-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
Ez a Xiaomi 75 Q1 tényleg érdekes darab. Jó az ár (380 Emag) és alapvetően aktívan nem próbálta senki. Jövőre lesz csak tévé csere nekem, pedig biztosan kipróbálnám.
rainman72
Bizony az a 43-as Philips nagyon jó ajánlat! -
pekob
tag
Sziasztok!
Ket hasonlo arfekvesben levo teve kozul melyiket valasztanatok:
SONY XR-55X93J 4K HDR Google TV vs. Panasonic VIERA TX-55HZ980E
Segitsegeteket elore is megkoszonve.Udv.: Pekob
-
rainman72
Topikgazda
Mozgás anomáliák lehetnek 4k tartalmakkal.
Nem igazán jön rájuk frissítés,így azt se tudod hogy mit javítottak
Az oledre kb az van nálam amivel legyártották.
De mivel nem volt "drága" tettem rá egy Amazon Fire tv 4K Max-ot.
Sokat javult így a kép,meg lett HBO MAX és apple tv+ is.De a többi streamet is onnan índítom. -
Csupán érdeklődésképp : a Hisense TV-k -ről mit tudni? Nem ismerem a márkát...
-
rainman72
Topikgazda
válasz
frecska #71992 üzenetére
Nem én hanem ő nem üzemelte még be,priviben rá kérdeztem.
Ja blooming-ra gondolsz sztem?
Azt csak otthon lehet le tesztelni,vannak erre spec.videók is.
Ezt írtam is ha az nem nagyon lenne nála akkor egy jó tv-t kapnál,jobbat mint a TCL.
Magasabb hdr fényerő,jobb fekete.
Néztem pár tesztet yt-on nem igazán volt problémás tv ami lejött.
Esteleg a frissítésekkel lehet gond,Hisensen oled-em is abban az állapotban van,ahogy legyártották kb másfél éve. -
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Gatho87 #71988 üzenetére
Függ ez több mindentől.
Mennyit megy egy nap folyamatosan,milyen tartalmakkal,mennyit játszól rajta folyamatosan,elég összetett.
Nem preferálom jobban,csak amit én használom,napi rövid ideig,ott nem kell tartani a beégéstől.Illetve egyre több biztonsági dolog van már beépítve az oledekbe ennek a kiküszöbölésére.
Illetve a C835 elődje a C825 volt nálam nem rég az oledekkel párhuzamosan,és egymás mellett nézve az oled nyert.
Ez a 65C835 meg lesz olcsóbb is elég új model még(tegnap 2db is volt 400e egy BP környéki üzletben)
Jön a foci VB,meg a BF bármi lehet jó áron.
Ha oled akkor Lg 65C1 vagy Philips 65Oled806.De ez nem rábeszélés.
A 400ezres Sony is egy nagyon jó tv már.Utána meg vagy a TCL vagy egy oled.
Gondold át magadban,ez csak irány mutatás amit írok.
Jó éjt mára ennyi -
rainman72
Topikgazda
válasz
Gatho87 #71986 üzenetére
Persze annyi rutin már van
A Samsung mini led belépő a
QN85A vagy B.
A mini led egy új technológia olvass utána
Ez a seria ADS panelt kapott ami egyfajta IPS gyengébb mint a VA paneles változatok.
A QN90B idei seria VA panel mini led ez lenne a legjobb de 65"-ban drága jelenleg
Ehelyett ajánlotta Viktor a TCL 65C835 új modelt ami szintén mini led és VA panel.
Tegnap került fel a tesztje a YT-ra.[link]
Ez vmivel 500e felett van.
Amiért már oledet is adnak,de ha nem akarsz akkor nem muszáj.
Nálam 2 van jelenleg én nem félek
Illetve ott van még olcsóbban a Sony ajánlott modelje is 400e környékén.
Szintén jó mindenre,ez még hagyományos ledeket kapot nem mini ledeket.
Viszont már itt is zónákra vannak osztva csak kevesebbre,a jobb fekete megjelnítés miatt.Ez FALD szintén utána lehet olvasni.
A mini ledek meg olyan szempontból jobbak hogy több ezer led kap helyet a tv-ben nem mondjuk 100-150 mint eddig.
És ezeket sokallta több zónára is lehet osztani egy jó vezérléssel és még jobb fekete lesz. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Gatho87 #71984 üzenetére
Egy kicsi volt.
Mert félek az Lg beégésétől?
Ez így pontatlan,talán az oledek beégésétől,mert nem csak az Lg gyárt ilyet,illetve gyárt mást is mint például lcd
tv-ket,ami nem ég be
A Samsung meg idén már gyárt oledet akkor attól is félni kell.
Szóval volt ott ellentmondás bőven.
Ezért van a kérdés sor kitalálva. -
-
Gatho87
tag
válasz
rainman72 #71978 üzenetére
Azért hülye nem vagyok. "Az értelmezhetetlen rész" pedig az, hogy a samsunghoz húz a szívem nem azt jelenti csak is olyat akarok, ha van más alternatíva, ami jobban megéri akkor azt. A beégéstől félek ennyi és ezzel más is így van. Most kezdtem utána nézegetni, azért írtam ide, hogy hátha lesz kiindulási alapom.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
hobbitka_ #71979 üzenetére
Gondold át a pénz keretet.
Ennyiért,meg pont most lehetetlent kérsz.
Abból az összegből egy 32"-os FHD Lg jön ki.
Az HBO MAX is szűkíti a tvk számát.
Jack szintén,Lg-n,Samsungon nincs már.
Ami legolcsobb tv-t láttam az mai akció pont Philips 43PUS7956 euron..115e.
Forgatható tv meg mint a fehér holló -
hobbitka_
tag
Sziasztok!
Családtagnak keresek tv-t.
Az összefoglalóban felsorolt kérdésekre kikértem a véleményét (zárójelben a kommentjeim)
Ha tudtok bármi tippet adni (főleg a forgathatósággal kapcsolatban), az nagy segítség lenne1. 100eFt korul (ez irreális a lenti követelmények mellett, ezzel tisztában vagyok)
2. Filmnezes, talan kesobb jatek
3. kb 2 meterrol neznenk (a fenti leírás alapján cirka 50 col-ra lőnék) forgathatónak kell lennie (akár fali konzollal is)
4. Lesz világosban is használva
5. Nem csak szemből lesz nézve, de óriási betekintési szögek nem kellenek
6. Netflix, HBO
7. Cel, hogy a laptoppal es kesobb esetleg egy playstation vagy hasonlo konzollal mukodjon, tudjunk fulhallgatozni, ha keson hangosan neznenk valamit. (HDMI, kis jack, esetleg bluetooth fülhallgató csatlakozási opció)
8. TV talp: mindegy, kiveve, ha a forgatashoz kozepen kell
9. -
10. -
11. Lehet akar hasznalt, csak szep legyen (igen, hölgy a leendő tulajdonos)Biztos látszik, hogy nem vagyok rutinous tv várásló, szóval minden visszakérdezésért, segítségért hálás vagyok!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Gatho87 #71975 üzenetére
"Semmit se vágok"
Na az lejött egyből
Milyen beégéstől félsz?
Nem oledet akarsz hanem qledet,az nem fog.
"A samsunghoz húz a szívem, az LG beégéstől félek."
Ez így értelmezhetetlen
Samsung A végű 2021 B végű 2022 model.
A QN90B idei model nézz hozzá méretet és árat.500e-ért talán egy 55QN90B befér.[link]
Ez így nehéz lesz olvass bele fent az összefoglalóba.
De ha elengeded a drága Samu mini ledet akkor ajánlott inkább egy Sony 65X90J. -
Gatho87
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, valószínű a jövő hónapot megvárom, hátha lesz valami akció.
65 colos kellene mindenféleképpen.
A samsunghoz húz a szívem, az LG beégéstől félek.
500000 ft körül szánnék rá. Játékra és tvzésre is használnám. Pl. Nem tudom neo qled 85 vagy 90. Megérie-e a nagy árkülönbséget. Bat vagy aat? Semmit nem vágok.válaszokat előre is köszönöm!
-
nagymolnar
tag
válasz
gyuribácsi88 #71938 üzenetére
Basszus ez én voltam...
Közben bejelentkezett a fórumtárs is, aki elvitte előttem az egyik TV-t és áldja az eszét, hogy korábban jött el a melóhelyéről.
-
pepimama
tag
válasz
Vhiktor #71966 üzenetére
KÖSZI, ezt nem tudtam. Belépő modellnél is van jelentősége? (TCL P635)
Ha jól láttam te drágább Tv-ket mutatsz be a YT-csatornádon, van vmi zsinórmérték az olcsóbbakra (pl. minden "rásegítést" bekapcsolni, fényerő-kontraszt kb. 50-60 %-on, kontraszt-fényerő arány stb.)? Bocs, de sajna jelenleg életszerűtlen, hogy megrendeljelek a 140e-s tv-hez -
szabop27
tag
Sziasztok,
1. Tévére szánt összeg, forintban?
350e
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
filmnézés, sport (Eurosport Player) (játék, tv nincs)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
55" fér el
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
nem éri direkt napfény a Tv-t, inkább sötét szoba és este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Eurosport Player, Chromecast, BT
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
-
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
falon lesz
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Egy Samsung UE40J6250 szolgál 6 éve hibátlanul egy Xiaomi Mi Stickkel.
Ezt szeretném lecserélni egy nagyobb, lehetőleg Android (Google?) rendszert futtató TV-re.
Ismerősnél láttam Sony X90J-t, tetszett. Viszont ezt mintha nem árulnák már, X93J helyette?
Olcsóbb készülék is szóba jöhet (Xiaomi, TCL), ha tudnak hasonló minőséget.
Köszönöm előre is a segítséget! -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Szotyi222 #71953 üzenetére
Van rajta magyar nyelv, de egy ponton átállítottam angolra, mert nem tudtam megbarátkozni a magyar nyelvvel.
MM-ben semmi értelme nincs a "kalibrációnak", már ott bukik a dolog, hogy kalibrálás elött 100 órát járatni kell a tv-t. A kalibrálás napján, a kalibrálás elött pedig minimum fél órát járatni kell, hogy bemelegedjen a panel, na mm-ben ez nincs betartva. Illetve tudtommal nincs spectrophotometerük sem, onnantól kezdve pedig fals minden mérés és a kalibráció is.
De már ott bukik a dolog, hogy a dobozból kivéve egy teljesen szűz, ráadásul hideg tv-t próbálnak beállítani.
Ezzel az a baj, még ha jól is csinálnák, megfelelő eszközökkel akkor is pár óra múlva teljesen elmászna a kép. -
Sziasztok!
kötött méretben (90cm hossz, 60cm magasság) bútorzatba illő TV-t keresnék idős emberek TV-nézéséhez (szóval nem a legújabb okos funkciók képessége a döntő)
Ebben a kisebb 40" alatti méretben melyik Telekomos készülék lenne ajánlottabb?
Hisense 40A4BG FHD Smart LED TV - ez még talán épp befér méretben 40"
Samsung UE32T5302CKXXH - 32"
LG 32LQ63806LC FullHD webOS Smart TV - 32"Jól jönne ha esetleg van tapasztalat és ajánlás ebben a kategóriában
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Muki94 #71962 üzenetére
Ha van kedved nézd meg ezt a pár perces videót,de tényleg full sötétben [link]
Aztán oszd meg mit látsz,köszi
Boltban fénynél az IPS nanocell is oled feketét tud az nem mérvadó
Nekem bejött a táv.a Philipseknek 2szer ekkora van.
Q60-nál tök pörgős az op.rendszer semmi panaszom rá.
Viszont a feketéje borzalmas volt sötétben. -
Muki94
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztalatot szeretnék megosztani:
Egy 8 éves 43" IPS LG után váltani akartam.
Telekom kínálatából kellett választanom, és két opcióm volt:
Nagyobb TV, vagy kisebb de QLED. 200e Ft VS 209e Ft
Így vacilláltam a 65"-os VA Samsung AU7000 széria (UE65AU7022 és UE65AU7122 ugyanaz) és az 55" Q60B QLED VA között.
Boltban megnéztem mindkettőt, tényszerűen szebb a Q60 feketéje és színei. Viszont a színeket mindig lentebb veszem, egyszerűen zavar a szaturáltság. Valamint soha nem sötétben tv-zek.
Magában nézve az AU7000 kifejezetten kellemes volt, főleg a hasonló árú LG társaival szemben (beleérte a NANO-kat is, szerint azok egyszerűen borzalmasak...IPS-hez képest is).
/boltos tippje egyébként egy QLED-es TCL P735 volt, és hogyha lenne a Telekomnál, arra voksoltam volna/Végül megvettem az AU7022-t. Fényerő szűrt nappali fénynél elegendő, a beállításait az rtings AU8000 cikke alapján lőttem be. A szemem nem fárad tőle, nem akar minden pillanatban megdöbbenteni...elégedett vagyok.
Viszont van egy sokat olvasott probléma, az edge LED.
A Samsung logo felett és az egyik sarokban látható a bevilágítás. Viszont ez egyértelmű összeszerelési hiba, mert ahogy a keretet nyomogatom, változik a fénypaca mérete. Valószínűleg feszül a panel a házban valamelyest.
A pici Samsung távirányító számomra kényelmetlen, valamint a Tizen OS felülete sem gördülékeny.
Ettől függetlenül jó készüléknek tartom, kizárólag streaming szolgáltatásokra szánom, a tartalmat pedig minden esetben mobilról választom ki, nem a távirányítóval bohóckodom.
Ha van kérdésetek vele kapcsolatban, utána járok, megfigyelem...
-
rainman72
Topikgazda
Kupon napok érdemes ránézni hátha[link]
Elsőnek a Samu 55Q60 jött szembe 210 illtve 200e. -
HF77
őstag
válasz
Gabor970 #71954 üzenetére
jelenleg 436 az euronicsban....persze ettől függetlenül megveheti valaki annyiért
-
Szotyi222
aktív tag
válasz
Vhiktor #71948 üzenetére
Észrevettem hogy a videón a beállítást mutatva angol nyelvű . Angol beállítással használtad
Vagy alapból angol nincs magyarítva ??
Szuper volt a videó 👍Kalibráció .
Beugrottam az MM be ami feltűnt hogy ingyen kalibráció reklámoznak volt készülék amire rá volt írva hogy kalibrálva van .
( eddig azt sem tudtam hogy kell ilyet rajta csinálni , gyárilag kiveszem a dobozból és minden oké )Kérdés az ők hogy csinálhatják ?
Rápatíntanak egy beállítást
Vagy másképp (🤷 talán kalibráló készülêkkel )Elég fiatal csapat volt az MM Ben nem tudom hogy jól csinálják ( lehet rosszul csinálni ? )
Mindenesetre az összes Tv ugyan az ment kb ugyan az a se se semi extra műsor , kivéve egy Sam. Tv amin gondolom egy Sam. Videó ment de annak az egynek olyan szép képe volt mintha csak azt az eggyet akarnák eladni .
-
rainman72
Topikgazda
válasz
frecska #71951 üzenetére
Még nem üzemelte be!
"Oldalró nagyon romlik a képe? Local dimming szögben nézve zavaró?"
Komolyabb VA panel nem igazán fakul.
LD szögbe..ez mi akart lenni?
Ilyen problema nem igazán létezik
Am ha nincs jelentős blooming akkor jó tv lehet.
Ha be van kapcs. a LD és van felhő meg bevilágítás akkor ott elcsesztek vmit nagyon.Samu Q95TD-nél előfordult.
Jobb sokkal mint a C728. -
frecska
újonc
válasz
Vismajor01 #70165 üzenetére
A Q1 75-öt vetted meg? Mi a véleményed róla nem igazán lehet sehol kiállított darbot látni. 75-ös méretben ár-érték arányban ezzel szemezek én is illetve a TCL728-asával bár az egy százassal hosszabb. Ebbe a local dimming meg a nagyobb fényerő szimpibb. Ott a nagyobb tudás. Felhősödés bevilágítás mennyire tapasztalható? Oldalró nagyon romlik a képe? Local dimming szögben nézve zavaró?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest