Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz rainman72 #45695 üzenetére
Inkább venném MM-ből, EDigi-ből, minimálisan drágábban... bár ennyiért már van LG 43UN74003LB is.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
válasz phoenix1989 #45693 üzenetére
Szia
Egy kicsivel több 100e,de sztem megfelene az igényeidnek [link]
És nem is rossz tv készülék![ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
phoenix1989
őstag
pár éve 80k ért mégis volt jó. nem tudom miért csak 300-400 k tévéknél lehet jó a kép. értem hogy azok jobbak de baszus ne hogy már 100k ból ne lehetne találni különbségeket és olyat ami a többi hasonló árutól kicsit jobb. na mindegy nem futok több felesleges kört . köszi a segitséget.
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz phoenix1989 #45691 üzenetére
A jó képminőség az igény, de pénzbe kerül és még hozzá sokba. Az igényedet a 100k-s határra próbáld levinni és akkor megérted, hogy nehéz ajánlani ezen a szinten TV-t, mert a gyártók függetlenül , hogy melyik, csak úgy tudja ezen az áron piacra dobni a készülékét, ha mindenen spórol, azaz a legolcsóbb technikai paramétrekkel készült alkatrészeket teszi bele.
-
fauv
őstag
válasz phoenix1989 #45689 üzenetére
Mivel neked nincsenek minőségi igényeid, így itt ne várj segítséget. Ebben az árszegmensbe, teljesen mindegy milyen gyártó, csak alapszintű Tv-t tudsz venni, gyakorlatilag semmi különbséggel.
Menj el, egy MM-be, vagy az Euronicsbe, vannak kirakva olcsó TV-k, amelyik tetszik és a szívednek a legjobb vedd meg. -
phoenix1989
őstag
válasz tigipuf #45677 üzenetére
Ennél nagyobb meg mi a francnak. Nem mozizni akarok. Hat nem tudom azert azt megneznem hogy hanyanmondanak azt egy 100k s tevere hogy jaaa nembaj hogy osszetort veszek masikat. XD ez azert eleg nagy tulzas amit irsz. Szoval hulyeseg hogy ez nyaraloba gyerekszobaba meg alberletbe valo.
Wolverine
Nem erdekel hogy belepo vagy sem nem mindenki akar 300ezreket kolteni egy szaros tvre. Mar leirtam hogy semmi extrat musort basszus ezen mi olyan nehez megerteni. Tv-t amin a tv csatornakat nezem nehanapjan valami filmet de szerintem ez tok mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
-
AL
addikt
válasz Sztracsi86 #45680 üzenetére
Szia. Ezek mind VA panelesek, ezért oldalról már korlátozott a betekintési szöge. Ezek közül Legjobbnak a Sonyt gondolom, ami nem androidos, VA direct ledes. Ha oldalról is szeretnéd nézni, akkor inkább IPS ajánlott, de ezeknél meg a fekete és a kontraszt lesz gyengébb. IPS paneles az LG 55um7450 ez a netes MM oldalon nincs fent, de üzletekben még érdemes megnézni, vagy Sony 55xg8096, 8196 ezek már androidosak. Hasonló áron van még ez az LG 55SM8050, de szerintem jobb a 7450 es ha még kapható. A panelekről olvashatsz a tegnapi leveleimben és az ott található display spec táblázatban megnézheted a tévék adatait is. Pl. hogy milyen a kijelző. Üdv.
-
NORBl
aktív tag
válasz Gino20 #45678 üzenetére
Köszi, hát az a tré, hogy innen nézném kb.
Jobbról konyhapult, balról kemény határolja. :D
De sztem innen nézve mondjuk pont jó lenne oda a nagy.
Talán be lehetne úgy lőni, hogy a kanapéról mindenhonnan lásd úgy, hogy nem lóg bele semmi. :D
De "konyhából" is lehetne látni, meg "ebédlőből" is, szóval ilyen multifunkciós végett gondolkodtam akkor a kisebben, de innen messziről, ahonnan azért a legtöbbet nézném talán a kisebb valóban nem a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
Hunfiu12
csendes tag
Valakinek van-e tapasztalata abbban, hogy a MM futár felhozza-e az 55"-os tv-t - főleg most, ebben a virusos helyzetben - ?
-
4pache
csendes tag
Sziasztok,
A Vodafone-nal szeretnenk TV-t venni reszletre, es ezeket neztem ki:
- LG 49SM8050 4K UHD NanoCell SMART TV 124cm
- Samsung QE43Q60T UHD 4K QLED SMART TV 109cm
- Samsung UE50TU8002 4K UHD SMART TV 125cmTi melyiket valasztanatok? Termeszetesen az elsodleges szempont a kepminoseg lenne.
Koszi elore is. -
Terentius
őstag
Ha már itt tartunk három típust néztem ki. Egyelőre nálam az LG a nyerő
Samsung UE55TU8002
LG 55UN74003
TCL 55EP660[ Szerkesztve ]
OnePlus 12 16/512
-
Terentius
őstag
Sziasztok!
Az lg webOs vagy a Samsung Tizen tud legalább youtubeon magyar hanggal keresni vagy bárhol? Hogy olvasom a Samsung nem tud. Most akarok tévét venni régen volt Samsungom az még nem tudott, most androidos philips van és hiányozni ez a kényelmi funkció viszont nem akarok már Android osat mert TV n tapasztalataim szerint élvezhetetlen ha csak a web böngészést nézem például.OnePlus 12 16/512
-
salapp
addikt
Ha összességében megfelel, én tuti nem cserélnék 55-re a helyedben, nagyon jó az oled, de B9-re biztos nem, pláne ugye, kisebbre. XF90 lehet, hogy jobb lenne tévéadásokkal is, de akkor is csak 55. De még jó tesztelgetést és gondolkodást, korrekt ez az outlet ár.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Sztracsi86
csendes tag
Sziasztok!
55” Tv-t szeretnénk venni, főként HD tv adást, youtube és sorozatokat néznénk rajta, néha filmeket. A keret kb 150e, előny ha oldalról is jól látható a képe. Nappaliba kerülne, tv adás+youtube inkább nappal (gyerekek mese), film+sorozat inkább este. PVR is előny.
Amit nézegettem:
Sony Bravia KD-55XG7005, alzán most elég jó árnak tűnik [link]
Samsung UE55TU7002 [link]
Philips 55PUS6704 [link]
Panasonic VIERA TX-55GX600E [link]Mi a véleményetek ezekről? Megfelelne valamelyik a fenti kritériumoknak? Mi mást ajánlanátok esetleg?
Köszi.
-
Wolverine
félisten
válasz phoenix1989 #45671 üzenetére
A 32 col ma abszolút belépőszint. Idei LG nincs is ilyen méretben - legalábbis én még nem láttam -, és a Samsungnál is csak 2 modell maradt, ha jól emlékszem (egy HD Ready nem okos, és egy Full HD okos verzió).
Azt még mindig nem írtad meg, hogy konkrétan mit néznél rajta, és az IPS választásával gyakorlatilag a komplett Samsung kínálatot ki is lőtted.#45675: van még három különbség: a 7050-ben nincs Bluetooth, a 7390-ben van; a 7050 webOS 4.5-öt használ, a 7390 webOS 5.0-t, illetve a 7390 fehér keretes, a 7050 meg fekete.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Gino20
őstag
Gyors szűrés alapján ha jól látom 4-5m lesz a nézési távolságod. Ekkora távra nehogy 65" alá add. Átépítést/rendezést követően ugyan ekkora távról számomra az 55" totál élvezhetetlen volt (konzol esetén néha még a szöveg olvasása is problémás volt, pedig nincs baj a szememmel).
Ha jól gondolom a szűkös nem egyenlő a nem fér el kategóriával szóval pászíntsd be a 65-öt (4-5m-re valójában a 75" és felette a javasolt és ezzel nem is tudok vitatkozni, mert volt pár napig egy 75"-os belépő kategóriás masinám, de a minőség miatt ment is vissza a forgalmazónak és végül egy elfogadható 65" lett helyette)
Ha van épp samu 65Q80/82R jó áron akkor azt tudnám javasolni vagy ha nincs akkor szerintem marad az U8QF ár/érték arányban és ha meg akkora csalódás érne (kétlem) vissza tudod küldeni netes rendelés esetén, vagyis a helyedben Én ezen már nem sz@rakodnék -
tigipuf
senior tag
válasz phoenix1989 #45671 üzenetére
Jó minőséget 32"-on szerintem azt a méretet már évekkel ezelőtt elengedték a gyártók,és a vásárlók többsége is.Ez a méret nyaralóba,albérletbe,gyerekszobába való,amiért akkor se kár ha lelökik a kölkök.Gyakorlatilag ezért is annyi az ára amennyi.Azt meg azért tanácsolja mindenki,hogy neked kell megnézned a tv-ket mert minden embernek más az ízlése.Ha nem tudod megoldani, itt visszaolvasva biztos találsz közkedvelt típusokat több ársávban is.Innentől tied a döntés,senki nem tudja a topikból eldönteni neked mi tetszik .
[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
NORBl
aktív tag
Ha 300 körül konzolra, sötét szobában a Hisense 65U8QF az ajánlott akkor 55 collban ugyan ezekkel a paraméterekkel mi ajánlott?
Csak mert már nagyon el kéne döntenem, hogy melyik legyen aztán lerendelni, mert már nagyon granturismosnék.
Méretileg meg lehet szűkös lesz a 65 - ös.
-
cdl
senior tag
1*2 gondolat pát nap után a Samsung QE65Q82R-ről.
MM outlet, 313000 huf.
Egy Samsung P51E6500-as plazmát váltott.
A méretnövekedés az érezhető. 51 után, ugyanolyan lett volna az 55-ös.
Így viszont jó, 3,5m-ről nézzük.
Előre a rossz híreket:
a plazma sokkal megbocsátóbb, kiegyensúlyozott volt.
nem volt annyira kényes a tartalomra, megnyugtató középszer volt.
Itt viszont a HD-nek csúfolt tv adások sem tündökölnek néha(TDF most)
De a legtöbb apszolut elfogadható.
De pl a Netflix, HBO GO parádés hd-ban.
A mozgásmegjelenítéstől féltem nagyon, de az is rendben van.
A fekete szintjébe biztos van aki beleköt, Én nem fogok. Döbbenet.
A betekintési szög is hibátlan.
A tükrözésgátló bevonat sokkal jobb, mint az elődjén.(nappali, nagy ablak délről)
A menü gördülékeny.
A minimalizált távirányitót szokni kell(ha eladom alkatrésznek a plazmát, megmaradhatna az övé is)
Szóval meg vagyok vele elégedve.
Inne kb 2 út van ebben az ársávban:
Sony XF9005 55-ös, +3 év garival ugyanennyiért.
LG B9 oled, 55-ös 360000-ért kb.
De 40% kisebb lesz a képernyő
Vagy veszek 220 körül valamit és elengedem a minőséget.
Még van 10 napom törpölődni. -
AL
addikt
válasz phoenix1989 #45669 üzenetére
Szia. Az MM áruházakban megengedik, hogy a kiállított tévéket kipróbáljad. Hiába mondom, hogy xy a legjobb, mert mindenkinek más az ízlése. Ami Nekem jó, azt lehet hogy Te gyengének találod. Van aki csak VA panelest és van aki csak IPS - t szereti. Sokaknak az oprendszer, másoknak meg a távirányító a gyengéje. Ezért lényeges, hogy ne csak mások véleményére halgassál. Az extrém digitalban nincs kiállítva szinte semmi, de a többi műszaki üzletben igen. Üdv.
-
phoenix1989
őstag
válasz Wolverine #45670 üzenetére
mint egy egyszerű tv. nyilván ha valami extrát akarnék akkor mondtam volna. a szó szoros értelmében egy tv-t akarok, lehetőleg a pénzemért a legjobb választást mint mindenki más , és mivel nézni kell ezért jó képminőséget szeretnék. nem ragaszkodom a 43" hoz jo a 32
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
válasz phoenix1989 #45669 üzenetére
100k-ért 43 colban gyakorlatilag csak belépő szintű tévék vannak jelenleg, tavaly ilyenkor jobb esélyed lett volna. Plisz emellett nem voltál túl specifikus azzal kapcsolatban sem, hogy mit néznél rajta konkrétan (a YouTube-on kívül): filmet, sorozatot, sportot vagy játékkonzolra lenne kötve?
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
phoenix1989
őstag
szeretem mikor minden topikban írják menjek nézem meg őket meg próbáljam ki és mégis hol?? mert én nem tudok olyan helyről ahol bemegyek aztán kipróbálgatom a készülékeket főleg nem olyat ahol minden van.
értem. na mindegy a lényeg hogy ebből a keretből akarom kihozni a legjobbat. a kép minőség a legfontosabb. -
AL
addikt
válasz phoenix1989 #45663 üzenetére
Szia. Az hogy 2020 - as modell nem jelenti azt, hogy jobb, mert sajnos sokszor a spórolás miatt visszabutítják ( 1 valamit modernizálnak, de 2 jó dolgot meg elvesznek )
Az árak nemcsak a minőséget mutatják, hanem az Újak ( most megjelentek - 2020 as modellek ) mindig drágábbak.
A középső betűjelzés mutatja az évjáratot :
Panasonicnál a GX betűjel 2019 - es modell, az HX 2020 - as,
Sonynál az XG betűjel 2019 - es modell, az XH 2020 - as,
Samsungnál a RU betűjelzésű készülékek 2019 - es , a TU betűjelzésűek 2020 - as modellek
Qlednél a Q60R - 2019 , a Q60T - 2020 as.
LG : SM, UM - 2019 es
Ebben a táblázatban megnézheted az adatokat, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni. Samsungoknál általában az utolsó 1, 2 számjegyet el kell hagyni.
Itt láthatod a választékot 110 ezres határig : [link]
Szerintem próbálj néhányat megnézni egy magaddal vitt mintafilmmel, hogy össze tudjad hasonlítani őket és lássad, hogy mennyire jobbak, vagy rosszabbak, mint a régi tévéd. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz phoenix1989 #45663 üzenetére
tegyél hozzá egy pöppet/ 40k / és vegyél egy 43-as tu8500-ast, sokan vettek szép képe van, igaz a HDR -hez kevés fényerővel rendelkezik, de ebben a árszegmensbe egyik se jobb.Samu topikba válaszolnak neked ezzel a kérdéssel kapcsolatosan, ha felmerülne valami.
-
Faterkam
addikt
válasz lorcsi #45646 üzenetére
Én az LG 43UN73903LE TV-ről tudok írni. 2020-as modell, Ilyet vettem a gyerekszobába! Nagyon szép képe van, Web os 5.0, sok beállítási opciója van, és gyárilag jár hozzá a legújabb Magic Remote. (ami szerintem elég bonyolult, de a gyerekek imádják!) Kb. 2e Ft hozzá egy hagyományos Smart távirányító Netflix, stb ezen is!
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
AL
addikt
válasz phoenix1989 #45657 üzenetére
Szia . Próbáld megnézni ezt a Sonyt, ami szintén FHD, talán jobb, mint az azonos áru 4K.
[link] . Üdv. -
Beck84
csendes újonc
Köszi szépen a tanácsokat (azoknak is, akik a másik fórumban segítettek), végül a 65-ös C9 mellett döntöttem az új NanoCell helyett. Kompromisszumot kötöttem azzal az egy darab halott subpixellel - egyébként is a tévé sarkához közel van, már fél méterről nem látszik. Így lett egy kb három hónapos készülékem több mint másfél év jótállással, az eredeti bolti ár alatt több mint kétszázezerrel. Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket. Köszi még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
3,5 éve vásároltam egy Samsung UE65MU7002 típusú tévét, 600.000Forint körüli áron. Sajnos mára a rendszere rettenetesen belassult, valamint több funkciójával a készülélnek nem vagyok elégedett.
Akkoriban az OLED árak még a fellegekben jártak, valamint a "beégés" gyakori problémát jelentett. Mivel a legkevésbé sem követem a tévék világát, érdeklődnék, hogy nagyobb biztonsággal vehető -e ma egy OLED tévé. Az árukat megnéztem, mérséklődtek már jócskán.
65" méretben gondolkodom, kizárólag LG jöhet szóba.
Ezt és ezt a típust ismeri valaki? Mi a lényegi különbség köztük?
Más ötletet is szívesen fogadok.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
AL
addikt
válasz phoenix1989 #45655 üzenetére
Szia. Az idei 43 as Samsungok VA panelesek, de, hogy Neked melyik tetszik nem tudom :
[link] , Előző levelet is közben kiegészítettem. Üdv. -
AL
addikt
válasz phoenix1989 #45653 üzenetére
Szia. Lényeges, hogy mekkorát szeretnél és nézd meg 3 levéllel feljebb a paneles cikkeket, hogy lássad Nálad melyik a jobb.
Korábbi tévéd IPS direct ledes, itt láthatod az adatait : [link]
Hasonló FHD, de nagyobb ez a Sony, ami 110 ezer : [link] , [link]
Lényeges az is, hogy 4K kell e, és milyen okosfunkciókat szeretnél.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
Üdv! 100k magasságában keresek tv-t. jelenleg egy LG 32lf5610 -et használok. lehetőleg ennél jobbat szeretnék de legalább ilyen jót.
-
AL
addikt
válasz lorcsi #45646 üzenetére
Szia ! Az a lényeg, hogy vakon ne vásárolj. Mindenképpen menj el egy nagyobb üzletbe és nézd meg őket, mert némelyiknél nem lehet érteni a beszédet, mert nagyobb hangerőnél torzít. Olyan érthető beszédhangja szerintem nem lesz, mint a régi tévéjüknek.
Idősebb embereknél ez probléma lehet.
Érdemes még megnézni a távvezérlőt és a menüt, hogy részükre mennyire egyszerű.
Ha lehet vegyél hozzá + 3 év garanciát is.
Nem mindegy, hogy melyik tévét veszed meg, mert többféle kijelzővel ( panellel : VA, IPS ) szerelik őket. Az LG tévéid : IPS panelesek, a Samsung : VA
Lényeges a jó panelválasztás, mert különben nem lesz megfelelő, szép képed.
Minden a nézési szokásaidtól függ.
Mindegyik panelnek van előnye és hátránya is.
Szemből és sötétben a VA a jobb ( itt a Samsung ), mert nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha VA panelnél a középvonaltól elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Ha oldalról is nézitek, akkor az IPS a jobb. ( Itt a 2 LG )
Mindegyik más. Itt és a fenti összefoglalóban olvashatsz róluk : [link] , [link]
Itt megtudod nézni a készülékeid adatait, hogy melyik készülékbe milyen kijelző van és még sok egyéb adatot is láthatsz. [link]
A legtöbb Samsung VA paneles.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
Elkezdtem egy blog bejegyzést írni, de rájöttem, hogy szerintem senki nem kíváncsi a sok rizsára így rövidebbre fogom.
TCL 55C715
Elsődleges felhasználás: játék
Másodlagos: film
Harmad: pc monitorA gyári szoftverrel elég limitált volt a testreszabási lehetőség, 363-s Firmware-rel kaptam olyan dolgokat ami sokkal jobbá tette a tv-t. Mindenképp ajánlom a felrakását.
PS5 mellé vettem, de az várat még magára, így pc-s játékokat játszom rajta.
Nagyon szép kép kihozható vele, aminél tényleg csak néz az ember, tényleg tátva marad a száj, pedig nem TFT kijelzőkkel vagyok körülvéve a mindennapokban.
Az optimális kép némi fényerőt követel és egy kis idő, mire beállítjjuk, de megéri.
Itt jelesre vizsgázott a tv, nem tudok belekötni. A HDR nagyban megdobja az élményt. Erről késöbb.Filmeknél megmondom őszintén ez a méret még nem elég a mozis hatáshoz, de nem fért el nagyobb a szobában. Bevilágítás a széleken egyáltalán nincs, "foltosodás" szintén nagyon minimális, sőt..., nagy szerencse, hogy kifogtam egy ilyen panelt, a drága IPS LG monitoromon a bevilágítás elég szörnyű.
A HDR egyedül sötét szobában elegendő, de úgy szépen kijön, aki fényesebb helyen akarja használni a készülékét úgy, hogy a HDR mellett leég az arca, annak mindenképp a drágább modellek között kell keresgélnie. A fekete nagyon szép LCD-hez képest, ennél jobb tud e lenni, abban kételkedek, úgyhogy ez mindenképp jeles.PC monitor: erre nincs jobb szó; megbukott
Nem tudok optimális színeket és fényerőt kihozni vele, de nem is erre lett tervezve így nem bánt annyira. Egérrel való játékhoz a 60Hz úgyis kevés 144 után, de gamepaddel tökéletes az élmény, egyáltalán nem zavaró, így aki az új konzolok mellé választaná ne féljen tőle. Másrészt ne legyen senkinek illúziója, a 60 fps is örömteli lesz, ha tartja majd az új generáció a látványosabb címekben.Hang: Elég hangos, magas van, közép az minimális, mély pedig nem létezik. Nem recseg és nem teljesen flat a hangja, bár utóbbitól nem áll messze. Alap dolgokra jó, de nem kell tőle többet várni.
Rendszer: Na igen, itt többször is fogtam a fejem. Számomra elég logikátlan az elrendezés, a sebesség vicces, tekintve, hogy egy 20k-s tv okosító is reszponzívabb, de azért gyorsabb, mint egy 100.000 Ft-s tv, ezt leginkább a töltési időnél lehet észrevenni. Felskálázás, mint olyan nincs. Opció nem létezik rá, gyakorlatban sem láttam, hogy működne valami, bár egyesek szerint dolgozik azért valami. Szerintem ahhoz gyenge a hardver, hogy bármi érdemleges történjen a háttérben.
Dolby Vision: nem vagyok egy sasszemű ember, de nem láttam difit egy sima HDR meg DV film között. Egymás mellé rakva lehet kijönne, de tippre ahhoz komolyabb TV kellene, hogy egymás után is lássam mi változott.
Összegzés:
220.000 Ft-ért jutottam hozzá ehhez a modellhez, a modell hibái ellenére a panel minősége tényleg közel hibátlan ebben a kategóriában, a többi max zavaró tény, de nem várható el ennyi pénzért több. A frissítések érkezésével egyre jobb készüléket kapunk. Az elsődleges feladatát, mint megjelenítő tökéletesen végzi, így ajánlom bárkinek ezt a szériát, aki szép képre vágyik.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Kaba
veterán
-
Doky586
nagyúr
válasz lorcsi #45643 üzenetére
"elromlott a crt tv-je ... szűk a hely ahova be kellene férni, a 43' éppen elfér ... ennek mi lehet a hátránya?"
Arra azért vigyázz hogy az új TV magassága nehogy kisebb legyen mint a régié, mert ekkor képméret csökkenésnek fogják megélni. (függetlenül attól hogy a szélessége sokkal nőtt)
-
lorcsi
veterán
sziasztok!
szüleimnek elromlott a crt tv-je és modern laposat szeretnének
elég szűk a hely ahova be kellene férni, a 43' éppen elfér
ennek mi lehet a hátránya?
LG
mert árban nagyon rendben van a tudásához képest
esetleg ez a samsung...ami árban kb..és tudásban is kb..semmi extra igényük nincs, nincs házimozi..csak sima esti kábel tv adások
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
zolya1973
aktív tag
Sziasztok!
A Hisense tévékről milyen visszajelzések vannak?Gondolkodom egy ilyen vásárlásán: [link] Vagy esetleg: [link] Esetleg még egy Lg-n gondolkodom: [link] Ebben az ársávban gondolkodom.Nem olyan nagy dolgokra kellene.Max heti 3-4 meccset végignézni.
Még esetleg annyi,hogy ha jól gondolom akkor a hbo go alkalmazás csak az Lg-n menne?Vagy böngészőn a másik kettőn is? -
félisten
válasz Zoli83 #45624 üzenetére
VA panellel az LG 50UN74003LB is kijön 130k HUF-ból, és egy picit nagyobb.
Vagy akciósan kifoghatsz egy Samsung QE43Q60T-t ekörül.
Philips 43PUS7304 csak egy picit drágább, de Ambilight!43"-os VA-t csak Samsung-ban kapsz szerintem, de ma amit láttam nagyobb TU8502-es, annak nagyon kékes volt az alap színe, nagyon nem tetszett... egy tulaj nyilatkozhatna erről.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
royal63
tag
válasz Gabesz1992 #45635 üzenetére
Szia!
Lg 55un74003 viszont van raktáron a T-nál 164.120.-as listaáron.
Sztem nézd meg azt is az um7450 helyett.[ Szerkesztve ]
-
kecsawi
senior tag
válasz Gabesz1992 #45628 üzenetére
Nekem is sokáig ilyen kérdéseim voltak, szerintem próbálj egy kicsit szorítani a nadrágszíjon, 65c715-re, ha nem megy próbáld a LG-t, 14 napig visszaküldheted, ha mégsem bírod a képét.
-
Kiskutya
veterán
válasz Gabesz1992 #45630 üzenetére
Samsung egy alap tv de nagyobb a tcl qled szerintem a kép jobb lesz rajta de azt neked kell eldönteni mi a fontosabb.
hmm...
-
sztomi1981
tag
Hülye kérdés lehet, de szerintetek menynire fontos a 4 hdmi csatlakozó?
Az új LG UN7400 vagy UN8000 közötti különbség miatt kérdem, mert más nem látszik, de ha próbálok előre gondolkodni akkor a 4 HDMI (soundbar, TV box, medialejétszó, XBOX) simán kellene, de lehet ezt csak én gondolom túl.Illetve képminőségben ezek felett ott a TCL C715, de jobb e annyival amennyivel drágább az LGnél?
-
Conga
csendes tag
Üdv! Tudna valaki egy összehasonlító képet mutatni egy sötét szobában va és ips paneles tv-ről? Amennyire ez lehetséges.
-
sztomi1981
tag
LG 7450 pont nincs raktáron, ha sürgős a dolog akkor azt le is húzhatod a listáról
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Gabesz1992 #45628 üzenetére
Szia. Ha a nagyobb betekintési szög lényeges, akkor az LG 65UM7450 lesz a legjobb.
Az IPS, a másik 2 : VA paneles. [link]
Üdv. -
Gabesz1992
újonc
Sziasztok!
TV-t szeretnék vásárolni a Telekomtól és igazábó elakadtam a kiválasztásnál.
3 kinézett modell van eddig:SAMSUNG UE65TU7102KXXH
TCL 55C715
LG 65UM7450PLAA szoba amibe menne alapvetően világos de ha a függönyök be vannak húzva akkor korom sötét is tud lenni. A nézési távolság kb 3 méter (szerintem az 55" és 65" tvk is egyarént megfelelnek). A nagy betekintési szög az talán picit előnyben van mert ha a gépemnél ülök akkor csak oldalra fordulva látom a tv-t de igazából a kép minősége a legfontosabb. A keret amit rászánnék kb 200 lenne.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
rainman72
Topikgazda
válasz Zoli83 #45624 üzenetére
Az egy jó tipus
De lehet azokra,amit néz jobb lenne egy IPS paneles,saját tapasztalat!
Tkomos HD csomag csatornái nkem jobban tetszenek az IPS Philipsen,mint a VA TCL tvn!
Mondjuk a TCL kevesebb tudással bír mint a Samu TU8502
Ez az privát vélemenyem,várd meg más mit mond!Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Zoli83
tag
Sziasztok! Édesanyámat a születésnapjára szeretném meglepni egy 43" tv-vel (elég ekkora, mert a 72 cm-es tv után ez is nagy lesz ) . T-HOME szolgáltatónk van, HD csomaggal, leginkább tv nézésre használná (dokumentum filmek, ismeretterjesztő filmek, főzős csatorna, esetleg még youtube), a lényeg hogy szép képe legyen. Sötét szobában lenne használva, így én va panelesre gondoltam. Árban kb. 130.000 lenne a keret. Első körben én a Samsung UE43TU8502-re gondoltam, van ettől jobb választás, esetleg más?
-
Kiskutya
veterán
Már az emag is árulja a tcl C sorozatot ha valakit érdekel egész elfogadható árakon a 65 és 55-ös méret is. [link]
hmm...
-
Yerix
tag
Szerintetek ha HDR film nézés, akkor melyik szabványt támogató tévét érdeesebb vásárolni HDR10 plus vag Dolby Vision ?
-
Djuree
félisten
válasz Petibaba46 #45611 üzenetére
fel kell hivni van telszám...
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
madtolyy
csendes tag
Sziasztok!
43" 4K TV-t szeretnék venni max 200e Ft-ig. Eddig ezeket néztem, mindegyikről olvastam jót is meg rosszat is. Főleg filmnézésre, UPC TV nézésre használnák, játékra nem. Fontos lenne, hogy ha már 4K akkor le is tudja játszani a 4K tartalmat hálózaton keresztül is szaggatás nélkül. Vagy engedjem el ezt a 4K dolgot és legyen Full HD?Sony Bravia KD-43XG8396 [link] (Mediaban most pont 200e alatt van)
Samsung QE43Q60RA [link]
LG 43UM7500PLA [link]Természetesen szívesen fogadok más ötleteket is.
Köszönöm!
-
fezsoo
aktív tag
válasz Petibaba46 #45611 üzenetére
[2019] ben alapított cég.
FŐ TEVÉKENYSÉGUlefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
Pandimakaay
tag
sziasztok, jó ez az rtings, de nagyon kevés tv tpus van benne. Vagy én nem értem mi alapján szűri, segTsetek kérlek titeket.
-
tollasahatam
kezdő
Üdv fórumtársak!
érdemes belevágni a következő projektbe?
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/oled55cx3la-p553608180/?gclid=EAIaIQobChMI5-vc1YDA6wIVhZSyCh2hjAPBEAAYAiAAEgJDhvD_BwEtapasztalat, vélemény....?
köszönettel,Péter
-
rainman72
Topikgazda
-
esicyhun
tag
Android 9-es tévéről van valakinek tapasztalata? Gondolkodom ilyen irányban (Ambilight-os Philips, vagy van a Hitachinek is nagyon olcsón), de nagyon nem találok semmi infót. A TCL tévék nem tűnnek szoftver terén túlzottan jónak, vajon a Philips másabb lenne?
-
Petibaba46
csendes tag
Na ez nagyon büdös!!!!! Tegnap még híre hamva sem volt ennek a boltnak, tört magyar nyelvezet, az oldal olyan mintha én dobtam volna össze, és csak előreutalás!
Philips 50PUS6704Ahogy nő a képátló úgy csökken az ár
Philips 55PUS6704Ha valaki esetleg mer berendelni, szóljon, hogy megérkezett-e mert akkor én is rendelek
-
AL
addikt
Szia. Tavalyi tévék vannak olcsóbban. VA paneles Sony 55xg7096, ez nem androidos.
IPS paneles 55xg8096, 8196. Ezek már triluminosak és androidos. Néhány helyen van még az LG 55um7450, ez szintén IPS, de jobb direct ledes. Drágább, de natív 100 Hz a VA paneles a Samsung 55Q60R most van 220 ezerért és a Sony 55xg8505, 8596 ami szintén 100 Hz, androidos és IPS paneles. Ez 223 ezer. Ha az Általad kinézetteket választod, akkor próbálj a Samsung és a Philips topickban érdeklődni. Üdv. -
cdl
senior tag
válasz AxBattler #45606 üzenetére
Na, megkérdeztem. Az MM-en keresztül zajlik a garanciás javítás. Felhívod, ők küldenek egy szervizes emberkét. (ekkora tv-t nem szállítgatnál egyszerűen)
Viszont kiterjeszett garanciát nem tudsz venni hozzá. Ez ugye nem garancia, hanem biztosítás, nem ugyanaz! Kivéve a Sonyt, ott gari van.
Az enyém 80000-el volt olcsóbb, e fölött már bukom a ráfordított összeget.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz AxBattler #45602 üzenetére
Szia. Szerintem az a legegyszerűbb, ha felhívod az MM ügyfélszolgálatát, vagy egy üzletben megkérdezed. Én nagyon fontosnak tartom a garanciát és mindig veszek + 3 évet hozzá ha lehet, mert drága mulatság, ha 2 év múlva elromlik és dobhatod ki. Olyan outletben nem ajánlatos vásárolni, ahol régi, javított készülékeket árulnak 1 év szavatossággal és sokszor nem is adják olcsóbban. Talán az MM kicsit más. Üdv.
-
AL
addikt
válasz golfvariant #45597 üzenetére
Szia. Tudtommal csak a talpuk más. Ha jól tudom a 13 as középtalpas. Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest