- LG LCD és LED TV-k
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Quadgame94 #82898 üzenetére
Most nezem, hogy ez Google TV-s, az nalam sajna nem jatszik.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #82874 üzenetére
Még egy kis segítségkérés; ha Ambilight nem fontos, akkor mi az ami szóba jöhet még (a Philips 43PUS8507 mellett)?
-
OldMike
őstag
válasz
Tier78 #82929 üzenetére
Szia!
Érdekes lehetne a tv műsor szolgáltatója. Amennyiben vannak előfizetve HD csatornák, és nézik is azokat, akkor inkább a Hitachit javasolnám a 4K miatt (meg persze az 5 év garancia is számít, ha valóban annyit adnak). Ennek ugyan valamilyen saját operációs rendszere van (sehol sem jelzik, hogy pl. Android lenne), de a felhasználási mód miatt szerintem ennek nincs igazán jelentősége.
Nyilván a tévé beállításait (kép, hang stb.) neked kell majd elvégezni, ezen kívül még azt, hogy a bekapcsoláskor a tévéadás induljon el, ne a Home képernyő. Ha ez sikerül, akkor már mindent lehet a távirányítóval kezelni, mint egy "buta" tévénél.Ui: az utolsó két mondat a többi tévére is igaz.
-
Quadgame94
őstag
válasz
rajzol01 #82931 üzenetére
Samsung nem támogatja a Dolby Visiont. Sima HDR10-ben fogja megjeleníteni. Az LG támogatja, de a blooming erősebb és a kontraszt is rosszabb. Samu a DV-t leszámítja mindenben jobb egyébként. Philipset nem tudom, hogy VA vagy IPS. Csak a 9308-t találtam meg. De egy YT teszt szerint kb. LG szintjén lehet.
Én ezt venném:
[link] -
rajzol01
tag
Sziasztok,
55 colos tv-t vásárolnék filmezés-tv műsor nézésre.jobbára dolby vision filmekhez férek hozzá és fontos számomra a színhelyes lejátszás, mekkora kompromisszum a Samsung QE55QN85C tévé ?
Vagy jobb megoldás a Mini Led-es: LG55Qned 863, vagy Philips55MPL9008?
köszönöm szépen -
Robertó79
tag
Sziasztok kb 200 ezerig milyen tv-t tudnátok ajánlani?
A szüleimnek kellene lényeg hogy min 55" collos legyen és okos, főleg tévézésre kell meg néha netflix! -
Tier78
csendes tag
válasz
kolosszus87 #82921 üzenetére
Igen sejtettem, hogy ide nem kell komoly tudás
A 129 cm már nem férne el és mint kiderült a talp helyzete mégis jobb lenne középen. Nagyjából ezeket találtam:
Horizon LED TV 43HL7390F/C, [link] 90790 Ft 2 év garancia
Hitachi 43HK5300 4K UHD Smart [link] 94000 Ft 5 év garancia
Hyundai FLJ 43854G SMART [link] 95000 Ft
Hyundai FLM 43TS543 SMART [link] 95000 Ft akciósEzek között van olyan ami inkább kerülendő?
Vagy melyiket javasolnátok?
Előre is köszönöm a választ. -
Zamma
őstag
Nem türelmetlenekedés miatt, de a #82855-re tudna esetleg valaki ötlettel szolgálni
(megértem hogy ez nem a legjobb, legszebb, leg hi-fibb cucc, és szakmailag nem egy érdekes nyalánkság de talán más is járt már hasonló cipőben...). -
joebacsi4
tag
Sziasztok!
Mi.a véleményetek a Hisense 55A63H tv-ről? -
szasanyi
félisten
Továbbra sem kaptam kielégítő választ és nem is találtam megfelelő típust szóval ezért még mindig aktuális a segítség iránti igényem TV vásársáláshoz.
- legfontosabb a jó képminőség
- a keret ~150k (nagyon max. 200e.)
- főként 4K stream csatornák (Netflix, Disney+, SkyShowtime, Prime video, Apple TV+) tévé alkalmanként
- tévézés kb. 1.80m távolságból ülő/fekvő poziciótól, esténként vagy sötétített szobában valamint majdnem szemből
- csatlakozásokkal és a tap elhelyezéssel, sem egyéb mással kapcsolatban nincs semmi különleges igény
- 43" képméret (nagyon max. 50" mert nagyobb nem fér)
Csak új, itthon elérhető készülék jöhet szóvaÉn OLED-et használok így tudom mi a jó, de az most sem opció sem összehasonlítási alap nem lehet. Tehát a fentieknek megfelelő legjobb alternatívát keresem..
MOD - még az jutott eszembe, hogy ha lenne jó alternatíva ami nem fér be 200k alá attól érdekel, hátha BF alatt hátha beesik valahol az ára.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Maros1987 #82918 üzenetére
Az S90C egy jobb tévé. Én azt venném egyértelműen a kettő közül. A mini-ledesnek nagyobb a fényereje, de az S90C is képes bőven 1000 nitre 10%-os ablak mellett. A QN90C egyébként majd 2000-re képes itt... Nos ha nagyon világos nappaliban lenne és főleg (70+ százalékban inkább SDR kontentet nézne akkor talán a QN90C jobb. Én egy közepesen megvilágított nappalimban elvagyok a B2-el, és nagyrészt HDR tartalmakat nézünk. Ezt mérlegeljétek. Ja és a minilednek a betekintési szöge gyengébb.
Összehasonlítás:
[link] -
kolosszus87
senior tag
-
Steve_Brown
senior tag
1. Tévére szánt összeg, forintban?
100.000 Ft +/- 20%
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Nappaliban lenne, ha vendégek jönnek. Filmnézésre a hálószobait használjuk. Esetleg XBOX stb. lenne rádugva.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
Legalább 40 colosra lenne szükség. 310 centiről néznénk.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Világos, többnyire nappal.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Tökéletesen szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Nincs szükség semmilyen funkcióra, a Box tud mindent.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
HDMI, DisplayPort
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Oldalt.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Samsung, LG
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Legyen rajta gomb amivel be és ki lehet könnyen kapcsolni, ne kelljen távirányítót keresni.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új, vagy garanciális használt.
+1 Eddig kinézett típus:
SAMSUNG UE 43 AU7022KXXH -
kolosszus87
senior tag
válasz
Maros1987 #82918 üzenetére
Ez eléggé egyéni preferencia kérdése, a QN90C is egy jó tv, de nekem biztos az oled kellene inkább. A fő kérdés az, hogy a tv világosban vagy sötétben van inkább többet használva, ha világosban nagy fényerőn van járatva akkor a mini-led a jobb választás a nagyobb fényerő miatt, ha sötétben akkor az oled a nyerő, mert annak még ütősebb képe van.
-
Maros1987
csendes tag
Sziasztok,
Adott öcsém, aki új tv-t vett. Samsung párti így csak az jöhetett nála szóba. Viszont mini-led qled-es tvt vett (Neo Qled). Pontosan őt: Samsung QE55QN90CATXXH 465k-ért.
Kicsit utánanéztem a dolgoknak még benne van a 14 napos visszaküldési időben. Amit javasolnék neki hogy cserélje vissza a TV-t és vegyen egy Samsung QE55S90CAT.
Ugye ő már QD OLED és a vicc hogy olcsóbb is Telekomnál jelenleg 418500.szerintetek érdemes visszavitetni és 1 új tv-t kérni venni? Mik a tapasztalatok a QN90 és az S90-el?
Köszönöm a válaszokat
-
Tier78
csendes tag
Sziasztok. Idős (85) nagyszülőknek új TV-t kellene venni. A régi elromlott.
A ára lehetőleg minél alacsonyabb legyen. 100-120 max.150 ezer.
108 cm széles, 43" Full HD,
Csak TV nézéshez, se USB-ről film, se stream.
4-5 méterről néznék, szemből.
Nincs semmilyen szolgáltatásra, funkcióra igény. (Netflix, más)
A talp az középen legyen, ha lehet, de a szélén lévő sem gond.
Nincs preferencia a márka felé.
Egyszerű és megbízható legyen a kezelőfelület.
Élénk szép színeknek biztos örülnének. Köszönöm, ha tudtok mondani pár típust. -
picaro
tag
Tesla Q65K935SUS
- ez a helyes link! -
picaro
tag
Sziasztok,
Alany:
Tesla Q65K935SUS
- Van valakinek tapasztalata ezzel a QLED TV-vel?
Vélemények, tapasztalatok és esetleg mélyebb specifikációk (proci, panel) is érdekelnének.Köszi.
-
Quadgame94
őstag
válasz
uffneked #82910 üzenetére
Én heti 4-6 órát nézek lineáris csatornákat a C2-ön. Igaz még csak 6 hónapja van meg de természetesen nincs beégés. Bevan kapcsolva minden védelem (kivéve amely a fényerőt érinti). Ahhoz hogy egy logó beégjen manapság egy OLED-en naponta egy db csatornát kéne nézned 8 órán keresztül kb. 6 hónapig, de lehet keveset is mondok. A statikussák a gond, ha váltogatot a csatornát eleve akkor nincs gond. Én Forma 1 és focin kívül szinte semmit sem nézek TV-n. Néha egy filmre ott maradok de kb. ennyi. Egy ismerősöm az irodájába akart venni OLED-et. Na most Ő CNN meg egyéb hírolcsatornákat kapcsol be és megy a háttérbe 8+ órán át minden nap. Mondtam neki, hogy erre ne vegyen OLED-et. Nagy valószínüséggel befog égni.
Normál, vegyes használtra a mai OLED-ek tökéletesek. Ja és van 3 éves garancia beégésre. -
KBear
tag
Sziasztok!
Főleg xbox series x játékhoz és mindenféle streaming filmnézéshez keresem a lehető legjobb alternatívát... ami a minőségen felül az ár/érték arányra is vonatkozik. Normál TV előfizetésem már egy jó évtizede nincs és nem is tervezek visszatérni. Mindenképpen szeretnék 300k alatt maradni. Alapvetően 55-ös átmérőben gondolkodom, de lehet valamennyi eltérés fel és le is akár. Néztem a használt oledeket, de Pécs közelében nincs az árkategóriámban. Így maradnék a jobb qledes, uledes megoldásoknál.
Jelenleg egy több mint 10 éves fhd philips tv-t hajtok, aminek gyönyörű a képe még mindig, de azért lassan lassan megérett a váltásra.
Beleolvastam a fórumba és nézegettem a lehetőségeket a webshopokban, eddig a hisense 55u7kq-ja a favoritom, nagyjából 260 ezresért hozzá tudnék jutni. Tetszenek a TCL-ek is, de azokat én csak drágábban találtam meg. De nyitott vagyok bármilyen másik típusra, ami legalább 100 hz-t tud... de inkább 120-144 hz-nek örülnék a gaming preferencia miatt.
Megköszönöm, ha mondtok véleményt, esetleg első kézből származó tapasztalást a fenti hisensről... ,esetleg ajánlotok versenyképes alternatívát helyette a fent részletezett ismérvek alapján.
-
uffneked
aktív tag
válasz
Quadgame94 #82908 üzenetére
Köszi! Használtat az összefoglaló miatt eddig távolról sem mertem nézni (láttam, 1-2 óra üzemidő, gari, stb).
De akkor ha már… van-e valakinek több éves OLED-je, amin rendszeresen néz klasszikus értelemben TV-t (csatornákat)?
Beégés-fakulás-halványulás jeligére. -
-
ThorsHUN
őstag
válasz
uffneked #82901 üzenetére
Köszi!
Még par dolog. A FALD zónák száma, a fényerő, a Hz és a válaszidő:
U7HQ FALD 32 zona (IPS) - 400 nit - 1200:1 kontraszt - 120 Hz - <20 ms
175K (157K)
E7KQ PRO Direkt-LED (VA) - 350 nit - 3000:1 kontraszt - 144 Hz - <13 ms
240K (223K)
U8HQ Mini-LED FALD 120 zona (IPS) - 500 nit - 1200:1 kontraszt - 120 Hz - <20 ms
249K (232K)
U7KQ Mini-LED FALD 240 zona (VA) - 1000 nit - 5000:1 kontraszt - 144 Hz - <11 ms
295K (275K)70-80-120 ezer plusz nem tudom megér e annyi többletet.
-
uffneked
aktív tag
Lejárt a szerkesztési idő, bocsi.
Tudtok-e versenytársat az 55U7KQ-nak hasonló áron, az alábbi feltételekkel:
- 55"
- Mini-LED
(- FALD)
- VA panelA hasonló ár most éppen 300k. Kérdeztem már a napokban, azóta letisztultabbak az igények.
Az elv, hogy:
- Kicsit drágábban már van OLED
- Ha elengedném a Mini-LEDet akkor meg hiába jóval olcsóbb:
- Nagyobb tévét nem szeretnék (32"ról váltok, nem nagyon fér be nagyobb)
- Más extráért meg nem látom a felár értelmétHa valamit benézek, okosítsatok fel nyugodtan. Köszi!
-
uffneked
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- LG LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Battlefield 7
- Házimozi belépő szinten
- Macska topik
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest