Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz
kristof1000 #51197 üzenetére
Szia. Az Általad leírt csatornák ingyenesek, ezért a mostani tévék decoder nélkül is tudják fogni. Csak valamilyen ( szoba, tető, ) antenna kell hozzá, attól függően, hogy milyen a MindigTV vétel Nálatok. A műszaki üzletekben és itt is találsz infókat : [link] .
Lényeges az ajánláshoz, hogy mekkora tévét szeretnél és hogy nézik a Szüleid ( csak szemből, vagy oldalról is, több szögből ? ). Üdv. -
kolosszus87
senior tag
válasz
kristof1000 #51197 üzenetére
Amennyire tudom a Mindig TV-hez csak egy tv-be dugható szobaantenna kell. Legjobb ha megkérdezed az áruházban ahol tv-ket árulnak...
-
AL
addikt
válasz
Alex1978 #51193 üzenetére
Szia. Ebben az adattáblázatban megnézheted a tévéid adatait. Néhány gyártónál az utolsó 1 , 2 számjegy nem stimmel ( LG, Samsung ) a sorozatszámnál, de az nem lényeges, csak más országban forgalmazott modellt jelent.
A jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni és 4 készüléket megnézhetsz egyszerre.
[link] . Az Általad jelölt 2 LG, Sony és ez a Sony ( de ez natív 100 Hz ) [link] : IPS,
a Samsung : VA kijelzős.
LED tévék választásánál fontos a panel ( VA, vagy IPS ) és ezután jöhet a többi " apróság".
Mindegyiknek van előnye és hátránya is.
Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha oldalról is nézed, akkor az IPS a jobb.
Ha VA panelnél a középvonaltól elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Mindegyik más. Itt olvashatsz róluk : [link] , [link]
A 2 Sony androidos.
A Samukban és az idei LG - ben nincs DTS decoder
A 2 LG csak natív 50 - 60 Hz.
A natív 100 Hz es Samsung 55Q70 és Sony 55XG8505, 8577, 8596 ( ez a 3 Sony szinte ugyanaz ) jobb a mozgásmegjelenítése.
Sportműsorokhoz, filmekhez, játékokhoz ezek a jobbak.
A Samsungok mind VA panelesek.
A Sony 85... sorozat : IPS, az előző levélben ajánlott 9... ezres sorozat VA paneles.
A Samsung Q70 : [link] az Euronicsban és az EMAG nál a legolcsóbb.
Az Euronicsnál néha kiállított, használt készüléket is árulnak. Ezek már többszáz ( ezer ) órát is mentek.
Ha beütöd a google keresőbe a típusszámokat és a test szót némelyikről találsz véleményeket és sokszor kisfilmeket is.
Érdemes megnézni üzletben őket mert nagyon más minden rajtuk.
Mindegyikhez ajánlott + 3 év garanciát venni .
Nagyon más az IPS és VA paneles tévéknél a kép, mindenkinek más tetszik, ezért jó lenne megnézned őket.
Ha csak szemből nézitek, akkor egyértelműen a Q70 kell Neked.
Üdv. -
kristof1000
újonc
Sziasztok!
Idős szüleim még képcsöves TV-t használnak kábel TV előfizetéssel, de szeretnének egy új TV-t. Mivel a kedvenc csatornájuk a dunatv és nincsenek hatalmas igények ezért úgy gondoltam hogy veszek 120k-ért egy lapos TV-t a közeli áruházban. Ugyanakkor fontos még hogy a kábeltv-t is le szertetnénk mondani. A kérdésem tulajdonképpen a digitáli átállásra vonatkozik. Milyen konkrét eszközök kellenek hogy digitálisan tudjam fogni azt a pár magyar csatornát(duna,rtl,tv2)? Veszek egy lapos TV-t 120k ért. Set-top box-ot kell venni?A set-top box-ot rá kell kötni a netre (kell hozzá pár méter (UTP)net kábel)? Kell valamilyen előfizetés?Kell valamilyen antenna?Parabola?
A válaszokat előre is köszönöm -
arkone
aktív tag
Samsung qe65q80ta
[link] Ezt megeri most megvenni?
-
kolosszus87
senior tag
válasz
kolosszus87 #51194 üzenetére
Kiegészíteném azzal, hogy ha mindenképp IPS panelt akarsz mondjuk a szélesebb látószög miatt akkor pedig a Sony XH80-at válaszd!Tehát általános képminőségben a 4 tv közül a sorrend: 1. Samu Q70T 2. Sony XH 8096 3. LG Nano 4. LG UN8100
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Alex1978 #51191 üzenetére
Itt láthatod a 4tv specifikációit, egyedül az LG SM80 lóg ki a képből mert az nincs konkrétan az oldalon, úgy látom az ugyanaz mint a nano80 csak más a talpa...
[link]A 4 tv közül mint láthatod a Samu q70 a legjobb tv specifikációk alapján, egyedül az VA panelos, a többi IPS és a Samu 120hz- es míg a másik 3 60hz-es...
Samsungnak jobb a feketéje és a kontrasztja, sötétben filmezéshez alkalmasabb, ips panel miatt ott szürkés lesz a fekete, nem lesz olyan látványos. Mozgáskezelése is jobb a Samunak. Szóval én ezen 4 modell közül a Q70T-t venném. -
Alex1978
csendes tag
Kedves AL!
Erről a Sony TV-ről SONY BRAVIA KD-55XH8096BAEP 4K HDR Android LED TV (ITT 209eFt, s elvileg 295eFt-ról van leárazva vagy ITT pedig 220eFt, s elvileg 281eFt-ról van leárazva...) mi a véleményed?
A Sony-nál jobb, s ha igen, miben jobb az általad ajánlott (ITT 238eFt-ért elérhető, s elvileg 270eFt-ról leárazott) Samsung QE55Q70TATXXH Q70T 55" QLED Smart 4K TV ??? (Ha drágább, feltételezem, valamiben jobb.)
Ugyanígy vagyok az LG 65NANO793NE 4K Ultra HD LED Smart TV-vel, ami ITT 250eFt. De nem tudom - azon kívül, hogy nagyobb - jobb-e képminőségben vagy bármiben a Samsung QE55Q70-esnél.
55" Sony, 55" Samsung vagy a NanoCell technológiás 65"-es LG?Várom véleményed!
Köszönettel: Alex -
cadgers
aktív tag
Sziasztok! Olyan TV-t keresek, ami tudja a natív 4K 120Hz-et, OLED, vagy QLED, és 300 alatt legyen (valószínűleg az OLED esélytelen)
És ami a lényeg: a szélessége talppal együtt max 119 centi lehet, tehát 49, max 50 colos lehet! Samsung Q80T-t néztem, de úgy tudom a 49 colos csak 60 Hz-et tud, vajon az 50 colos is? -
Alex1978
csendes tag
válasz
rainman72 #51109 üzenetére
Kedves Mindenki és rainman72!
Rövidítettem (de lejjebb írtam egy talán még tömörebb összefoglalót):
Szeretnék egy 55" méretű UHD (4K) Smart TV-t.
A rászánt összeg: max. 240.000-250.000Ft.
Az óhajtott paneltípus: IPS-panel (de ha belefér a 250eFt-os árba, akkor jöhet VA-panel is).Szerintem QLED vagy NanoCell lenne a cél (mármint 250.000Ft alatti összegbe valószínűleg
ezek férnek be), azaz Samsung vagy LG márka. Illetve jöhetne Sony is, de többnyire drágábbak, mint 250eFt.
Azt nem tudom, hogy most, 2020-ban a Samsung QLED a szebb képminőség vagy LG NanoCell. Valaki tudja, melyik, mennyivel jobb?
(HDR10+ jó lenne, de nem feltétel, a "sima" HDR10 is elfogadható.)
Cél: családi filmnézés (TV-műsor, HD-tartalmak, Blu-ray, talán Netflix is).Az LG hivatalos honlapjáról (LG Chat Botond-tól) 2 TV-ajánlatot is "begyűjtöttem":
LG 55SM8050 NanoCell 4K Ultra HD LED Smart TV (pl.: ITT 188eFt illetve ITT 190eFt + szállítási díj), a másik ajánlat a LG 55UN81003LB, 4K UHD Smart LED TV (pl.: ITT 220eFt helyett ma akciósan185eFt + szállítási díj, illetve ITT 232eFt + szállítási díj). A 2 LG TV közül melyik a jobb és miben tud többet?
Az LG márka nem fix, csak "kiindulási alap".Várom a javaslatokat. Mint írtam, max. 250eFt, Samsung vagy LG illetve ha tudtok mindenképp jobbat, akkor más márka is jöhet.
Mondjuk erről a Sony TV-ről SONY BRAVIA KD-55XH8096BAEP 4K HDR Android LED TV (ITT 209eFt vagy ITT pedig 220eFt... ) mi a véleményetek?
Jobb vagy rosszabb, mint a fentebb említett 220eFt-ról leárazott LG 55UN81003LB ???
Illetve a Sony-nál miben jobb az AL átal ajánlott (ITT 238eFt-ért elérhető) Samsung QE55Q70TATXXH Q70T 55" QLED Smart 4K TV ???
(Ha drágább, feltételezem, valamiben jobb.)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Összefoglalva:
55" (netán kisebb, ha muszáj), max. 240e-250eFt, IPS-panel (de lehet VA-panel is), QLED vagy NanoCell ill. ezekkel egyenértékű képminőség (OLED nem játszik, mert nem fér be a 250eFt-ba);
Cél: leginkább TV-műsor, HD-tartalmak (HD TV-film illetve a közeljövőben Blu-ray filmek is) és talán Netflix is;
Samsung, LG vagy Sony ötleteket kérnék. De annak is örülnék, ha a fentebb említett 2 LG TV, 1 Sony TV és 1 Samsung TV-ről elmondanátok, melyik a jobb és miben jobb. Köszönöm!A 2 különböző LG TV esetében, ha jól figyeltem meg, akkor csak az egyik NanoCell technológiás, ráadásul épp az olcsóbb. Ha a drágább LG nem NanoCell technológiás, akkor vajon miben lehet jobb? Megéri a felárat az LG 55UN (bár most épp akciósan nem is drágább) az LG 55SM TV-vel szemben?
S jó lenne tudni, hogy a SONY BRAVIA KD-55XH80 TV jobb-e a 2 LG TV-nél?Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Alex -
kolosszus87
senior tag
válasz
koppasz1986 #51186 üzenetére
Khmmm...oled meg eközött a Philips között elég nagy szakadék van...Mármint ez Philips még az lcd-k között sem a minőségi darabok közé tartozik. Egy alsó kategóriás lcd. Efölött még van egy közép és egy felső kategóriás lcd paletta és úgy még az oled...
Bár ezt a zöldes hatást amit mondasz nem tudom mennyire normális, lehet tényleg hibás a készülék is. Egy fotót csinálhatnál a jelenségről és beszúrhatnád ide hsz-ben! -
karmaresz
senior tag
válasz
koppasz1986 #51186 üzenetére
Úgy tudom, hogy pont most hoztak valami egyértelműsítő rendeletet, hogy a garanciának nem lehet feltétele a doboz megléte. Ezzel több gyártó, forgalmazó visszaélt, mikor 2-3 éves műszaki cikkeknél emiatt utasította el a garanciát. Gyanítom, a 14 napos visszaküldéssel nem élhetsz így, de ha elégedetlen vagy, a garanciát érvényesítheted.
-
koppasz1986
aktív tag
Valaki nagyon sztárolta itt a philipseket vettem is egy 70pus7505-öt, de már bánom mint a kutya... játékra meg 4K hdr filmek világosabb meg szinesebb részeinél azt mondom jó a kép, de sötétebb jeleneteknél előjön egy zöldes festményszerű hatás az emberek arcán ruháján és nem lehet semmiféle beállítással eltüntetni pedig már 4ik napja küszködök vele kipróbáltam már az összes lehetséges képbeállítást... és ez a valódi 4K-s Blade Runner-nél van így a sima fullhd filmeknél még szarabb, a régebbi filmekről nem is beszélve... az 5 éves ips fhd monitoromon szebb kép van, mint ezen azért ez dúrva. Ez volt az első 4K tv amit vettem, azt hittem lesz egy nagy hűha hatás meg elájulás a képtől, de hát sehol semmi... Bánom nem pótoltam meg azt vettem volna inkább oledet... Ráadásul itthon sem voltam mikor hozta a futár azt a fater vette át mire hazajottem meg darabokra volt vagdalva a doboza mert úgy tudta kivenni belőle... gondolom igy már a garancia se ér szart se
-
madle
őstag
sziasztok,
agyalok napok óta a Sony KD55-XG7005 megvételén, amit ajánlottatok, viszont most látom, hogy a Hisense 58 A7100F akciós a MM-ban 110.000 Ft. A Sony 185.000 az eDigitalnal.
Itt néztem a különbséget és nem sok mit találtam, szerintetek érdemes kifizetni a többlet pénzt a Sony-ra? A Hisense ugyan úgy VA panelos, Direct ledes és tud DTS hangot. a pixel sűrűsége kevesebb és a ppi. Az nagyon komoly különbség, ami már szabad szemmel is érzékelhető?
Köszi! -
Alex1978
csendes tag
Kedves AL!
Köszönöm az ajánlatokat!
A Sony 55XH9077-est már én is kinéztem magamnak (bár tegnap még min. 300eFt-ba került, ma már 280eFt-ért tényleg igazán jó vétel lenne), de sajnos erősen köt a max. 250eFt-os limit. Így sajnos nem fér bele.
De a Samsung 55q70T QLED jól néz ki és 2 boltban még az ára is OK.Ha nem kapok másoktól egy ütős 55" LG NanoCell technológiás vagy Sony ötletet 250eFt alatt, akkor lehet, hogy az 55q70T-ben meg is van a nyertes!
Úgy látom, te átláttad a hosszú irományomat és kérdéseimet, tudtál is tömören, hasznos választ adni.
Ezért hozzád lenne egy kérdésem. Ezen 2 TV közül melyik a jobb (és miért, miben): Samsung QE55Q70TATXXH Q70T 55" QLED Smart 4K TV -> ITT 238eFt-ért vagy a LG 65NANO793NE 4K Ultra HD LED Smart TV -> ITT 250eFt-ért ???
Az világos, hogy a 65" az nagyobb, de vajon tudásban is több az LG mint a Samsung?Várom véleményed!
Köszönettel: Alex -
válasz
kolosszus87 #51180 üzenetére
Marad a Samsung. Nem adok annyival többet érte egyenlőre. Már épp a sorban állok vele szóval innen már nem gondolom meg magam.
Szebb az Oled nyilván, de számomra most nem ér annyival többért. -
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
4K képes 55 colos tv-t néznék a mostani kis 33 col körüli fhd tv helyére, kb 4 méterről kanapéból ps4-hez, esti filmezéshez. Láttam itt-ott szóba került a szoba megvilágítása, oldalról nagy ablakon keresztül elég sok fény be tud jönni, szóval nem rossz ha van fényereje a tv-nek szükség esetére.
Belepörgettem az MM black friday ajánlataiba, ezt a két tv-t találtam:
LG 55UN71003LB Smart LED
SAMSUNG UE55TU7102KXXH Crystal UHDVan esetleg ezeknél jobb ajánlat, máshol, másik tv, van-e esetleg valami ok amiért érdemes várni 1 hónapot ebben a kategóriában, a kettő közül valamelyik jelentősen jobb-e mint a másik?
Előre is köszönöm!
Üdv,
Tibi -
kolosszus87
senior tag
Nagyobb a fényereje mint a B szériának, de még mindig azt írják róla, hogy nem mindig elég a fényereje világos szobában ahhoz, hogy a tükröződést legyőzze, magyarán számolj rá, hogy nappal tükröződni fog a panel...
Lehet ha ennyire oledhez ragaszkodsz neked is érdemes lenne a Panasonic HZ980 oledet megfontolni, színhelyessége amúgy is jobb mint az LG-knek. -
Lbk75
újonc
Tiszteletem!
Olvastam előtte, bár szvsz. most nagyobb dilemmába vagyok mintha, hasra csapva vettem volna egy tv-t ami belefér a keretbe.
VA-IPS értem. Megnéztem pár"videót", Samsung vs. LG, Samsung vs. Sony... oda vissza. Hát ember legyen a talpán aki kiveszi melyik szebb, jobb. Hasonlítgattam a displayspecifications-en etc.
Amit váltana az egy:
Samsung UE50KU6000WXXH (VA, Edge Led)
Eddig a család elégedett vele bármennyire is "alap". Szóval a váltás oka szinte csak a méret váltás lenne, lakásátalakításból kifolyólag. Használva 50% tvműsor-YT, 50% USB film, sorozat,....Helyiség "sötét"...
Megéri váltani, vagy nem? Vagy az én szemem nem jó ehhez, vagy csal a YT, de némely "komolynak" mondott mostani tv tesztjét nézve, hát nem dobtam hátast a mostanihoz képest. Értem én, hogy élőbe kellene nézegetni, de vidék, munkaidő, covid...... nem futkos MM-be.
Eleddig vártam MM BF-re, de nem jött be.....
Keret: 300e-350e.
Méret: 65"
Amiket néztem:
- Samsung QE65Q60, Q70, Q80 (Q80 igencsak túllóg a kereten hála a "gagyi'" BF-nek)
- Sony KD-65XH90 (szintén zenész keretileg)
Vagy a jelenlegi tv-nkből kiindulva "igénytelen" a szemem, és jó nekem egy sima led is? -
Drughi
addikt
Üdv!
Alap felhasználásra ajánlottátok itt egy Philips 43PFS5505 tv-, amit sikerült berendelni 80e-ért
Van most akcióba a MM-nél Hisense 4k smart tv: [link]Melyikkel járok jobban?
-
M3nt0R
tag
Sziasztok,
Az alábbi dilemmában vagyok, amit a hétvégén le szeretnék zárni (tekintve hogy vannak most akciók, később meg vagy lesznek vagy nem, még ha ez a BF elég nagy BS is nálunk Magyarországon...):
Adott egy hosszúkás 6.5m x 4m-es nappali, ahol nagyjából 5m-ről fogjuk nézni a TV-t. A betekintési szög kevésbé fontos (hosszúkásság miatt). A távolság miatt nem igazán tudom eldönteni, hogy vegyem meg a 75"-t de kicsit gyyengébb képpel, vagy menjek le 65"-ra, de jobb minőség.... (kezdek beleőrülni a fórumozásba, TV-k nézegetésébe).
Budget valahol 350 és 550 között. Örülnék ha nem kéne 400-nál többet költeni, majd írom mért jött elő az 550.
Felhasználás:
- első sorban TV-zés (Netflix), a szoba nem nagyon világos
- másod sorban később gaming, de nem intenzíven (PC-s vagyok, azon játszom most).Lehetőségek:
- ma nagyon próbáltak rábeszélni az Euronics ben az akciós Q80T-re: https://euronics.hu/termekek/samsung-qe65q80tatxxh-4k-ultra-hd-qled-tv/p/234456
- haver LG-t tolja: https://euronics.hu/termekek/lg-65nano903na-65-4k-hdr-smart-nanocell-tv/p/236063- én egyébként első körben a 75"-ös Sonyért mentem volna, 75-ben gondolkodtam: https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_sony-bravia-kd-75xh8096baep-4k-hdr-andorid-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1318880.html
- vagy ezt láttam mellette az MM-ben: https://aqua.hu/televizio/samsung-ue75tu8002kxxh-75-crystal-uhd-4k-smart-led-tv-t935553Ezek ugye nem Nano-k, vagy QHD-k, ezért ami még elgondolkodtatott, hogy az LG-nek a nagyobb verzióját nézzem meg (mert a Q80T 75" ban már nagyon drága): https://euronics.hu/termekek/lg-75nano903na-75-4k-hdr-smart-nanocell-tv/p/236068
Ez 540k, és őszintén nagyon meg kellene indokolnom az asszonynak hogy miért adjunk félmilliót TV-re... jó lenne 400 alatt maradni.
Mit gondoltok?
-
válasz
kolosszus87 #51152 üzenetére
És a CX sem lenne nagyobb előrelépés? Igaz az már borsosabb...
-
kolosszus87
senior tag
válasz
gab.gergely #51174 üzenetére
Vedd a Panát inkább akkor...nehogy utána meg azon törd a fejed, hogy lcd-t vettél és csak azon kattogsz az oledet kellett volna.
Filmnézésre nemigen tudnék jobb tv-t mint egy Panasonic oled.
Egyébként azt olvastam most az értékelései között, hogy a többi oleddel ellentétben nem fényes, tükrös a panelja és már csak emiatt is jobb a fényesebb szobában is. Színhelyességben pedig kalibrálás nélkül is toppon van, ez mondjuk valóban jellemző a Panasonicra és a Sonyra, hogy a legpontosabb színekkel az ő tv-ik rendelkeznek. -
medica
senior tag
válasz
gab.gergely #51166 üzenetére
a samu egyértelműen jobb konzolhoz
-
Gigicuci
senior tag
válasz
gab.gergely #51157 üzenetére
Szia!
Nekünk is világos a nappalink és teljesen jó a HZ980. (ráadásul nem is tükröződik!)
-
hunace
tag
Sziasztok, szerintetek erre az Aldis állványra 35"70" ne melhet 75" felrakni sehogy sem ?
https://www.aldi.hu/hu/ajanlatok/ajanlatok-csuetoertoektol-20201126/reszletes-oldal/ps/p/medionfali-televiziotarto-konzol-5/
Egy 300x300-as Vesa 75" szeretnék ráaagatni.
Köszi,
ha -
karmaresz
senior tag
válasz
Lacabooy #51164 üzenetére
Nem, én kínálom. Én egyelőre várok a 75-ösre, ami nem akar megérkezni. Most elkezdtem magam lebeszélni róla és ezért nézegetek rövidebb időre más, olcsóbb alternatívákat. Aztán majd 2 év múlva megnézem, hova esnek akkorra az OLED-ek, vagy mi más újdonság lesz elérhető a piacon.
-
gab.gergely
tag
válasz
kolosszus87 #51165 üzenetére
Sajna mikor nézelődtem, én is csak a másik 3 márkára koncentráltam, picit több tesztet olvasva nem találok jobbat, 10%-al drágább mint a legolcsóbb OLED(BX), amit már majdnem megvettem, csak olvastam a hsz-aidat . De többet nem olvasok, mert akkor sosem lesz TV-nk
(#51168 francba)
-
kolosszus87
senior tag
válasz
gab.gergely #51166 üzenetére
Lehet én inkább a Q80T-t venném, azért a +10" méretben nem kevés, sokat dob pluszban az élményen már önmagában a nagyobb képátló is...és azzal tuti nem lesz gondod világos szobában sem.
-
Lifer092
senior tag
Na, ha minden igaz Telekom jóvoltából otthoni díjcsomagok mellé elhozhatok egy Q80T-t. Kíváncsi leszek rá milyen a cucc.
-
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Panasonic HZ980-at nem ismerem, nem láttam még élőben sehol. Specifikációk alapján nagyobb fényerőre képes mint az LG BX, inkább a CX-hez van közel. Nem hinném, hogy nagy gondod lenne vele, persze azért egy jó filmezéshez érdemes lehet besötétíteni. 2.1 meg sztem túl van fújva...4K 60fps lesz megcélozva az új generációs konzolokon is, ahhoz meg elég a hdmi 2.0...
-
Wellin9
tag
válasz
Attól függ mivel szeretnél játszani. Az ilyen Fortnite és társainál kilehet hozni, a 120 fps-t, akár 4k-an is.. A komolyabb játékoknál viszont kevés esélyt látok a 120 fps-re , vagyis ez így nem igaz, lehet lesz 120 fps-es megoldás, de 1080p / 1440 p felbontással, kérdés, úgy megéri-e neked.
-
Lacabooy
csendes tag
válasz
Szerintem amiatt nem kell aggódni (HDMI 2.1)
Pont most néztem egy csomó videót ettől az ázsiai csókától (zseniális, köszi a linket Hitch!!), és azt mondja ő is, hogy nem fogja a legtöbb játék kihasználni a így nincs sok értelme. -
tobias40
veterán
válasz
kolosszus87 #51158 üzenetére
100-at megérhet az 55-ös?
-
gab.gergely
tag
válasz
kolosszus87 #51154 üzenetére
Panasonic HZ980 sem jó világos szobában? A direkt napfényen kívül minden(sok ablak, nappali használat) érvényes lenne a használatra, a tanácsaid fordítottak engem is a Q80-as felé. Plusz még egy buta kérdés, sokat veszítenénk új gen. konzollal a 2.1 HDMI hiánya miatt?
(vagy inkább: van értelme új konzolnak 2.1 nélkül?) -
tobias40
veterán
[link] Nekem senki nem segít?
Vagy nagy hülyességet kérdezek?
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Wellin9 #51151 üzenetére
Esti használat és félhomály már teljesen ok egy olednek is. Világosra azt értjük pl. akinek olyan nappalija van, hogy tele nagy ablakokkal és a szoba napfényben fürdik és ilyen nappali körülmények között sokat használja, nézi a tv-t...ide nem ideális pl. az oled. Ismerek ilyet aki ezt szereti és nem szeret sötétínei sem, vagy este is fényárban úszik a ház mert minden féle hangulatvilágítás van felkapcsolva mindenhol és úgy tv-zik, mert nem szeret sötétben lenni.
-
karmaresz
senior tag
válasz
Wellin9 #51151 üzenetére
Szerintem nincs ilyen egyértelmű kitétel, de ha nem az ablakkal szemben helyezed el és emellett főként este használod, akkor nincs gond egyik esetében sem. Világosnál a sok ablakos, nappal közvetlen fényt kapó déli fekvésű, ablakkal szemben elhelyezett tévével rendelkező szobát mondanám. Értelemszerűen ebből minél több tulajdonság adott egyszerre, annál kacifántosabb a helyzet.
Azonban a legtöbb tetőtéri ablakra lehet kapni belső black-out rolót, nem túl drágán. Lehet hogy érdemes ezen is elgondolkodnod. -
kolosszus87
senior tag
BX-el az a baj, hogy a B9 fényerejét is kevesellted. A BX pedig nem tud többet ezen a téren, sőt amennyire belemerültem a témába még kisebb is a fényereje mint a tavalyi B9-nek. Mivel én magam is tv-t vettem idén így nagyon belemerültem a témába rengeteg tesztet, összehasonlítást olvastam, rágtam át sok modellről külföldi fórumokon, stb. Bizony az a helyzet, hogy az LG oledeknél a tavalyi B9 és C9 jobb tv volt mint az idei BX és CX...idénre kispróltak belőlük pár dolgot. Ezt a Samsung is meglépte sajnos a Qled modelljeivel.
-
Wellin9
tag
Szép Napot
Én is főleg a Sony x900h és Samsung Q80T nézegettem az elmúlt időben, szigorúan játékhoz. Teljes laikusként, kérdezem ,hogy mi számít tulajdonképpen világos szobának egy tv megítélése szempontjából. Főleg este szoktam játszani, viszont tetőtéri ablak van a szobában, így teljes sötétséget nem tudok csinálni ,a természetes fény mindig jelen lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest