Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
m@tthew
csendes tag
Sziasztok,
kollégám szeretne Samsung Qledet vásárolni, MM-ben ennek a képe tetszett nekik legjobban (az oled mellett), mindenképp 75" lenne a méret.
Viszont ahogy néztem a Q60T csak 60hz-et tud, a Q70T pedig azt írja 40-120hz. Ez mit is jelent? Tapasztalatok alapján mennyire lesz sima a képmozgás? Leginkább 4K-s filmek és TV adás lenne nézve rajta.
Ha mondjuk egy Q60T mellé vásárol egy média lejátszót az mennyit tud rajta javítani?
Amennyiben jól sejtem a panel korlátai miatt így sem lesz jó. -
m@tthew
csendes tag
Voltam bent a pécsi Euronicsban, sajnos mindenki elfoglalt volt így nem kaptam segítséget.
A Samsung UE49MU8002-n sajnos valami M1-es sportfelvétel ment, hát az egyenesen hányinger volt, de láthatóan nem volt beállítva a kép sem, így semmi érdemlegeset nem tudtam meg róla.Az LG SJ810V egy külön részen volt, azon egy 4K demo ment, nagyon szép képe volt és akadásnak nyomát sem láttam, a felvételen voltak gyors jelenetek, igaz kis ideig csak, de ott nem láttam problémát.
Korábbi kiszemeltem volt a Sony 7005BAEP, többen írták róla, hogy akadozó rajta a mozgás az 50Hz miatt, az Utazók című filmből ment egy sample, de nem láttam hogy nem lenne folyamatos, ellenben a képminőség meggyőző volt. Tényleg problémás ez a készülék ilyen szempontból? Mellette a 8005 futott játék videókkal, ott viszont volt akadozás, de nem tudom, hogy a játék miatt vagy a tv hibája...
Még a Samsung UE49MU6402-t szerettem volna megvizsgálni, de sajnos azon is a már említett sport felvétel ment.
@ACE-: Te tapasztál olyat az SJ810V-nél, hogy gyors mozgásnál akadozna/szétesne a kép?
Ez az árukeresős vélemény adott aggodalmat:
Gyors jeleneteknél szétesik a mozgás. Van ez a Truemotion algoritmus (de-blur és de-judder beállításokkal). Az csinálja a szappanopera hatást is (minden olyan mint a Barátok Közt). Ez még akár tetszhet is. Ami tényleg idegesít, hogy gyors mozgásnál megtorpan, szétesik a folyamatos mozgás (motion jerk-nek hívják a jelenséget). Az alapbeállításokkal abszolút botrányos. Lehetetlen tökéletesre állítani. Deblur 10, dejudder 0 -nál elmegy (de akkor is látom és eszembe jut, hogy ennyi pénzért ezt kaptam). A nagy látószöges színhűség oldalirányba igaz, de nem igaz lentről. Onnan nézve a fekete átmegy szürkébe. Szóval, ha falra szerelik érdemes dönthető tartót venni, hogy az ágyból is élvezhető legyen.[ Szerkesztve ]
-
m@tthew
csendes tag
https://www.displayspecifications.com/en/model/121fae5
Akkor itt nem jó adatot nézek a 120hz-el?
-
m@tthew
csendes tag
250-ért ezt találtam: LG 49SJ810V
A véleményeknél viszont pont azt írják, hogy gyors mozgásnál szétesik a kép...
-
m@tthew
csendes tag
válasz Dareiosss #16382 üzenetére
Értem, köszi.
100 Hz-et a folyamatos képmozgás miatt írtam, nem szeretnék akadozó vagy felhős képet. Ha ehhez nem kell 100Hz akkor nem fontos...
Esetleg ez? Panasonic TX-49EX603E
-
m@tthew
csendes tag
Sziasztok, visszaolvasgattam itt a topicban, de nem jutottam sokkalta előrébba választásban, főleg hogy a leírásokban nem találom, hogy hány Hz-es az adott TV.
49"-os UHD, 100Hz-es, HDR TV-t szeretnék lehetőleg 200 ezerig bezárólag.
Első sorban filmezésre és játékra használnám (Xbox One X-el, amit mondjuk média lejátszóként is használnék, mert gondolom jobb mint a beépített), a hangzás nem szempont, mert külső rendszerről menne.
Mit tudtok ebben a kategóriában ajánlani? Ha szűk a keret akkor talán még a 43"-ra rábeszélhető vagyok.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája