- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brucka
tag
Sziasztok!
Nem találtam megfelelő topicot, gondoltam megpróbálom itt hátha..
Apósoméknak van egy 2011es Samsung UE46D6500 ami tökéletesen működik, de amennyire tudom ez még nem támogatta a netflixet. Vhogy meg lehet oldani rajta vagy új tv kéne hozzá? -
Saccco
nagyúr
válasz
stalker1019 #67497 üzenetére
Az LG-k helyett, TCL 43C725, van Max is.
-
stalker1019
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok. Szerintetek egy belépő szintű QLED Hisense Dolby Vision-nel jobb választás mint egy hasonló árkategóriában lévő LG TV ( pl.: Hisense 43A7GQ vs LG 43UP77003LB). Vagy inkább picit magasabb árban egy NanoCell LG? Hisense OS-től kicsit tartok, illetve hogy nincs HBO Max.
Köszi a választ!
N. -
alaves
addikt
A Vodafone-nál érvényben lévő hűségidő időszakában vettem, de úgy sincs semmilyen kedvezmény, annyi az ár amennyi a webshopban van (C1 akkor 370 volt, most 390), lényeg hogy előfizetésed legyen (a Telekomnál összeadódnak az előfizetésekből származó kedvezmények ugyebár).
-
bul07
nagyúr
válasz
rainman72 #67484 üzenetére
(#67485) Kaba
Köszönöm a válaszokat
Jó lenne a minél több garancia, mostani Samsungomra is megvettem a +2év garanciát régen
És jól is jött mert több mint 3évesen hibái lettek, tápegységét és a kijelzőjét is cserélték garanciába
De ugye a Samsung ebben is fejlődött már nem lehet venni plusz garanciát náluk -
rainman72
Topikgazda
válasz
Neomien #67478 üzenetére
Hol kezdjük
Ambi kikapcsolható.Ha nem kell akkor talán a Philips is felejtős.
A Sony-k színkezelése jobb,ugyanez igaz a mozgásra is,mégha nem is nagy mértékben.
A XH90 led és az A8 oled 2020s model,de most is megállják a helyüket.Az áruk is jó az újabb modelekhez képest.Érdemes a 2-ből választani.Az A80-83J azért is drágább mert egy évvel fiatalabb és tud 2.1 hdmi-t VRR,de ha ez nem fontos ahogy írod,akkor az A8 pont jó választàs 350-ért.Viszont ennek az ára ugrál le-fől 400-ra is,figyelni kell.Altalános tv-zésre meg Nettflix 4K-ra meg már az olcsobb XH90 is nagyon megteszi és jó áron.
Sonykon android fut,ezen a 2-ön a 9.0,idén már meg Google tv.Nem lesz velük gond
Airplay-t is fognak tudni.
Lg-ből a 60" nagyon alap VA panel.
Philipsből az 58PUS8056 ajánlható de az is az XH90 alatt van jól tudásban,képben. -
rainman72
Topikgazda
válasz
ambipur #67477 üzenetére
Jelenleg már szinte minden tv DLNA képes.
Az 5Ghz wifit is kezelik.
[Itt vannak a kinézett tv-id]
A Nano75-77 csak színben tér el.
Viszont panelben elég vegyesek, VA és IPS,ez nem tudom mennyire számít?Vszinű hogy csak otthon derül ki milyennel szerelték amit vettél. -
Kaba
veterán
A TCL-re utólagos gyártói garancia nem szokott lenni, az LG-nél voltak ilyen akciók a Telekomnál. Ami fontos, hogy bármilyen pluszgaranciát/biztosítást tévékre a Telekomnál csak a megrendeléskor lehet kérni, utólag már nem.(Egyéb termékek esetén pl. mobil utólag is lehet 365 napig a termék üzletben való bemutatásánál).
-
bul07
nagyúr
Telekomtól vett TCL-re lehet valahogy venni plusz garanciát?
(nem biztosításra gondolok hanem gyártói garanciát) -
Neomien
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 2 éve egy nem rohanós pillanatomban sikeresen felrúgtam az üvegasztalt, és a rajta tanyázó, lazán 1,5 kg-os, faragott viaszgyertya ijedtében nekiugrott és áthempergett a Sony 48W605-ön. Ez nem lett volna akkora baj, elég masszív az a TV, de sajnos a gyertya alján volt egy réztál is...
Így esett, hogy kitörött, kilyukadt a TV paneljából úgy 0,6 x 1,5mm-es darab.
Besatíroztam fekete alkoholos filccel, mert a fehér fény az jött belőle nagyon, aztán minden "happy" volt majd 2 évig.
1 hónapja elkezdtek megjelenni halványodó pixel-csíkok, illetve 3 napja középen, 8cm-en, enyhén pislákoló, feketés (lekapcsolódó?) sáv. Szóval baromira eljött az ideje új TV-t venni.A Sony 48W605 feketéje elviselhető volt, ragaszkodnék a VA panelhez vagy OLED-hez. (VA-n össz az zavar, mikor sötétebb háttéren kevésbé sötét kontúr mozog, körötte meg világosabb kontúrt húz...)
Kb. 2,5-2,8 méterről nézzük, ketten, szemből a TV-t félárnyékos vagy sötét szobában.
Helyügyileg egy 155x31 cm-es állványunk van, de sajnos van egy oldalablak félig az állvány fölött, tehát a TV kitakar az ablakból (jóvanazúgy), emiatt 50-60" fér el, én 55"-t nézegettem.
Használatra szinte csak mozizás: 50% Netflix, 25% FHD sorozat, 20% nem FHD TV-adás, 5% egyéb.
Árban limitek: LCD 250k, nagyon max 300k; OLED 400k, indokolt esetben 450k.
VRR, Freesync, G-sync, csatlakozók száma nem érdekes, op.rendszer nem érdekel.
Netflix 4k menjen, esetleg AC3+ és DDP hang, de utóbbiak nem érvágás, ha nincsenek. AirPlay támogatást nem bánnám.
Videó képminőség (fél)sötétben és vállalható hangzás a lényeg.Amiket nézegettem eddig:
Sony KE-55XH9005P 250k
OLED-ek:
Sony KE-55A8P 350k
Philips 55OLED706 360k
(Sony XR-55A83J 450k)Az ambilight nem kell, szóval arról érdekelne, hogy ugye totál kikapcsolható?
LG 60" és Philips 58"-os modelljei ajánlottak (mert olcsóbbak és nagyobbak, mint a Sony XH)?Illetve az A8P és az A83J között tényleg annyi a különbség, hogy picit más a talp és az A8P-ben nincs VRR / G-Sync, cserébe eggyel több (mikro)hangszórója van? Mert akkor a 100k különbséget nem értem...
Véleményetek érdekelne, illetve ajánlatok-e más modellt megnézni.
Köszi előre is! -
ambipur
tag
LG ill. Samsung TV készülékek megvásárlásán gondolkodom:
LG 43NANO753PR
LG 43NANO773PA
Samsung UE43AU7102KXXH
Samsung UE43AU8002KXXH
Egy samba megosztás tartalmait képesek - e lejátszani ezek a készülék, vagy DLNA - ra lesz szükség? Néhány videotartalommal kipróbáltam egy áruházban, pendriveról - ennek alapján jónak tűnnek.
A két LG készülék támogatja a WiFi - t, de nem tudtam kideríteni, hogy 802.11 n vagy ac, single vagy dualband? -
pajorgergo
aktív tag
-
-
Saccco
nagyúr
válasz
Zsombors97 #67471 üzenetére
AlzaErgo M325B Convey XL - Egy kamiont is rá lehetne aggatni...
Egyszer akciós volt, 20k.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
stell sho 3610 mk2
-
Gömbike
senior tag
válasz
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Nekem [ennek van a nagyobb változata]
Illetve van alzaErgo tipusú is. [link]
Attól is függ milyen kell,ezek csak dönthetőek,ha forgatható kell akkor az drágább lesz. -
Zsombors97
tag
Akiknek falra van rakva a TV azok milyen fali konzolt használnak? 55" C1-hez kellene
-
BViktor8
csendes tag
Sziasztok!
Új TV-t szeretnék, ehhez szeretném a segítségeteket kérni.
1. Tévére szánt összeg, forintban? 150-170.000 Ft
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Esetek nagy részében inkább saját forrásból filmnézés vagy streaming.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Kb. 2- 2,5 méter. 42 vagy esetleg 50 colos.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Inkább világos szobában.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Enyhén oldalról, egy max 2 ember egy időben.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Netflix jó lenne ha lenne beépített funkcióként és ha majd érkezik hozzánk Disney+, de ez elhanyagolható.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Ethernet, max 2 HDMI és USB-ből 2, ha belefér.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) LG esetleg Samsung, de ha valami más, arra is nyitott vagyok.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Nincs.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Csak új.Előre is köszönöm!
-
jeni
félisten
ollóztam,,boccsi!
Sziasztok!
Év elején cikkezték sok helyen, hogy TCL is csatlakozott a DTS Play-fi ökoszisztémához és 2022-es TViben már lesz. Tudtok erről valamit? Baromi jó hogy végre több BT audio eszközön egyszerre lehet hallgatni a TV hanját! ( különösen BT fülesek ;) )
Van ilyen tv ami már kapható,márkától függetlenül?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Aguinaga #67464 üzenetére
A TCL élhetőbb op.rendszerrel van(droid),viszont a táblázatba rosszul szerepel,csak a Hisense FALD a C728 nem,csak normál direct led,micro dimminggel ami szoftveres megoldás.
Ha viszont nem gond az IPS panel illetve elég a Netflix akkor a nagyobb fényerejű,local dimming-es U8GQ se rossz választás,habár gamer funkciókat se tud,így inkább hagyományos tv-zéshez ajánlott. -
Aguinaga
őstag
válasz
CrazySouls #67463 üzenetére
Köszi, én is ezt találtam, szerintem is marad a TCL
-
Aguinaga
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Hisense 55 u8gq tv-ben milyen panel van? Ezen vagy a TCL 55c728en vacillálok. -
Vhiktor
nagyúr
-
törölt tag
Sziasztok!
Egyszerűen képtelen vagyok dönteni, hogy 48 Lg C1-et vagy Samsung 50 QN90A-t vegyek.
Napi kb. 3-4 óra Xbox Series X vagy Playstation 5, hétvégén emellett Netflix, Hbo Max és kevés tv nézés amire hasznàlnám.
Samsung mellett szól a nagyobb fényerő és hogy ismerem a menüjét, tàvirányítójàt.
Lg-nél a brutális kontraszt, remek fekete,
4 db hdmi 2.1. ami nagyon tetszik, illetve mindent tud ami nextgen konzolokhoz kellhet. És az egész tv megjelenése állejtős.Mit javasoltok? Köszönet. 🙂
-
Kiskutya
veterán
TCL C935 [link]
-
nrb263
tag
Sziasztok!
350 ezerig keresek 55 colos tvt.
gyerekmusorok mennenek joreszt 3 nagymeretu ablakon kapna a fényt deli fekvessel nagyjabol egesz nap, igy oledet kizarnam.
samsung neo qled esetleg?
4k va peneles LG van jelenleg, ennel rosszabb feketeje ne legyen.
varom a tippeket
Elsosorban Samsung LG vonalon keresgelek -
F.B.I.
veterán
[TCL] szerviz, itt is megosztom, hogy képben legyetek a hozzáállás.... előzmények az ottani topikban, 65C728, a készüléket ajánlom de a szerviz hozzáállása miatt, egy feltörekvő márkának nem tudom elnézni, főleg, hogy a support, maga a szerviz.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
pajorgergo #67454 üzenetére
PUS8506 alap 46 káva szine más,36 qwerty távirányító,ennyi a difi.
Olvass bele a Philips topikba,segít.
Alapján véve egy androidos VA paneles tv-t kapsz 10.0 verzióval,wide color gamut panellel,magyarul jók lesznek a színek,illetve a fekete is,IPS-hez viszonyitva nem oledhez.
Az ambi meg plus egy jó ficsör, be tud szippantani rendesen,vagy kikapcsolod ha akarod mert jön be.
Jelenleg 65"-ba legtöbb tv IPS kivétel a Sony,TCL.
Ezekből ami befér TCL 65C725(50/60hz)vagy 728(120hz)
Sony 65X85J.(120hz)
Samuval elkéstél mult héten kuponnal 320e volt. -
pajorgergo
aktív tag
1. Tévére szánt összeg, forintban?
350'000Ft
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Filmnézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
3m és 65-70"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Világos szobában nappal
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix,Dolby Vision, HDR10+, ARC
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
JBL bar 5.1 Surround számára egy ARC-s HDMI a minimum
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy, falra lehessen szerelni
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Mindegy
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Ambilight tetszik
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak újVan kinézett TV, de hátha tud valaki segíteni mert el vagyok veszve.
A kiszemelt egy Philips 70PUS8506 [link] ami a Displayspecifications [link] szerint ugyan az, mint a Philips 70PUS8546 [link]
Mi lehet az ok amiért más a "típusszáma"? Tartozékban (pl.távirányító?) ? Színben ?Hasonló kategóriában mi ajánlott még?
Vagy csapjak hozzá még az összeghez és inkább egy SAMSUNG QE65Q80AATXXH [link] ? -
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xbox Series X|S
- Nők, nőügyek (18+)
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Shanling m1 plus
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest