Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Kiskutya #44902 üzenetére
Nem tudom , ki hogy van vele , de én ha tévét veszek azt bizony minimum 5 évre tervezem .
( Mivel nagyon nem fejlődnek a tévék : van az LCD és van az oled , ami meg esetleg jön ( MicroLed ) ki tudja mikor lesz reális áron földi halandóknak . Én jelenleg LCD és oled tévék közt gondolom 65-ös méretben , de nem sürgős és itt is már egyszer leírtam : jövőre 3 év kötelező jótállás valamivel jobban fog hangzani.( Főleg egy 400-600eFt vagy e feletti árú tévéknél) -
gurabli
őstag
(#44899) salapp
Pont ezen röhögök magamban. Nem szoktam így görcsölni, sőt. Igen, elégedett vagyok vele, de kíváncsi vagyok a Sonyra is. Mondjuk jogos amit írsz. Eddig 4-5 évig, de inkább tovább, megtartottam egy tévét (de az plazma volt), nem szeretek ezzel sokat foglalkozni, miután megvan az, amivel elégedett vagyok.
Igazából a foci érdekel az 50/60 vs 100/120 Hz miatt. A látottak és az olvasottak alapján csak ebben lenne különbség, a kép többi része miatt szinte kizárt, hogy annyival jobb lenne, hogy megérné 65"-ről 55-re váltani. Végül is igazad van, nem várható olyan szintű különbség, amiért ne kárpótolna a 65" méret. Egy komoly külföldi review írta, és szerintem alapvetően igaza van, hogy az új bells a whistles (régebben a 3D, ívelt képernyő, ma a HDR, DV) közel nem ér annyit, mint a jelentősen nagyobb képernyő méret -> abba kell fektetni a pénzt.(#44901) fauv
Nos, ha figyelmesen elolvasod, amit írtam, akkor nem írnál ilyesmit. Nem áradoztam róla és véletlenül sem úgy, mint egy 8k OLED... Legutóbb kb. 4 éve néztem a meg az akkori LCD-ket (lehet már több is?), akkor még az ívelt képernyőkkel hülyítették a népet, még volt 3D és az OLED valami távoli van, de 1+M dolog volt. Plazma viszont már csak használtan.
Nos, akkor megbotránkoztató volt, amit láttam. Pedig vittem tartalmat, órákat voltam két helyen is. Már nem is az árakat néztem, csak jó legyen. Nem volt. Nos, most eljött a csere ideje és üzletben is azt láttam, illetve megbízhat review alapján is, hogy más a helyzet. Különösen a 65GX800 volt szimpatikus, mert tényleg nagyon jót mondtak róla egységesen, ár-érték arányban. Hát ezért tettem egy próbát. És valóban lenyűgöző a 4K tartalom. s teljesen elfogadható a foci is. A DSE nem zavaró (számomra), judder sem vészes. Persze nem olyan, mint a plazma, de cserébe 65"-ös és szépen működik. És bizony leírtam az is, ami nem tetszik (pl. VA panel betekintési szög, néha látható felhősödés sötét szobában a sarkokban, talán nem annyira folyamatos mozgás focinál, mint plazmán). Ahogy azt is leírtam, hogy biztos jobb az OLED, de ez 210e volt 65-ben. Azért nagyon nem mindegy, mert a legolcsóbb LG 55" OLED is 370e körül van.
És szépen írtam, szubjektív. És igen, számomra most jött el az a pillanat, amikor le "mertem" cserélni a régi plazmát. És nagyon örültem, amikor láttam az új tévé képességeit, mert igen csak maradandó negatív élmény volt az LCD-vel való pár évvel ezelőtti találkozás. -
v3g374
tag
Sziasztok,
Hisense 657500F -ről valakinek van infója?
-
gurabli
őstag
válasz
placeboHUN1 #44897 üzenetére
Igen, pont ezt tervezem megtenni. Nyilván szubjektív lesz, de vélemény.
Mondjuk jó nagy macera lesz visszaküldeni az egyiket... Lehet, hogy nem is érdemes ebbe az egészbe belevágniAlapvetően jó a GX800. Hát, nem vagyok egy döntésképtelen ember, de ez most nagyon megfogott.
-
gurabli
őstag
válasz
Kiskutya #44891 üzenetére
De pont ez a lényeg! Valamennyivel! Ez nagyon szubjektív. Ha nem veszek észre érezhető különbséget 1-2 nap használat után, akkor biztos, hogy a Pana marad. Ha viszont azt látom, hogy a Sony bizony jobb (főleg fociban), akkor persze,, sajnálni fogom a 65"-ös méretet (eleve ezért vettem meg elsőre a Panát), de nem annyira, hogy lemondjak a jobb képről.
A 60 vs 120Hz panel rettentő megosztó. Nem látok más lehetőséget, mint tényleg megnézni mindkettőt. -
huan
őstag
Sziasztok!
Kapható most valahol a Samsung QE65Q70RA a linken látható helyeken kívül? -
gurabli
őstag
válasz
gurabli #44777 üzenetére
Újabb update. Valójában teljesen elégedett vagyok a 65GX800-al, de lehet csak a 15+ év plazma után nem tudom megfelelően értelmezni egy mai LED képét.
Annyira bizonytalan vagyok, hogy nem-e lett volna jobb a Sony 55XF9005, hogy úgy döntöttem, rendelek egy Sonyt isHa minden jól megy, akkor holnap estére nálam lesz, így mindkettőt meg tudom alaposan nézni. Visszaküldöm azt a 14 napon belül, amelyik kevésbé tetszik. Elég nagy macera a csomagolás miatt, de nekem ennyit megér az, hogy nyugodt legyek, hogy azt vettem meg, amelyik jobban megfelel. Lehet, hogy lökött vagyok...
(A Sony szerintetek gond nélkül szállítható rövid és jó úton az autóban fektetve?)
-
Vakty
újonc
Sziasztok!
TV vásárlásában kérnék segítséget.
Film- és sportnézésre illetve játékra kellene.
- Márka mindegy
- Méret 50''-55''
- VA panelt preferálok de IPS is lehet akár
- Képfrissítés 100 hz (Játékhoz, sporthoz jobb lenne)
Ár: Kb 200e Ft
Köszi! -
Kiskutya
veterán
válasz
totalwarrior #44886 üzenetére
-
Kiskutya
veterán
válasz
totalwarrior #44886 üzenetére
Esetleg nézd meg a tcl 65c715-öt fentebb linkeltem tesztet is róla.
-
totalwarrior
tag
Ez engem is érdekelne, főleg általános felhasználásra, de elég sok játékra (ps4 pro, később talán ps5) keresek Tv-t. Nekem is 300 ezer forint kb a lélektani határ és 65 inches méret lenne a cél, mert a nézési távolság a nappaliban 3,5 m kb.
Így jutottam el a TU8502-ig (278 ezer) a Telekomnál, illetve néha látni MM-ban 310 ezer körül a Q60T. Én amit kivettem tesztekből, hogy nincs nagy különbség, hiába a QLED. Q70T lenne ugrás, de az meg már megint más árkategória. -
rainman72
Topikgazda
MM Outlet Pana 65GX830E [link]
-
Gabesz87
veterán
Most láttam csak, hogy Euronicsban alig drágább a Q82R a Q70T-nél. Remélem lesz még belőle, azt olvastam, hogy majd most jönnek iskolakezdés miatt a 0% THM akciók. Ha az égiek is úgy akarják, akkor szerintem ez lesz a kiválasztott!
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Samsung QE65Q82RATXXH vagy Sony Bravia KD-65XF9005B lenne a jobb választás, ha szigorúan a képminőséget nézzük? Tekintsünk el az android előnyeitől, hátrányaitól, nekem úgy is csak HBOGO és Netflix appok mennének a TV-n. Nem érdekes, hogy van-e DTS. Java részt 4K, HDR anyag menne rajta HTPC-ről, illetve néha játék PS4 Pro-ról, majd PS5-ről, ha megjelenik. Jól gondolom, hogy a Samsungra kevésbé jellemző a felhősödés? Viszonylag jó feketét szeretnék, minél jobb statikus kontraszttal. Sok feliratos anyagot nézünk ezért fontos, hogy a megjelenő fehér felirat ne villogtassa a fényerőt (régebben Samsungnál volt ilyen, illetve Sonynál is, ha be volt kapcsolva a kontraszt javítás). Esetleg más 65" alternatíva bruttó 400ig? Köszi!
-
Alf25
tag
Samsungnál, szerintetek egy TU8500 helyett jobban járnék akár egy Q60T-vel is?
Év végére tervezem a tv vásárlását, és nem hiszem hogy akkor még elérhető lesz bármelyik idei "R" ami tudom hogy jobb, mint egy azonos számozású "T". Viszont mindenképp 65 inchest akarok..
Tökéletes választás a QE65Q70T lenne, ami viszont kb már 400.000 . Szívem szerint 300.000-nál nem szívesen adnék többet egy tévére. QLED annyival jobb, mint a sima LCD? -
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
Wolverine #44875 üzenetére
Én egy Euronicshez képest pici, de országos szinten több bolttal rendelkező cégnél vagyok. Ha nálunk működik az, hogy óránként frissül a készlet, és a weboldalon azt látják, akkor szerintem ez nem túl nagy elvárás. De jogos amit írsz, fel van tüntetve az oldalon, csak nem ezt feltételeztem.
-
asdf_
veterán
válasz
Wolverine #44844 üzenetére
A meglevő hangkimenetek digitálisak, az RCA és a jack meg analóg jelet használ. Így egy belső DAC-ot megspóroltak.
Ez így rossz elgondolás szerintem. A DAC benne van már, az tolja a hangot a tv saját sztereó hangszóróinak. Ezt a jelet kellett volna csak megcsapolni és kiküldeni egy 3,5-es aljzatba. És ha már csapoljuk, csapoljuk kétszer, és legyen line out is. Ide inkább külön erősítő ÁK kell a jelszintek miatt, meg a füles jack-ből egy visszavezetés, hogy beledugtak valamit, vágódjon el a hangszórókimenet. Került volna párszáz forintba.
De olyan ez, mint a notification LED a telefonokon, pár dollárért kapsz 1000(!) darabot, de az istenért be nem rakná a telefongyártók 90%-a a készülékeibe. -
Wolverine
félisten
válasz
Gabesz87 #44869 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy aug. 15-ig van most a nullás részlet, de azt egyelőre nem tudni, hogy szept. 1-től visszajön-e, illetve hogy aug 16-tól valamilyen feltételmódosítással folytatódik-e. Munkáltatói eleve nem kell, ha magyar munkáltatónál dolgozol és bankszámlára utalással jön a fizetésed, illetve van webbankos hozzáférésed. Cet kártyával lerövidül az ügyintézés, hozd csak nyugodtan.
-
Wolverine
félisten
válasz
PRDZsolesz #44866 üzenetére
A weboldalon levő ajánlatainkat a központ frissíti, nem automatikusan frissül - ezért egyszer naprakész, hétköznap reggel nyitáskor.
Az áraknál meg tényleg szigorúan az van, hogy a központ áraz és nem lehet boltszinten eltérni ezektől, ez kb. 1 éve így van, előtte lehetett boltonként árazni és kedvezményeket adni... -
Kiskutya
veterán
Friss külföldi teszt ha valakit érdekel: [Tcl c715]
-
Termin8
tag
válasz
Jorgi Kormi #44868 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Tv vásárlás előtt állok! Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Főbb felhasználás:
Játék(kb heti 2-3 alkalom alkalmanként 6-8 óra)
Sima tv műsor (sport, ismeretterjesztő)
PC-ről filmek sorozatok.
Eddig B9 Cx48 - 55 volt a kiszemelt, de most már teljesen el vagyok bizonytalanodva(félek a beégéstől). Mi lehet jó választás vajon? Oled Qled Nanocell?
Köszönöm előre is a segítséget. -
Gabesz87
veterán
válasz
Wolverine #44864 üzenetére
Látom, hogy most van ilyen 0% THM akció, de elvileg 08.15-ig. Vagy ez vajon mindig van személyesen, ahogy lentebb mondta valaki? Az a baj, hogy perpill elbírálás alatt van a babaváró hitelünk, és addig meg nem intéznénk új hitelt, nehogy bekavarjon véletlen. Szóval jó lenne, ha 15-e után is igénybe lehetne ezt venni
Úgy látom ez amúgy Cetelem-es. Ha van már Cetelem kártyám, vettem igénybe ilyen hitelt, akkor elvileg nem kell munkáltatói, ha minden igaz!?
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Termin8 #44865 üzenetére
Az LG b9 jó , de akkor inkább Pana gz950-es vagy a tavalyi samuk ( 82r, 80r, 85r, ) . Ennél olcsóbban megúszod , ha ragaszkodsz az 55- ös mérethez a Sony xf9005 -tel akcióban 270 körül mozog viszont ennek a 65-ös változata 380 körüli akcióban ki lehet fogni. A Samu 82r is 65-ös méretben 4 kiló alatt megy. Vagy ott vannak a Tcl815 és Hisense uq8 tévék igen jó áron. Oled a legjobb , de jobban oda kell figyelni rá .
-
v3g374
tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani egy jó TV-t?
- 4k
- legfontosabb a képminőség, edge led kizárva, nem kívánok felhősödést látni
- ár plafon 250k-ig, de preferáltabb a 150-180k-ig
- android OS preferáltabb
- jó lenne a nagy kijelző 65", de kisebb is 50-55"
- előny ha MediaMarktban kapható, mert akkor ott ki is próbálnám
- családi filmezésre, sorozatozásra
- hosszú időreVan valami jó vétel? Ha tudok segíteni, azt megköszönöm.
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
Gabesz87 #44852 üzenetére
Q70R véletlenül sincs náluk, én is így jártam vasárnap, megnéztem a holnapon, utolsó darab itt a városban. Bemegyek, áhh az nincs, mondom semmi gond akkor a Q82R is megteszi, az is utolsó darab a honlap szerint, ha nem kiállított volt, viszem is. Hát őőő, az sincs. Mondom akkor egyáltalán ér valamit a honlapon található készlet infó? A válaszon besírtam: "hétvégén nem dolgoznak az informatikusok!" De van itt a Q75T-ből, 300k-ért, azt tudom vinni. Mondom neki, hogy mivel elég megtévesztő ez így, és nem egy, hanem kettő termékkel is ez volt, dobjon le 10%-ot a Q75ből, fizetek és itt sem vagyok. Azt nem lehet! Rendben akkor köszi, heló!
Szóval az Euronics ilyen szempontból nem túl megbízható.
-
Termin8
tag
Sziasztok!
Max 400.000 forintos árkategóriáig tudnátok ajánlani jó tv-ket az alábbi szempontok alapján?
-55"
-4k
-OLED vagy QLED panelIlletve a jelenlegi OLED tv-k mennyire égnek be? A QLED tv-k jelentősen rosszabbak színben mint az OLED-esek?
Az LG B9 és a Samsung Q80T között vacillálok jelenleg. Ti melyiket vennétek? -
Wolverine
félisten
válasz
Az Euronicsnál amelyik tévé a honlapon kosárba tehető, azt 3-5 munkanapon belül 99,5%-os eséllyel tudják adni a boltban. Ha eldöntötted, melyik kell, menj be nyugodtan - ha épp nincs is készleten, egy előbírálatot tudnak csinálni az ügyintézők a részletre, és ha a bank rábólintott, akkor megrendelik.
Legalábbis mi Szombathelyen ezt csináljuk ilyen esetekben -
AL
addikt
válasz
csiga8 #44860 üzenetére
Szia ! Az a lényeg, hogy vakon ne vásárolj. Mindenképpen menj el egy nagyobb üzletbe és nézd meg őket, mert még a drágább tévêk között is van, amelyiknek rossz a hangja, vagy a képe. Némelyiknél nem lehet érteni a beszédet, mert nagyobb hangerőnél torzít.
Idősebb embereknél ez probléma lehet. Figyelj a garanciára is, mert több olcsó készülékre csak 1 év a garancia. Az is fontos, hogy ismert üzletben vegyed, nehogy baj legyen a garanciális javíttatással. Ha lehet vegyél hozzá + 3 év garanciát is.
Mindig vannak akciók. Érdemes néhány árban megfelelőt kinézni a neten, majd üzletben összehasonlítgatni. Nem mindegy, hogy melyik tévét veszed meg, mert többféle kijelzővel
( panellel : VA, IPS ) szerelik őket.
Érdemes még megnézni a távvezérlőt és a menüt, hogy részükre mennyire egyszerű.
Lényeges a jó panelválasztás, mert különben nem lesz megfelelő, szép képed.
Minden a nézési szokásaidtól függ.
Mindegyik panelnek van előnye és hátránya is. Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek
nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha oldalról is nézed, akkor az IPS a jobb.
Ha VA panelnél a középvonaltól elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Mindegyik más. Itt és a fenti összefoglalóban olvashatsz róluk : [link] , [link]
Itt megtudod nézni, hogy melyik készülékbe milyen kijelző van és még sok egyéb adatot is ( méret, kijelző, stb ) láthatsz. [link]
A legtöbb Samsung VA paneles.
Itt láthatod az ismertebb márkák kínálatát : [link]
Az is lényeges, hogy milyen felbontásút veszel : HD, FHD, vagy 4K.
Ez a Sony FHD, de szerintem jó : Sony Bravia KDL-43WF665
Üdv. -
csiga8
senior tag
Üdv!
Szülöknek ( 60+) keresek régi képcsöves Orion TV helyett korszerűbbet.
A hely vízszintes irányban 102 cm, függőlegesben akármennyi. Erre a helyre keresek
megbízható, ajánlott ( márka?, típus?) TV-t.Extra igényekről nem tudok. A helyi Auchanba mentem be, a 43" TV-k olcsó kategóriája 90K körül van, aztán van egy 120K körüli kategória ( Samsung, LG Hitachi), meg egy Samsung QLED TV-t láttam 174K-ért. ( Ezekre az árakra vagyok felkészülve)
Nem tudom melyik és jó miért, amelyik ajánlott, megveszem.
-
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi #44855 üzenetére
Ezt a konkrét típust nem láttam még, de arra számíts, hogy inkább 15 (akár már 10) fokos szögben elkezd bármelyik VA-paneles (55XH95 és nagyobbak még kérdésesek az X-wide angle miatt) a nézőponthoz képest átellenes oldalon, a képernyő kb. egynegyedén fakulni/elszíneződni/szürkülni. Ez különösen besötétített helyiségben és sötétben játszódó jeleneteknél tetten érhető.
Ahogy növekszik a látószög, ez a képernyőterület növekszik és a fenti jelenségek erősödnek. -
Jorgi Kormi
senior tag
Ez ennyiért már igen jó vétel: [link]
Kérdésem csak az , hogy kb. 30-40 fokos szögben torzulnak e a színek , vagy még okés. -
satmen
tag
Olyan multit tud valaki itt Bp-en, ahol a Panasonic TX-65GX800E kint van a "polcon"?
-
royal63
tag
válasz
Szia !
Egy olyasmi színű butorlapot ( bármelyik barkácsáruházban beszerezhető ) tegyél rá a polcra kiengedve amennyire kell , fogasd rá és máris el fog férni a tv .
Ki fog lógni a síkból nem is lesz olyan szép , de a tv elfér .
Nekem is így volt egy tv-nél megoldva .
További szép napot ! -
Gabesz87
veterán
válasz
PRDZsolesz #44849 üzenetére
Köszi, ezt jó tudni. Lehet, hogy akkor majd elnézek. Látom, még van Q70R is, legalább is a honlapon, az, hogy szerezni is tudnak-e még, más kérdés. Specifikációi alapján nyilván azt venném inkább, csak a lábtól félek.
Valaki, akinek 55Q70R van, nem tudná megmérni a lábak közti távolságot, ill. a lábak mélységét? Perpill. 49" a TV_nk, két szekrény közt van, kissé elfordítva, 55" TV csak úgy férne be, hogy egyik oldalon picit a szekrény elé lóg, ami nem volna baj, de nem tudom, a láb odafér-e a polcra. Itt látszik valamennyire:
-
satmen
tag
Tudom, hogy a döntést majd nekem kell meghoznom, meg a „következményeket” is viselnem, de szívesen olvasnám a véleményeteket.
Jelenleg egy Sony KDL-EX8577C és egy Sharp LC-60LE635E tv-t használok -mindkettő edge, VA paneles- abszolút elégedettséggel.
A Sharp utódjaként kinéztem egy TX-65FX740E-et, de tegnap gurabli fórumtárs -ezúttal is köszönöm Neki- ajánlotta a GX800-at. Kétségtelen, hogy jobb paraméterekkel rendelkezik, és még olcsóbb is. Na, itt kezdődött a dilemmám, ami még most is tart…
(apropó: szerintetek mi a reális ára manapság a fenti Sharp-nak?)
A 800-as összes előnye ellenére, vannak érveim a 740-es mellett, amik nyilván szubjektívek.
Nagyon bejön az „elegáns” megjelenése: üveglapra applikált „szendvics panel”, aminek a borítása ugyan műanyag, de jó vastag, strapabírónak látszik. (nyilván ez, és az üveg a 11kg-os súlytöbblet oka)
Mivel nem vagyok egy film faló, az IPS gyengébb feketéje sem igazán zavar.
Üzletben (három) nézegettem a háttérvilágítás egyenletességét, meglepően homogén.
Szerencsére van időm...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Befutott a Wear OS 6 fejlesztői verziója
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest