Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigicuci
senior tag
válasz titanium_100 #63948 üzenetére
A Samsungot nem venném meg a helyedben, ez a belépő 8k modell, 60Hz-et tud. Továbbá nincs jelenleg natív 8k forrás, és nem tudja a Dolby Vision HDR formátumot sem. Egyetlen esetben érdemes fontolóra venni, ha a nappalid extra világos és jól jönne a QLED fényereje, de akkor sem a Q700-t venném, hanem a Q90T-t.
Viszont filmnézésre mindkét oled megeszi reggelire a Q700-t.
-
Gigicuci
senior tag
-
Gigicuci
senior tag
válasz kesztió #63094 üzenetére
Az, hogy a TCL meg a 100Hz nem mond neked semmit az egy dolog. A TCL nagyjából a világ harmadik legnagyobb tv gyártója, a 100Hz pedig tipikusan jól jön sportesemények nézésénél. Az 55C728 kifejezetten jó ár-érték arányt képvisel, ezért is ajánlották sokan. A másik kettő tv azért más ligában játszik.
-
Gigicuci
senior tag
Nálam az OLED fényereje nagyon határeset volt nappal. Jelenleg két mattabb kijelzős oled van a piacon a 2020 Pana HZ980 és a 2021 Sony X80J. Az utóbbit érdemes lenne megnézned.
Samu QLED szériának kiváló a tükröződésmentesítő bevonata, kivéve, ha pontszerű fényforrás (spot, csupasz villanykörte) van a háttérben. Olyankor a bejövő fényt vízszintes irányban szétszórja és ún. rainbow effectet hoz létre, eléggé használhatatlan lesz a TV a sötét jeleneteknél, keress rá. Ha nem ez a helyzet nálad, akkor nappal sokkal jobban fog teljesíteni mint az OLED. 2021 Samu QN95A (ami miniledes) vagy esetleg a 2020 Sony X95H-t érdemes megnézned.
-
Gigicuci
senior tag
válasz Mauzes #51599 üzenetére
Számomra az a képernyő amin a mögöttem lévő feliratokat már nem tudom elolvasni. Ami tehát nem tükörként funkcionál, hanem kicsit matt, tehát homályos, összemosódik a háttér, nem látszódik olyan élesen a környezet. Ebben elég éles szórás van az egyes modellek között. A Tavalyi QLED 80R-90R széria volt az etalon. Az idei Q90T nem jó példa, mert a rainbow effect bejátszik rajtuk. (pontszerű fényforrás (villanykörte) keresztbeveri magát a képernyőn, a széles látószög bevonat miatt, keress rá.)
-
Gigicuci
senior tag
válasz haddent #51272 üzenetére
2018-as modell(!), jobb az idei.
delibab,
Fú nehezet kérdeztél és nem vagyok autentikus hiszen egyik sem volt nálam, de:
én nem mondanám, hogy jobb inkább vannak hagyományos Sony erősségei: színhűség, mozgás. Jól sikerült az idei modell. A rtings.com konklúziója egyébként nagyon jól összefoglalja a lényeget:The Sony delivers slightly better picture quality, as it has better gradient handling and a much better color volume. On the other hand, the LG is a better choice for gaming, as it has a lower input lag, and it supports advanced gaming features like VRR and 'Auto Low Latency Mode'.
Ha amúgy is szeretted a Sony-t akkor szemed valószínűleg megszokta a színeit, ismered a menüjét stb, valószínűleg az LG-vel össze kellene barátkoznod. Én is átestem ezen, Pana után pl. a Samsung nagyon nehezen volt emészthető, a végén ismét a Panánál kötöttem ki. Szerintem ne kockáztass: az A8H kiváló tv, szuper áron adják (sose volt még olcsóbb), és van rá +3év gyári gari szinténe kedvező áron. Biztos nem fogsz csalódni. LG-t én csak akkor vennék, ha PC meg PS5/X játék hegyeket tolnék rajta és/vagy nem szeretném az Android menüt.
-
Gigicuci
senior tag
válasz gab.gergely #51157 üzenetére
Szia!
Nekünk is világos a nappalink és teljesen jó a HZ980. (ráadásul nem is tükröződik!)
-
Gigicuci
senior tag
válasz Jegesmaci81 #51048 üzenetére
Ez egy olyan kérdés amit a legtöbben feltesznek magukban vásárlás előtt, de ahogy haladunk előre az időben a panelek egyre ellenállóbbak a beégéssel szemben (pixel shift, logó védelem, képernyővédő stb.)A konszenzus az, hogy ha változatos tartalmakat nézel, egészséges mértékben játszol nem 0-24 fifázol, nagy valószínűséggel nem lesz baja. A kérdés inkább az: te vajon képes leszel-e a parát elengedni és "csak úgy" használni? Pana plazmáról általában oledre javasolják a váltást, nem véletlenül.
Ami a minőséget illeti, ha a képminőségre gondolsz elsősorban, a legalapabb oled is előrelepés lesz bármelyik csúcs lcd-hez képest. Egyébként a rtings.com elég extrém módon teszteli a beégésre való hajlandóságot. Hozzáteszem: ezek sokkal régebbi és ezért kevésbé ellenálló modellek a nyúzással szemben mint az említett BX.
[link][ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
válasz Jegesmaci81 #51044 üzenetére
egyértelműen az XH90. Bár most 299e a legolcsóbb helyen, ezzel szemben ott van a LG BX 350e-ért (55-ös méretben) Azért 50e felárat megérhet az oled.
-
Gigicuci
senior tag
válasz maestro_ha #50293 üzenetére
Panasonic HZ980
-
Gigicuci
senior tag
Tudja esetleg valaki, hogy a Philips 50PUS7805 milyen panellal van szerelve? (Mva vagy ips?) Köszi
-
Gigicuci
senior tag
válasz Palesztin994 #50011 üzenetére
Nem tudom mennyire jó tv, alig találtam róla infót. De Va+nanocell olyan rossz csak nem lehet...
-
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
Ez az LGTV VA paneles, igaz?
NanoCell 50NANO793NE
a displayspec. ugyanezt 796 véggel hozza VA-ként, van különbség a kettő között?
[link]Köszi!
-
Gigicuci
senior tag
válasz Csandi #46515 üzenetére
Ha az üzletben rávilágítasz a mobilod zseblámpa funkciójával, akkor látni fogod. De hangsúlyozom, ha úgy van elhelyezve a TV, hogy nem tükröződik benne villanykörte csak mondjuk egy nagy ablak, úgy nem lesz gond.
Az XH90-et az üzletben nézegettem és nagyon szimpatikus volt. Nincs rajta ez a rainbow effect (mivel nincs tükröződésgátló bevonata) de szerencsére nem is csillog a kijelző, inkább ilyen fél-matt szerűnek mondanám, viszont a betekintési szöge olyan mint egy sima VA paneles LCD tv-nek. FALD-os világítással bír mint a QLED-ek, továbbá méltán híres Sony mozgásmegjelenítéssel és színekkel operál. Ehhez társul egy korrekt fényerő és egy korrekt kontrasztarány, nyilván e két utóbbi értéke papíron elmarad a Q90T-től, főleg a HDR tekintetében. De azt is hozzá kell tennem, hogy a Q90T--hez este a HDR mozihoz még napszemüveget is feltehettem volna nyugodtan.
Szerintem érdemes élőben megnézned.
Itt olvashatsz róla részletes tesztet:
[link] -
Gigicuci
senior tag
válasz Csandi #46510 üzenetére
Szia!
A Q90T-ről tudok nyilatkozni. Brutális fényerő+tipikus Samsung színek.
Ami jó volt:
a hangja és a mozgásmegjelenítése. Szép telt hangok és nagyon sima mozgás. A proci szépen simította a stream-ben a hibákat és szépen skálázott 4K-ra. A menürendszere nagyon gyors és jól használható. A betekintési szög láthatóan jobb mint egy sima VA paneles LCD-é. Kis blooming megfigyelhető volt de egyáltalán nem volt vészes.Ami nem tetszett:
kevés teszt ír róla de megváltoztatták a tükröződésgátló bevonatot idén. Ettől kicsit jobb(még szélesebb) lett a betekintési szög és mélyebb a fekete, cserébe pontszerű fényforrásoknál (villanykörte pl) brutális rainbow effect jelenik meg a képernyőn.
Ez nekem nagyon látszott a gyakorlatban. Nem is értem miért nincs ebből nagyobb balhé a fórumokon.
Apróság még de a feliratok fényereje viszont folyamatosan változott hol fényes fehér, hol pedig sötétszürke volt
OLED-em még nem volt, de összességében egyáltalán nem éreztem azt, hogy a megérte a felárat a régi Panasonicom-hoz képest. Voltak előnyei de kaptam ugyanannyi hátrányt is.
Valószínűleg, ha nem kellene a HDMI 2.1 akkor egy Q80R sokkal jobb választás lett volna.Nem tudom az OLED fényereje mennyire elég a gyakorlatban, de valószínűleg vagy CX-et vennék most, vagy Sony XH90-et! Azon van HDMI 2.1.
[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
válasz Sancho78 #45535 üzenetére
Szia!
Szerintem élőben mindenképpen nézd meg őket! Ha főleg este néznék filmet akkor én tuti a GZ950-et választanám.
De mivel nappal sokat nyúzzák a gyerekek + a világosban nekem nagyon tükröződik az oled kijelzője + szeretnék PS5-öt is (a gz950-ben nincs HDMI 2.1), így kcsit fájó szívvel ugyan de én a QLED-et fogom választani. (+bónuszként legalább nem lesz beégéspara sem, tudom, hogy sokan mondják, hogy gyakorlatban nem olyan jelentős gond de tuti szétidegesítene, ha a Nickelodeon narancs logós csatornáját néznék a gyerekek...)
-
Gigicuci
senior tag
válasz Jorgi Kormi #45480 üzenetére
Ez mondjuk igaz, még akcióban is durva ára van a QLED-nek, szerintem is jobb ár-érték arányt képviselnek TCL/Hisense TV-k. Főleg a Vizio P Series Quantum X, csak sajnos ezek jó része USA only, így kisebb a piaci verseny és a választék nálunk.
fauv,
én se venném meg +100e vagy +150e-ért, de amikor a kérdés elhangzott akkor +45e volt a különbség, ez még szerintem bőven megéri. A mostani helyzet már más, valóban.viszont a fekete , mint olyan számít náluk..Gondolod, akkor a 90T az Ő Tv-jük?
Hivatkozva a RTINGS tesztre, a black uniformity terén (és DSE szempontjából is) valóban rosszabb a Q90T, de kontrasztarányt tekintve viszont már elég közel van a 90R-hez:
10528:1, szemben a tavalyi Q90R 11200:1-es értékével ami mindkét esetben elég jó értéknek számít, azaz szép a feketéjük, úgyhogy ajánlanám igen.
A Q85-öt sajnos nem tesztelték mivel EU modell és a neten sem találtam róla adatot a kontrasztarány szempontjából, pedig kíváncsi lennék rá nagyon....
Mondjuk egy jó kis Q70R 65-ben 334-ért is eléggé elgondolkodtató ajánlat, ha nincs szükség a tükröződésgátló bevonatra és a szélesebb betekintési szögre.Ellenben annak nagyon magas a natív kontrasztja is, ha már a feketére megyünk rá. Leginkább azt ajánlanám ár-érték alapján vagy várnék egy újabb akcióra a Q90T vonatkozásában.
-
Gigicuci
senior tag
válasz Jorgi Kormi #45472 üzenetére
persze, jobb... omg. Max annak aki csak felületesen tájékozódik és nem olvasta halomra a teszteket.
itt van egy:
WHATHIFI
Whether you consider the Q90T to be the successor to the Q90R or not, it is a better TV overall. It has a more natural balance, significantly better motion and a much-improved sound system. It’s true that it doesn’t go quite as bright in those high contrast scenarios and doesn’t go quite as black but, in fairness to Samsung, the Q90T is more aggressively priced: this time last year, a Q90R would have set you back almost £2000.
és sok teszt hasonló megállapításra jutott.
Nem is kérdés, hogy a tavalyi 85R-nél jobb választás lett volna most a 90T.
-
Gigicuci
senior tag
válasz kantorcsaba #45434 üzenetére
Szia!
A Q85 tavalyi modell, a Q90 pedig idei. A felárat bőven megéri a Q90. Többek között: jobb hangzás, jobb mozgáskezelés (az újabb proci miatt), filmmaker mód, a tesztek szerint a feliratot és a bloomingot is jobban kezeli.
-
Gigicuci
senior tag
válasz Tomszi10 #41363 üzenetére
Q80-82 között csak dizájnbeli eltérés van, de műszakilag ugyanazok. A Q85-ben 9X zóna van, a Q80-ban meg 50 ha jól emlékszem. Direct Array 6X a marketing elnevezése, a Q85-ben meg ugyanez 8X. Továbbá a Q85-ben One Connect box csatlakozó van, hogy ez előny vagy sem az már más kérdés.
De ettől függetlenül szerintem Q80/Q82 most nem éri meg, akkor már sokkal inkább az XF9005 vagy a Q85.
-
Gigicuci
senior tag
válasz hyperspale #40565 üzenetére
Ez nem lenne jobb?
-
Gigicuci
senior tag
-
Gigicuci
senior tag
Azt tudja esetleg valaki, hogy a One Connect Box meglétén kívül van-e különbség a Samsung QLED Q82 és Q85 között?
Mert árban az előbbi szimpatikusabb azért, de technológiai visszalépést nem szeretnék.
-
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
A jelenlegi TV-m (Panasonic TX-50CS630, VA panel, Edge LED) cserélném erre:
Sony KD-55XF9005B
Mi a véleményétek jelentős előrelépés lenne? Illetve ár-érték arányban jónak számít 290.000 körül?
Sony KD-55XF9005B
Köszi
-
Gigicuci
senior tag
Hátha valaki vásárlás előtt áll és érinti:
#akció
Újra 5 év jótállás van a Panasonic TV-re, beleértve az OLED modelleket is.Vásárlás után regisztrálni kell itt:
[link]Figyelem:
Csak az Extreme Digitalnál illetve a Panaudionál vásárolt TV-re érvényes! Más bolt most nem vesz rész a promócióban. -
Gigicuci
senior tag
válasz Partizan182 #35394 üzenetére
Igen, ez igaz. Így viszont nem veszek náluk qledet. Majd ha "rendes" akció lesz.
-
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
Ha jól olvastam a 2019-es Samsung QLED tv-k sem támogatják a DTS és Dolby Atmos hangformátumot.
Ha Apple TV-n keresztül nézem a Netflixet, HBO GO-t meg Plex-en keresztól a PC-ről fimet, akkor ezeket a hangokat is meg tudná szólaltatni a qled, hiszen az Apple TV önmagában támogatja mindkét formátumot. Ezt jól gondolom?
Köszi
-
Gigicuci
senior tag
Találtam a SONY XF9005 mellet egy új lehetséges alternatívát:
2019 Panasonic TX-58GX830E
Róla esetleg van véleményetek? Illetve tudja valaki, hogy mi a különbség a 810 és a 830 között? Mert a Pana honlapján én nem találtam semmit.. Köszi
-
Gigicuci
senior tag
válasz HaliGab23 #33981 üzenetére
Hogyha talált olyan Samut amivel nem kell kompromisszumot kötnie akkor tökéletes. Ha csak a türközés miatt venne egy modellt akkor érdemes lehet esetleg más márkában is gondolkodni és venni mellé egy Apple TV-t, akár használtan. Ebben az esetben is tökéletesen fog működni a tükrözés de nem korlátozza magát a típusválasztásnál.
-
Gigicuci
senior tag
válasz bigmasterg #33975 üzenetére
Ez a Sony szimpatikus, már olvastam a topicban máshol is, köszönöm. Az oprendszer nekem mindegy.
-
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek, milyen TV-t vegyek szerintetek?
55-ös méretben keresek. OLED sajnos nem jó mert világos a nappalink és zavaróan tükröződik az összes.
Jobbféle LCD kellene, abból is VA panellel szerelt. Jelenleg egy Pana TX-50CS630E-t használunk és egyébként szeretjük. (ha jól tudom a Pana jelenleg nem gyárt VA paneles modellt sajnos, a többi márkával nem vagyok képben)
Előre is köszi a tippet!
-
Gigicuci
senior tag
Megnéztem tegnap élőben a Sony 55XF9005-öt és nagyon tükröződik, úgyhogy lemondtam róla. Volt ott QLED 8 és 9 de őket túlárazottnak tartom, így marad a mostani Panasonic és bízom a jövő évi Panasonic felhozatalban. Hátha lesz Va paneles csúcs LCD-jük. Köszönöm a topic segítségét.
-
Gigicuci
senior tag
Merre lehetne megnézni a A Sony 55FX9005-öt működés közben? Az MM Pólusban és Duna Plázában nincsen sajnos.
Köszi
-
Gigicuci
senior tag
válasz sakal83 #26828 üzenetére
Okés, meggyőztetek, marad a mostani tv. Nekem nem kell a 4k csak gondoltam, hátha a fullhd jobb minőségű lenne egy újabb tv-n. Ezek szerint tévedtem, nagyon örülök, hogy megkerdeztelek előbb Titeket.
Sajnos az oled nekem nem jó mert nagyon világos a nappali és zavaróan tükröződik benne minden. A mostani tv-m félig matt, ezért tökéletes. Az oledek, amit láttam,az mind glossy, borzasztoan zavart az összes.
-
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
Kéne nekem a tisztelt szakértő topiclakóktól egy gyors segítség:
Kinéztem a hétvégi MM akcióban az alábbi TV-t:
PANASONIC TX-49FX780E
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_panasonic-tx-49fx780e-4k-uhd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1267317.html
viszont ahogy olvastam ez IPS paneles.
Jelenleg egy VA paneles PANASONIC TX-50CS630E van és ennek a feketéjével/kontrasztjával nagyon meg vagyok elégedve.
Azt olvastam, hogy az IPS panelnek nem olyan mély a feketéje mint a VA-nak. Ez igaz?
Sajnos a 780-at nem lehet megnézni élőben a Media Marktban, így viszont elég bizonytalan vagyok. Ha komoly kompromisszum az IPS panel akkor inkább hagyom. Mi a véleményetek?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Farming Simulator 25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest