-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Nővéremnek segítenék kiválasztani a legjobb TV-t, amit meg lehet vásárolni 300k körül. Részletre vanné a Vodafone ajánlataiban szereplő modellek egyikét.
300k HUF
Film, Tévé, Streaming szolgáltatók
kb. 4méterről nézné, nyaralóba lenne a nappali részen
Eléggé világos a helyiség, szóval az OLED több szempontból is felejtős
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Többen, és nem csak feltétlenül szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Lényegében az értelmes streaming szolgáltatók: Netflix, HBOMAX, Disney+, stb.
Nincs igénye extra satlakozókra
Nincs preferencia
Philips ne legyen (abból csak hajnyíró vagy morzsa porszívót veszünk)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs ilyen
Csak új, a Vodafone listából.Előre is köszönöm a segítséget!
-
kukeee
csendes tag
Nekem nem jött be a TV de lehet valakinek megér ennyit.
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Érdekes dolog történt ma, tévé bekapcs, soundbar csendben marad, tv hangszóró nyekereg a távolból...
Rendszertávval minden kapcsolódott eddig, de a műholdvevő beltérit kézzel benyomva (ott megyek elő előtte lefekvés előtt, csak rányomok a gombra) is kapcsolt minden a tv a hdmi-n keresztül, a táv pedig BT-on kapcsolta a soundbart.
Namost ez már nem így működik.
A tévé nem látja a soundbart, bármit csinálok, ha épp látja, kapcsolódás kapcsolódás kapcsolódás...
De a tévé nem lehet rossz, mert felkapcsoldik a JBL 500BT fülesemre egy pillanat alatt, van is hang, minden oké.
A telefonom viszont megtalálja a soundbart, felkapcsolódik, indítom a zenét, szól rendesen.
Kizárólag a tévé nem képes a soundbarra kapcsolódni. Mindkét eszköz samsung, mindkettő volt kihúzva, visszaduva, a tévét ezutón nulláztam, mindent újra beállítottam, nincs eltérés, a soundbar fw-jét frissítettem, lefutott szépen, de nincs változás, a telefon előtte is kapcsolódott, utána is kapcsolódik, a tévé se előtte, se most.
Tegnap még úgy lett kikapcsolva, hogy minden ment.
Ilyenkor mi van? Úgy gondolom mindent végigpróbáltam, ami csak lehet. -
classic B
senior tag
Sziasztok!
Van egy 7 éves LG 50UH635V típusú tévém, amit lehet érdemes lenne jobbra cserélnem. 65"-ös méret lenne az ideális, nagyobb nem fér el. Kábeltévét nem nézek, játszani nem szoktam, csak filmeket nézek HBO-n és Netflixen (később meglátjuk szóba jön-e a Prime és a többi..). Kb. 4 méterről nézem a tévét, szemből. Nem ismerem a mostani felhozatalt, azt sem tudom, hogy merre induljak el. Annyi biztos, hogy az OLED még drága nekem. 300-400 ezer Ft a keretösszeg, ebből kéne megtalálni a lehető legjobbat. Samsung és LG érdekelne elsősorban, TCL nem igazán szimpatikus.
Várom a javaslatokat! Köszönöm! -
traktorgumi
aktív tag
erre típusra tudnátok egy jó kép beállítás ?vagy linket mert én nem találtam...
philips 65pus8507
tudom minden panel más de hátha van itt valakinek ilyen tv és tud nekem ajánlani...
köszönöm -
Vhiktor
nagyúr
válasz
maestro_ha #80537 üzenetére
Pontosan így van ahogy mondod
-
fecaga21
senior tag
Adott egy Philips tv, egy 108 cm-es nem okos tv, egy fél éve rendeltük emagról.Előtte egy régebbi Samsung tv volt, és az alap mindig tv-s csatornáink vannak. A gond az hogy néha ha pl az rtl-re kapcsolunk azt írja hogy csatorna nem található vagy nincs jel, ilyenkor kikapcs, aztán egy fél óra múlva bejön, viszont a régebbi Samsungot ha bedugjuk ott egyből bejönnek ezek a csatornák mindig.Mivel lehetne ezt megoldani, mert elég idegesítő hogy egy sokkal újabb modellen nem mindig jönnek be ezek a csatornák, a régebbi 80 cm-es rossz tv-én meg állandóan bejönnek a csatornák. Gondolkodtam jelerősítő vásárlásán, csak ezek ilyen 10.000-ek és nem vagyok benne biztos hogy ezek segítenek ebben, lehet csak a szemcsés képet tudja javítani. Nektek mi a véleményetek illetve mivel lehetne ezt orvosolni?
-
maestro_ha
csendes tag
válasz
maestro_ha #80532 üzenetére
Elmentünk a jobb minőség irányába, max 50 col fér be.
Jól olvasom a fórumot, hogy 55 col alatt egyeduralkodo az oled?
C735 50 colban csak 60hz
C835 50 colban nincs
Qn91a 50colban nincsMire használnám leginkább:
Sterling, szemből, középfényes nappali, 2-300ezerből nem lenne rossz, ha megállna, de ahogy látom a legértelmesebb ajánlat lg 48c2 340ért -
Alex91
félisten
válasz
maestro_ha #80532 üzenetére
Philips 43pus8507, 160k a mediaban… Ha meg tudod eloben nezni esetleg mindkettot…
-
maestro_ha
csendes tag
Sziasztok!
Elromlott tv helyett, holnap kellene venni egyet sürgősen..
Kis méretben 43-48col van értelme egy sony kd 43x72k típusnak? direct led, sony szerető családba... 150k media markt
.... vagy valami sokkal ajánlottabb 200k-ig?köszönöm a segítséget
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Legjobb barátomnak kellene új tévé, a régi megadta magát. Extra elvárások nincsenek. Hírek, időjárás, sportközvetítések. Meg reggelig mindig úgy marad a tévé, mert mindig elalszik rajta.Normális kép, normális hang, FullHD bőven elég, fejhallgató kimenet előny. 42 coll környéke, csak új jöhet szóba. Előre is köszi a válaszokat. Ja és a Samsungot és az LG-t preferálja, de adott esetben le tudom őt beszélni erről...
-
A guru
addikt
Sziasztok! Egy ideje már kutakodom a témában, viszont szeretném kikérni a véleményeteket.
1. TV-re szánt összeg:
Nagyjából 500 ezer forint a keret, ha pár tízessel drágább esetleg az még belefér.2. Mire használnám leginkább:
Egy kombó megoldásra lenne szükségem. Az íróasztalomon használnám gamingre (XBOX Series X), tehát ehhez fontos a VRR, 120hz támogatása. Emellett pedig filmezésre használnám streaming szolgáltatásokon keresztül, emiatt örülnék, ha támogatná a legtöbb HDR szabványt (dolby vision ami tudom, hogy kérdéses sokszor).3. Milyen messziről nézném, milyen méretre gondoltam:
Mivel az asztalomon lenne kvázi monitorként így durván 1 méterről nézném. Ami a méretet illeti sajnos be vagyok korlátozva, 43 collnál nem fér el nagyobb TV itt jelenleg.4. Világos vagy sötét szobában nézném-e:
Sötétben használnám legtöbbször, van redőny is az ablakon és nem is sütne rá a nap közvetlenül nap közben sem, tehát a tükröződéstől annyira nem kell félni.5. Szemből vagy inkább oldalról nézném-e:
Abszolút szemből és csak én használnám.6. Milyen szolgáltatások és funkciók lennének fontosak:
HBO Max, Disney+, Apple TV+ amiket rendszeresen nézek, illetve YouTube és Twitch, ezeket szeretném, ha tudná a TV oprendszere, de mivel itt az XBOX is, igazából megoldható arról is minden, csak ha nem muszáj egy filmezéshez nem kapcsolnám be a gépet.7. Milyen csatlakozók lennének fontosak:
HDMI 2.1 a konzolhoz, de ez nagyjából már alap ebben az árkategóriában. Emellett örülnék, ha tudnám bluetoothon keresztül AirPods-al is használni. Ami még lényeges, hogy legyen rajta optikai csatlakozó, amin keresztül egy fejhallgató erősítő lenne hozzákötve, hogyha szeretném akkor az audiofil fejhallgatóval is használhassam. Ide még ezeken kívül szeretném, ha lenne rajta (nem tudom a pontos nevét, bocsánat) olyan csatlakozó, amibe egy kábel TV előfizetéses kártyát be tudnék tenni, amilyen például a DIGI-nek a Smart CAM csomagja.8. TV talpa:
Igazából mindegy, de előny lenne, ha minél magasabb lenne a talpa és minél jobban a falhoz közel tudnám tolni a TV-t, sajnos a falra nem tudom felrakni.9. Miket részesítek előnyben (márka, oprendszer):
Nincs semmilyen preferenciám ezzel kapcsolatban, az előbb említett használathoz szeretném, ha a legjobban működne az XBOX-al játék közben és a lehető legjobb élményt adná a filmekhez, sorozatokhoz.10. Egyéb követelmények:
Semmi extrát nem kell, hogy tudjon, kávét főzni mással is tudok, RGB világításból meg már van elég.11. Új vagy használt:
Szeretnék mindenképp újat, a lehető legtöbb garanciával, de ha van esetleg megbízható kolléga itt apróról, akkor nyitott vagyok arra is, amennyiben tényleg új készülék és legalább 3 év garancia van hozzá.+1 kiegészítés:
Olvasgattam az OLED vs QLED témáról, én úgy gondolom, hogy az én használatom mellett egy OLED akármennyire is vigyázok rá beégne egy idő után. Általában több 100 órát játszom egy évben az adott Call of Duty címmel és a HUD-ot azért nem szívesen nézném filmezés közben is. Tudom, erre van a garancia, viszont ha lehet elkerülném a szervizelést és a procedúrát, ami azzal jár és talán a lelkem is nyugodtabb lenne, ha a beégéstől nem kéne tartanom. Ha esetleg rosszul gondolom ezt a részét, akkor kérlek nyugodtan cáfoljatok meg, a fő szempontom, hogy 3-5 évre legyen egy szuper TV-m az igényeimhez legmegfelelőbben.
A modellek, amiket néztem eddig:
LG C2/C3 42"
Samsung QN90C 43"
Sony XR42A90K
Előre is köszönöm a segítséget! -
kolosszus87
senior tag
válasz
samu000 #80521 üzenetére
LCD fronton a TCL-nél jobb ár-érték arányú modelleket nem találsz a piacon, de nem csak az áruk jó, hanem mellette még csúcsminőséget is hoznak, egy TCL C835 vagy az új 845 simán pariban van a legjobb Samsung QLED modellekkel... (pl.QN95B). Mini-ledes, VA panelos, nagyon nagy fényerővel és kontraszttal rendelkező csúcskategóriás lcd tv-k, amik már tényleg jó HDR élményt is adnak. A TCL az egyetlen nagy gyártó ami nem szállt be még az OLED-be, helyette gőzerővel kitartanak az lcd technológia mellett és fejlesztik is azt komoly szinten évről-évre...Szóval egyre inkább a TCL válik az lcd kategória királyává, mindezt egyelőre lényegesen jobb áron, mint a konkurencia (az lcd paneleket is ők maguk gyártják, a hírek szerint már a Samsung is a TCL-től veszi az lcd paneleket).
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Dreadloord #80518 üzenetére
Jó választás, de az előző hozzaszolasomban lévő tvk még jobbak.
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok,
LG 55lb730v-zd TV-t váltanék (8 éves).
- Használat: Tv-t nem nézünk, netflix, Youtube prémium, SSD-ről filmek, esetleg gyerkőcnek később XBOX, vagy a PC rákötve és játék
- 3 méterről nézzük, 65-ös méretre gondoltam, szóval 1-el nagyobbra, mint a mostani
- sötét szoba, szemből nézzük, picit oldalról esetleg
- jó lenne, ha a távirányítója tudná, amit az LG magic remoteA Samsung QE65QN91AAT 380e körül jó lehet? (telefonjaink is s23-asok, gondolom így könnyen lehetne telefonról pl. youtubot kitenni, vagy ez minden márkánál alap már manapság?)
E fölött ha jól értem már csak az OLED van minőségben (de 500e felett), lentebb meg sima LED-ek, esetleg nem lenne 120 HZ?
Van még amit fentebb/lentebb nézzek meg esetleg (300e-500e-ig), vagy ez jó választás lesz?
-
samu000
tag
Sziasztok,
Egy kis útbaigazítást szeretnék kérni, egy 48-as 10 éves sima full HD led tv után váltanék.
Előre is bocsi a hosszú postért, nagyon szépen köszönöm aki veszi a fáradtságot és végig olvassa, részletesen válaszol.1. Tévére szánt összeg, forintban?
Induljunk ki mondjuk 600-ból, aztán meglátjuk.2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Játék, filmek, néha stream. Mikor melyik, egyiket sem szeretném kizárni csak a kábelTV-t az nincs és nem is lesz.3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
3-3,5 méter. 75 col körül4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Mindegy, van 100% os sötétítés, redőny.5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, HBO, Skyshowtime, illetve AirPlay. Mindegyik nélkülözhető ez nem szempont nálam, csak leírtam hogy ha van rá lehetőség akkor ezek.7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Van egy ilyen erősítőm, ehhez jó lenne ha passzolna.11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
ÚjA következőkre jutottam így laikusan, 3-3,5 méterről nézve a 65 ös TV nem tűnt nagynak ezért nézelődtem a 75-ös kategóriában.
Az OLED 75 az minimum 1 millió forinttól kezdődik amennyit azért nem szeretnék rászánni. A problémám továbbá az OLED-del kapcsolatban hogy én hosszútávra szeretnék TV-t venni 5 akár 10 év távlatra, és ha mondjuk elkap egy játékláz, és 1-2 héten át kockulni akarok napi 12 órát mondjuk Forma-1 vagy FIFA vagy akármilyen játékkal ahol statikus elemek vannak a képernyőn végig, nem szeretnék tudatalatt azon aggódni hogy jaj nehogy beégjen sem most sem akkor ha már 5-6 éves lesz a TV.Gyors árukeresős keresés után a Samsungnak kettő TV-je van 6-700 ezer forint között
Samsung QE75QN800AT
Samsung QE75QN700BT
Az LG-nél talán már bonyolultabb itt ha jól értem van sima QNED, van QNED Nanocell, meg QNED mini cell. A Qned + Nanocell kategória van körülbelül ugyanezen árakon mint a Samsung kettő előbb említett Tv-je.Nem feltétlenül most szeretnék vásárolni, nem sietek vele, ha csak olyan elégíti ki az igényeimet ami jelenleg még túl drága, várhatok egy jó leértékelésre, vagy még lejjebb megy az ára.
Technikai kérdéseim:
1, Jelenleg PC-n, monitoron 240 hz-en játszom 144 fps-el de csak full hd-ban. Van egy sanda gyanúm hogy a setupom nem minden játéknál lesz elég hogy 4k-ban 120 fps-t kihajtsa. Elég érzékeny a szemem a screen tearingre, zavar ha a 240hz monitoromon 60 fps-re leesik valami. Ha esetleg csak 60 Fps-t sikerül kicsikarni a gépből az ugyanilyen szinten zavaró 120 hz-es Tv-n?2. Ebből következik a következő kérdés, natív 4k-s TV-n full hd-n játszani ugyanolyan ocsmány mintha 1080p monitoron 720p kontentet nézne az ember?
3. Úgy látom a Samsung Neo Qled TV-nél a 8k-s kb olcsóbb is mint ugyanekkora méretben a 4k-s. Nem tudom milyen megfontolásból van így, de ha ilyen TV-t vesz az ember, akkor 4k-s tartalom film akár játék
- szarabbul néz ki mint egy natív 4k-s TV-n?
- az AI feljavítja ezért kicsit jobban néz ki mint natív 4k-s TV-n?
- nincs különbség, csak nem használja ki a 8k-ban rejlő potenciált4. Egy laikus ha nincs egymás mellé rakva, látná a Neo Qled és az OLED közötti különbséget? Ezt csak azért kérdezem mert voltam MediaMarkt-ban és én nem sok különbséget láttam a fekete között, persze nem volt egymás mellett a két tv, és a demó felvétel biztos trükközik a dologban.
Köszi
-
KadamQQ
tag
válasz
KadamQQ #80495 üzenetére
Közben a szüleim is kitalálták, hogy szeretnének egy tv-t újonnan.
Olyan 250 ezer a keret és igazából csak filmeket és sorozatokat néznek rajta (HBO, Netflix). Méretben 55"-t szeretnének. Eddig ezt küldték: 55" Samsung QE55Q60C
De szerintem a fórumon alapján ez jobb választás lenne a számukra, de javítsatok ki, ha a tévedek: Samsung QE55QN91AAT -
rainman72
Topikgazda
válasz
spleenszuru #80511 üzenetére
Figyel itt az oldalt ki lehet fogni jó árakat,ha észre veszem időben jelzem.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
spleenszuru #80509 üzenetére
TCL 55C735
Lg 55Nano753 még ma [170e]
Hisense kiesik,de az Lg is.
Akkor inkább a TCL az android miatt,ott mindent is le tudsz rá tölteni. -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Ajánlásokat szeretnék kérni.
Max 200 000
Standard TV-zés (Koax kábelen jön, Digi), sorozatozás, filmezés
50-55", 2-4 méter
Teljesen random, de tényleg. Blackout függönyös a szoba, tudok sötétet gyártani
Próbáljuk szemből, 1-3 ember
HBO MAX, Netflix, Disney+,Youtube, stb. Nem lenne rossz, ha azt tölthetnék le Play áruházból, amit akarok. A Hisense így ki is esik, igaz?
Jack, USB, Ethernet, RCA, HDMI/DP, ha belefér, optikai is mehet
Mindegy.
Mindegy, csak mint említettem, szabadon telepíthessek appokat, lehetőleg régióval se kelljen bajlódni. Gondolom, ez Androidra korlátoz?
Bluetooth, ha létezik olyan, de azt USB stickkel is meg tudom oldani, ha a TV támogat egyáltalán ilyesmit.
Ne legyen ívelt a kijelző.
Wifi.
Csak új, lehetőleg normális garanciális ügyintézéssel.Köszönöm szépen előre is!
-
KadamQQ
tag
válasz
rainman72 #80506 üzenetére
Rendben, köszi. Még egy olyan utolsó kérdés, hogy a TCL 845 esetében mindenhol 400*400 Vesa méretet írnak, kivéve a honlapja esetében, ahol 600*400-at.
Szerintem csak elírás, mivel a 75" esetében is 400*400 van, a 85" esetében pedig 600*400, szóval gondolom felcserétél a 75 és 65 méretét.. -
rainman72
Topikgazda
válasz
KadamQQ #80505 üzenetére
Az eMag szokott más számot használni de teljesen ugyanaz a tv,színe is.
A hivatolos tipus az a C83 vagy C84 az utolsó szám inkább régiót jelenthet.
Igazából mind1 hogy Samu vagy TCL.
Ami dönthet azok kisebb dolgok mondjuk op.rendsze táv szervíz háttér vagy hasonlók.
Megbizhatóság meg lutri minden márkánál manapság.
Samunál hátrány a DV hianya. -
KadamQQ
tag
válasz
rainman72 #80496 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Van esetleg valami, amiért inkább a Samsung felé hajlik a mérleg? Bár nekem igazából teljesen mindegy a márka. Szerintem akkor a TCL 65C845-t fogom választani.Csak kíváncsiságból, de ha a C835 és C839 teljesen ugyanaz, akkor miért van kétfajta belőle? Valahol esetleg más a szín rajtuk vagy valami más apróság?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
sharkypeti #80501 üzenetére
A TCL-n android(Google tv) fut ott több ezer app. lesz.
A mostani Lgk-en se kell mókolni a HBO-t!
Hisense nincs HBO és Skyshowtime. -
Kaba
veterán
válasz
sharkypeti #80501 üzenetére
A TCL alkalmas, a Hisense nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest