Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
Szia ! Ebben az árkategóriában csak kisebb méretben van márkásabb. A Hitachi sem nagy szám, de néhány üzletben 5 év garancia van hozzá. Az extreme digitálban biztos és az MM ben is szokott lenni. Bármilyen készüléket veszel, ha lehet nézz körül előtte, próbáld ki, mert néhánynak a hangja is gyenge és a Nagyszülők nem fogják érteni. A kis hangszórók miatt torzul a hang. Üdv.
-
pittbaba
aktív tag
Megprobalom ujra:
Szerintetek Samsung UE65NU7022KXXH
[link]
vagy LG 65 UM7000PLA
[link]
?Valami info, hogy ezeket fut e a HBO GO, es a Plex?
Nem tudok donteni melyiket vegyem, a Samsung osszessegeben jonak tunik, meg azt lattam eloben is, de latom, hogy annak az alap ara sem volt valami eget vero, amig az LG eredeti ara 300 000 felett volt. Szamit ez, vagy csak az LG mashogy arazta be ugyanazt a kategoriat?
Nagyon jol jonne par kulso tanacs, szempont barmi ami elorebb mozditana a dolgokat.
-
DoboWx20
csendes tag
Sziasztok!
Gondolom unalmas már, de nekem is olyan kérdésem lesz, amire ha rászánnék még pár órát, biztosan meglenne a válasz, de sajnos munka mellett ennyi időm most nincs, bocsánat.
Adott 2 tv:
Samsung UE55RU8002
SONY KD-55XG8096B
Melyik érheti meg jobban? Illetve ebben a max 200-as kategóriában meghallgatok szivesen bármit, köszönöm :) -
Kiskokó
veterán
Na helló
Hosszútávban gondolkodva és mivel MM-ban volt a legjobb áron és oda még ajándék utalványom is volt így 450ezer ftért
Samsung QE65Q82
ez lett a választásom.Már csak egy kérdésem van mert sehol nem találni, mert miért is...
Ez már OCB-s vagy nem?
Tudnám értékelni hogy ha ennyi pénzért (nem akciósan fél milla fölött) már adnák hozzá azt a nyamvadt dobozt. -
fireman123
őstag
válasz
fireman123 #37735 üzenetére
Ügyfélszoli szerint az Alzához kell felküldeni Bp-re és Ők intézik a gariztatást Csehországban (30 nap).
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy lecseréljem a Panasonic TX-L32C10P típusú tévémet.
Ezért írtam le, hogy mit cserélnék, hogy tudjatok viszonyítani, a miről mire cserére...
Most kinéztem egy típust az edigitálnál és árban illetve tudásban nagyon tetszik, de azért gondoltam megkérdezlek titeket is, hogy jó választás lehet?
Phillips 43PFT4203/12
Köszi előre is! -
noaa
csendes tag
Sziasztok,
SOS TV-t kell vennem nagyszüleimnek, mert a régi bekrepált.
Szempont, hogy min 120cm-s legyen és 80-90k-ba beleférjen, alap TV-zésre lesz használva, 4k, SMART funkciók nem lényegesek.
Nézegettem ebben az árkategóriában, ORION, GABA, Navon, Horizon stb típust. Gondolom ezek kínai cuccok, érdemes ezekkel foglalkozni? Tud valaki valami értelmeset, ami eleget tesz ezeknek a szempontoknak?
Köszi előre is! -
Kiskokó
veterán
válasz
Gauguin #37729 üzenetére
Helló
Köszönöm az ajánlást de mindenképp Samsungot akarok, egy Sony-t cserélnék le most mert a Műsorújság és a szar távirányító az őrületbe kerget. Aztán ha már csere akkor 55 ről 65-re akarok viszont 400nál többet nem szánnék rá. Az már a teteje nagyon.
Én úgy tudom a a 60 és a 70 is rendes Q led már vagy mégsem?
A 60 és a 70 között mi lehet az érdemi különbség? Megéri a plusz 100 ezret?
Köszönöm -
torma99
aktív tag
Én a Sony Xg80at vásároltam a központi Sonyból 5 év gyári garival 437 ezer így a 75ös. Nekem a gari volt a legfontosabb.
Nagy kár, hogy 4Khoz kellett a 75, mert 65ben jóval jobb ajánlatok vannak, de ez van. Működjön sokáig.
-
nitro16
senior tag
válasz
fireman123 #37735 üzenetére
Az a legegyszerűbb ha felhívod őket és megkérdezed.
-
fireman123
őstag
válasz
fireman123 #37724 üzenetére
Valakinek van infója az [Alza garanciáról] ? .....gyári magyarországi garit adnak a Tv-hez vagy cseh? megbízhatóak?
-
deeffaa
friss újonc
Sziasztok!
Tegnap óta nézelődöm a Telekom jelenlegi tv ajánlatai között.
Két készülék maradt melyek közül választani szeretnék: LG 43UM7100PLB és Samsung UE43RU7102. Mindkettőt kb. 82000-ért tudnám most beszerezni néhány száz Ft-os eltéréssel, szóval az ár jelen esetben tényleg nem mérvadó.
A készüléket szinte kizárólag szemből néznénk kb. 2,5-3m távolságból sötét vagy napközben nagyjából elfüggönyözött szobában. Netflixet és egyéb külső nagyfelbontású tartalmakat fogyasztunk, illetve elég sokat használnám PS4-gyel. Ha jól tájékozódtam, akkor a Samsungban VA panel van, mely a felhasználási körülményeinket tekintve jobb lenne mint az LG IPS-e.
Fő kérdésem, hogy az LG tud-e más egyéb tulajdonságaival (direct led/edge led, oprendszer stb.) annyival többet adni, hogy lemondjak a javára a VA panelről?
Előre is köszi szépen! -
lockat23
friss újonc
Sziasztok,
2 tv között vacilálok:
sony kd43xg8196
SAMSUNG QE43Q60Nagyobb nem fér el, betekintési szög nem számít, inkább sötétben lesz használva (gyenge fényben), Netflix, HBOGo, YT, játék nem, sport műsorok nem.
Köszönöm, ha segítesz választani!
P.
-
Gauguin
tag
válasz
Kiskokó #37728 üzenetére
Üdv!
Árukeresőn érdemes megnézni az adott terméket, hol jár az életciklusában, milyen áron nyitott, a grafikon szerint miképp alakult az eddigi minimum- és átlagár.
Tavasszal megérkeznek, nyáron pangás, pár MM-os őrület, ősszel kivárás, október-november esés, karácsony táján még esélyes egy akció, aztán fogynak a készülékek a polcokról, egyre kevesebb eladónál lehet megtalálni, beragadnak magas áron - és máris ismét tavasz van. Samsung ráadásul hamar cseréli a portfóliót, ha itt az új széria, a régiről lecsúsztunk.Samsung Q70 helyett szokás ajánlani a Sony XF900 (tavalyi) vagy XG950-et (idei), esetleg ha mindenképp Samsung, akkor feljebb nézelődni, a Q80/85 (OCB nélküli és OCB-s) QLED készülékek valós ugrást jelentenek.
A Sony KD-65XF9005B (Sony központi szalon) 370k,- huf drágább, de itt is hatalmas a különbség a Q60-hoz képest, erősen érdemes rááldozni azt a keveset, ez most nagyon jó ár, és a 65Q70-nél is olcsóbb.
BF nem átverés, inkább előfordul, hogy túl nagy az illúzió körülötte.
Árdiagram segít eligazodni. -
Kiskokó
veterán
-
AL
addikt
Sziasztok ! Ha 49 es 100Hz, VA paneles tévét szeretnétek, akkor az extreme digitalnál most 190 ezerér kapható a Sony 49XG8396. Ilyen olcsó még nem volt ! Üdv.
-
Nowi
tag
Sziasztok!
Gyors kérdés!
60" körüli méretben 200k árban mi most a best buy??
Előre is köszi
-
fireman123
őstag
Sziasztok, az Alzánál vásárolt Tv-re magyar gari van vagy cseh?
-
nitro16
senior tag
válasz
Muszakishop #37721 üzenetére
Edigi-nek a legszarabb. Jóval drágább, nem lehet akkora időintervallumra venni, nem is minden tv-hez lehet.
Ilyen téren első a euronics, majd mm.
-
válasz
Muszakishop #37721 üzenetére
Az eur... adja a legtöbb extra garit+biztosítást és weben is rendelhető a termékhez. Nekem az eur... hozzáállása szerintem elég jó. Árban is olcsóbbak másoknál,amikor akcióznak.
szerk: azt nem is tudtam,hogy nem rendelhet az mm-ben hozzá a biztosítást.
-
Peat;)
veterán
Samsung 65 q65 vajon miben más mint a q60? Nem írja honlapján se hogy hány hz, se hogy milyen a megvilágítás, elég gáz ez a sunnyogás..köszi ha vki már kinyomozta!
-
válasz
Muszakishop #37716 üzenetére
Mert ha összetöröd a tv-t összerakás közben,mert béna vagy. Nem kötöttél biztosítást mOndjuk egy 500k-s tv-re. Aztán rájössz,hogy gariztatni kellene,főleg biztosítással és akkor nem buknál 500k-t. Ezért kell bevinni,hogy lássák nem törted össze és akkora adnak biztosítást.
-
piero86
aktív tag
válasz
Igen. Ha balesetre is akarsz garit kötni akkor be kell vinned. Ha csak sima extra garanciát akkor nem.
-
pigster
senior tag
válasz
Szerintem vannak annyira ügyfélbarátak, hogy nem neked kell visszavinni, hanem a futárral kapásból vitetheted vissza. Ki sem kell pakolni.
-
Muszakishop
csendes tag
Nézegettem itt a MM-os ajánlatokat, én szeretném Garancia Plusz-szal megvenni ami ugye baleseti kárra is vonatkozik. Nem akarom elhinni a feltételeket amiket írnak.
A webes megrendelésnél nem lehet ezt kiválasztani, viszont :"A webáruházban megvásárolt termékekre is van lehetőség utólagos biztosítás kötésére áruházainkban az alábbi feltételek szerint.:
.
.
.Információ technikai készülékekre, fototechnikai berendezésekre, GSM, TV termékkategóriába tartozó termékekre a termék megvásárlását követően akkor köthető Garancia Plusz Gold és Garancia Plusz Platina biztosítás, ha a megvásárolt terméket valamely MediaMarkt áruházba beviszi és az áruház meggyőződik az eszköz sérülésmentes állapotáról és azt dokumentálja."
https://www.mediamarkt.hu/hu/shop/garanciaplusz.html
Tehát, megrendelem, házhoz-hozzák én bepakolom az autóba és elviszem az árúházba ?
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
A telekomos kínálatból szeretnék egy 65''-s tv-t venni.
Fontos, hogy játékra (PC, PS4) jól lehessen használni. Tv része annyira nem érdekel, filmnézésre lehessen használni. Az ár nem lényeges, viszont jó lenne minél újabb, de problémamentes modell. Ezek közül melyik a legmegfelelőbb? (drágától olcsóig)Samsung QE65Q60 QLED 4K
Sony KD65XG8196 4K HDR Android TVPHILIPS 65PUS7304ULTRA SLIM 4K AMBILIGHT ANDROID UHD TV
Samsung UE65RU7402 4K UHD SMART LED TV
LG 65UM7450PLA SMART ULTRA HD 4K TV
Samsung UE65RU7102 4K UHD SMART LED TV
Köszi a segítséget.
-
-ZeeZee-
senior tag
Most akkor melyik típus az ajánlottabb? A direkt vagy az edge ledes?
-
stigma
addikt
Sziasztok,
a kettő közül melyiket lenne érdemes venni?
1. PANASONIC TX-50GX830E : 180E (Link) , VA, Edge LED, 60hz
2. Sony KD49XG8396: 190k (Link) VA - Edge LED - 100-120hzPana előnye, most hogy 5 év garit adnak, Sony előnye a magasabb frekvencia, viszont csak 2 év garis.
Ezenkívül 200-alá beesett VA paneles TV van ami ajánlott 49-50"-ban?Válaszotokat előre is köszi.
-
rellif
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem...
Samsung UE55RU8002 vagy Samsung QE55Q67RATXXH lenne jobb vétel?
Árban minimális a különbség. -
montyx
aktív tag
-
kerxy
őstag
válasz
Dareiosss #37703 üzenetére
Végük úgy néz ki a https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-55-um7450pla-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-139-cm-4k-ultra-hd-hdr-webos-thinq-ai-1297893.html a nyerő. Alap felhasználásra (netflix, tv) van ennyi plusz amit af +100-ért a https://www.soncity.hu/sony-kd-49xg9005b-3248 tvnek?
-
giuk
újonc
válasz
Dareiosss #37698 üzenetére
Szerinted ér 100-al többet a 65FX 90 mint az XG 8096?
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/a927e0122
Direct led, 60-120Hz, interpolation value az eltérés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest