- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Célegyenesben a Yettel TV
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Otthoni időjárás-állomás
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Logic83
csendes tag
válasz
#94529552 #5631 üzenetére
Koszi szepen a valaszt!
Tetszenek azok a dragabbak is, lehet azok kozul lesz az egyik (meg atgondolom).Ha mar irok, kerdeznek meg egyet:
A sajat hazamba is tervezek 1 uj TV-t. Most egy 48H6400 van a nappaliban, amivel teljesen meg vagyok elegedve es tervezek meg egyet a haloszobaba. Vagy meg egy 48H6400 vagy 55H6400-ban gondolkodom.
Ami kell az a wifi, hogy filmeket nezhessunk NAS-rol, es persze szep kep.
Van ertelme egy 4k tv-t venni, ha csak HD filmeket nezunk? Mi a velemenyed (es mit ajanlanal) olyan 250e-ig?
Elore is koszonom szepen. -
Gergi
senior tag
válasz
#94529552 #5635 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, ma meg is vettem a Mammutban lévő Media-ban a Pana a 40 collos CS630E-s tévét, de érdekes módon 119.000 Ft ott és nem 129.990 mint a webshopban.
Még tetszelegettem, de eddig pozitív a véleményem róla, aztán majd 3 nap múlva, ha nem jön ki rajta semmi nyavalya és nem kell ezért visszavinnem, akkor bereggelem a +3 év garit is. -
Wa2x_
veterán
Sziasztok!
Édesapám szeretne TV-t venni, néha filmezne csak pendrive-ról, inkább meccsek és természetfilmek lennének a priok. Elvárásai a jó minőség, előnyös garanciális feltételek (hosszabb időtartam, esetleg háztól-házig gari), min. 120 cm körüli FHD. Smart nem feltétel.
LG és Samsung, ami szóba jöhet, típusokon belül én már nem értek hozzá, de hátha valaki tud nekem ebben tanácsot adni, esetleg konkrét típusokat írni. Köszi!
-
Lacka89
aktív tag
Hi.
Szeretnek TV-t venni, olyan 160korülig. Erdekelne a 3D, a smart funkcio gordulekenyen akar androidos felulettel,ebben az ar kategoriaban minnel szebb kepe legyen. FHD/UHD filmezesre hasznalnam. Elore is koszi
Illetve kineztem egyett igaz egy picivel dragabb
Philips 43PUS7100/12 UHD 3D ANDROID SMART LED Televízió 4db 3D szemüveggelErrol mi a velemeny?
-
törölt tag
A tescoban 20% kedvezmény van a samsung,lg tévékre.
-
PioDVD
senior tag
Kiegészíteném a kérdést:
A Pana 630 és a Sony 705 melyik LG, Samu sorozatnak felel meg? Arra jutottam, hogy a 100 hz lenne fontos, focihoz biztos jól jön.Más:
Nagyon csábító az 5 év törésre is kiterjedő garancia, de valaki élt is már vele vajon? Nehezen hiszem, hogy 4 és fél évesen lelököm az asztalról és kapok egy újat. Márpedig a magyar mentalitást ismerve (meg 1-2 helyen olvasva is a "mestertervet") az ilyen garanciás tv-k nagy része "véletlen baleset" áldozata lenne... -
Jazoli
csendes tag
Megszültem! LG 42LF652V most a MAllnál 125 alá ment. Meg is rendeltem. Köszönöm a tanácsokat!
-
törölt tag
válasz
Eagle73 #5636 üzenetére
40"-os UHD-t nem veszünk, még csak monitor használatra sem. Kb. 70 cm-ről kellene nézni ha 4k adást néznél, de 2 méterre már értelmetlen lenne. Demo anyaggal becsapós a képe. A másik, hogy a 6-os sorozatú Samsung UHD nem ajánlott vétel, a JU7000. ami már normális minőség. De egy nagyobb FHD-vel jobban járnál 48J6200.
-
Eagle73
újonc
Sziasztok!
Milyen tv-t ajánlanátok 150 ezer és 230 ezer forint között, 40-50"-os képátmérő mellett?
Lényegében semmi extra nem számít, de ne legyen ívelt. Viszont jó legyen a képminősége blu-ray filmek és tv adások terén egyaránt.
Samsung U40JU6400WXXH-ra gondoltam elsősorban.
Vagy esetleg hasonló árkategóriájú LG-t nézzek?
Az Euronicsben az eladó azt mondta, hogy jobb az LG.
Lehet, hogy beállítástól függ, de nekem a fent említett Samsungnak jobban tetszett a képminősége bármelyik másik tévénél. Pedig csak tv adás ment rajta. -
törölt tag
A CS630-at, mivel innen is meglesz az 5 év gari, és majd regisztrálni kell a tévét a honlapján. De lehet, a mostani akció csak ma éjfélig tart, nemtom pontosan.
Rosy Majd az LG topikba is mehet. Menni fog a mobillal csak le kell tölteni rá az "LG TV Remote" app-ot.
De akár egy usb-s egérrel is irányíthatod. -
Rosy
csendes tag
Arról esetleg tapasztalata van valakinek,hogy mennyire támogatott/használható az említett modellnél az Lg Tv remote telefonos app?
-
Gergi
senior tag
Sziasztok!
A hálóba szeretnék tévét venni.. 40coll körüli lenne az ideális (árban kb. 130e-re gondoltam).
3D nem kell, smart része sem fontos , viszont Wifi legyen benne és persze minél jobb képminőségEddig ezt a 2 modellt találtam szimpatikusnak:
Pana TX-40CS630E
Samsung UE40J6200A kérdésem melyiket lenne érdemes választani?
Talán a Pana mellett szólna az 5 év garancia, viszont a MediaMarkt oldalán csak 2 évet írnak. Vagy az onnan származó tv-t is be lehet regisztrálni az 5év garira?
Vagy ha van esetleg jobb választás/vétel azt szívesen fogadnám.Előre is köszönöm!
-
Rosy
csendes tag
válasz
#94529552 #5631 üzenetére
Egyértelmű,de úgy szavazott a család,hogy inkább hitelre menjen az új tv,ezt pedig inkább személyesen jobb intézni. Így még a könnyebb utat járja,de kb 10k bukóval ez a legegyszerűbb.
Végül oda jutottam hogy a 32lf5800 lesz a befutó! 🙂 Majd esetleg akit érdekel írok róla tapasztalatot! 😉 -
törölt tag
Pedig az online rendelésnek megvannak az előnyei, te tudod.
cybermanus Nem buktad, mert éjfélig van. Biztos lesz még akció bőven, amíg van készlet. Webshop-ból[link] meg utána is, csak pár ezressel többért megérte volna a hivatalos jótállás.
Logic83 Pedig egyre több ilyen kialakítású tévé van. A megoldás: venni kell egy megfelelő méretű bútorlapot(1000-1500 Ft) és felcsavarozni az asztalra. Hasonló árban a UE40J5100 is, de eléggé kinyúlik a talpa ennek is, és kicsivel megbízhatóbbnak gondolom az előzőt. Meg aztán vannak a drágábbak[link].
-
PioDVD
senior tag
-
PioDVD
senior tag
válasz
madmike #5580 üzenetére
De, edigital ia rendes garanciát ad. Cetelemnek 2 kártyája van, ebből az egyik adja ezeket a kedvezményeket. Fejből nem tudom és telefonon nem igazán jó keresni. Ilyen kedvezményeknél még úgy is megéri, hogy kiváltja az ember, megveszi a cuccot aztán szétvágja, ha fél, hogy túlkölt. Persze 1 év múlva le kell mondani. Én spóroltam pár tízezret, meg ismerősöknek is vettünk pár dolgot - ha nem az asszony nevén lenne, aki nem tud kiugrani munkaidőben, felajánlanám debrecenieknek, hogy vegyék a mi kártyánkra. Sajna így nem megy.
A Pana 630-as az melyik LG, Samu szériának felel meg? Talán a 100 hz lenne lényeg.
-
zsoika
addikt
Sziasztok. Találkozott már valaki Smart Tech LE-5018 tv vel ? Szeretném tudni milyen panel van benne ? Az Expertben most 99999ft , 0%thm re is megy. Köszönöm
Szerk.: smart funkció nem szükséges mert a műhold vevőm tudja ezeket (youtube stb) , pár, timeshift, Fhd lejátszás usb vagy külső winyóról -
-
Rosy
csendes tag
válasz
#94529552 #5623 üzenetére
Köszi az infót!
A MM kissé messze van és online sem akarnék rendelni. Szintén te.co akciókat néztem azért érdeklődöm a lehetőségekről! ;-)
A 32lf5800-nak tetszik a sokoldalúsága, a 43lf5400-nak pedig hogy jóval nagyobb,bár tudásban,hangzásban viszont elmarad a másiktól...
Döntésképtelenség :-/ -
törölt tag
A 900PMI. valós 100Hz-es tévét jelent. A HDMI mindent visz, minden ilyen csatlakozós gépet rá lehet kötni a tévékre.
A méret számít, de ott a nagyobbnál a hangzás és a csatlakozók is gyérebbek, az ára viszont csak ma estig 89k Ez már audio és csatik szempontjából is jobb, és 42"-os. Majd eldöntöd. A fontosabb és népszerűbb mkv-ket mind viszik.
-
törölt tag
válasz
saltanus #5615 üzenetére
A JU6800-as nem ajánlott, főleg a mozgásmegjelenítése miatt, ekkora tévénél ez már sokkal fontosabb, mint egy 32"-nál. A 7000-es szériától érdemes nézelődni, azokból is a 2016-os KS7000-et inkább.
esoum Találsz beírva néhányat, ha visszalapozol, 42-50" az túl tág határ. A nézési távolságtól függ, hogy mekkorát érdemes. Minél nagyobbat, az biztos.
cybermanus Ezekből LF5800 ma estig 116k.
-
Rosy
csendes tag
Sziasztok!
Én is hasonló cipőben járok! Ami ki van nézve:
Lg 32lf5800,
Lg 32lf5610,
Lg 43lf5400.
Utóbbinál visszatart a 2*5W! Érdekelne mennyire képesek az .mkv fájlokat lejátszani,illetve hang-kép szempontjából a 100k alatti tv kínálatból mennyire ajánlottak ezek!?
Esetleges más ötletet szívesen elfogadom! 😋
Köszönöm! -
esoum
csendes tag
Sziasztok!
Sony, Samsung, Lg TV- k közül melyek az ajálott típusok 160- 180k körül. 42- 50 coll között, kizárólag filmezésre, sd- tő 1080p formátumokig. Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok a három tv közül melyiket ajánlanátok
SHARP LC-40CFE6242E
LG 42 LF5800
SAMSUNG UE 40 J5500AWXXH
A választ előre is köszönöm. -
törölt tag
Egyrészt a linkedre 6 ms van írva, nem 8 de az egy monitor tv dekóderrel.
A nagyon jó minőségű tvknek van 20-30 input lag-ja ezt nem szúrod ki még a közepeseknek meg 30-50 szódával elmegy ezt már egy fanatic DOOM, CS-s ember ki fogja szurni.
Ezek is CSAK Game modban értendők.
Vannak monitorok akár 40-47 colig is egy külső dekóderes egységgel megoldhatod hogy TV is legyen benne.
Iponnak jó a monitor kereső rendszere, utána meg fel az árgép és ahol a legolcsóbb...
De ilyen 3-6 ms válaszidőt tvkbe nem fogsz találni. -
feri1
aktív tag
válasz
#94529552 #5612 üzenetére
Nagyobb méret sajnos nem jó.
Ez pontosan mit is fed: Képminőségi Index Értéke 900 PMI ?
A többi tv-nél 450-nél nagyobb értéket nem nagyon látok.A mostani akcióban a tes....ban akartam venni,ott olcsóbbak a tv-k,de ezt normál áron találtam a mm-ben.
LG 32LF650VVagy smart nélkül ami full-hd és szép a képe? (mkv-t vigye )
( Ami hdmi csatis arra minden gépet rá lehet kötni és böngészni,játszani lehet rajta? )Üdv: feri 1
-
törölt tag
A tévékkel eléggé nehézkes a böngészés, amolyan szükségmegoldásnak jó csak. PC, laptop, tablet, mind agyonveri gyorsaságban és praktikusságban is. Egy usb-s egérrel kicsit jobban megy. Mkv-t viszik, és játékra is jók, a második jobb mindenben, és alacsonyabb input lagja van, de a méretéhez képest drága, mert 125k-ból nagyobbat lehet és érdemes venni.
Logic83 LG 42LF561V 2 év garancia van rá.
-
törölt tag
válasz
DirtyFREE #5605 üzenetére
Most írtam: kép, hang, kivitel, lejátszási képességek, stb. Nagyobb a mosódása is, és még játékra se javasolják, a gyengébb mozgásmegjelenítése miatt is. Ha neked első blikkre tetszik, akkor meg kell próbálni. Nem valószínű, hogy a tesztekben jól szerepel, esetleg a W755C az igen.
-
Logic83
csendes tag
Sziasztok,
Szuleim CRT tv-jet szeretnem lecserelni egy uj 40" korulire.
Nem csinalnak mast csak TV-t neznek rajta, tehat se SMART, 3D, USB vagy hasonlo dolgok nem erdekesek (csak kep es hang ami fontos).
HD legyen es szeretnem 100e korul meguszni (de lehet tobb, ha valoban megeri). Minel tobb garancia elony.
Segitseget elore is koszonom. -
törölt tag
válasz
DirtyFREE #5599 üzenetére
Az nem ajánlott. Németben keresel tévét?
Samsung 40J6200(ott J6250) vagy LG 40LF630V. Sony a KDL-43W755C-től ajánlott.
whatthefatis Ugyanezeket mondanám neked is.Roland93 Az alsó kategóriát nagyon hanyagolják, pl képminőség, audio, anyaghasználat, stb., te egy belépő modellt néztél ki. Szvsz.
-
törölt tag
1, Half OU való hozzá hivatalosan, tök jó 3D hatást ad, bár a nagyobb mérettel ez még jobb lenne. Mondjuk 50"-ban.
2, Igen, kell a gépedre egy szerver progi, pl. Plex. Egy bizonyos méret feletti fájlokat wifi-vel nem viszik a tévék. Ezért jobb lan kábelt használni, a legjobb megoldás a HDMI.
3, Viszi az mkv-ből a népszerű formátumokat.
4 Igen, bármilyen usb vevős bill és egér jó hozzá, de a vezetékes is.
5. A linkeden ez a cím van: Full HD 3D Smart TV webOS 2.0 operációs rendszerrel. Ez van rajta, majd valamilyen szintű webos3-as frissítés lesz hozzá. Van böngészője, működik is, de továbbra is a PC és egyéb eszközt kell erre használni, az komfortosabb, gyorsabb, praktikusabb. Ez amolyan tartaléknak jó, ha nincs kéznél más.Roland93 Alsó kategóriás Sonyt nem vennék, inkább a J5100-at.
-
whatthefatis
csendes tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni, életem első saját TV-jének megvételéhez, de nem igen értek hozzá, plusz a választék is elég nagynak tűnik.
Max 130e HUF-ot költenék rá, és a következő szempontok:
40 colos képátló
Lehessen .mkv fájlt lejátszani rajta
Lehessen TV adásokat rögzíteniFőleg sportot, sorozatokat és filmeket néznék rajta.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- World of Tanks - MMO
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kérdés, hogy mit tudnak gyenge látási viszonyok mellett a Tesla robottaxik
- Villanyszerelés
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Politika
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest