Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
loslobos
tag
válasz
petyuska74 #81936 üzenetére
Szia 50C643 ha még belefér .jelenleg 149.990ft
Az már Qled. Ha nem is használja ki 100%, sokkal jobb választás mint pl az 50p635 -
rainman72
Topikgazda
válasz
arpivw81 #81943 üzenetére
100ezerrel olcsóbb most mint az [arukereso.hu] legolcsóbb ára.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
rumos XIII #81937 üzenetére
Irj majd róla,milyen panel stb..
Köszi -
arpivw81
tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget
lehet ráugrok.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
arpivw81 #81938 üzenetére
[rtings teszt]
Hátránya hogy lehetne VA paneles is.
Illetve nincs Dolby Vision.
De azon segít a FALD vagyis a local dimming.
De ennyiért nagyon jó vegyes használatra,tv hd adás,filmek,játék,Netflix stb..
Egy viszonylag fullos tv a Samsung kinálatban,a mini ledek alatt közvetlen.
És nem nagy,nyugi -
katsazoli
tag
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
Anyámnak szeretnék venni TV-t, 50 col, ennyi fér el.
Ezeken a típusokon gondolkodtam:TCL 50P635
Samsung UE50CU7172 vagy a Samsung UE50CU7022 nem tudom, mi a különbség
LG 50UQ75003LF
Xiaomi TV A2 50 4K1. Elsősorban TV nézésre kellene, mellette Netflix, Disney+ és Youtube.
Késő délután/este nézné.
2. Nincs soundbar, számít, hogy a hangja elfogadható legyen (egy majdnem 10 éves Philips van neki, irtó szar dobozhanggal)
3. Fenntartásom van a WebOS rendszerrel kapcsolatban, van egy pár éves ilyen LG tv, de nagggyyyon lassú a menü/beállítás/forrásválasztás/minden
4. Nem tudom, hogy az android tv mennyire jó/stabil/lassul be az évek alatt.
5. Az ár számítVéleményeket szeretnék kérni ezekkel a TV-kel kapcsolatban, egy kis indoklással, köszönöm előre is.
üdv
-
rainman72
Topikgazda
Nem tudom mennyire elárazás de [az 55Q80C 237e az MM-ban]
Akinek 55"-os tv kellene ez BB ár,szóval hajrá még ennyi meg van belőle
-
Strawberry19
újonc
Sziasztok !
Édesanyám régi tévéje bedöglött ezért 7 éves régi harcostársamat ( Panasonic Viera ) neki adtam . Kapóra is jött mert szimulátorszett építek PS-hez és már csak a tv mint utolsó komponens hiányzik persze a netflix is pörögne rajta de az elsődleges a játék .
Oled tv-t szeretnék feltétlen a keretem erre 500 ezer ft .
55" méretben gondolkodom . Nem falra szeretném szerelni hanem van egy speckó tv-s állványom ( asztalos vagyok megoldottam ) 160cm széles tehát el fog rajta férni egy ekkora tv kényelmesen sőt még a ps is mellette .
Mindenképp új készüléket szeretnék .
Van is egy pár kiválasztottam ---> Sony Bravia XR-55A75K , Sony Bravia XR-55A83J , Philips 55OLED807/12 ,LG OLED55C21LA
Ti ezek közül melyiket preferálnátok ? Más tippeket is elfogadok ezek helyett . A keret jelenleg szigorúan 500ezer , fogcsikorgatva éppen még 20-30 ezret tudok rápakolni .
Minden véleményt és tippet köszönök szépen .
Pacsi és szép napot . -
Lipton
őstag
válasz
rainman72 #81916 üzenetére
Délután megézem, de valamiért az van bennem, hogy a mostani VA paneles...
3 tv van itthon összesen és mindegyik LG. Korábban csak samsung volt de mindegyik a garancia után 1/2-1 évvel megadta magát (nyilván nem tervezett
) Jellemzően "közepes" modellek, nem láttam valós értelmét drágábbat venni.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Rottweiler89 #81925 üzenetére
Igen az.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Lajmund #81926 üzenetére
"ami olyan mint az lcd?"
Nem olyan hanem az
A panel maradt VA vagy IPS.
A Mini led meg a hagyományos
led-et váltotta ami a háttérvilágítás.
Több ezer led világít zónákra osztva,ez meg a FALD.
FALD volt volt a sima ledes tvk-nél,de mini ledeknél minden a
100-szorosára nőtt,ledek,zónák száma.
Példának egy led FALD tv mondjuk 200led mondjuk 20-60 zónával.
Mini led 10.000 led 700 zónával,de ez lehet akár 1000-n felül is vagy 2000-n felül is,modeltől képátlótól függően. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Rottweiler89 #81920 üzenetére
[az rtings szerint] a 65UR80 VA panelt kapott,de lehet csak az USA-ban.Amúgy minden 65s Lg IPS,ami fix VA az a 60" meg 70" [link]
Szintén VA a 65Q60C.
A CU7102 nagyon alap alcsony sdr/hdr fénnyel. -
espada99
csendes tag
válasz
Vhiktor #81902 üzenetére
Köszönöm
Az elmúlt két napban sokat olvastam és videóztam és végül egy Neo QLED vagy QNED/ULED lesz a győztes, mert nagyon világos nappalink van, nagy ablakfelületekkel, az OLED talán nem ide a legideálisabb.
A méret végül 65" lesz és az ~500k keretbe 1-2 tavalyi Samsung Neo QLED modell már becsúszik, de nem nagy a kínálat ennyiért. A Hisense vagy TCL jóval olcsóbb ugyanilyen panellel, a lent írt C845 szérián vagy Samsungon kívül esetleg van más ajánlott? Az op. rendszertől kicsit félek a TCL és Hisense vonalon, hogy mennyire kiforrott egy Samsunghoz képest.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Gendi83 #81917 üzenetére
[Csak az rtings-re tudok] hagyatkozni.
Nem írt még idei Samuról senki ide tudtommal.
Pedig jó lenne tudni hogy tényleg olyan feketét tud-e mint a tesztben?
Talán a saját topikjában -
Gendi83
csendes tag
Sziasztok!
Erről a típusról mi a véleményetek?
Samsung QE75Q60CAU
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Az LG 86" 86UQ801C0LB mennyire vállalható? Az ára a méretéhez képest alakul (500k).
Nagyon kevés lineáris TV és fől Netflix/Yt a használat. Világos nagy nappali, most is egy 65 aránylag alap LG van.köszi
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Rottweiler89 #81913 üzenetére
IPS sötétben nem lesz jó,amúgy talán.
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Az LG 65UR73003-as mennyire bevállalható/nézhető készülék? -
rainman72
Topikgazda
[Philips 32PFS6906]
Ambilight android tv. -
De4d
őstag
Üdv.
Nagyon úgy néz ki halldoklik a tv-m. Viszont nem tudom milyet érdemes venni.
A jelenlegi egy 60-as sencor. Mindenképpen 80-ast szeretnék, nagyobb nem kell.
Elsősorban tv nézésre, filmezésre. Legyen úgymond okos tv, pendriveot külső hdd-t lehessen rá kötni és úgy nézni róla a filmeket.
Márka számomra minden, Legyen viszonylag szép képe, jó ár-érték arányú. Nagyon max 100e-ig gondoltam. 2k 4k felbontásra nincs igényem.
Mindenképpen újat szeretnék venni. -
pmatthew
tag
Sziasztok. 42-43" -os alapszintű TV-t szeretnék venni (Telekom IPTV nézés, Netflix, Youtube stb.). Elsősorban márkahűség (több Xiaomi készülék van már a családban) miatt néztem ki a Xiaomi A2 43"-t. Nem nagyon találtam itt a topikban erről a modellről infót, tud esetleg valaki mondani róla valamit? Ill. ha valamiért mégsem ajánlott, akkor ebben az árkategóriában mi mást mondanátok? Köszönöm
-
Malfroy
aktív tag
Helló szeretnék segítséget kérni az ügyben hogy az android tv 11 tv készülékemen hogy tudom megváltoztatni a Bluetooth kodeket hogy ne a leggagyibb SBC legyen. Nagyon fusztráló hogy Bluetooth 5.0 van a tévében és Android 11-et használ tehát ldac képes ,és a legrosszabb minőségű és késésű SBC kodeket használja minden egyes Bluetooth vevővel. Az Android menüben az előbb aktiváltam a fejlesztői opciót is utána megnéztem a fejlesztői menüt de a Bluetooth ra semmi féle beállítás nem dobott ki.
-
mrmft
senior tag
válasz
minimumgame #81887 üzenetére
Anno a NANO753-mat legyalazta a C635 ebben a meretben (leginkabb kontrasztban volt eg es fold a kulonbseg), konkretan azokkal a modellekkel nem vagyok kepben amit irsz, mert jelenleg nem aktualis, de QLED-es TCL-el eselyesen jol jarsz. Ezek a C-vel kezdodo tipusszamuak.
-
rumkola
nagyúr
75" Qled, TCL 75C645 350.000.-FT, van ennél jobb vétel 400K alatt 75 collban?
-
tomama
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi,ha nem ide való a kérdés.
Van egy Sony KD-55XF8577SAEP tévém,amin megjelent egy elég nagy pixel hiba a képernyő közepén.Ezzel lehet valamit csinálni?Van a tv-hez MediaMarkt-os garancia plusz gold biztosítás kötve,szerintetek ez garanciális probléma? -
Lajmund
őstag
Ember legyen a talpán aki pár nap alatt akar megfelelően választani
Nekem pc-vel van összekötve mpc+ madvr komboval filmezek. Néha játék de valamikor honapikig nem játszok valamikor meg sokat szóval a jéték is szempont. De általában számítógép monitorként van használva a tv. Fele fele arányban sötét világos környezetben.
Jelenleg ahogy olvasgatom a topikokat az lg65" c2 a befutó. 460-ért van lg által visszacsomagolt új. Egy év garival. Ezeket mennyire éri megvenni? Illetve ennek a típusnak ebben a méretben mik a versenytársai samung Philips vonalon? Vagy ennyiért nem nagyon van versenytársa? Vagy esetleg más márka? Hang nem szempont mivel egy dac és 2 db adam audio t8v szolgáltatja szóval az se érdekel ha 1 wattos hangszoroi vannak csak a kép legyen gyönyörű és tartós. -
zsero
aktív tag
Sziasztok, csak képminőségre szeretnék egy jó OLED TV-t. Panasonic Plazmát váltana le. Nem kell HDR, Dolby Vision, semmi, csak HDMI-n szép képe legyen.
RTings alapján látom Samsung S90C ill. LG C2 ami ajánlott kb, ezek közül is a Samsung mert ez QD-OLED-es. De ezen kívül nem tudok semmit, azt sem tudom hogy miért jobb a QD-OLED mint az LG-é.Itt a kérdőív:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
400e-500e
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Csak film, PC-ről
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
3 méter, 55 inch
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Néha nappal, többnyire este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Semmi, csak HDMI input
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Optikai vagy koax hang kimenet esetleg, de a kép fontosabb.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Középen
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Olyan márkát aminek lesz szervízháttere.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Semmi
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Új
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Ryzen 7 CPU-k
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest