Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepimama
tag
Szia! Ha bírsz várni pár napot és 58"is jó, akkor én ma küldtem vissza egy 58P635 - t, (mert ugyanilyen 65-öst vettem). Maximálisan meg voltam elégedve és még a fóliát sem szedtem le a képernyőről, nem karcoltam stb. Ha visszanézed a TCL fórumban írtam róla kb. múlt héten.
-
pepimama
tag
válasz Szotyi222 #73449 üzenetére
Sziasztok! Pár hete vettem TCL 58" P635-öt, ami szerintem ennyi pénzért tökély (néztem rajta sportot, f1, focit, akciófilmet , SW-t, de nem látok képhibát, mozgáshibát, bár első HD-4K Tv-m ), de most a 65" csak 180 eMAG-nál. Ugye nincs semmi ami ellene szólna, hogy a nagyobbra (és erre a típusra) cseréljem? (néztem a jobb C-szériát, de kb. 80K-val drágább és kommentek szerint van DV-probléma, s mivel nem játszom, így nekem elég lenne a P) Előre is KÖSZ a segítséget
-
pepimama
tag
Sziasztok!
65" méretnél ez a TLC P639 jó belépő vétel 190-ért, ugye?[link]
Pár hete vettem egy 58" P635-öt, de gondolom a kettő között csak a méret a különbség és HA sikerül visszacserélnem, akkor a nagyobb jobb lenne .
(kb. 3,5-4 m-ről nézem, főleg filmek és sorozatok alkalmazásokból streamelve, valamint pendrive-ról. Jó nagy volt az 58" is, csak némi pendrive-probléma akadt és nem érzem kötelezőnek a másik típusoknál min.+100K-t a DVision és a 120Hz miatt) Előre is KÖSZ a véleményt![ Szerkesztve ]
-
pepimama
tag
válasz rainman72 #72076 üzenetére
Egyrészt nagyon KÖSZ az ajánlást, mert megvettem a TCL58P635 Tv-t.
Barátnőm 13 éves (nem fordítva ) 90 cm-es full HD LG-je és a saját 32" -os CRT-m után nagyot üt és marha jó az 58" - tiszta mozi (csak egyből elindult a fejemben, hogy elférne a 65", de az több, mint 2X ennyiért a Sony65XH90 lett volna, így ár/érték arányban ez SzuperFólia ügyben: még rajta van ezen a gyári, azt mindenképp levegyem? Gondoltam nem rontja az élményt (így is szép ) és könnyebb a portörlés , de ha nem ajánlott, akkor leszedem.
Írtad itt, hogy 400 nit környékétől jó a HDR, de ennél a Tv-nél nem találtam ilyen adatot, tudsz segíteni kb. mennyi lehet és pl melyik filmnél/jelenetnél látszik ez igazán (gondolom pl. az új Batman, ami végig sötét és a múltkor linkeltél egy YT OLED -videót, azt majd kipróbálom)
Uccsó kérdés(ek), egyelőre 50% -os fényerő is jónak tűnik, de igaz, hogy ha minél közelebb lesz a 100-hoz és évek múlva majd annál előbb elkezdhet tompulni, vagy addigra (pl. 6-7 év) már úgyis OLED Tv-m lesz és no para?
Valamire vigyázzak, vagy csak használjam és élvezzem a látványt?
Előre és utólag is nagyon KÖSZ! -
pepimama
tag
válasz Vhiktor #71966 üzenetére
KÖSZI, ezt nem tudtam. Belépő modellnél is van jelentősége? (TCL P635)
Ha jól láttam te drágább Tv-ket mutatsz be a YT-csatornádon, van vmi zsinórmérték az olcsóbbakra (pl. minden "rásegítést" bekapcsolni, fényerő-kontraszt kb. 50-60 %-on, kontraszt-fényerő arány stb.)? Bocs, de sajna jelenleg életszerűtlen, hogy megrendeljelek a 140e-s tv-hez -
pepimama
tag
válasz gyuribácsi88 #71879 üzenetére
Remélem lehet ilyet , de nincs kocsim és HA tényleg kapható még és vki megvenne és elhozna +1-et Békásmegyerre, akkor természetesen (a benzinen felül is) honorálnám
-
pepimama
tag
-
pepimama
tag
válasz rainman72 #71871 üzenetére
Nagyon KÖSZ a gyors és részletes választ. Még annyi, hogy mindent felirattal nézek, HA jól emlékszem, ezzel kapcsolatban írtad, hogy a FALD nagyon jó a feliratok olvashatóságához (de talán nem 170e-rel jobb ) Bájdövéj az ambilight "helyett" én csak egy olvasólámpát kapcsolok fel a háttérben, az ambi annyit számít? Most mégis érdemes várni a fekete pénteket (vagy a heti akciókat), ha 150-200e-ért vennék 55-58-65" körül?
-
pepimama
tag
válasz rainman72 #71833 üzenetére
KÖSZ szépen , már megint mire eldöntöttem, hogy a szintén ajánlott Sony 65XH90 jó vétel lesz 315e-ért, erre itt van ez a 2022-es modell kevesebb, mint feleannyiért bár nem tudja a 100Hz-et és nem FALD+ minimálisan kisebb.
Szerinted (és aki több Tv-t lát) megéri ez a kb. 170e különbség, ha leginkább 4K/HDR streaming-re és Nintendo Switch-hez használnám? Összehasonlítás szerint sincs sok különbség, pedig 2 Philips-et is beraktam: [link] de elhiszem, hogy a FALD jobb, csak kérdés, hogy feltűnik-e, ha sose láttam. Előre is KÖSZ a segítséget és az eddigieket is ! -
pepimama
tag
válasz balazska92 #71622 üzenetére
https://www.displayspecifications.com/en
https://www.rtings.com/Bár benne vannak az összefoglalóban
-
pepimama
tag
válasz rainman72 #71561 üzenetére
KÖSZI, akkor mégis inkább a KE-55XH9005 lesz (csak 250K-ért), mert az 120Hz, DL és van Local dimming is. (azaz FALD, mivel sok feliratost nézek, és gondolom a 65" nem ér +60K-t).
Az itt is említett 55X90J -330K lenne, ami szintén 2021-es és összehasonlítás szerint [link] nem látok különbséget. -
pepimama
tag
válasz rainman72 #71454 üzenetére
Még egyszer KÖSZ a segítséget és megrendeltem a Sony 65X85J-t 299K-ért (amit még 14 napon belül visszaadhatok), DE ma bementem egy Sony-boltba és az eladó szerint a 100Hz leginkább csak PC és újgenerációs videójáték-használatnál az igazi, mert minden nagy TV-s cég mozgáskiegyenlítést használ (Sony -Motion flow. Samsung- Motion Plus;LG- TruMotion) és automatikusan felskálázzák az 50/60Hz-et, így ezeknél sem látni elmosódást, emiatt felesleges a 120 Hz-es Tv-t venni (kivéve pl. PS5,új Xbox). Segítenél/segítenétek, hogy tényleg így van-e és nem kéne-e inkább a fenti Sony helyett egy olcsóbb OLED-et vennem (alapvetően streaming-re) pl. csak 55" de már 335K [link] ?
-
pepimama
tag
-
pepimama
tag
válasz rainman72 #71468 üzenetére
KÖSZI a gyors választ, nem erre gondoltam, hanem általában (65" 120Hz), mert én csak pár hónapja olvasom a fórumot/topikot és gondoltam, hogy Neked/Nektek, akik esetleg évek óta követitek az ipart már van tapasztalatotok Black Friday-akciókban (de tudom, hogy BÁRMI lehet pl. háború stb. miatt), hogy ebben a kategóriában (55-65" és 120Hz, kb. 250-300K) lesz-e 2022-es Samu, vagy LG jobban leárazva, vagy nem éri meg várni 2 hónapot, mert Fekete Pénteken inkább az olcsóbbakat szokták leárazni, azokból is csak max. 10db lesz, ami bizonytalan (esetleg Sony annyira jó minőség, hogy ne várjak Samu-ra, LG-re) stb.?
-
pepimama
tag
válasz rainman72 #71386 üzenetére
Nagyon KÖSZI!
A Samu 65 Q70B 100.000 HUF drágább és 2022-es, kb. fő különbség, hogy TCL direct led, 1 USB-SAMU edge led, 2 USB. https://www.displayspecifications.com/en/comparison/26c9224b6f
Szerintem ez nekem nem ér + 100.000 forintot, mert egyszerre úgyis csak 1 USB-t használok, de köszönöm, ha még látsz/írsz más fontos szempontot. -
pepimama
tag
Sziasztok! Előre is KÖSZ a válaszokat, 40 napja nem tudtam olvasni,kb.70.000 kommentnél csakTCL volt 100-120Hz ócsón
Rugalmas. A szokásos, nézzük meg, hogy mi van 150K környékén, de ha annyival jobb ajánlat (pl. mindent tud), elmehet 300K-ig is, HA tényleg érdemes.
Film (és sorozat) nézés. (Stream és letöltés), majd pár év múlva Nintendo Switch (PRO ) talán még pl. Wii retro játék (de valszeg megtartom a CRT-t ehhez).
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Panelban, nagyszoba kb. 3,5-4 méterről nézném a tévét, összesen kb. 20 nm-es szobában. A falra raknám, a CRT fölé, kb. 55"-ra gondoltam.
Sötét szobában, többnyire este. Nyugati fekvésű panel, erkély, nagy ablak, délután idetűz a nap, sok a fény, de a tévé csak este lenne használva.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből, általában egyedül, de majd többször ketten szemből az ágyból.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
100-120Hz, 4K, Netflix, HBOMAX, Youtube, Disney+.
Van egy 20 éves Kenwood erősítőm, amin van optikai bemenet, jó lenne, ha azzal összeköthetném. Jack és Bluetooth.
USB (lényeges a 3.0? vagy elég a 2?) és HDMI (kell-e 2.1?)
Inkább középen.
Nincs preferencia. (LG-ről sok jó van az összefoglalóban, OLED-re nincs pénz, nem tudom, hogy elég-e egy olcsóbb kínai LED, vagy az LGNANO megéri-e a többletet, esetleg Samu.)
Új, de garanciával akár (keveset) használt is.
Tudok vhol arra keresni vásárlásnál, hogy 100-120Hz-es Tv, és az áremelések miatt pl. a fogyasztási osztályra keresni?
Melyik hónapban érdemes tv-t venni? Fekete pénteken (vagy karácsony után) majd várható olyan nagy mértékű áresés, hogy pl. egy most 300K-s tv-t 250K-ért adnak? (inflációt, forintot most hagyjuk ;)
Előre is KÖSZ a segítséget! -
pepimama
tag
válasz pepimama #69842 üzenetére
Sziasztok! Bocs a duplázásért, de nem kaptam választ, így kettészedem:
55"-ost vennék, falra, sötétben kb. 3,5 m-ről, HBO+filmek, majd NSwitch.CRT 100Hz-es Panasonic 32”-os tv-t használok, így kérdezem, hogy a mostani 120Hz itt is folyamatosabb, villódzásmentes (szemkímélőbb) képet biztosít, vagy maradjak egy mai, olcsóbb 50Hz-nél, mert a mai tv-k már nem villognak?
Tudok vhol arra keresni vásárlásnál, hogy 100-120Hz-es Tv, és az áremelések miatt pl. a fogyasztási osztályra keresni?Néztem a téma összefoglalót és falról kb. 3,5 m-ről nem tűnik olyan nagynak a különbség 55”-nál a 4K és Full HD között, a téma- összefoglalóban lévő ábra szerint, így nem vagyok biztos, hogy érdemes-e mostanában a 4K-s tv (tartalom sincs még túl sok és a táblázat szerint valszeg alig látszik a különbség).
Jó ötlet, hogy esetleg most 150K-ért veszek egyet, aztán majd 4-5 év múlva egy (akkor már jobb) 4K-s tv-t veszek, remélhetőleg újra 150K-ért, vagy a kb. 220K-s Tv-k már sokkal jobbak?
Melyik hónapban érdemes tv-t venni? Fekete pénteken (vagy karácsony után) majd várható olyan nagy mértékű áresés, hogy pl. egy most 300K-s tv-t 250K-ért adnak? (inflációt, forintot hagyjuk ;) pl.: LG 55NANO893PCJelenleg ezek közt ingadozom, de meggyőzhető vagyok :
TCL 55C728, LG 55NANO753PR,
Előre is KÖSZ a segítséget! -
pepimama
tag
Rugalmas. A szokásos, nézzük meg, hogy mi van 150K környékén, de ha annyival jobb ajánlat (pl. mindent tud), elmehet 300K-ig is, HA tényleg érdemes.
Film (és sorozat) nézés. (Stream és letöltés), majd pár év múlva Nintendo Switch (PRO J) talán még pl. Wii retro játék (de valszeg megtartom a CRT-t ehhez).
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Panelban, nagyszoba kb. 3,5-4 méterről nézném a tévét, összesen kb. 20 nm, falra raknám, a CRT fölé. 55"-ra gondoltam.
Sötét szobában, többnyire este. Nyugati fekvésű panel, erkély, nagy ablak, délután idetűz a nap, sok a fény, de a tévé csak este lenne használva.
Szemből, általában egyedül, de majd többször ketten szemből az ágyból.
Netflix, HBOMAX, Youtube, Disney+. Nem tudom van-e annyi 4K tartalom, hogy érdemes legyen olyan tv-t venni, bár asszem Youtube is tudja már, így pl. konzolos-videóknál jó lenne.
Van egy 20 éves Kenwood erősítőm, amin van optikai bemenet, jó lenne, ha azzal összeköthetném. Jack és Bluetooth. USB (lényeges a 3.0? vagy elég a 2?) és HDMI (kell-e 2.1?)
Inkább középen.
Nincs preferencia. (LG-ről sok jó van az összefoglalóban, OLED-re nincs pénz, nem tudom, hogy elég-e egy olcsóbb kínai LED, vagy LGNANO megéri-e a többletet, esetleg Samu.)
Esetleg használt is, de a hosszú garancia fontos, így alapvetően inkább új.
Most egy 100Hz-es Panasonic 32”-os CRT-t használok, így kérdezem, hogy a mostani 120Hz itt is folyamatosabb, villódzásmentes képet biztosít, vagy maradhatok 50Hz-nél, mert a mai tv-k már nem villognak? Szemkímélés fontos lenne.
Tudok vhol arra keresni vásárlásnál, hogy 100-120Hz-es Tv, és az áremelések miatt pl. a fogyasztási osztályra keresni?
Néztem a téma összefoglalót és 3,5 m-ről nem tűnik olyan nagynak a különbség 55”-nál a 4K és Full HD között az összefoglalóban lévő ábrán, így nem vagyok biztos, hogy érdemes-e most a 4K-s tv (tartalom sincs még túl sok). Jó ötlet, hogy esetleg most 150K-ért veszek egyet, aztán majd 4-5 év múlva egy (akkor már jobb) 4K-s tv-t veszek, remélhetőleg újra 150K-ért?
Melyik hónapban érdemes tv-t venni? Fekete pénteken (vagy karácsony után) majd várható olyan nagy mértékű áresés, hogy pl. egy most 300K-s tv-t 250K-ért adnak? (inflációt, forintot most hagyjuk ;) pl. ezt - https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-55nano893pc-nanocell-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-139-cm-4k-ultra-hd-hdr-webos-thinq-ai-1369804.html
Előre is KÖSZ a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest