- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Köszi sylex1, Kiskutya! Akkor lehet pont fordítva van.
Mondjuk nekem Oled nem lehet, mert ha jól emlékszem az organikus panelja érzékenyebb a napsütésre, mint a VA, IPS. Nem akarom állandóan leereszteni a redőnyt. TV harmadát éri a nap, idáig nem volt gond.
Most Sony 50WF665 FHD Direkt LED-es VA TV-m van, tökéletes TV adásokra, SD, FHD filmekre, de tényleg kicsi ha megszokja az ember. 65"-re gondoltam, csak nem tudom, hogy ilyen anyagokat tudnak már manapság szépen felkonvertálni vagy még mindig jobb a natív FHD TV. -
-
kolosszus87
senior tag
Nagyobb a fényereje mint a B szériának, de még mindig azt írják róla, hogy nem mindig elég a fényereje világos szobában ahhoz, hogy a tükröződést legyőzze, magyarán számolj rá, hogy nappal tükröződni fog a panel...
Lehet ha ennyire oledhez ragaszkodsz neked is érdemes lenne a Panasonic HZ980 oledet megfontolni, színhelyessége amúgy is jobb mint az LG-knek. -
kolosszus87
senior tag
BX-el az a baj, hogy a B9 fényerejét is kevesellted. A BX pedig nem tud többet ezen a téren, sőt amennyire belemerültem a témába még kisebb is a fényereje mint a tavalyi B9-nek. Mivel én magam is tv-t vettem idén így nagyon belemerültem a témába rengeteg tesztet, összehasonlítást olvastam, rágtam át sok modellről külföldi fórumokon, stb. Bizony az a helyzet, hogy az LG oledeknél a tavalyi B9 és C9 jobb tv volt mint az idei BX és CX...idénre kispróltak belőlük pár dolgot. Ezt a Samsung is meglépte sajnos a Qled modelljeivel.
-
kolosszus87
senior tag
Ezek közül a Sony az ami pont szintén inkább sötét körülmények között brillírozik és a legrosszabb a látószöge a 3 közül, fényben ez tükröződik legjobban...szvsz ha szemből nézed sötétben akkor a legjobb az XH90 ,de világosban a legrosszabb a 3 közül.
Szóval vagy a Samut vagy az LG-t vedd, Samu VA panelos, LG ips...BX oleddal nem leszel előrébb mint a B9-el.
Összességében azt mondanám a Samu q80T a te tévéd mivel a kontrasztja és a feketéje miatt közelebb áll az oled képminőségéhez, mint az IPS panelos LG. Ugyanakkor nagy a fényereje és van rajta tükröződés gátló réteg és ezzel a réteggel a látószöge sem rossz, így fényes nappaliban is jó használni. -
kolosszus87
senior tag
Naná, hogy maradnék az OLED-nél. Q80T (Q82T) jó tv, de nem éri el az oled szintjét, még akkor sem, ha az LG B szériája a legolcsóbb oled...Ha amúgy főleg sötétben, használod akkor maradjon az oled. Csak akkor válts ha nagyon világos környezetben használod a tv-t (erős, napfényes, világos szoba)!
-
rainman72
Topikgazda
Nem igazán van különbség!
Tavalyi is volt Q80,utána Q82!
Media árak elég elborultak,pénteken nézz rá megint!
Oled jelenleg a legjobb megjelenitő,hogy jobb-e mint a qled,az egyén és felhasználás függő!
Lg 55BX van [link] /volt 350e körül!
Vagy kifutóba ha találsz Philips 55Oled754!
Ha ritkán veszel tvt akkor ennyit már érdemes rászánni! -
Új hozzászólás Aktív témák
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Apple TV eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest