stream nézés fog zajlani többnyire pluszban. Mivel OLED TV van a hálóba(LG55B1), ilyen Edge led-es NANO TV-k nem nagyon jöhetnek szóba alacsony kontraszt aránnyal, meg bevilágítással, így is bőven visszalépés lesz OLED-ről a fenti két TV is, de ekkora méretbe nem tudom megfizetni az OLED-et. Világosabb helyiségbe úgy, hogy TV műsor is fog menni rajta órákat otthagyva, kicsit feleslegesnek is érzem az OLED-et.
A viszonylag normális fekete sajnos a háklim(kösz OLED), és el tudom fogadni a VA panel nyújtotta hátrányt cserébe (betekintési szög).[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Sziasztok.
150k körüli áron keresnék 55" -os 4k TV-t. Közepesen világos nappaliba lenne használva 90%-ban TV nézésre, maradékban PLEX FHD tartalom nézésre + Youtube/Netflix. Válaszidő annyira nem kell kiemelkedő legyen, ugyanis maximum pici gyerekek játszanak majd rajta régi konzollal. (40ms is elég lehet)
Ha tudtok ajánlhattok IPS és VA paneles ajánlott TV-t ebben a kategóriában. Nem mondom, hogy a mély fekete nagyon fontos a fenti célra, de azért ne világítson szürkén a háttérvilágítás foltokban(Gondolom így kilőve pár IPS LG panel, pedig a WebOS -t imádom). Én egy jobb fajta IPS panel felé dőlnék, mert azért van, hogy sokan nézik egymás mellő is a TV-t nagyjából 4M-es távolságról. De ha van olyan VA ami nem csak szemből jó, hanem pár ember egymás mellett még jó képet ad, az is opció!
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Áh, értem. Akkor nekem szerencsém volt legutóbb lehet. Remélem most is az lesz, és te is megkapod végre amire vársz.
Supportra nyilván bárkit IS felvesznek, ez szinte az összes multira igaz.
egy kis pozitív tapasztalat:
MM-be kifogtam egy eladót, akivel az Rtings-es tesztekről dumáltunk, betéve tudta az összes tv paneltipusát.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Thome-nál berakták a kínálatba az 55LG B8 - at 447k ért. (akár havi 20k 0%THM el)
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Sziasztok.
Sötét szobába keresnék filmezésre és játékra (ps4 pro, input lag ne legyen sok game modeban) 4k TV-t.
Szeretem a mély feketét, tehát gondolom VA panel ajánlott.
Méret ügyileg 43 - 50" között gondolkodom. A keret 150-200k.
Ami még preferencia, az a jó OS, tehát egy WebOS 4.0 az ami így elsőre tetszene. Egy Synology Nas-ról kapná gigabites hálón a forrást, tehát jó lenne ha lejátszana mindent IS, és nem lenne szükség külső lejátszóra.
Van ami illik az elképzelesimre? T-home-nál kapható készülékek is játszanak.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz #94529552 #14465 üzenetére
Meg kéne néznem valahol ezt a MU6452 -őt ha szerinted is VA. Tesztet nem találok róla, ami kitérne a Ghostingra, ami ugye VA panel szeretett hátránya.
Köszi. Monitorokat is nézegetem még.
42" FHD-t már próbáltam 1 méterről, a brutálisan nagy pixeleken kívül nem volt gondom (nyilván nem nagy fényerőn + led csík van mögötte), épp ezért gondoltam 40" 4k -ra.
[ Szerkesztve ]
-
-
akela91
addikt
Sziasztok. Bekattant nálam, szóval nincs visszaút.
PC + PS4 -hez menne 90cm-1m nézési távolságba egy 40-43" közötti TV. (Monitort nem találok ekkorát)
Kizárólag VA panel-est szeretnék, fontos a jó fekete(full sötét a szoba).
Fontos az alacsony input lag (<35ms).
Előny a jóféle 1080p felskálázás 4k-ra.
HDR ennyiért nincs értelmes, nem szempont.Amit kinéztem az ő lenne, de vegyes infókat kapok a panelja mivoltáról. Samsung UE40MU6452
Ugyanis itt tesztelték az MU7000-es sorozatot, de azt írják alul, hogy EU-ban ez az MU6400-as sorozatnak felel meg és ennek itt VA panelt tulajdonítottak.
150k-250k körül mit vennétek ilyen igényekre.
UI: Megtaláltam az álmot, sajnos sehogy sem férne el, és túlzás ilyen közelre, kár hogy nincs belőle kisebb, 300k alatt... XE900
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
-
akela91
addikt
Sziasztok. 140-150k -ig bezárólag, tudnátok nekem ajánlani egy TV-t ezekre az igényekre:
- alacsony input lag
- pc lenne rákötve, game módban lenne szinte mindig.
- a FULL HD is ok, de a 4k is (couch multi játékok a cél)
- méret: 40 - 50" között.
- HDR nem érdekel(ennyiért meg pláne ugye)Én még a sony kdl 40w 705 b -ös korabeli TV-ket ismerem, az az utániakat nem.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Sziasztok.
Egy időtálló 32" smart tv-re lenne szükség.
Ami használva lenne rajta viszonylag sokat: youtube, plex + HDMI-n PC rákötve.
Valamennyi TV-zés is lesz, de nem számottevő.A keret 100k max.
Mit ajánlotok? Akár ma-holnap rendelném, aktuális akciók is játszanak.
Ezt nézte ki anyós metro-ban: Samsung UE32J4510 - Ennél kéne jobb vételt találni. (magyar webshopok játszanak)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple TV 4K (3. generációs, Wi-Fi + Ethernet)
- Újszerű LG 55 coll 139cm Nanocell 4K Smart Led UHD
- Fóliás LG Nano 50 coll / 127cm 4K Smart led uhd tv
- új LG 55" 140 cm és 65" 165 cm UR91003LA smart UHD 4K led tv 160.000 Ft és 200.000 Ft
- TOPPING E30 II - Asztali DAC és TOPPING P50 - Lineáris hálózati tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest