Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispalsz
tag
Sziasztok!
korábban eggy LG 47" TV-m volt, az tönkrement LG 47LW5590.
Kölcsön kaptunk egy LG 42" LF652v TV.1. Tévére szánt összeg, forintban?
400k ( jó lenne 250k -300k közelében maradni)
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Az esetek 70% TV nézés, többnyire Digi HD csatornái. Néha van olyan, hogy nem HD, de ott nem is mindig a minőség a lényeg.. 30% RTL Most és TV2 PLAY,.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4m távolságból nézzük, egy 4 m széles a kanapéról. 65+ méretben gondolkodtam.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Leginkább, esete, nappal körbe süti a nap a szobát, de van redőny, ha épp filmet szeretnénk nézni, de ez ritka. Sokkszor redőny nélkül így sem látjuk, de nem is fontos, mert sokszor csak radió funkciónak használjuk.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
4 m távolságóbl 4 méter széles kanapén.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
van Raspberry PI3 kodi lejátszóm, azon eddig mindent le tudtam játszani.
youtube-ot jó lenne kitenni a TV-re android telók vannak, valamint képernyő tükrözés is jó lenne.
HA olyan pip lenne, hogy több digi csatornát ki tudok rakni egyszerre, és amíg raklám van a másikat nézem, és a reklám a kicsi képben menne, no annak örülnék
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Van egy erősítő, ami nem HDMI képes, de nincs is használva, de szeretném az elvi lehetőséget meghagyni, optikai bemenete van.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
középen, de falra is szeretném majd később rakni
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Eddig LG TV-k voltak, ezzel van tapasztalatom. Vannak nyűgjeim, ezeket lent leírom
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
új garanciásSzóval sok problémánk van. Leginkább TV nézésre használjuk a TV-t. Igen mi azok vagyunk, akik a TV guide alapján választanak valami műsort.
1) LG TV-nek főleg az új modellene kifejezetten lassú volt a guide, lassú volt az első indítás, és utána is lassan lépkedett benne, lassan lehetett lapozni. A guide felületen alig volt csak 4-5 csatorna megjelenítve , pedig elfért volna több rajta. Emiatt a TV guide nagyon fontos nekünk.2) Az első 47" TV ben volt automata fényerő állítás. Az új 42"-os modelben nincs, ráadásul a távirányítón sincs külön gomb erre. Mi nappal max fényerőn, este közepesen, éjszaka, ha nem tudok aludni akkor full minimál fényerőn használom a TV-t. Fontos funkció, és a menüben sokat kell barangolni, mire átállítom. Gyorsmenüben sincs benne.
3) Alapból nem használunk erősítőt, el is van pakolva minden ezzel kapcsolatos cucc. Nincs soundbar meg ilyenek. A TV-t a TV hangszóróján hallgatjuk, melynek minősége még a korábbi 47"-os modellnél jó volt, a 42"-os modellen már korántsem. Nincs ereje, nagyon fel kell csavarni hogy szóljon, akkor meg nem természetes a hangja. TV adásról beszélek.
4) Minimális kikapcsolási időzartam. Tök jó hogy van, de 4 óránál nem lehet kevesebbre venni. Persze van elalvásidőzítő, de a fene sem szeret belemenni állandóan. Jó lenne, ha lehetne állítani 1 órára, vagy 2 órára. De a 4 óra az nagyon sok.
5) Legyen vezetékes LAN képes ne csak WIFIs, jó lenne egy alap DLNA funkcionalitás, bár a KODIval megoldom, de LAN legyen rajta
6) Tudjon rögzíteni
7) Csatornaváltás legyen gyors( Digi TV, kártya nélkül)
8)Távirányító érzékeljen 6m távolságból iselőny: valamilyen smart home alól lehessen vezérelni, ne csak saját aplikációval.
Látszik a fentiekből, hogy nekünk a funkcionalitás talán fontosabb a képminőségnél, persze, ha a jelenlegi TV-nél LG 42" LF652V nem rosszabb a képminőség. De gondolom ennyi idő alatt már fejlődött azért a technika.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Az alábbi tvt kéne leokéznom vásárlás előtt: Panasonic TX-43LX650E
Jelenleg árukereső szerint valós akcióban van 110-ért: [link]Szerintetek hasonló áron van jobb választás? Főleg a chromecast része lenne használva, youtube, spotify stb. Ha ez android tv, akkor lehet pl a vodafoneos vagy telekomos appot telepíteni rá, amivel a normáls tv adások nézhetőek? Ahol lenne, ott nincsen a közelben semmi vezeték behúzva (telekom a szolgáltató azt hiszem).
-
HateEternal
tag
válasz
Quadgame94 #83477 üzenetére
Rendben, nagyon szépen köszönöm, szemezgetek akkor majd!
-
Quadgame94
őstag
válasz
ArsenalPA #83471 üzenetére
Szia. Van pár lehetőséged 85 inch méretben. 75/77 inch tartományban pedig nagyon jót kapnál. Nagyobb méretben pedig eleve nincs is TV
77 inch - QD OLED - Legjobb képminőség.
- Samsung 77S90C 860K
- Samsung 77S95C 1M
- LG 77C3 1M (itt van Dolby Vision is, viszont alacsonyabb a fényereje)MINI LED - Jó-Nagyon jó képminőség
- Samsung 75QN85C 770K (nagyon jó TV)
- TCL 85C805 800K
- LG 86QNED913P 835K (IPS panel, erős blooming és alacsony fényerő)
- TCL 85C845 950K (több zónára van osztva, mint a C805)LG QNED80 vagy 85 széria gyenge. Sony X90K/X93K nem rossz, de nem miniLED. Nos ezeket találtam. Ha nem fontos a Dolby Vision és jó a 77 inch akkor S90C. Jó a fényereje és a piacon az egyik legjobb TV. Ha fontos a DV akkor viszont vagy 85C845 vagy C3. A C3 fényereje nem annyira magas sajnos.
Minden más TV amit nem írtam elvérzik sok mindenben. Túl drága vagy éppenséggel gyengébb a képminősége.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
mixi80 #83481 üzenetére
A 65-ös LG G2 rohadt jó áron van 580-ért, ha belefér a keretedbe akkor csapj le rá amíg van belőle. Átlag feletti oled, közel 1000nites csúcsfényerővel, egy tavalyi csúcsmodell. Persze az új G3 az MLA panellal már még ütősebb, de ettől a G2 még egy rohadt jó oled tv, ennyiért meg pláne!
-
kolosszus87
senior tag
válasz
ArsenalPA #83471 üzenetére
Üdv! A 98"-ast azt engedd el, az manapság is extra méretnek számít, kevés ekkora modell van, egy-két gyártónál és jóval 1 misi felett van az ára még egy sima középkategóriás tv-nek is ekkora méretben. 85-ös méretben már van válogatási lehetőséged a pénzkeretedben és mini-ledes vagy FALD-os jobb képességű, felső kategóriás lcd-re is be tudsz ruházni. Szerintem a 3 legjobb vétel most a te igényeidre ár-érték arányban a mini-ledes TCL C805: [link] , a mini-ledes TCL C845: [link] , FALD-os Sony X90K: [link] Én ebből a 3-asból választanék most ennyiért.
-
mixi80
aktív tag
Szaisztok!
Már korábban kérdeztelek benneteket.
Akkor TCL 65C845 ajánlottátok.
Amire használva lenne a tv, apple tv 4K(2022)-val lennének a filmek lejátszva, PS5, Netflix, AppleTV+, Disney+, legikább sportműsorok, legtöbbször sötétben lenne nézve.
Jelenleg egy Panasonic 50" plazma helyére menne.
Méret, 65"-ban gondolkodom, ár 400.000 max. 450.000 Ft volt.
Most az eMagon Lg oled66g2 580.000-ért van, ez még lehet ezen az áron beleférne.
Kérdésem az lenne, G3-hoz képest mennyivel marad el.
Esetleg ilyen árkategoriában, van-e más alternatíva.
Válaszokat előre is köszönöm.Üdv, mixi80!
-
Imi1981
veterán
válasz
FireFox1996 #83479 üzenetére
Emagon nem lehet ezt az 5 év garanciát aktiválni? Nem látok ilyet de hátha csak nem tudom hogy kell.
-
Quadgame94
őstag
válasz
HateEternal #83468 üzenetére
Szia!
Ebben a méretben van már több is.
Mini LED:
TCL 55C845 360K - VA panel
Philips 55PML9008/12 350K - VA panel
Samsung 55QN85C 360K - VA panel (európában)OLED:
Philips 55OLED718/12 390K
LG 55C2 vagy 55B3 400KHa nagyon világos helyen néznéd a tévét és a sötétítés sem oldható meg akkor OLED-et nem ajánlok. Viszont közepesen világos, félhomályos és/vagy sötétített helységben néznéd akkor OLED ajánlott. A miniLED nagyobb fényerőre képes. A Samsung Dolby Vision HDR-t nem támogat, vagyis ha nagyon sokat nézel Netflix, Diesney+ akkor ez is hiány lehet. Viszont a QN85C egy jó tévé, főleg, hogy Európában VA panellel van szerelve. Ha van még kérdésed akkor nyugodtan.
-
Bandeee82
tag
válasz
thebigticket #83472 üzenetére
Érdemes felhívni az áruházakat, mert a weboldal nem elérhetőnek mutatja a tv-t, ha már alacsony a készlet. Pénteken hoztam el az utolsó 65-os C3-at Budaörsön, pedig a weboldal már csütörtök este azt mutatta, hogy nincs.
A másik modellnek más a színe hátul, kicsit más a talpa és nfc-s a távirányító. Kb ennyi a különbség.
-
FeZ...
aktív tag
válasz
FireFox1996 #83437 üzenetére
Szia !
"A TCL 43C645-re 5 év garancia van."
A Euronics-ban a TV oldalán 24 hónap gyártói garancia van kiírva. Hogyan vagy hol lehet 5 évet "kapni" hozzá ?
-
thebigticket
csendes tag
Sziaszok!
Szeretnék venni egy 65" LG C3-at a mediaban, mert oda van ajándék kuponom és a joy kupon, viszont az LG OLED65C31LA már nem nagyon elérhető náluk, de az LG OLED65C32LA igen. Tudom, hogy volt már róla szó, de egyszerűen hiába keresgetem nyilván most, amikor kellene nem találom meg, hogy mit írtatok rá különbségnek, de talán annyit, hogy más színű a tv hátsó borítása. A leírásoknál én ugyanazt a színt látom mind a két tv esetében megjelölve, viszont van a két modell között 20 ezer forint.
Kérlek segítsetek! Köszönöm! -
ArsenalPA
csendes tag
Sziasztok!
Kérném a segítségeteket.
Egy új, 85-98" -os TV -t szeretnék vásárolni! Max 7-800 eft -ot szánok rá, de nagyon örülnék, ha olcsóbban kijönne ez a projekt. A potenciális TV ajánlások jöhetnek max 1mft -ig is, hátha lesz valami jó BF akció.
Digitális adás tekintetében csak sportműsort nézek (foci és tenisz), egyébként streaming és NAS -ról való filmnézés a menü. Játék egyáltalán nem, de a gyerkőcöm már a 6. évét tapossa, így lehet, hogy majd lassan arra is lesz igény.
A nagyobb méret azért lényeges, mert közel 5m -ről nézzük majd.
Nagyon világos nappaliban lenne, így a fényerő is elég fontos.
Elég nagy az ülőgarnitúra, így nem csak pont szemből lenne nézve, de max +30 fokon belül.
Csatlakozási lehetőségek terén ARC képes Hdmi -nek kellene rajta lennie, esetleg valami gyorsabb USB -nek, egyébként minden erősítőre lenne csatlakoztatva.
Az még nem döntöttem el, hogy falon vagy állványon lesz. Van egy 80kg -ig kalibrált fali TV konzolom, így nem ijedek meg a súlyától. A fal is alkalmas a megtartására.
Először úgy gondoltam, hogy Sony és Samsung, ami szóba jöhet, de láttam pár TCL és HiSense tesztet is, szóval nem fogok válogatni a márkák között, ami ár-érték arányban a legjobban bejön majd, az lesz a nyerő.
Miket ajánlotok?
Előre is köszönöm.Attila
-
-
HateEternal
tag
válasz
Quadgame94 #83441 üzenetére
Értem, ránézek a TCL-re akkor. Köszönöm szépen!!
Esetle kisebb tv-ben? 55" vagy fölötte mi lenne az ajánlás? Ebben a méretben lennének jobbak "jó" áron?
Köszi mégegyszer!
-
Petroimro
csendes tag
Sziasztok,
55"-os tv-t szeretnék vásárolni. Főleg streamingre használnánk, nem teljes sötétségben. Néha nem szemből, hanem 45-60 fokos szögből néznénk (ebédlő/ konyhából), persze ilyenkor nem elvárt a tökéletes képminőség, csak nézhető legyen.
A keret kb. 250e Ft. Samsung Q70C és Q80C-t néztem, kb. azonos árban vannak, de nem tudom erre a felhasználásra melyik lenne jobb, ebben kérnék segítséget (esetleg más típust, ami jobb ezen az áron).Köszönöm a segítséget!
-
Gino20
őstag
Ejnye-ejnye, csak úgy törölgetünk hsz-eket?
-
tukko1
aktív tag
válasz
Quadgame94 #83458 üzenetére
Ezzel Gino20 is válaszolnék!
Én euróba számolok!
Az emagom kb. most 1550€ (580ezer) viszont ausztriában meg tudnám venni most ~2000€(752ezer)-ért mert az Lg promócioban visszaad 300€. Így jön ki a 170ezres külömbség forintban! 2000 euronál nem szeretnék többet adni! (Ezzel már túllépném a keretet)
Azt is hozzá kell tennem, hogy most egy régi 48 colos 6-os H szériás samsungot használunk, amihez képest hatalmas ugrás szinte bármi!
Az a kérdés bennem, hogy lesz-e még olcsóbb a g3 black friday-kor! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Vhiktor #83448 üzenetére
Jó, csak amennyire néztem youtube-on, ha az android tv netet sem kap nem jut el a hangolásig, míg pl a Google Tv-ben can "keep it basic" funkció...+ ha megfelelne egy buta telefon, minek vegyek okosat analógia is benne van.
Azóta pl globális oldalán a kivi márkának láttam "without OS" funkciót keresőnél és friss eszközöket dobott ki... -
yoli666
tag
Sziasztok!
Az LG 70 NANO763QA vagy a SAMSUNG 65" QE65Q60CAUXXH jobb technikailag és képminőségben?
Ilyen LG-t még nem láttam élőben, Samsung adott típusát igen.. -
Gino20
őstag
válasz
tukko1 #83457 üzenetére
Ezt neked kell eldöntened, hogy belefér-e vagy sem.
Egy biztos, OLED-ekben úgymond hatalmas előrelépések nem feltétlen voltak az elmúlt pár évben, aztán mostanság jött az ugrás. Fejlődtek-fejlődtek, de mondjuk gyártón/sorozaton belül nem volt igazán csoda. Csodát maga az OLED hozza (szerintem), de mondjuk max fényerőben pl C1 ~750nit / C2 ~800nit/ C3 ~820 nit. A "G" sorozatnál meg ez úgy néz ki, hogy G1 ~850nit / G2 ~950nit majd a G3 ~1450nit és kapott egy új tükröződésgátló bevonatot is, ami elvileg jobb az elődjeinél.
Talán a samu volt az aki már "belépő" OLED esetén is hozott tavaly ~1000 nit felett (de csúnya szó, hogy belépő OLED).
Amúgy OLED esetén ~800 nit-el is pazar szerintem minden jó minőségű anyag, de ha egyszer úgy alakul, akkor valószínűleg cserélni fogom a C2-t egy G3-ra (vagy mire sor kerül rá az már lehet G4/G5 lesz).Szerk: Ha az általad írt 170e Ft a különbség, akkor "neked kell eldöntened..........." a leírtak alapján, de ha jól látom akkor ez árukereső alapján valójában ~300e Ft. Na ennyit azért szerintem messze nem ér meg.
-
Quadgame94
őstag
válasz
tukko1 #83457 üzenetére
Nem nekem szólt a kérdés de elmondom a véleményem. Úgy közelítsd meg, hogy ha a G2-t veszed 580 ezerért akkor ár/arányban sokkal jobb, mint a G3. De ugye neked eleve van annyid, hogy megvedd a G3-at szóval neked kell tudni. Ha másra is tudod költeni a differenciát, teszem azt veszel belőle egy PS5-t vagy akármi mást akkor nyilván G2. Mondjuk itt már 300 ezer lenne az ár differencia. Az már húzós.
-
tukko1
aktív tag
Sziasztok!
Lg Oled65g2 vagy g3-at vegyek?
Megéri 170.000-rel töbet adni a g3-ért? -
tasiadam
veterán
Üdv
Lehetséges, hogy megpusztul a TV-m, viszont limitált a méret, ahova fér, emiatt a 32" az, ami szóba jöhet.
Elég messziről nézzük (4m kb), TV okosító van, HDMI és 1 darab 5v 1A az igény. Ennek tudatában kérdezem, van bármi különbség egy 720p és egy 1080p között, ha 32"-t nézek ilyen messziről? Ritkán van bekapcsolva, emiatt túlságosan fancy és drága nem kéne. Vannak ilyen 40-50e ft-s dyras, meg nemtom mifélék. Ők ezek tudatávan vehetőek? -
Imi1981
veterán
válasz
Quadgame94 #83450 üzenetére
Kösz
! Már töltöm a hdr tartalmakat 😄. Eddig csak 720P és 1080p anyagaim voltak. Azért netflix, Disney plus és amazon prime minőségre is kíváncsi leszek mert azok is hdr-ben fognak menni. Eddig nem néztem hdr-t még sosem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Pixel topik
- Napelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest