Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
A Samsung LE40C650 TV-met szeretném nyugdíjba küldeni, és helyette egy 65"-os TV-t vennék.
Amikre használnám: főleg HBO GO, YouTube, TV adás illetve számítógépről film lejátszás(plex).
Főleg este néznénk.
Elsősorban Androidos készüléket szeretnék, és jó lenne, ha nem lenne képminőségben visszalépés a Samsunghoz képest.Amit kinéztem, az a TCL 65C715 lenne, korábban szemezgettem a Xiaomi Mi TV 4S 65-tel is, de azt nem javasolták.
Megfelelő lehet ez a TCL? Vagy ajánlanátok helyette valami mást?
köszönöm.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
ZrogNV #46498 üzenetére
Ez egy jó Philips model,igaz belépőszintű!
Ha a paramétereit nézzük lehet nem ideális ps5-höz,oda kicsit jobb tv kell ha komolyan gondolod!
Az ide gyártók modelei között nagyon kevés még ami hdmi 2.1-el rendelkezik,pl Samu qled,Lg UN85series
Ez a Philips model pedig nem VA hanem IPS és nem 120hz,mert azokból is kevés van idén!
Szóval amit kritériumnak irtál azoknak pont nem felel meg
Viszont mint tv,jó választás az ambilight,az IPS panel,jó képminőség,és ár/érék arányban!
Tv Hd adásaihoz,Netflixhez,konzolhoz,
HBO GO viszont nincs! -
Kiskutya
veterán
válasz
maxymillion #46503 üzenetére
715be nincs csak Micro dimming.
-
-
Wolverine
félisten
válasz
ZrogNV #46498 üzenetére
Ez a Philips nem HDMI 2.1-es... 60 fps-re jó lesz egy PS5-ön, de többet nem tud.
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
PS5 mellé lenne vásárolva egy új TV.
Ő lett kinézve: Philips 55PUS6704/12
144 000 Ft-os áron.Gondolom PS mellé a bölcs választás VA panel, 4K, HDMI 2.1 és egy normál Hz-es képfrissítés.
Esetleg vannak jobb alternatívák?
(az se baj ha van benne ambilight)Előre is köszönöm a segítséget!
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Van Magyarországon olyan hely, ahol a tv-ket meg lehet nézni működés közben, kipróbálni, kérdéseket feltenni és arra értelmes válaszokat is kapni? Nem, nem a Média Markt, Extreme Digital stb. boltokra gondolok mert ezeken a helyeken az a tapasztalat, hogy még a kérdést sem értik -
Exodius
őstag
130K környékén milyen jó 4K-s TV-ket tudtok ajánlani? Ahogy látom ebben a kategóriában mindenki tud HDR-t meg mindenfelé mókát, de nem tudom, hogy kikkel lehet jó vételt csinálni. Pl. kiknek elhibázott a szoftveres része.
Egy LG-42LB650V-ZN-enről fog majd holnap kiderülni, hogy mennyi a javítása, aztán gondoltam felkészülök már arra a lehetőségre, ha nem érné meg a költségeket a javítás.
43 colos TV-ket keresek. -
Kiskutya
veterán
válasz
maxymillion #46480 üzenetére
Ha sötétben is tévézel és hozzá szokott a szemed a va panelhez akkor készülj fel egy ips paneles tévé zavaró lesz hogy a fekete inkább sötét szürke. 55-ös méretben a tcl c715 hva paneles ami elméletileg jó oldalról is. Nekem a 65-ös c715 van az normál va paneles de mivel csak szemből nézem engem nem zavar.
-
lszb19
tag
válasz
ginola #46484 üzenetére
Kimentem megnézni. Szó sincs ilyen akcióról. Ez valami kamu. Még csak pár hete csináltak falat a HISENSE-nek, tapasztalatok még nincsenek az op. rendszerrel kapcsolatban. Egyébként az eladó nagyok készséges volt 20 percig beszélgettünk, teljesen korrekt volt, nem úgy mint valaki mesélte az MM-ben.
-
m@tthew
csendes tag
Sziasztok,
kollégám szeretne Samsung Qledet vásárolni, MM-ben ennek a képe tetszett nekik legjobban (az oled mellett), mindenképp 75" lenne a méret.
Viszont ahogy néztem a Q60T csak 60hz-et tud, a Q70T pedig azt írja 40-120hz. Ez mit is jelent? Tapasztalatok alapján mennyire lesz sima a képmozgás? Leginkább 4K-s filmek és TV adás lenne nézve rajta.
Ha mondjuk egy Q60T mellé vásárol egy média lejátszót az mennyit tud rajta javítani?
Amennyiben jól sejtem a panel korlátai miatt így sem lesz jó. -
ginola
addikt
Hisense 55U8QF Auchan oldalán 150 e, nem elírás?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
maxymillion #46480 üzenetére
A Philips 58PUS8505 nem? [link]
Az is VA panel akkor lehet ott is bajba leszel szín fakulással!
TCL C715ről sokat olvashatsz a saját topikjában! -
maxymillion
tag
Sziasztok, volt egy fél éves tcl x815om, ami meghalt es levasarolhatom az árát telekomnal.
Nézegettem az
Tcl 55c715 ot, illetve
lg 55nano813 és
philips 55 8505, ezek közel azonos arban vannak.Tcl mellett szolna az 5 év gari. Mennyivel lehet mas, mint az x815? Abban nem tetszet a fald, nagyon savos volt, már zavaró szinten. Illetve abban is volt gondom, hogy va miatt nagyo torzultak a szinek, már nem kozvetlen szemből nézve is. C715 teszt alapján ez már jobbnak tűnhet.
Másik 2 esetleg bevallhatna, mik rola a vélemények (panel, frekvencia, rendszer...)
Köszi elore is.
-
sg22
senior tag
válasz
rainman72 #46469 üzenetére
Egyik tv sincs itt hollandiaban ezekkel a model nevekkel csak a philipsek de abbol rengeteg van gondolom mert holland. Kicsit mas model nevvel van mindegyik. Mindegy mert most is philipsem van es bejon, meg jo aron is adjak ezeket. 3 philips kozott nem tudom mi a kulonbseg, kb azonos aron adjak oket:
65pus8505
65pus8535/12
65pus8545/12ahogy mennek felfele a szamokkal annal jobbak vagy mi a kulombseg? Melyiket venned ezek kozul?
koszi!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
MikaVejneGI #46470 üzenetére
A Q80T magasbb szintet képvisel a mint a Philips 8505!
FALD led,jóval magasabb fényerő!! a HDR-hez,120hz,input lag
Philipsnek most ez az egyik legjobb Lcdje idén elvileg de elmarad a pár évvel ezelőtti modelektől jóval!
Én Philips párti vok de csak akkor sztem ha ragaszkodsz az ambilighthoz amugy inkább a Samu!
Összehas. [link]
Ez az egyéni vél. a választás a tied -
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Pár kérdést már intéztem ez ügyben , de azért még felmerült pár.
Samsung Q80T előny 120Hz(Ps4pro--Ps5 up) hangrendszere , már ha számit. 55"
Philips PUS8505 előny nativ 10bit,ambilight már ha az előny 58" olcsóbb 7ezerrel.
T -től részletre , nagy szobába, egésznapos helység, 3 méter nézés max 10-15 fokos betekintés jobbról,balról. netflix,hbo go , konzol, media hdd boxon keresztűl. 5 éves 42" tv-t vált.
Tényleg ennyi.
Köszönöm. -
AL
addikt
Szia. A Panasonic hasonlóan a Sony xg85.. höz IPS, 100 Hz, de valós 10 bit ( jobb szín). A Sony 9 ezres sorozat VA paneles és sokkal drágább. A Sony androidos.
A Panasonicot nem látom az árukeresőn, gyanúsan olcsó. Vigyázz, nehogy valami javított legyen 1 év garanciával. Ha nem ismered a paneleket, akkor a fenti összefoglalóban és korábbi leveleimben olvashatsz róluk. A display spec oldalon megnézheted az adatokat. Üdv. -
sg22
senior tag
Sziasztok!
Segitseget kernem a szakiknak, nagyon el vagyok veszve a halom tv tipus kozott.
65" lenne a meret, nagyobb nem fer el. A hangszoroja lenyegtelen, soundbar van. Az okos tv rendszer sem erdekel, nvidia shield van. Netflixre meg filmekre meg youtubra lenne hasznalva kb csak.
Szeretem a fenyes vibralo szineket, magas kontrasztot. Mindegyik VA nak rossz a betekintes szoge? 800-1200 euro kornyeken van valami best buy esetleg? 2-3 tipust is irhatnatok es megneznem oket.
elore is koszonom
-
bobby45
tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni, hogy érdemes e Váltanom Samsung Q70r-ről Q85r-re a Hdmi 2.1 miatt? Mert ha jól néztem a Q85r tudja már ezt. Konkrétan tervezem Ps5 vásárlását és ott Hdmi 2.1 van, ha én a Q70r-el használnám nem lenne akkora képfrissítésem mint Q85r-en? Vagy rosszul értelmezem?
-
S.J.
tag
sziasztok!
nagyon tetszik kulsore (uveg keret) egy Panasonic 65FXW784 tv. akciosan 230e -ert lehet kapni most, 65" tavalyi modell (19/03)
felhasznalas: sport, mozi, PS egyenlo aranyban.
megnezni eloben nem tudom. milyen kepe lehet ennek a tv-nek? egy sony xf85-90 lehetne az alternativa, kepben hasonlo lehet vagy nagy a kulonbseg?
-
Gino20
őstag
válasz
gurabli #46458 üzenetére
Erre nincs pontos válasz. Egy biztos, ezek a 40-50cm-es TV állványok igen fárasztóak tudnak lenni a szemnek, mert fekvő pozícióból túlságosan lefele kell tekinteni (hálóban korábban így volt). Esetemben a 65" alja ~100, teteje ~180, így a közepe ~140cm-en van és a konzolban van pár fok döntés, így ülő és fekvő pozícióból is egyaránt kényelmes, vagyis esetemben a ~105cm ülés poz szemmagassághoz képest feljebb van elhelyezve a TV. Egy pillantást rávetve max közép 150cm-ig tudom elképzelni, de a 165-öt ülő poziból már túlzásnak érzem és talán esztétikailag sem tetszene (de ez ízlések és pofonok)
-
Cs1csó
titán
válasz
gurabli #46458 üzenetére
Nem lehet ideális magasság mert:
A. az ülőalkalmatosságoknak is változó lehet a magassága, vagy mennyire süpped, mennyire tudsz hátra dőlni benne stb.
B. akik nézik azok magassága is befolyásoló egy alacsonyabb pl. 180cm alatti vagy egy kosaras famíliánál is más. Szerintem ülés esetén kb. szemmagasságban. -
gurabli
őstag
Sziasztok! Talán nem pont ide tartozik, de ez a topic pörög és biztos érdekel mást is, nekem meg holnap fúrni kell a falat :)
Holnap érkezik a Stell 3610 MK2 Slim konzol. És adott egy Panasonic 65gx800-as tv.
Segítsetek, milyen magasra kell felraknom a falra?
Nézési táv kb 3,5-4m lesz és egy 44cm ülésmagasságú Ikea kanapéról lesz ülve és fekve nézve.
Neten azt látom, hogy a 65"-os tv ideális magassága, a földtől a tv középpontjáig 65 inch, vagyis 165 cm legyen. Nekem ez nagyon soknak tűnik, mintha túl magas lenne. Pedig sok helyen ezt írja.
Kívágtam kartonból egy tv méretet és azt próbálom elhelyezni a falon, tesztnek. Nehéz úgy, mert most költözünk be, a kanapé még nincs ott. -
rainman72
Topikgazda
Lesz droidos Pana lcd [link]
-
Lacika969
újonc
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok. A kiszemelteim Samsung q80t-q90t
Lg cx. Melyiket ajánlanátok? Mind 55-ös méretben. Ps5 mellé szeretném vásárolni.
60%-ban az menne rajta,maradék 20-20% tv-film és pc
Mindig az adott konzolgenerációhoz veszem a tv-t ezért 6-7-8 évre tervezek vele.
Elvárásaim,hogy a ps5-t kiszolgálja (hdmi 2.1,4k120hz,4k60hz,4k30hz,hdr10-10+)Dolby Vision elvileg nem lesz a konzolba)
Fényes nappaliba menne 3m szemtávolságra.
400 ezer ft lenne a max keret,de ha megéri "picit" toldani megfontolnám. Esetleg alternatívákat szivesen fogadok!
Az OLED beégésétől tartok egy kicsit. -
KisnemetPee
csendes tag
Sziasztok!
Ez a tv jó vétel lenne? LG 55UN74003LB Főleg sportműsorok (streamen és tv adáson) és hbo / netflix menne rajta.
-
renzid
csendes tag
sziasztok!
a nanocell 9+ körüli verziójáról van esetleg valakinek tapasztalata? ahogy utána olvasgattam webos, hdmi 2.1 gyors input laggal, szal azok a dolgok amik Oled ben is benne vannak pozitívként, de nincs beégés veszély .. vs Sony xf9005 vagy 950 es lassan mivel hogy előző nem lesz kapható. Szal ami érdekelne a döntésben, hogy mennyire szemet pirító a fekete hiánya (ez volt számomra legkönyebben feláldozható szempont a többi előnyére), esetleg meghibásodás vagy olyan további infók amiről esetleg nem hallottam?
65 colban gondolkodom - Oled B9 + 200 lenne
-
rainman72
Topikgazda
válasz
kenwood #46449 üzenetére
Persze igazad van,de nem mindekinek van keret újra,akkor mint ebben az esetben is az LG is jó játékra!
Meg ha veszek egy hónap múlva egy konzolt nem fogok azért tvt cserélni,akkor se ha vki itt szipi-szupi tvt ajánl!
65"-on alap Philips tökéletes a 720p meg az 1080p,de a tv 1080i is!
Lehet ez egy rossz berögzödés de ez van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest