Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
marositech
senior tag
Üdvözlet mindenkinek!
Lehetőségem lett TV-t vásárolni.
Jelenleg egy 2014-es 47'' SONY nemsmart TV-m van, amiről azt hittem, hogy 100 Hz képfrissítéssel rendelkezik, hát nem...bedőltem a marketingnek.
Most egy 65'' méretű TV-t szeretnék és valódi 100Hz vagy magasabb képfrissítéssel, ami nem OLED.
LG Nanocellt néztem ki, mert állítólag adják a 100Hz-t.
Viszont kicsit zavarban vagyok, hogy a specifikációkban megvilágítás típusára azt írják, hogy Nanocell vagy DIRECT LED??
Tehát nem minden Nanocelles TV-ben van Nanocell technológia? Ez is egy marketingduma? -
gulyasa
őstag
válasz
Rusher4587 #55397 üzenetére
A TV-n próbáltad a bemenetet átállítani/átnevezni PC-re? Én az LG-t ismerem, azon ha PC-re állítom, már akkor is változnak a képi beállítások, amiket ízlés szerint tovább lehet finomítani.
-
F-ECT$
titán
válasz
Rusher4587 #55397 üzenetére
Durva learazasok voltak tegnap zarasig, a QE50Q80T-t pl. 239-ert adtak a 449-es indulo ar helyett
Ez egy csomó helyen hetek óta 240-260k-ba kerül... Megjelenéskor kb 2 napig volt 449k az ára, 2 hónapra rá már 300k körül volt az átlagára. -
Rusher4587
tag
Sziasztok!
Utolag is koszi mindenkinek a segitseget, vegul tegnap 4 orat toltottem a MM-ban (nagyon halas vagyok a TV sarkos sracnak, hogy annyit segitett, minden kerdesemre valaszolt, lekapcsolta a lampakat, es nyugodtan hagyott minden IS kiprobalni, orrba-szajba teszt videokat nezni az osszes szoba joheto keszuleken, pedig tudta, hogy nem premium TV-t keresek), es sikerult kivalasztani egy Samsung QE43Q67TAU-t, szemely szerint az osszes ott jelenlevo 4K TV kozul a Samsung QLED-eket talaltam messze a legelethubb, legfenyesebb, legszebb kepueknek, leszamitva persze az OLED-eket.
Durva learazasok voltak tegnap zarasig, a QE50Q80T-t pl. 239-ert adtak a 449-es indulo ar helyett, de megsem bantam meg, hogy a kisebbet vettem, mert egyreszt nem latom, hogy latvanyosan rosszabb lenne, masreszt hazaszallitas utan szembesultem vele, hogy igy is epp csak hogy elfer a kiszemelt helyen, nagyobbra egyelore semmikepp nincs szuksegem, meg ugy vagyok vele, hogy most egy ideig ez is megteszi, majd kesobb beruhazok egy komolyabb 8K TV-re, ha kiforrottabbak lesznek a technologiak, es lejjebb mennek az arak.Es most egy kicsit OFF.
KERDES: belefutottam egy problemaba, PC-rol lejatszott tartalmat akartam rajta nezni, monitorbol HDMI kabel ki, TV-be bedug, az eleseggel nincs gond, de a fenyero tul magas, a szinek fakok, ugy az asztalon, mint a lejatszott videokban. GTX 970, Win10.
Ilyenkor termeszetesen a TV-n korlatozottak a beallitasi lehetosegek.
Mi erre a megoldas? A jovoben is igy neznek filmeket, a TV mellett levo PC-rol, hogy vigyem at normalisan a jelet, vagy hol kene a megfelelo beallitasokat megadnom?Elore is koszi!
-
-
mikrofon
veterán
Köszi az infókat. Igazából azzal kezdtem hogy beírtam oda az összehasonlítóba. Csak hát nekem nem mond semmit... Szép képet szeretnék esetenként amikor megnézek egy feliratos filmet. Eddigi 40-essel elvagyok csakhát minél nagyobb annál jobb....
Ugye azért olvasom ezt a fórumot mert másnak kerestem tévét. Aztán ezek valamiért így megtettszettek és magának is megvenném ... olyan jól hangzik hogy ezek minden jó olcsóak ;) igazából aztán egy típus érdekelne az 55-ös. Csak nem tudom eldönteni hogy ez tényleg olyan jó vétel lenne vagy csak ez most olyan fogyasztói társadalmas lendület ami elkapott. -
asdf_
veterán
válasz
Mauzes #55390 üzenetére
a QLED-ek is VA panelesek, és ezeknél nem lehet kikapcsolni a local dimming-et.
Ezek elmebetegek.
Száradjon le a kezem, ha valakinek is Samsung TV-t ajánlok valaha az életben.
(net mondjuk azt írja, hogy két távval, szervizmenüből, minden fw update után megismételve állítólag ki lehet, de szórakozzon ezzel, akinek hét anyja van) -
stickrs
senior tag
köszi a válaszokat
adp nézegettem az oledeket is, de gyakran csak monitorként lenne használva, így kicsit tartok a beégéstől..( ez mennyire reális veszély egyébként pl egy max 3-4 órás böngészésnél? ) itt Ausztriában a MM-ben kb 350eu-val lenne drágább a legolcsóbb 65-ös lg oled (LG ELECTRONICS OLED65BX9LB) a 75-ös Q70t-hez képest (1500 eu vs 1850 eu), de mindenképpen megnézem mindkettőt élőben, és lehet, hogy meggyőz
-
stickrs
senior tag
Hello, szerintetek 2,8-3m nézési távolságra egy 75 colos tv 1080p-s tartalmakra mennyire megfelelő? Konkrétan egy Samsung Q70T vásárlásán gondolkodom, és nem tudom, hogy 65-ös vagy 75-ös legyen-e..
-
AL
addikt
válasz
mikrofon #55359 üzenetére
Szia. Ezek már elég régi ( 2016, 2018 ) készülékek. [link]
Abban az időben nagyon jók voltak, nehéz a mostaniakhoz hasonlítani ( ahhoz ismét látni kellene ). Nekem mindig a Panasonic képe tetszett a legjobban. Nagyon élethű és jól beállított. Van benne egy kis térhatás is, mintha 3D lenne normál műsornál is.
A 3 készülék közül a 100 Hz - es, 3D- s DX780 - as a legjobb.
Ha a 3D rajongók meglátják biztos lecsapnak rá, mert jó üzlet.
Ha a keresőbe beírod a típusszámot és a test szót előjön néhány régi cikk : [link] , [link] .
Ha érdekel érdemes jól megnézni őket, mert nem lehet tudni, hogy hol voltak ennyi ideig és mennyit használták, de még mindig jobb, mint vakon más használt készüléket venni, amire semmi garancia nincs. Üdv. -
AL
addikt
válasz
-kolibri- #55373 üzenetére
Szívesen. A Sony 9005 a legjobb ( nagyságrendekkel jobb ), mert natív 100 Hz, az egyik legmodernebb kijelzője ( háttérvilágítás ) van, de vigyázni kell az outlettel.
Jól meg kell nézni, mert néhány helyen javított készülékek vannak és csak 1 év garanciát adnak hozzá. Néhány helyen nem gyári garanciát adnak, hanem probléma esetén Ők javítják
( ez is probléma ).
Az nem probléma, hogy 2018 as, mert ezt a modellt ( 2018 - óta ) 2 - 3 éven keresztül gyártották, olyan jól sikerült.
Ez ugyanaz LG, csak külföldi számozással. Az utolsó 1 - 2 számjegy a Samuknál és az LG nél néha eltérő, de ugyanaz : [link]
A Samsung Qled a következő szerintem a sorrendben, de érdemes megnézni a Panát és a másik Sonyt is. A TCL - t nem ismerem.
Ha tudod pendriven vitt mintafilmekkel próbáld ki őket, hogy lássad melyik tetszik jobban.
Elég messziről nézed, ezért jobb a nagyobb méret. Az élettartama egyiknem sincs garantálva, ezért ajánlatos + garanciát venni hozzá. Ezekhez jelenleg 2 év garancia jár.
Üdv. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Androidos tv-t érdemes venni?
Netflix, hbo go, synology nas tartalmak lejátszása lenne a cél. -
Bordó
csendes tag
Sziasztok! Ezek közül melyiket lenne érdemesebb megvenni?
LG OLED55CX3LA 429 990 Ft; Samsung QE65LS03TAUXXH 439 990 Ft; Samsung QE55Q95T 459 990 Ft -
asdf_
veterán
válasz
mikrofon #55374 üzenetére
Mivel a felirat egy halom fehér terület, ezért mögötte megemeli a háttérvilágítást a TV, így az a rész mögötte világít, mint a barom.
Ez egy extrém példa, de legalább jól mutatja:Amit meg tehetsz, hogy kikapcsolod a local dimmignet a fenébe, valamint VA paneles készüélket veszel. Aztán egyszer egy okos ember majd csak rájön, hogy a local dimminget úgy kéne vezérelni, hogy az alapján a képtartalom alapján, amikor az a layer még nincs rajta, amit a TV saját maga rak rá a feliratta. Külső lejátszóból származó felirat esetén persze ez nem megoldás, meg falfekete háttéren fehér szövegre sem (a képen látható feliratok, stáblista, stb.)
-
-kolibri-
csendes tag
Köszönöm a sok infót, nagyon hasznos volt még úgy is, hogy olvastam az összefoglalót és egy ideje böngészem a topikot!
Az eldőlt, hogy VA.
Viszont a további szűkítésben még a segítségeteket szeretném kérni!Az Ajánlott modellek összehasonlító táblázatát böngészve találtam 2 említésre méltó "outlet" TV-t:
- Sony KD55XF9005BAEP - 216eFt(kicsit overbudget és régebbi 2018-as típus, de a lista szerint elég jónak számít)
- TCL 55C715 - 172eFt(QLED, Direct LED, hVA?)Valamint a táblázatban 50"-ban kitűnő vételnek számító:
- LG 50NANO793NE - 160eFt(ezt nem találtam a displayspecifications oldalon)Ezekhez csapódtak az általad javasoltak közül:
- Samsung QE55Q60TA - 200eFt(QLED)
- Panasonic TX-58GX810E - 200eFt(58")
- Sony Bravia KD-55XG7005 - 163eFt/outlet 146eFt(Direct LED)Amit megtaláltam azok összehasonlítása: [link]
Sony KD55XF9005BAEP vs. KD-55XG7005 [link]A nagy kérdés, hogy a Sony KD55XF9005BAEP tényleg kiemelkedően jobb-e a többinél és megéri 2018-as outlet Tv-t venni vagy inkább a többiből érdemes szemezgetni?
Valamint szeretnék egy sorrendiséget felállítani és ebben is kérném a segítségeteket, hogy ár-érték arányban melyik éri meg a "legjobban"?
-
Mauzes
addikt
válasz
So5ika #55369 üzenetére
Nálam volt Q95T. Ha jót fogsz ki, akkor nagyon jó tévé. De sajnos lutri, hogy milyen panelt kapsz. Ha olyat, ahol nincs screen uniformity probléma (sávosodás, foltosodás a panelben), akkor tökeletes meccsnézésre is. De ha van, akkor az pont sportközvetítés közben jön ki a legjobban.
Az a baj, hogy oled-nél is talán pont a vertical banding az egyik gyakoribb hibajelenség, ami megint csak pontosan meccsnézés közben jön ki a legjobban.
Én a helyetekben valamilyen qled-et vennék online, és addig cserélném vissza, amíg nem lesz jó a panel. Kivéve ha sport mellett sok feliratos tartalmat is néznek rajta, mert arra a dimming problémák miatt nem a qled a legjobb.
Megjegyzés: elég nagy gáz, hogy 500 ezerért is csak olyan tévék vannak, ahol tök gyakoriak a hibák.
-
Mauzes
addikt
válasz
tibbike01 #55367 üzenetére
Hát ha oled tudna magasabb peak brightness-t meg nem lenne beégés, akkor közel lenne hozzá .
Vagy a másik oldalon mondjuk egy qled jellegű technológia 100x annyi led zónával, hogy jó fekete mellett se legyen dimming issue, meg valahogy megoldani a screen uniformity problémát.
Bármelyikre szívesen kifizetnék sok pénzt. De most sok pénz kifizetése után is kompromisszum van mindkét oldalon, és csak a preferencia (meg pénztárca) dönti, hogy mely kompromisszumot kell elviselni.
-
F-ECT$
titán
válasz
laci1117 #55365 üzenetére
Én azt látom, hogy tökéletes tv nincs. Egyrészt a technológia is hordoz magában hiányosságokat, másrészt az egyes készülékek is nagy minőségi ingadozást mutatnak. Aztán ott van az egyéni érzékenység, van aki a hibára rámutató tesztben sem lát semmi rosszat, más meg észreveszi a hibát filmnézés közben is.
Szóval előbb-utóbb dönteni kell, érdemes neten rendelni és ha nem jön be, akkor vissza kell küldeni 2 héten belül és választani mást.
-
F-ECT$
titán
válasz
laci1117 #55363 üzenetére
Samsung topicban nézelődtem. Főleg ez a judder a téma (de nem csak az), amit egyeseknél megoldott a firmware update, másoknál nem. Példák:
aztán kb. 1 óra használat után (film közben) újraindult a TV, de nem jutott el még a kezdőképhez sem, ismét újraindult és ezt ismételte a végtelenségig, illetve addig amíg nem áramtalanítottam. (Ez azóta cserével megoldódott mondjuk.)
többen panaszkodnak a játk módban található anomáliákra mint pl. ghosting, dimming bug, local dimming hiánya stb.
Egy Q80T-vel használok Xbox Series X-et és játék módban takapsztalom, hogy árnyékosabb részeknél halvány fekete csíkok vándorolnak felfele a kijezőn.
Q80T játékra nem rossz. De TV-zésre CI kártyával nekem nagyon szaggatósnak érződik a kép
Q80T - filmaker (1m-mel írják asszem) módban sem jön be a TV-zési élmény sajnos a micro-stutter vagy mi miatt
Q80T / Q90T-ről valóban van panaszáradat a mikrolaggal kapcsolatban
én pont lkifogtam a rossz panelt a q80t-ből, botrányos a képe
Nekem a HD adás is sz@r, legalábbis az én szememnek a Q80T-vel (de más TV-vel is az lenne valószínűleg). Nem tudom megszokni a mozgások látványát, mintha minden film mikro-laggolna folyamat, gondolom ez a "judder"..
-
laci1117
tag
válasz
F-ECT$ #55362 üzenetére
Samsung Q80T-ről mi rosszat olvastál a sport műsoron kívül? Hetek, lassan hónapok óta nézem a fórumokat és agyalok én is, hogy mit válasszak de "sok"-nak nem mondható amit negatívumként találtam róla, segíts kérlek
OLED-et nem szeretnék mert túlnyomó részt TV műsor megy rajta szóval nincs kedvem beégett képernyőt bámulni évekig -
F-ECT$
titán
válasz
So5ika #55361 üzenetére
Q80T-ről épp itt a topicban olvastam ezt: Adott az alábbi tv: samsung qe65q80t
Az a probléma, hogy legfőképp meccseknél, amikor a kamera nem túl gyorsan mozog, a kép mintha 15-20 cm ként sávos lenne, függőlegesen mintha csíkos volna.
LG OLED B sorozat: a B9 még ajánlott TV volt, a BX sem rossz, de ott már jobban érezhető, hogy a CX-hez képest gyengébb procit kapott.OLED beégés évről évre kisebb probléma, ha nem extrém módon járatod, akkor nem lesz vele gond. (Én mondjuk mindenképp vennék a TV-hez +2 év garit, és akkor nyugodtabban alszik az ember.)
Mi a jobb / mi nem - ez egyéni preferenica kérdése is, én is épp tv keresésben vagyok, és ez a 3 top jelölt nálam (ár/érték arányban):
Sony XH90 - ezek most jó áron vannak, bár a hdmi 2.1 / vrr mizéria miatt van egy kis bizonytalanság
LG Oled CX - itt sajnos előfordulhat, hogy 1-2 panelcsere után kapsz csak jót
Samsung Q80T - erről sok rosszat is olvastam a néhány lelkes tulajdonosi beírás mellettSzóval nehéz döntés lesz.
-
So5ika
tag
válasz
F-ECT$ #55358 üzenetére
Köszi!
Nekem Q70T-m van és semmi gondom a meccsekkel. A Q90/Q95T már jobb lenne szerinted?
B9 még kapható a mediaban.
Azt meg tudnád mondani, hogy a kiszemelt termékek közül melyik lenne jó választás? Ezek az "olcsóbb" Oledek jobbak, mint a Samsung Qled-jei? Esetleg valami más?
Mi a helyzet az oled beégéssel? Kell tartani tőle?
-
So5ika
tag
Sziasztok!
Ismerős kért meg, hogy segítsek neki TV-t vásárolni. Méretben 65" kellene, fontos hogy konzolra is jó legyen, tehát tudja a 120Hz-et, az ALLM és VRR funkciókat. TV nézés közben a sportesemények lennének előtérben. A helyiségről nem sokat tudok, jó lenne egy középértéket figyelembe venni. Összegben sztem olyan 550.000 lehet a teteje +/- x százalék eltéréssel (minimálisan). Egyelőre ezeket találtam:Oled
LG OLED65BX3LB
LG OLED65B9SLA
Qled
Samsung QE65Q90T
Samsung QE65Q80TVélemény? Esetleg Sony-nak lenne valami minőségi LED TV-je, ami talán felveheti a versenyt a fentebb nevezett típusokkal vagy nem érdemes egy lapon említeni?
Kínai márkát egyelőre hanyagoljuk. Köszönöm szépen!
-
-
mmdms
addikt
Sziasztok!
Segítenétek dönteni a 3 típus közül?
Sony KDL-43WF665 Bravia
Samsung TU8079
Samsung RU70991. KB ugyanannyiba kerülnek
2. Teljesen általános otthoni használat lesz, Tv, filmezés.
3. ~4 méterről
4. Világos szoba, általában nappal.
5. Szemből
6. Egyik se igazából
7. Az általános csatik, HDMI bőven elég
8. tökmindegy
9. Ez is mindegy
10. Jó hangzás ha lehet
11. Csak újat néztünk,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest