- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
a.sebi
őstag
Nagyon nehéz ez a tv vásárlás. Az elején 55 colt szerettem volna. De talalátam két használt 65 ös Oledet 350 körül , persze visszamondta mindkét eladó. A jelenlegi kínálat nem fér bele a költségvetésbe. Most elkezdtem Qledben gondolkodni. De félek a képminőség nem adja azt amit egy oled ad. Nem akarok csalódni . Egy uj Q led 65 ert adnék 400 körül , de vajon melyik ad nagyobb élményt egy ilyen vagy egy lg oled B9 55 350 körül ? Játék és tv a felhasználási kör . Mennyivel gyengébb képminőségben egy középkategóriás Qled mint egy alsó Oled ?várjak ? Hátha lesz használtan valami Oled ?
Az a baj hogy nem szeretek várni , ha kitalálok valamit , az azonnal kell -
ibron88
csendes tag
válasz
Piftuka #47256 üzenetére
Nem csak játékra lenne használva, Netflix és HBO GO-ra is. Nem Hard core gamer csak átlagos. Konzol (PS4) mellé kerülne tehát sok haszna nem lenne 120hz ha csak 60fps tud jobb esetben, tehát nekem jó a 60hz panel is.
Jelenleg 50 colban gondolkodok (bútor rendezés nélkül ez a maximum méret). Szimpatikusak csak mivel sok információt nem találtam Philpsről és a Hisense pedig elég új márka nálunk félek nem járok jól velük.
Samsung és LG is ugyan ezekre a célokra kellenének. Samsung-nál a Q80T néztem csak az drága illete LG-nél NANO86-os, de utóbbi rtingsen elég gyenge értékeléseket kapott.
-
benimoto71
csendes tag
Sziasztok,
Úgy alakult, hogy tv vásárlás lesz. Napok óta olvasok, ips, va, hertzek stb, laikusként teljesen elvesztem. Ami biztos Samsung vagy lg, 49 v 50 és +-10.000.- 200.000.- lenne rá. Átlagos tv nézés(upc hd), semmi játék, néha br film vagy mkv pendriveról. Kérem segítsetek és javasoljatok vmit. Nagyon köszönöm, Attila -
JockeyEwing
aktív tag
Sziasztok
Amatőr, de mégis fontos kérdésem lenne, hátha valaki tudja a választ, esetleg próbálta is már.
Adott egy PC, illetve egy FullHD 49"-es LG TV. Egy autós játék tökéletesen fut ezzel a PC konfiggal, a Full HD 49"-es tévén. Viszont, most lehet, hogy cserélünk egy 65"-ös 4K-s LG-re. Nyilván ha nagyobb lesz a felbontás, csökken a játék teljesítménye.
A nagy kérdés, ha csökkentem a játék felbontását 4k-ról FullHD-re, az mennyire lesz csúnya vagy homályos a 4k TV-n? -
kzkz
őstag
válasz
Piftuka #47257 üzenetére
Olyat nem láttam. Én egy 65Q82R-re voksoltam, a Sony-t meg visszaküldtem, mert ennyi pénzért nem bírtam megbarátkozni az este szürkén világító feketével, és nappal se volt túl sok a fényerő, inkább csak épp elég. Pedig minden más nagyon bejött rajta, az Android gyors, és könnyen kezelhető volt rajta.
-
Piftuka
veterán
válasz
ibron88 #47254 üzenetére
A kérdésed nem tartalmaz elegendő információt. Milyen méretben nézted ki őket? Mennyi pénzt vagy képes és hajlandó költeni a célra? Milyen eszközzel játszol a tévén?
- Csak játékra használnád? "Hard core gamer", vagy "átlagos" otthoni játékos vagy?
Utóbbi esetben bármelyik jó lehet az említett kettő közül, de míg a Philips 30 ms körüli input lag-ot produkál, addig a Hisense 17-18 ms körüli értékre képes.
Ha komoly játékra keresel tévét, akkor viszont praktikusabb lehet egy 120 Hz-es, akár változtatható képfrissítéssel is rendelkező, és/vagy Freesync-képes készülék. Azokat viszont nem fogod tudni megvásárolni annyiért, amennyibe adott méretben ezek kerülnek.
(És ha monitor helyett használnád, állandó jelleggel, azon dolgozva is, multimédiás célokra, nem árt, ha még arra is figyelsz, hogy "Flicker free" megoldást válassz.)
- Mindkettő 60 Hz-es, és a Philips 50, 58 és 70 colos képátlójú méretben MVA panelt kapott, viszont az U7QF FALD (72 zónás) háttérvilágítással rendelkező VA panelt használ, ami pedig jótékony hatással van a kontraszt értékre. Tehát ha filmeket is nézel, akkor jobb választás lehet. Az elérhető tesztek alapján kifejezetten jól sikerült közép kategóriás tévé.
(A 60 Hz-es panel korlátaival a mozgásmegjelenítés során.)Ha viszont számodra egyik sem szimpatikus, akkor pedig megint azt kell tisztázni, hogy...
Mennyiért? Milyen célra? Melyik Samsung? Melyik LG?
-
kzkz
őstag
A Mediamarkt-ban most hétvégén akciósak a Samsung Qled Tv-k, Q60-tól Q90-ig, van R és T modell is.
-
ibron88
csendes tag
Sziasztok!
Philips PUS8505 vagy Hisense U7QF közül melyik a jobb játékra?
Vagy inkább valami Samsung, LG keressek? -
Abanga
csendes tag
Sziasztok Mesterek! Egy s.o.s. kérdésem lenne. Ha a tv köré építjük a szekrényt, akkor a széleitől (Oldalt és felül) hány centire kezdődjön a szekrény?10-15 centi elég lehet?
-
Kender23
aktív tag
válasz
DileRGorE #47249 üzenetére
Hát igen, valóban majd 90k a különbség, de ha legörgeted ezt a összehasonlítást, akkor láthatod, hogy mit kapsz azért a plusz 90k-ért
. Én tegnap rendeltem meg a Q70T-t, elvileg kedden érkezik.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-ru8000-vs-samsung-q70t/784/1818?usage=11114&threshold=0.1
-
DileRGorE
csendes tag
válasz
DileRGorE #47246 üzenetére
A QE75Q70TA és az UE82RU8002 között meg van majdnem 90K differencia per pillanat, azért az se mind1, mindenképpen elmegyek majd valami media/euronics nem tudom és megpróbálom megnézni őket élőben, pláne hogy per pillanat nincsen előttem a méret differencia (75 vs 82)...
-
DileRGorE
csendes tag
-
newmoonlight
senior tag
Picit OFF. Létezik scart-koax átalakító?
-
gellei
aktív tag
Ru8002 és tu8002 között csak a 120hz vs 60hz a különbség? Ez a különbséh konzol játékon kívül máshol, film tv nézés is kijön?
-
DileRGorE
csendes tag
Hello,
TV vásárlás előtt állok nappaliba. 75-ös, vagy nagyobban gondolkozom. Árban maximum 600-ig mennék el.
Ezeken akadt meg eddig a szemem:
Samsung QE75Q60TA
Samsung QE75Q64TAU
Samsung QE75Q70TA
LG 82UN85003LA
Samsung UE82RU8002
Samsung UE82TU8002Alapvetően szemből lenne nézve, hátul a kanapé mögött több terasz ablak van (persze besötétíteni be lehet). Konzolos felhasználás nem, vagy max minimálisan (bulik alkalmával) lenne. Elsősorban mozifilmek, sorozatok. A 82-esek mellett szól hogy a nagyobb mindig jobb
Bármilyen ötletet, jót, rosszat meghallgatok. Köszi!
-
ramzess
csendes tag
Sziasztok vegul 2 tv esett a valasztas egy 65SM9800PLA ez egy tavalyi darab es egy LG 65NANO91 kozott ez 2020 .szerintetek melyiket valassza?
-
ibron88
csendes tag
Hisense U7QF jó játékra?
Előre is köszönöm -
Piftuka
veterán
válasz
rene0619 #47232 üzenetére
A Samsung esetében soha nem lehet 100% biztosra menni, de nem lennék meglepve, hogy ugyanaz, mint a "Q60R" sorozat esetében...
-
gellei
aktív tag
Samsung QE65Q60TA és erről vélemény? RU8002 vagy ez?
-
rene0619
aktív tag
-
Piftuka
veterán
Nem jobb, vagy nem feltétlenül jobb. Általánosan igaz, hogy minden tartalom az annak megfelelő, natív felbontású megjelenítőn mutat a legjobban.
A modern tévékben tud egészen remek felskálázó algoritmus működni, de kizárólag SD és HD adásokhoz egy jó minőségű Full HD tévé jobb megoldás.
Mivel ezek szinte kikoptak a piacról, ez szvsz egy kifejezetten jó ajánlat:
SONY KDL40WE660BAEP - 79.999 Forint (AV-LAND, Bemutató darab)Hivatalos SONY Magyarország partnerről van szó, így szerintem még a +3 év kiterjesztett jótállást (nem garancia biztosítás!) is meg tudod náluk vásárolni. A képátló miatt szerintem nem is sok pénzért. De hívd fel őket, segítenek!
Ami a tévét illeti... az utolsó, korrekt, Full HD VA paneles, alsó-középkategóriás megoldás a piacon. (És a SONY palettáján is.)
Szép, kontrasztos kép, jó színek, és felhasználóbarát kezelés jellemzik. És jó hír, hogy nem Android operációs rendszer fut rajta. (Ezért ideális a tévékhez kevésbé hozzáértő felhasználók számára is.)
Kifejezetten tetszett a képminősége, amikor leteszteltem. (Csak akkor - új korában - még jóval drágább volt.)
A cimborám - ajánlásomra - is ilyet vett az édesanyjának ajándékba, aki azóta is nagy örömmel nézi.
-
AL
addikt
Szia. Egy hajszálnyival drágább, de nagyobb is ez az LG : LG 55UM7610PLB
Ez direct ledes, IPS. Szerintem jó ár érte. Üdv. -
kisbalazs83
aktív tag
-
Kleroo
veterán
válasz
rainman72 #47203 üzenetére
Meg attól függ mire vár. 2019es Samuk kb elfogynak BF-ig, én nem mertem várni. Ennyiért is szuper vétel volt.
Meg lehet nem lesz olcsóbb. Nagyon nagy állatság van, kb 2hetente kijön vmilyen indokkal egy random "húúha" akcio. Franc se tudja meddig várjon.
Meg kell venni, aztan alt+f4 a témára, nem fájdítani a szíbet ha olcsóbb lesz mégis. -
Kleroo
veterán
válasz
kisbalazs83 #47191 üzenetére
Nope, sajna nem volt időm pluszban levadászni. Ahol megpróbáltam, ott nem volt.
Végül Q82t behúztam, azzal volt jó érzésem. Amíg 75ös méretű, 7mm vastag, 24fpsben brillirozo oledek nem lesznek 400 korul, addig szolgal majd ez
-
gellei
aktív tag
Sziasztok!
65 collos tvben mit ajánlanátok 250 körül?
Elfelejtettem: tv nézés, sok meccs. Médialejátszóval fhd filmek. -
ibron88
csendes tag
válasz
kisbalazs83 #47205 üzenetére
Nem feltétlenül 250ert akarok venni csak az a határ.
Kis szobába lesz szóval oda még 50es is határ eset de nagyobb mint írtam nem fér el. PS4hez ajánlás is jó nekem sokban nem lesz más új konzol se megjelenítés szempontból. -
Kiskutya
veterán
válasz
Egész jó ennyibe! Lassan hátha a 65be is elérhető áron lesz oled.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Viszont ez jó deal
-
kisbalazs83
aktív tag
-
ibron88
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot, ajánlást kérni. Akarok venni egy új TV-t főleg közeledő PS5 miatt. Játék mellett netflix, HBO go amire szükségem van. Méretben sajnos csak 50 colos fér el. 250000ft körül van a limit árban.
Jelenleg Philips 50PUS8505 ami papíron jónak tűnik de nézegettem Samsung Q60-t és LG nano86-ot. Bizonytalan vagyok melyik érné meg jobban ezért szeretnék tanácsot. Nyitott vagyok más márkára is ha van ami jobban megfelelne számomra.Megjegyzés: Egy Samsung UE50NU7400 lenne cserélve
Tudnátok segíteni? 🙏
Előre is köszönöm a segítséget! 🙂
-
nkaresz
friss újonc
Glamour napos kupon lesz tv-re jövő héten? Érdemes arra várni vajon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest