Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMartin03
aktív tag
válasz kukeee #95631 üzenetére
Ó bocsánat, én nem találtam.
Szerk: Ez ahogy látom a komplett HDR kikapcsolása, az meg elég csúnya lenne ha az egész HDR témát kikapcsolnám egy ilyen tv-n... Szerintem elég lábon lövés.
#95630blueye
Egyébként lehet, igen... Csak kicsit most belefáradtam a TV kutatásba meg a csalódásba, szóval szerintem hanyagolom kicsit.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
-
Funthomi
aktív tag
válasz kukeee #95027 üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy a QD-OLED a WOLED-hez képest még egy plusz védelemmel van ellátva a beégés ellen. Jól rémlik ez vagy ér egyáltalán valamit?
Lehet hülyeséget kérdezek még és bocsánat érte, de ha változó tartalmat néz az ember napi pár órán keresztül (tehát nem ugyanazt a csatornát nézi), akkor azért a beégéstől nem kell tartani?
Én várom a napokban rendelt Samsung 65" S90D-m, egy szintén Samsung 49" Q60R-t fog váltani.
YOLOska
-
andrisms
aktív tag
Igen-igen, azért mondtam hogy az LG 510 még ma. Nem tudom hogy a karácsonyi szezonban lesz-e jobb ár LG//Samsung és TCL fronton.
Tehát akkor elvileg a TCL miniLED "csúcs" a 855, ami árban kb forintra ugyanannyi, mint a C4. (Ez volt tegnap még 300e Ft?)
Utána meg ez a sorrend? C855>C765>C835>C805?
(65C805 van a családban amúgy)OLED-ben meg:
LG OLED65C41LA vagy
SAMSUNG QE65S90DATXXHRégen volt LG TV-nk ott tetszett a légegér és a rendszer. Volt Samsung is(50MU6102), annak a távja annyira nem jött be, de együtt tudtam vele élni.
Ha jól olvastam Samsung nem támogatja a Dolby Visiont (Netflixen talán mintha olyan filmek lennének?)
LG-nél pedig volt valami hang probléma letöltött filmeknél?Garancia LG fele billenti a mérleget.
Megnézve a színfényerős videót, ott azért elmarad a C4 a Samsunghoz képest, nem tudom hogy egy átlagember mennyire veszi észre.
Lehet bemegyek valami MM-ba megnézni őket. -
lala666
őstag
Nekem nem akadozik Samsungon a menü rendszer, Samsung azt mondja cseréli beégésnél, én utálom az lg távját, 5év csak G szériás esetében van.
Beégés tapasztalat meg nincs Samsungtól....[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
lala666
őstag
válasz kukeee #95014 üzenetére
Ez egyáltalán nem így van a fehér az fehér, normális beállítással. És nem volt felesleges egyáltalán, ráadásul negyedik oledem ez. És bizony aki azt hiszi, hogy a fényerő magában minden ott azért baj van...
HDR megint más, de sdr nél nem kell a rohadt nagy fényerő. A kontraszt többet ér.
Ugye színek is szebbek mint az lg és jóval egységesebb a panel!Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Quadgame94
őstag
válasz kukeee #95005 üzenetére
G3 SDR esetében:
8 - 100
13- 120
20 - 140
38 - 200
50 - 240
60 - 270
70 - 305
80 - 325
85 DEFAULT - 350
90 - 370
100 - 400YT megy nálunk sokat és az bőven jó 50-60 között nappal elhúzott függöny mellett (oké most tél van).
Este egyértelműen kevesebb. 30-35. De ez ugye SDR. HDR esetében maxon megy minden.
-
-
lala666
őstag
válasz kukeee #94991 üzenetére
Érdekes állítások ezek azért....
Simán használható az S95B is nem besötétített szobában is. Nálad vagy a szemeddel van gond, vagy nagyon rossz beállításokkal nézegeted a tévét. Ennyire ne vezesd már félre.....néztem a fiamnál a c765 öt állítgattam és ismét megerősített abban csak oledem lesz ezután is nem kell többet lcd.
[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
soldi3r
veterán
válasz kukeee #94991 üzenetére
Egyelore a zonaszam nalam csak egy adat a sok kozul. Nem vagyok meggyozodve, hogy csak annak a novelesetol jobb lesz egy TV, de ugye azt a legegyszerubb novelni, darabra merheto es leirhato a specifikacioba. Egy auto sem lesz jobb csak azert mert nagyobb a hengerszam.
50%-on volt a fenyero a C765-on. Nekem akkor kellene tobb feny, ha nem csak szembol neznem, de oldalrol meg eleg tre volt a kepe. Oke, ez valoszinuleg nem a gyarto, hanem a technologia hibaja.
Az LG-rol sok adat nincs fenn a displayspecification-on, raadasul ugy tunik IPS es VA panellel is szerelik.#94990rainman72, Azt, hogy jobb vagy minosegibb nem mertem leirni, mert egyiket sem lattam. A 9 eves kozepkategorias LG anyaghasznalat es osszeszereles szempontjabol viszont ketseg kivul egy minosegibb darab.
E30 (oo=[][]=oo)
-
Vhiktor
veterán
válasz kukeee #80803 üzenetére
Hát na, qd oled
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz kukeee #80631 üzenetére
Bfit én semmin nem használnám.
Szebb lesz a hdr a nagyobb fényerő miatt, valamint a színek fényereje kb 3szoros lesz ez is látványos előrelépés.
Beégésről nem tudok nyilatkozni.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz kukeee #80629 üzenetére
Persze többel is. S95B, S95C, S90C és sony A95K-val is. Egytől egyig nagyon jók. De konkrétan mire vagy kíváncsi?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz kukeee #80559 üzenetére
Lehet fw bug volt. Én PS5-el játszok rajta, semmi baj nincs vele.
-
djhir
tag
válasz kukeee #80562 üzenetére
Ár/érték szempontjából egyértelműen a Hisense. Én is hallgattam az itteni véleményekre, így nagy reményekkel megvettem másfél éve a Tcl C725-öt. Sajnos nem vittem vissza 14 napon belül, azt hittem, a szemem majd megszokja a képi világát, a menüjét. Állítgatok rajta és jó lesz. Hát nem...Egy hónapja sikerült eladnom, és váltottam egy U7HQ-ra. Persze előtte ezt is "körbejártam", de ez minden szempontból megfelel az elvárásaimnak. Nagyon szép fekete színt tud produkálni még sötét szobában is. A képe nyugodt és egyenletes, a menüje gyors és informatív. Talán a távirányítója lehetne egy kicsit átgondoltabb, hogy a leggyakrabban használt gombokat sötétben is könnyebben meg lehessen találni.
-
Vhiktor
veterán
válasz kukeee #80150 üzenetére
Akkor sajnos hibás modelt fogtal ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest