- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
matis2103
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen belehaltam a tv keresésbe. Amilyen magabiztos voltam 1 hete, annyira fogalmatlan vagyok most.
Minél jobban beleásom magam, annál jobban elbizonytalanodom. Már a márkában sem vagyok biztos. Már a méretben sem. És így az árban sem.
55" körül nézegettem, de igazából elférne 65-ös is, nézegettem most a boltban, hát végül is kicsit hivalkodó, de meg lehet szokni.
Meg lehet szokni? Vagy minél nagyobb annál jobb?
Akkor itt vannak ezek a panelek. Hát én 99%-ban tök szemből fogom nézni, szóval a betekintési szög abszolút nem érdekel.
Ajánlották ezt a 8200 LG-t, semmi véleményt nem találok róla, de a kistestvérének a 8100-nak a helyi fényerő szabályozását" a porig alázzák, olyan szar.
Most néztem ez a Médiában, át a promóciós videók jók rajta, átkapcsoltam tv műsorra, a hd végülis egész jó, ami nem hd, attól meg rendesen megijedtem hogy mi az.
Ja, meg az összes nanocellásba a legújabb processzort rakják, sőt, még a "gagyibbakba" is már sokba, ebbe meg még a régit, ami valami kvad. Nem tudom mire elég.Ha 65-ös mellett döntök, (kicsit nagynak tűnik a szobában, ha odaképzelem) akkor jó lenne, ha megállna a történek 300.000 körül.
Ha meg 55-ös, akkor 200-250 között.55-ösből néztem ezt a C8-as LG-t, hát ha nem fosnék tőle hogy beég, végül is, ki tudnám tolni a keretet.
Nem tudom mit csináljak.
Vagy vegyek Sony-t? Azok között is vannak jók.
Vagy Samsungot? Annak van ez a va panelja, állítólag pont olyan kell nekem.
Na de amit meg néztem Samsungot, azt meg rommá gyalázták, hogy ha gyorsan mozog valami, akkor szellemképes a kép. De jó... 15 évvel ezelőtti problémára nem volt idejük megoldást találni a sok fejlesztéstől?
Áh... feladom.
Minden tanácsot szívesen fogadok. -
tween
őstag
Sziasztok!
[link] Ennél a típusnál a feltüntetett 120Hz az valós?
-
Puhány
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Vásárlás előtt állok és annyira nem vagyok képben, hogy jó döntést hozzak. Az általam támasztott kritériumoknak különböző összehasonlító oldalakon csak 1-2 találatot kaptam, lehet nekem vannak nagyon egyedi igényeim.
Amit szeretnék:
- ár: 200.000Ft-ig
- méret:55"
- 4K
- a normál TV adás is évezhető legyen (bár főleg a gyereknek a mesecsatornák miatt szükséges csak).
Felskálázza a gyengébb tartalmakat? (lehet nem jól fogalmaztam)
- 99% ban külső meghajtóról filmezésre lenne használva ezért nagyon fontos az mkv formátum, de az a jó ha a
lehető legtöbbet tudja (pl. divix, avi, mp4 stb.) valamint a feliratok kezelése (legfőképp srt.)
- azért szeretnék valami nem no name készüléket, de nincs is kedvenc márkám a nagyok közüligazából eddig ezt az 1-et találtam Samsung UE55NU7093, de nem akarom elhinni, hogy nincs más választás
Ha lenne egyéb javaslat, azt nagyon megköszönném
-
AL
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #35337 üzenetére
Szia ! Remélem tetszeni fog és sokáig hibamentesen tudod használni ! Csal ilyen LG katalógusról tudok, mást nem ismerek : LG 2019
A Direct és az Edge lednek is vannak hibái (Sávosodás, felhősödés, stb ) sajnos nem tökéletesek, de még az Olednek is megvannak a saját konstrukciós hibái. Egy kis szerencse kell hozzá, hogy rendesen összeszerelt hibátlan készüléket kapjon a Vásárló. Szerintem nem a legjobb dolog egy gurulós állványon, TV asztalon mozgatni a készüléket, mert nem a legstabilabbak manapság ( ingatag lábakon állnak ) és még ott vannak a kábelek is, elég balesetveszélyes. Üdv. -
Partizan182
senior tag
válasz
Noninnyó #35342 üzenetére
Ebben az árban a HDR ne legyen szempont, többet árt mint használ. HDR10+ filmek még nincsenek (mostanában kezdenek kijönni, ami eddig megjelent az sima HDR10/DV). Média lejátszó vagy plex/servillo kelleni fog a dts hiánya miatt.
Ha kell a hdr, akkor Q7 alatt nem nézelődnék, de az lassan oled árban van (1000 eur körül már vannak tavalyi mindentverő oledek).
-
Noninnyó
tag
Sziasztok!
Tévé vásárlás előtt állok, és adódott néhány kérdésem a témában, amiben a szakértőbb emberkék segítségét kérném.
Szeretnék venni egy 50-55" méretű 4K-s tévét olyan 600-700 euró környékén.
Nézegettem a Samsung 50RU7470-es típust (itt Hollandiában ilyen van), tetszik a dizájn meg minden.
Amire használnám a tévét, főleg 4K-s mkv filmek nézése külső 2.5"-os HDD-ről (HDR10+ kell a filmek miatt). Nagyon nagyon ritkán Xbox One játékok.
Ahogy olvastam, a Samsung tévék egy ideje nem támogatják a DTS kodeket, és mivel ezek a virágbolti filmek főleg ilyen hangsávokat tartalmaznak, félek nem tudnám őket lejátszani.
Mit javasoltok, mi lenne a legegyszerűbb megoldás? Válasszak másik márkájú tévét, vagy valami média lejátszót kéne beiktatni, ami megoldaná a problémát? Sajnos ilyen téren egyáltalán nem vagyok otthon.Útbaigazításokat, ötleteket előre is köszönöm!
-
-
Gabatt
csendes tag
Sziasztok,
Lecserélném a jelenlegi LG 5050UH635V-t egy 55 colos valamire, öreg meg menne a gyerekszobába..
Keret 400 db Mátyás király. 3-3,5 méterről nézzük, sok film, sorozat, mese, és persze esténként 1-2óra sima TV adás.
Média lejátszó része nem érdekes, HTPC-ről megy minden film, hangzás se fontos, jelenleg is egy LG SK5 soundbar szól.
Leginkább OLED-ben gondolkzok LG vonalon, OLED55B8PLA és az OLED55C8 között 40ezer a különbség jelenleg, megéri?Köszi előre is.
-
Szia! Köszönöm végül maradtam az LG 65UM7450PLA típusnál.
- Ami minőségbeli előrelépés lett volna és méretben csak 55 az is havi 4 ezerrel lett volna drágább.
- Az asszonynak a méret a lényegÉs hát ő nézi nap közben (le van százalékolva + nagyszülői gyed vagy min van) a TLC-RTLmost-InvestigationDiscovery szentháromságot. És mivel napközen nézi többet, talán az IPS jobb, legalábbis kipróbálni érdemes az eddigi VA helyett, most hogy este lefekvés után egy-két órát nézzük sötétben az nem annyira szempont, én kibírom.
- Nem akartam Samut (49M5505 elég csalódás volt 2 éve, lassú volt a menü, nem volt jó a kép, nem szerettem, villámkáros lett), Sony androidtól féltem, másrészt kifogyott a telekom abból a jóárasból.
- Túl nagy macera lett volna szerződést módosítani
Még amitől tartok kicsit utánaolvasva a directled.
Be tudnátok linkelni a szokásos éves lepedő méretű LG modellkínálat táblázatot?
Egyébként ilyen a 4,5x3,5 méteres szoba elrendezése, mivel a bútorokat tényleges színükkel jelöltem, feltétlenül szükségesnek láttam a színes szőnyeget is feltüntetni, hogy ne tűnjön olyan monokrómnak a szoba
Ebből is látszik, hogy kb 3 méterről és szögben nézzük a tévét. Gondolkodtam már egy gurulós mechannizmuson amivel a kanapé elé illetve az ágy elé lehet tolni attól függően hol tartózkodunk, de egy tévészervizes javaslatára már nem tennék tévét a falra. -
BeLucZ
addikt
válasz
Partizan182 #35334 üzenetére
-
Partizan182
senior tag
válasz
BeLucZ #35331 üzenetére
Nem nézhetetlen, de riceg, emberek nagy része normál móban hagyja a tévéjét maxra csavart interpolációval. EUban 50/60 100/120hzen is tudnak menni a tévék, 100hz a tévéadásra vonatkozik (50i jel, jellemzően 25fpsre gyorsított filmekkel).
Egyszer meglátod (svenkeknél a leglátványosabb), nem tudod nem látni, plusz minél nagyobb az átmérő annál jobban észrevehető.
-
AL
addikt
válasz
Snoop27 #35307 üzenetére
Szia ! Talán még a Sony 65XF9005 - öt érdemes megnézni. Ha nem kiállított
( sokat használt ), akkor ez jó ár : [link]
Itt láthatod mindhárom készülék adatait : [link]
A tavalyi Qled : Edge ledes ( nagyobb az esély a felhősödésre ), az idei teljes háttérvilágítású a Sonyhoz hasonlóan.
Ha a Google keresőbe beütöd a típusszámot és a teszt szót előjön néhány vélemény : [link]
[link]
[link]
Üdv. -
BeLucZ
addikt
válasz
Partizan182 #35330 üzenetére
lol, akkor élvezhetetlen lenne a filmezés egy normális 60 Hz-es TV-n? Az emberek nagy része ilyet használ sztem
Elektronika nem avatkozik közbe ? Még a régi t260-as samsung TN paneles monitoromon is jó filmet nézni, nehogymár a mai csúcs 4k-s TV-ken rossz legyen....
illetve ugye itt a fullosabb TV-ket is 100 Hz-esnek adják meg ( nem vágom hogy mi az oka annak hogy valahol 120 Hz van feltüntetve és van ahol 100 hz ugyanarra a tv-re.... más terméket gyártanak az európai piacra és mást az amerikaira vagy mi ?
) , na már most az sem osztható 24-el... akkor azon is microakad a sima mezei film ?
-
BeLucZ
addikt
válasz
stilo18 #35326 üzenetére
Oksa szuper!
Még annyi, hogy szerinted/szerintetek van jelentősége a 100 Hz-es (vagy 120) panelnek sima filmnézésnél ?
Van bármi kézzel fogható előnye ott egy sima 50 Hz-es ( vagy 60 ) Tv-vel szemben ?
Sportot igen ritkán néznék csak rajta, többnyire sima filmezés lenne csak, ami ha jól tudom 24 fps-el duruzsol csak. ( sőt, kimondottan zavarna ha természetellenesen felgyorsulna a film a nagyobb képfrissítés miatt)
-
jagusz01
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy új tv-t.
Sajnos nem nagyon értek hozzá, és nem igazodok ki a piacon.
A tv kép átmerője 120cm.
140-200ezer Ft körül gondoltam.
Tudnátok ajánlani valami megbízható jót?
Samsung, LG ezeket néztem.
Főleg inkább Tv-t nézésre használom, nappaliba lenne.
Ti ilyen ár kategóriában milyet vennétek?
Köszönöm a válaszotok! -
32 collnál van jelentősége, hogy hd ready vagy full hd?
-
AL
addikt
Szia ! Itt 3db 55 - ös, 50 Hz, nem valós 10 bit készüléket láthatsz. Van IPS és VA panel is.
A panelekről ( VA, IPS ) tegnapi levelemben olvashatsz.
Sony Bravia KD-55XF7005 Ez VA panel, nem androidos.
Sony Bravia KD-55XF7596 Ez IPS panel és androidos. Ez a 2 Sony tavalyi modell.
Panasonic VIERA TX-50GX810E Ez idei kiadás, VA panel. Kicsit drágább 210 ezer.
Itt láthatod az adataikat : [link]
Bármilyen készüléket veszel érdemes +3 év garanciát venni hozzá. Üdv. -
AL
addikt
válasz
Szeccs #35320 üzenetére
Szia ! Ez nem az Általad írt márka, de 300 -ért ennél jobb ajánlat nincs : SONY KD-65XF8596B
[link]
100 Hz, IPS panel, valós 10 bit, androidos, 5 év garancia.
4K HDR TV készülék 4K HDR Processor X1™, TRILUMINOS™ és Android TV™ technológiával
Motionflow™ XR 1000 Hz (natív 100 Hz)
Üdv. -
BeLucZ
addikt
válasz
stilo18 #35322 üzenetére
Okés köszönöm a segítségedet!
Szomorú, hogy az LG-nek csak ez az előnye, hogy oldalról nézve kevésbé torzul a kép
Akkor úgy látszik ez a NanoCell kijelző egy túlhypeolt dolog?!Sötétben filmezésre lesz a TV leginkább ( max 1-2 ember részére szemből) , úgy hogy akkor ez eldőlt, csak azt hittem képminőségben jobb lehet az LG....
-
stilo18
addikt
válasz
BeLucZ #35321 üzenetére
Al által rengetegszer leírt dolog itt is helytálló, 2 különböző panel technológia, VA a Samsung, IPS az LG.
Az RU74 kb 5000 körüli natív kontrasztaránnyal rendelkezik, az LG meg valahol a negyede - ötöde között.Oldalról nézve az LG képe kevésbé fátyolosodik, így ha többen, több szögből nézitek, ez jobb vásár lenne.
Minden más esetben a Samsungot venném.
-
Szeccs
csendes tag
Sziasztok!
300000 jó magyar forintig van jó ár-érték arányú 65-ös TV?
Mit ajánlotok? Elsősorban LG, másodsorban SamuKöszönöm előre is
-
nova001
senior tag
sziasztok
tv-t szeretnék vásárolni
feltételek:55col, 4k, DVB-C képes (digi tv)
alábbi LG néztem ki:
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/55uk6470plc-p408167859/#velemenyekmi a különbség ettöl:
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/55uk6400plf-p408167699/köszi
Tomi -
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Újabb fontos kérdés előtt állok.... Úgy néz ki a kiszemelt 55RU8002-es Samu mégsem lesz meg
A ringben a következő két versenyző áll:
Samsung 55RU7402 VS LG 55UM7610PLB
Melyik a jobb TV és miért ? Képminőség melyiknél jobb vajon ? Melyiket ajánlanátok inkább ?
Köszi előre is!
-
b3Ro
senior tag
Sziasztok
180e Ft - 200e Ft körül milyen tv-t ajánlotok? Méret szerint minimum 42" ben gondolkozok. Smart tv kellene, mert főleg netflix es laptop lenne rakotve.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
stilo18
addikt
válasz
enginev3.0 #35313 üzenetére
Azért annál a tv - nél cserébe lesz öröm
-
stilo18
addikt
válasz
enginev3.0 #35311 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #35309 üzenetére
Már úton is vannak érte
-
-
enginev3.0
félisten
Köszi
Nem nekem lesz, de akkor azt hiszem B8Tv nézés lesz rajta, meg filmek stb...
-
Snoop27
őstag
Sziasztok!
Jelenleg 2 db. tv-nk van otthon, egy 42es Pana plazma, valamint egy 50es Pana Led.
Mivel a plazma kicsit beégett itt-ott esedékes lenne a lecserélése.
Ahogy olvastam a QE65Q7FN sok dicséretet kapott, s jelenleg 400e-be tudnám beszerezni 2 év garival, mi a véleményetek? OK-s az ár, vagy esetleg eshet még lejebb is? Mivel 2018as modell valószínűleg nem sokáig lesz még kapható. Köszi. -
Partizan182
senior tag
válasz
enginev3.0 #35304 üzenetére
Nem egy ligában fociznak ezek
Q6R: középkategóra legalja
Q7: középkategória közepe
B8/C9: ma elérhető legdurvább képminőségHa nem háttértévére vagy elsődleges monitornak kell akkor Oled 1000x, B8 bőven hozza a C9 szintjének 98%-át kb feleáron, én azt venném.
-
stilo18
addikt
válasz
enginev3.0 #35304 üzenetére
Nagyon nincs egy árban, sem minőségben a két készülék. C9 egyértelműen jobb képminőséggel rendelkezik.
Jövő év elején én is benevezek egy C9-re.
Ha tudsz várni esetleg addig, lényegesen több pénz marad a zsebedben.
Ha nem és esetleg nem elvárás a 2.1-es HDMI akkor érdemes a B8/C8 - ra is ránézni most...
Esetleg Panasonic FZ800. -
enginev3.0
félisten
Sziasztok
LG OLED55C9PLA
Vagy
SAMSUNG QE55Q70Melyik a jobb választás?
Vagy B
OLED55B8PLA/
QE55Q60RA
-
AL
addikt
Szia ! Ezek kicsivel drágábbak de, hátha megtetszik és talán jobbak : Panasonic VIERA TX-58GX810E
PANASONIC TX-58GX830E 4K UHD Smart televízió Mindkettő szinte ugyanaz : VA panel , 50 Hz és 240 ezer . Idei modell.
Sony Bravia KD-60XF8305 Ez VA panel és 100 Hz, de nem tudom, hogy a legolcsóbb üzlet megbízható e.
Itt láthatod az adatokat : [link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz
MolnárKrisz #35300 üzenetére
Szia ! Itt láthatod a tévéid adatait. Ha jobb felső sarokba beírod a típusszámot a legtöbb készülék adatai előjönnek. Ha nem stimmel, akkor az utolsó 1, 2 számjegyet hagyd ki . pl. 55NU7093 - 55NU709
[link]
Ha szemből nézed és szereted a nagyobb kontrasztot, akkor a VA paneles ajánlott, ezeknek jobb a feketéje, mint az IPS nek, de rosszabb a betekintési szöge. Ha oldalról is nézed, akkor IPS a jobb ( lényeges, hogy milyen szögből nézed )
Itt olvashatsz a panelekről : [link]
A VA panelnek többszöröse a kontrasztja, mint az IPS nek. Mindkét paneltípusnak van előnye és hátránya.
VA panelnél, ha oldalról nézed a színek torzulásának mértéke attól is függ, hogy mennyi a nézési táv .
A Samsung tévéid mind VA panel, 50 Hz , nem 10 bit ( szín ) . Az LG IPS panel, nem valós 10 bit és RGBW szerkezet ( erre mondják, hogy nem igazi 4K, van benne egy kis csalás ).
Ezen az áron, mint a kiválasztottak vannak ( 100 - 120 ezer ) nem látok jobbat.
Szerintem üzletben nézd meg mindegyiket, esetleg egy vitt mintafilmmel próbálgassad és amelyik jobban tetszik és a panelja ( VA, IPS ) is megfelel a nézési szokásaidnak azt válasszad. Üdv. -
AL
addikt
válasz
maki001 #35297 üzenetére
Szia ! Szerintem a biztonság érdekében érdemes, mert ez a mai technika nem bír sokat. Azt kell eldöntened, hogy csak +3 év garanciát, vagy a balesetbiztosítást is megveszed. Itt tudnak bővebb felvilágosítást adni : [link]
Ha hivatalos helyen vásárolsz, akkor a Sony márkaboltokban is vehetsz hozzá garanciát, biztosítást.
A + 3 év garanciát, akkor Náluk utólag ( 1 éven belül ) is megveheted, a biztosítást meg kell érdeklődni.
Nekem már volt a 4. évben így garanciális cserém. Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest