Hirdetés
- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Módosította az előző generációs Dimensity csúcslapkáját a MediaTek
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Computex 2025: közeleg az NVIDIA Computex előadása
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Mini PC
- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozy84
senior tag
A régi és az új
Hama 118125 Full Motion fali konzolt vettem hozzá. Baromi jó! Csak ajánlani tudom.
A tv meg így első próba után ....... ég és föld a régi 829B Sony tv-hez képest.
Még tanulom és be kell állítani dolgokat de brutál jó a régihez képest. Eddig minden gyárin van.
Ha vannak jó ötletek hogyan állítsam be jobbra akkor szívesen fogadom az ötleteket -
Tony3
csendes tag
Sziasztok!
Kb másfél hónapja voltam itt kérdezősködni választás ügyben.
Megszületett a döntés: Samu ue65tu8502 250.000 Ft-ért
Alapjában véve kategóriákkal jobb mint az előző samu (asszem 2015-ös volt), viszont nem felhőtlen az öröm.
Bevilágítási problémák adódtak, (kb minden oldalról) úgyhogy most megy vissza szépen a boltnak a 30 napos visszaküldéssel.
Tehát csere van, viszont nem tudok dönteni.
Nem akarok sokat emelni a kereten.
Tehát, adott ez a pár modell:LG 65SM8050PLC----------LG 65SM8500PLA (e között csak a képfrissítés a különbség?) (valós 120Hz???)
HISENSE 65U7QF
És végső esetben: (bár ennyit nem akartam rá költeni)
Samsung QE65Q60TÉrveket szeretnék egy-másik mellett.
Előre is köszönöm a segítséget! -
NB2
aktív tag
Megint kérdeznék, mert lehet nem voltam teljesen érhető múltkor.
Szóval jelenlegi tévém: TX-P42CX3E - 106cm-es HD plazma
Ez egy 9 éves tv, baja nincs, csak annyi, hogy amikor játszom az xbox one x konzolommal a 4k játékokat nem adja olyan szépen. Filmre, sportra tökéletes. Illetve kevés a hdmi csati és külső vinyót sem lehet hozzá rakni.
Azon filózok, hogy van-e értelme váltanom, kapok-e olyan tv-t 200-250e között ami az xbox, film, sport kombóra jó megoldást kínál, vagy amíg nem tojik be a jelenlegi maradjak a hátsómon és várjak még? Jah méret 43-50 között.
Szívem szerint beugranék MM-be nézni tv-ket, csak félek, hogy - a ma is leírt - eladói hozzállás miatt nem a megfelelő tv-t kapnám.Köszi előre is!
-
gellei
aktív tag
43pus7805
43tu8502
43wf665
Ezekből ki melyiket ajánlaná, korábbi hsz ben mire szeretném, főleg meccs -
Kiskutya
veterán
Ezért érdemes kibontást rögzíteni!
[link]
-
Piftuka
veterán
válasz
-Rolika- #47486 üzenetére
Te pedig ennek az árát figyeld az akciók során: Samsung 82RU8002
Nekem úgy rémlik, hogy 1-2 hete 414.000 forint volt az akciós ára. Mindenesetre ez egy jó nagy tévé, korrekt képminőséggel, valódi 120 Hz-es panellal.
Mozgásmegjelenítésben az egyik legjobb LCD a piacon, nagyon jó a kontraszt értéke, fekete szintje, és igazi "gamer" TV (változtatható a képfissítése). Hiányossága az évtized elejét idéző fényerő, a flicker, és a viszonylag szűkebb színpaletta.
Teszt: Samsung RU8000 TV Review (Rtings.com.)
Samsung RU8002: "hagyományos" LCD tévé megfizethető áron (Prohardver.hu)
Ezen kívül nem tudok 120 Hz-es tévét mondani ebben a méretben. (Jut eszembe: az általad kiszemelt LG televízió IPS paneles.)
-
Piftuka
veterán
válasz
parfish #47485 üzenetére
Szvsz ezt a tévét érdemes lesz megnézned a "Glamour-napok" akciók alatt: Hisense H65U8B
Technikai paraméterek: Specifications
Ennyi pénzért ekkora méretben ilyen korrekt 120 Hz-es tévé nincsen még egy a piacon.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
parfish #47485 üzenetére
Üdv
Ha Samsungod volt és hasonló képet szeretnél,akkor érdemes a márkánál maradni!
Sötét helyre,szemből nézve a VA panel ajánlott,mivel az Lg,Philips,Sony néhány modelje,IPS ebben a méretben,igy megint vissza jutunk a Samuhoz!A Tizen op.rendszer jó,alap appok meg vannak mint a Netflix,Youtube illetve a HBO GO is,ez saját rendszeren ezenkivül csak az Lg-nek van!
Ha esetleg LG-t vagy Philipset szeretnél akkor más méretet kell választani hogy VA legyen!
Viszont ebben az árban amit megadtál szinte az összes,(az a pár) Samu Lcd model belefér!
Belépő szint a 65 TU7002 és a 65TU7102,viszont csak 2hdmi és 1usb van [link]
Lenne még a 65TU8502,de ez drágább model,viszont volt már 23e is akcióban! [link]
Egy kicsivel jobb képpel,és 3hdmivel és 2usbvel pedig a 65TU8002 [link]
Holnaptól Glamuour napok sokfele leárazás lesz,a Mediában már ma éjféltől! -
-Rolika-
senior tag
Létezik jelenleg olyan 70-75 colos VA panelos 120hz-es TV aminek az ára 350ezer környékén van? Eddig az LG 75UN85003 volt a kiszemelt, de az Rting tesztje után nem kicsit bizonytalanodtam el.
A 120hz-hez az Xbox miatt ragaszkodom. -
parfish
tag
Nem tűntök kirekesztőnek szóval biztos csak elveszett a nagy aktivitásban a korábbi kommentem.
[link] -
gellei
aktív tag
Közben változott a terv, csak "kis" 43" tv t veszek. Úgyhogy olyan 120k körül mit ajánlanátok? Főleg tv nézés, meccsek, néhány mkv. Nincs szükség 4k ra. Inkább a fekete legyen jó, meg a mozgás fontos meccs.
-
Piftuka
veterán
válasz
ronson88 #47480 üzenetére
Talán segít, hogy itt láthatod a két tévé részletes összehasonlítását:
Sony X950G vs Sony X950H
Side-by-Side Comparison (Rtings.com)Ez pedig pusztán a technikai paramétereik, jellemzőik, funkcióik, stb. alapján hasonlítja össze őket: Comparison (Displayspecifications.com)
-
Piftuka
veterán
válasz
nightshadow #47479 üzenetére
Igen, hiteles, de a H9G tesztelőinek hitelességét megkérdőjeleznie csúnya dolog volt. (Pláne, hogy a két tévé nem egy és ugyanaz.)
Amúgy pedig megértelek. Én mondjuk még nem vetettem el teljesena 65 colos verziót. (Éppen az akcióknál várható kedvező ára miatt.)
-
AL
addikt
-
dioka7
senior tag
Sziasztok!
Egy kollégám tőlem, mint tech b.zitól kért segítséget. Szeretne egy tv-t venni. A probléma az, hogy nekem már vagy 5 éve nincs tv-m és előtte is egy 10 éves plazmát használtam, egyszerűen nem igénylem, nem is igazán fér bele az életmódomba, így teljesen lemaradtam ami a tv innovációkat illeti.
De a lényeg:
Szeretne egy tv-t, a következő elvárásokkal:
- Samu vagy LG legyen
- QLED legyen
- 4K-s legyen
- Maximum 43" fér el a leendő helyen
- ne legyen smart (ha van egyáltalán még ilyen. Ha nincs, akkor lehet az is)Az ár nem lényeg csak minél olcsóbb legyen
. De komolyan, azt mondta, hogy szétnézett és ~180K körül is látott tv-t ezekkel a paraméterekkel, valamint ~340-ért is. De mivel nem ért hozzá és én sem, így nem tudja (tudjuk) mi a különbség. Szóval az lenne a kérdés, hogy mi a best buy minél olcsóbban ami a fentieknek megfelel?! Az sem baj, ha feldobtok 2-3 félét és majd választ.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
Piftuka
veterán
válasz
nightshadow #47471 üzenetére
Érdemes elolvasni a hozzászólásokat is (nem csak ennél a videónál)... továbbra is meglehetősen ellentmondásosak.
A mozgási "anomáliákat" a vásárlók egy része látja, a másik része nem. Ez persze nem meglepő, mert mindenki más mértékben érzékeny ezekre. (Nekem is van cimborám, akinek amikor mutattam a szaggatást, akkor sem látta. Sokadszorra sem.)
Amúgy jó, hogy tesztelte Vincent is, mert ő elég alapos szokott lenni! Hozzátéve, hogy az utolsó mondata számomra meglepően nagyképű lett. Azért van rajta kívül a Youtube-on még hozzáértő, és alapos tévé tesztelő.
Mostanában főleg FOMO videóit kedvelem. Talán azért is, mert mindig teljesen sötét szobában tesztel, ezáltal számomra különösen releváns minden megállapítása.
Jók az egymás melletti tévé összehasonlításai, és szerintem nagyon reálisan látja a dolgokat; egyes technológiák és típusok előnyeit, és hátrányait.
(Vincent sajnos nem kicsit elfogult lett a prémium prémiuma, és az OLED irányába az utóbbi időben. Amikor kijelentette, hogy 55 col felett és/vagy filmeket nézni "csak OLED tévét szabad venni", azért az nagyon erős volt...)
Én még Csucsu54 fórumtársunk részletes beszámolóját várom, aki eddig nagyon elégedett a 65U8QF tévéjével.
Szerk.: Ha nem is részletesen, de már meg is írta. -
AL
addikt
válasz
Oktaan #47473 üzenetére
Szia. Ha több szögből szeretnétek nézni, akkor a Samsungok nem jók, mert VA paneles és szerintem szűk a betekintési szög. Vasárnapi leveleimben láthatsz információkat a panelekről ( VA, IPS : mikor melyik jó). A fenti összefoglalóban is olvashatsz róluk. Mindkettő paneltípussal láthatsz ajánlatokat is a levelekben. Üdv.
-
Oktaan
csendes tag
Sziasztok! Meglepő módon TV vásárlási tanácsot kérek. Használat: tv, (80%-ban mese, többi sport), filmezés, később esetleg netflix. A kiszemelt egy SAMSUNG UE55TU8502, de tesztet nem találok róla. Az rting-en UN55TU8000FXZA-ről van teszt, ez megegyezik az európai ue55tu8000-rel? Nem kapott rossz eredményt, a 8502 pedig egyel jobb kategória (dual led). 200eFt lenne egyébként a felső határ, és ebbe az 5 éves kiterjesztett garinak is bele kellene férni. Nyilván nehéz kérdés, de jó vétel lenne, vagy nézelődjek más gyártó felé?
-
Piftuka
veterán
válasz
ronson88 #47423 üzenetére
A legnagyobb negatívum az XH9505 kapcsán, hogy mivel viszonylag új készülék, nem jó az ár/érték aránya.
Szerintem az 55XG9505-tel - mindent figyelembe véve - jobban jársz.
Nagyon szignifikáns az árkülönbség a kettő között, tudásban, funkcióban kb. "egálban vannak", viszont az "XG" natív kontrasztja, és fényereje érezhetően jobb.
Amíg kapható az "XG", és amíg ekkora differencia van a kettő végfelhasználói árában, egyszerűen az "XH" nem jó vétel. -
nightshadow
veterán
A HDTVTest letesztelte a Hisense 55U8QF-et s annyi mozgásmegjelenítési és képfeldolgozási hibát talált hogy még átlagos tv nézőnek (casual user) sem tudja jó szívvel ajánlani. [link]
-
rainman72
Topikgazda
válasz
arewan #47465 üzenetére
Nem lesz ott gond a VA panel szineivel se,max oldal irányba egy bizonyos szög után fakulnak,ennyiben jobb az IPS
Viszont ha nem nézitek nagyon lehetetlen szögből,akkor az se lesz zavaró!
Az idei LCD modelek nincsek nagy számba,pontosan 3 van ami átlag ár kategória,meg egy nagyon drága(PUS9435)7505 10bit,VA panel nincs ambi,ez kiesik,amugy jó ár/értékű
7805 10bit IPS-VA,ambi,Saphi
8505 8bit+FRC,ambi,android,
50-58 VA,65 IPS!Tavalyi model ami ambis és androidos az a PUS7304
Itt utánuk nézhetsz [link]120hz meg 2.1hdmi meg még nagyon ritka idén,olcsobb modelekben egyáltalán nincs!
-
arewan
csendes tag
válasz
Kender23 #47453 üzenetére
Persze, meg szeretnem nezni eloben is elobb, bar mint valaszoltak, a sajat tapasztalatom is az, hogy foleg Samsungot es neha Sonyt akarnak eladni, raadasul akkora fenyben nem tudom megtippelni, hogy az esti filmezesnel, jateknal mit fog tudni.
(Jatek az foleg single, vagy egymas mellett ulos coop, szoval nekem nem letszukseglet a 120hz / hdmi 2.1)
-
arewan
csendes tag
válasz
rainman72 #47452 üzenetére
A 49-est neztem(49xh8096), arban azt talaltam a legjobb felszereltseggel, itt a Philipsnel a teljes HDR (HDR10, HDR10+, Dolby Vision) lefedettseg meg persze az Ambilight nagyon megtetszett.
Nem volt meg VA panelem, jelenleg egy FullHD Samsungot valt, ami IPS, es meg magamtol nem tudtam eldonteni, hogy a jobb kontraszt, vagy a jobb szinek fontosabbak-e.Szerintem a jelenlegi utan mindketto nagy elorelepes lenne.
Konkretan HBO-ra nincs szukseg, csak Netflixre, viszont az Android jo lenne, a Samsungok Tizenjet nagyon korlatozottnak erzem. -
AL
addikt
Szia. A Panasonic oled ( GZ950) szerintem jó választás. Állítgatás nélkül is tökéletes kép és hang van. Minden szögből tökéletes torzulásmentes kép és a hangja is vetekszik egy mélynyomó nélküli hangprojektoréval. Bármelyiket veszed ajánlott hozzá +3 év garanciát venni. Jó vásárlást! Üdv.
-
Kiskutya
veterán
válasz
rainman72 #47455 üzenetére
Meg szokás a boltokba hogy amit el akarnak adni jobban beállitják. Egyszer egy eladó mondta az egyik áruházba hogy nézd milyen gyenge ez a tv a többihez képest milyen sötét rajta a kép ő nam ajánlja. Elkértem a távirányítót majd kikapcsoltam rajta az eco módot és láss csodát ugyan olyan volt mint a többi utána már nem nagyon segített választani.
-
Kobor
aktív tag
Sziasztok,
Mit ajánlanátok most 55" főleg filmnézés és sorozat. Van egy Xbox One S is, de az nem annyira fontos. Ár max 400K
Ezeket néztem:
55GZ950E
OLED55B9SLA
QE55Q80TDe lehet bármi más is, ha ezeknél van jobb.
Köszönöm,
-
Mauzes
addikt
Az amúgy elég komoly, hogy a Samsung metódusa szerint mivel mi kb 4,2 méterre ülünk a tévétől, olyan 130-140 colos TV lenne ideális.
-
sfefe
addikt
Ok köszi a hsz-eket.
Megmondom havernak akkor a samut vegye a 3 közül... 50es sajna nem fér el neki. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Kender23 #47453 üzenetére
Hiába szemre szebbnek tünhetnek az IPS panel szinei,de ez is csak beállitás kérdése!
Nekem ott van majdnem a két tv egymás mellett,a VA a panel nem marad el semmibe az IPS-től!
Főleg ha a kontrasztosságot nézük egy HDR-s anyagnál,akkor meg főleg szembetünő a különbség!
Szóval amit a boltba láttál az nem a valós képminőség,otthon,normálisan beállitva,és mondjuk egy DV Our Planettel a Nflixről, látható különbség lenne a két panel között VA javára! -
Kender23
aktív tag
válasz
arewan #47445 üzenetére
Menj el egy MM-be és nézd meg mit mutaat élőben a tv...
Papíron jobbnak írják a Philips Va-t, de élőben egészen más a helyzet. A Philips Ips tényleg nagyon szép, de a Philips Va egyáltalán nem szép annyira, mint amekkora feneket kerítenek neki, és amit én láttam több Philips Va paneles tv-t, azok mellé nem egy LG Nano vagy Samu Qled volt kiállítva... Szóval itt a topicban kérdezni, érdeklődni nyugodtan lehet, sőt sokan segítenek, el is mondják a saját tapasztalatukat, de azzal semmi sem ér fel, mikor elmész mondjuk egy MM-be és saját szemeddel nem látod a tv-k közötti különbséget.. -
rainman72
Topikgazda
válasz
arewan #47445 üzenetére
Nem irtál méretet a Sony tvnek,de ahogy nézem a 49 és az 55"-os is IPS paneles!
Akkor Philipsben is ilyet akarsz?
Mert a Philipsnél az 50 és az 58 VA panel,az 55 és 65 pedig IPS!
Továbba szükség van-e HBO GO-ra,illetve androidra és az appokra, Plex stb...,mert ez is szempont!
Eddig akcióba a 65PUS7805 205e volt ami jó ár ekkora ambis tv-ért,egy hátránya h HBO GO nincs,mert a saját op.rendszerét a Saphit használja!
Viszont van androidos változat is más tipus számmal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- EAFC 25
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EA Sports WRC '23
- Mini PC
- Whisky topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest