- OLED monitor topic
- Az AI-ra fókuszál az új Arc meghajtó
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
Quadgame94 #85648 üzenetére
Köszi, de ez most annyira nem segített. Nem vagyok nagy TV guru, a lényeg, hogy ne akadozzon nekem, ha külső HDD-ről mennek a filmek, illetve,ha netflix, youtube,hbo. Ennyi. Sony? Egyel feljebb belinkeltem: [link] De beszúrom újra. Köszönöm!!
-
majnkopf
tag
válasz
Quadgame94 #85634 üzenetére
-
Kiskutyák
aktív tag
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
Quadgame94 #85639 üzenetére
A NANO nem tudja a Dolby Visiont, a Philips igen. Mennyire ajánlott a Philips? Felejtsem el?
-
Gino20
őstag
válasz
_seth_ #85644 üzenetére
Stream esetén ~100-ból ~99DV és az az ~1db HDR10+ (ami a DV-vel azonos minőséget képvisel) az meg emlékeim szerint csak a Prime-on érhető el (Netflix, HBO, Disney,.... streameken nincs HDR10+)
Saját forrás esetén sem sokkal jobb a helyzet. ~10-ből ~9 film DV-vel jelenik meg és ~1 kap HDR10+t is. Ehhez nem kell bluray lejátszó, amit le fogsz tölteni az is ilyen lesz. -
_seth_
veterán
válasz
Quadgame94 #85643 üzenetére
Huha, a magasabb, a jó és a drága amit ebből értettem
Tehát ebben az árban a samsung jobb, a G3 lenne még jó az LG-től, de az lényegesen drágább. KöszönömDolby vision: jól értem, hogy ez egy bemeneti formátum, azaz akkor lényeges ha pl van blu ray lejátszóm vagy hasonló? Ilyen nincs, pendrive/hdd/ssd amiről filmet játszanék le.
-
_seth_
veterán
válasz
Van hasonló áron olyan ami Dolby Visont is tud?
A Samsung miben jobb mint a linkelt LG? (Márka mindegy, legyen jó a képe és jó az OS.) -
kiszu
senior tag
válasz
Köszönöm a pontos választ.
A one connect box nagyon vonzó.
A dolby visiont hallani kellene, hogy tudjam elengedheto e vagy sem. Soundbarral hallgatom majd, akkor is lenyeges lehet?
Elnézést ha hulyeseget kerdezek, 7 eve nem foglalkoztam tv temaval, de most a legjobbat szeretném -
Quadgame94
őstag
válasz
Kiskutyák #85636 üzenetére
50NANO76
kiszu:
B = 2022 modell
C = 2023 modellS90C nagyon jó ár/értékkel bír. Én azt venném. S95C jobb valamivel, de nem sokkal annyi, hogy jár hozzá egy One Connect box. Nézz utána kell e az neked.
G3-nál van Dolby Vision is, szóval vagy 77S90C vagy 65G3.seth_:
65S90C jobb mint a C3, főleg ha nem kell a Dolby Vision. -
_seth_
veterán
Digi kínálatát szkippelve és más irányt véve ismét kérdés:
1. Tévére szánt összeg, forintban? 600e körül
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Letöltött filmek 90%-ban.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Kb 3 méterről, 65" a jelenlegi 49" azt kicsinek érzem.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Filmezés kizárólag este, nappal néha mese menne rajta.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből, enyhén oldalról, max ketten.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Apple tükrözés, youtube, megbízható lejátszó usb forráshoz.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Hdmi eArc a házimozihoz, wifi vagy lan, illete pendrive/hdd csatlaztatási lehetőség
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Falra tervezem felrakni.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Ami gyors és pár év múlva is használható sebességű marad.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Nem baj ha a távirányító nem a régi hagyományos darab, egy hang alapú keresés jó lenne. Illetve a hangja lehetne egy kicsivel jobb mint egy átlagos TV, ugyan van házimozi, de éjjel használnám csak a saját hangszóróival is.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Csak új, garis.
LG OLED65C31LA OLED ennél van jobb hasonló áron és méretben? -
kiszu
senior tag
Sziasztok. Tv vásárlása eljott az eletemben és levaltom az egykori Samsung 7000es szerias 55 colos FHD tv-m.
A terv mindenképp oled
65 vagy 77 col s90 vagy s95 széria
Kérdésem :
Ennel a típusjelzésben
QE65S95BATXXH
QE65S95CATXXHA bat es a cat mit jelöl?
Egyéb tervnek lehet még szintén 65 vagy 77 méretben LG c3 vagy G3
Ami fontos a playstation 5 kiszolgalasa es streamingen filmek.
Foldfelszini adasokkal sose fog menni.Velemenyeket, tapasztalatokat elore is köszönöm
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
Még mindig nem sikerült döntenem, hogy melyik legyen:
Ezeket nézegetem:
LG 50NANO763QA [link]
LG 50UR78003LK [link]
LG 50UR73003LA [link]
Philips 50PUS8118/12 [link]Egy 2014-es 43-as LG 3D smart TV-t váltanék le vele. Semmi baja, csupán az OS már eléggé elavult rajta, illetve a 43-as méret kicsi a jelenlegi helységben. Normál használat lenne, Netflix, Youtube,HBO, illetve egy PS3 lenne még rákötve, meg külső HDD.
A keret max 200e. Köszönöm előre is a segítséget.
-
Quadgame94
őstag
válasz
nokia123 #85624 üzenetére
Brutálisn túlárazott. Nem éri meg. De a te pénzed azt csinálsz amit akarsz.
majnkopf
Nagyon sok embernek nagyon sokszor írjuk le minden nap többször hogy a mi a differencia. Neked is ajánlom, hogy olvasgass vissza.
C645 - Alap LED TV
C745 - FALD azaz zónákra van osztva - sokkal jobb kontraszt és sokkal magasabb fényerő
C805 - miniLED sokkal jobb a FALD-nál is.Én a helyedben min. C745 vennék, de attól már nincs messze a C805. Tegyél még hozzá. C645 felejtsd el ha minőségi TV-zést akarsz.
Peter.70
Kérlek te is olvass vissza, rengeteg dolgot írtunk le ezekről. B3 egyértelműen. Sötét szobában veri az osszeset az OLED nem kérdés. -
boldi370
csendes újonc
Sziasztok.
1. Tévére szánt összeg, forintban? Max 200.000-220.000FT
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport): Netflix,HBO Max, PS5.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 50-55” os ra gondoltam nem nèzem messziről 2-2.5m.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Este többnyire sötétben.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Teljesen szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Netflix, Youtube, Hbo Max.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mind1.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Samsungot szeretem, de LG, es Sony is érdekelhet.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Csakis új és garancias. Samsungot nezegettem mivel kedvezmenyesen tudnek hozza jutni a Telekomnál a QE50Q60CAU modellhez. De kikérem a ti véleményeiteket hogy mit ajánlotok ilyen árkatba. Preferalom a Samsung, LG , Sony márkákat de viszonylag nyitott vagyok bármire. Koszi! -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Melyik tv-t ajánlanátok? Főleg este menne ( sötét szoba ), vagy ha nappal akkor redőnnyel árnyékolva a szoba. Film, tv, YT menne rajta
[LG OLED55B33LA]
[LG 55QNED863RE]
[TCL 55C805 55" QD-Mini LED 4K Smart TV]
[55" TCL 55C845]
Ha valakinek van tapasztalata, érdekelne pro / kontra
Az LG-kre van 10 havi 0% THM-es hitel -
majnkopf
tag
Sziasztok újra!
röviden tömören
adott volt egy kérdésem már: [link] (kb. 250e Ft-os keretben)
amire végső soron az lett a válasz hogy: TCL 55C805 (Euronics készletkisöprés miatt most 249.999)
először veszek ilyen tévét és most szemügyre vettem élőben is. az aggályom egy picikét ezzel hogy mintha kicsike lenne ahhoz mérten hogy 2-5m lenne a nézési távolság. persze lehet a kép élessége, "szépsége" ezt kompenzálja és nem lenne zavaró viszont lehet tudnék még pár centit csalni amivel már a 65" is szóba jöhet adott pénzügyi keretek között. ugyanennyibe kerül jelenleg (249.900) a TCL 65C645 is az Euronicsban illetve érkezett egy TCL 65C745 ajánlás is. a kérdésem csak annyi lenne hogy miben tudnak kevesebbet ezek a nagyobb tévék hogy ugyanolyan összegben lehet kapni mint a 805-t (hisz a rendes ára annak is 270 körül mozog )nem vagyok nagy tech zseni mélységekben így csak röviden tömören 1-2 pro és kontra bőven elég ha valaki tud segíteni, köszönöm
-
7Heads Drago
veterán
válasz
rainman72 #85623 üzenetére
Face csopiban én ma 4 új bejegyzést látok.
Az árukeresőn 45 értékelést látok az elmúlt 24 órában. Abból 20 db olyan aki vagy nem kapta meg, vagy semmit se tud a csomagjáról. Ez kb a fele. Én nem mennék bele abba hogy én ha rendelek valamit épp hova fogok esni. (persze tudom nem mindenki értékel)
Én nem mondanám erre hogy megszűnt a probléma. -
nokia123
aktív tag
válasz
7Heads Drago #85620 üzenetére
Mert? Amúgy ha venném itt néztem ki [link]
-
rainman72
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #85620 üzenetére
Megszünt szerintem a gebasz náluk
Másnapra/vagy 3-d napra(hétvége) megjött tőlük amit rendeltem.
Merész vagyok -
7Heads Drago
veterán
-
rainman72
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #85614 üzenetére
Nekem Tkom van.
Ha gond lenne jeleztem vna
Január elsején oda-vissza 1000szer,mert nem tudtam mit csinálni!
Mire vagy kivi am?
Ne sétálj -
HagaNRG
őstag
válasz
rainman72 #85564 üzenetére
Erre kíváncsi leszek...
Ma regisztráltam be a december 8-án vett tv-t. Meglátjuk, hátha nem veszik annyira haláli szigorúan... (felelőtlenség volt, tudom, dehát kezdettől fogva úgy voltam vele, hogy úgyis visszaküldöm, de egyszerűen mostanra már kezdem megszokni és megszeretni és úgy vagyok vele, hogy nem nyűglődöm még a visszaküldéssel is... ) -
HagaNRG
őstag
válasz
Kornel #85542 üzenetére
Akkor másodjára is tegyük tisztába, idézőjelesnek szántam a sztorit, mikor a TCL 805-re azt mondta a rokon, hogy neki a legnagyobb, csúcs Crystal UHD 75" Samsung van és ahhoz képest jobbnak látja a TCL-t. (Mondjuk nem is csoda, tegnap láttam nála futólag élőben azt a 7000-es Samsungot, full el van állítgatva a teljes kép, látszólag minden maxra húzva) A legtöbb embernél látom, hogy ez is gyakorlat, hogy vagy nem állít semmit a tv-n, vagy belenyulkál, de akkor mindent elront.
Van olyan ismerős, aki hívott, hogy nyílászáró csere volt a lakásban és az ablakos a tv kábeleket átrendezte, segítsek már mindent visszadugni a helyére.
Mikor bekapcsolt a tv, egyből feltűnt, hogy minden full lila.
Hát az kizárt, ez ilyen.
Mondom nem, ez full lila, nem tűnt fel, hogy nincs szín a tv-n?
Hát nem, de szerinte ez mindig is ilyen volt... (kb. 3 éves 42" LG).
És van tulaj, akit nem, hogy nem zavar, egész egyszerűen nem érzékeli, hogy lilában nézi a műsort.
Ugyanilyen tulajok állítják büszkén, hogy nekik a "legújabb Crystal-brisztal" Samsung van, mert az eladó ezt mondta a Mediaban, meg ő amúgy se hülye, hogy 2x annyit adjon egy ennél kisebb más típusú Samsungért. Legnagyobb és kész. (jelzem, mivel tudom, hogy emberünk saját bevallása szerint se kapcsolta még be soha egyik smart appot se, azt se tudja, mit az a streaming, a youtube meg szerinte csak annak való, aki zenélni akar a tv-n egész nap, így nem is bántom emiatt, neki tényleg tökéletes a belépő kategória is, sőt, meg meg is dícsérem, mert bevállalta a 75"-öt.
Nagyon-nagyon sok ember a mai napig átlag-nagy méretű- nappalikban 32-40 közötti méretet néz. Nem egy ismerős keresett meg a karácsonyi időszakban is, hogy milyen tv-t vegyen... mikor mondtam, hogy az elérhető legnagyobbat, akkor nem egy ember magyarázta, hogy ő 3 méterről nézi és neki 100cm-nél nem kell nagyobb, mert el fog romlani a szeme.
Téves hiedelem magunkból kiindulni, hogy ki, milyen tv-t vesz.
Eleve az is teljesen megérthető, ha valakinek csak háttér hangnak kell a tv, és megelégszik a 40"-es Lidl-ös Blaupunkttal. -
7Heads Drago
veterán
c805 -ön amúgy milyen a telekom tv adás?
Ami ugye csak részben HD.
Ha lesz időm elmegyek az Euronics-be és megnézek egyet élőben. Az MM-ben ahogy látom nincs ez a márka. -
Stealth
senior tag
válasz
Quadgame94 #85611 üzenetére
Derék!
Akkor leírom, hogy marhára tetszik az 55C805. Soha rosszabb zsömlét a pénzemért. -
eastern
csendes tag
válasz
Quadgame94 #85606 üzenetére
Szia.az 50 es ur91 184 csak az lg oldalán 10%os kuponnal.Ez a max a 185 ami belefér neki.
-
Quadgame94
őstag
válasz
eastern #85604 üzenetére
Miért ne tudna? Az UR9100 260K, az 50C805 pedig 250K. Az 55C745 pedig 240K
Képminőségben semmi. UR9100 meg UR8100 szinte ugyan az. Felejtse el az LG-t. Nagyon gyengék azok a TV-k. 55C745 240 ezer és mérföldekkel jobb mint azok a fapados LG-k. Ha pedig 50 inch is jó akkor C805.
-
eastern
csendes tag
válasz
Quadgame94 #85603 üzenetére
Én is ezt tanácsoltam neki,nekem is 805 van de annyit nem tud rááldozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hill Climb Racing 2 bemutató (Android, iOS)
- Formula-1
- Renault, Dacia topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OLED monitor topic
- Óvodások homokozója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Az AI-ra fókuszál az új Arc meghajtó
- Hálózati / IP kamera
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- További aktív témák...
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest