Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eurotar
újonc
Sziasztok!
Két tv-t néztem ki:
1. Samsung UE65RU7452
2. Sony KD-65XF8596BSzerintetek melyiket érdemes megvenni?
U.I : A szobából általában szemből, de kb .4- m-ől néznénk átlagos használat
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv:
-
AL
addikt
válasz
troll81 #35093 üzenetére
Szia !
Ha az IPS mellett döntesz, akkor nagyon jó áron van . Nálunk most 300 ezer ( akciósan ) 5 év garanciával : SONY KD-65XF8596B
[link] A Sony XF8505, 8596, 8577 ugyanaz, apró eltérésekkel
A Sonyk androidosak, IPS panel, edge led, kisebb kontraszt és gyengébb fekete, mint a VA panelnél, de jobb betekintési szög. A Sony 8596 - os 100 Hz és valós 10 bit,
Ha oldalról is nézed, akkor IPS a jobb ( ez a középvonaltól való eltolástól is függ, milyen szögből nézed )
A VA panelnek többszöröse a kontrasztja, mint az IPS nek. Mindkét paneltípusnak van előnye és hátránya.
VA panelnél, ha oldalról nézed a torzulás mértéke attól is függ, hogy mennyi a nézési táv .Élettartam garancia egyikre sincs.
Üdv.
-
Sweetraver
csendes tag
Sziasztok!
108 cm-es TV-t szeretnék venni... mi most a best buy?
A legjobb ár-érték arányú?Samsung 43RU7402?
LG 43UK6470PLC?Ezek mennyire jók? A kettő közül?
Vagy van jobb?
Árban nagyon nem szeretnék elszállni, kb max 150 000.Köszönöm!!
-
sakal83
addikt
válasz
LilProphet90 #35095 üzenetére
En az oledet vennem.
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok! 350e Ft környékén van valóban ajánlott 65 colos TV, ami tényleg jó ajánlat lehet? Fekete miatt VA-t talán jobban preferálom (múltkori Telekomos Sony-akcióhoz nem igazodott a mostani TV-m elromláskor, pedig szemeztem vele sokáig).
Ezen kívül még 55 colos B8 jöhet számításba ennyiért. Kompenzál vajon a minőség a méretért?
Kb 2.5 méterről nézném, YouTube, Netflix, néha játék, ritkán TV. Kevés statikus tartalom.
Köszi a tippeket előre is!
-
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak!
A szekrény lekorlátoz a választható TV méretben. 95 cm még talán elfér, de csak passzosan. Ez ugyebár 43"-os TV átlag szélessége alatt van 1-3 cm-rel.40" perfekt lenne. Viszont azt nem tudtam ez ideig, hogy ez utóbbi méretből ilyen korlátozott a kínálat. Soksok weboldalt meglesem már...
Vagy 32" vagy 43".130ezer alatt olyan vagány 4K felbontású, 4 proci magos TV-k vannak már, hogy ihaj. Amit szeretnék az WiFi, online live videókhoz, továbbá Bluetooth, min. 1 HDMI és 2 USB termesztésen legyen. 2x10W hang sem árt. Ez 40"-ban.
Ha persze FHD lesz, az sem pára, de a többi speckó legyen adott. LG TV 2013-as, Samu 2015 évi J5500-as készülékeket ismerem. Utóbbi bevált. Előző a telefonos képernyő tükrözéssel minden telefonon problematikus. De egyéb negatívum nincs.
Milyen márkát kerüljek el messziről? És mit ajánlanátok ebben a méretben? Hitachi pl? Nem lenne rossz, csak 2x6 W a hangkeltője.
-
troll81
addikt
sziasztok ő lenne a kiszemelt ma voltam megnézni.sony kerdésem az lenne meg ér e ennyi pénzt illetve ár értékben jó e? nem akarom gariba se vissza hordani,ha nem muszály.
-
wyattthoearp
tag
Sziasztok, sajnos amit megrendeltem már nem tudták leszállítani, úgy tűnik mindenhol elfogyott.
VA paneles, direkt ledes 65" tv-t szeretnék, lehetőleg 200 -230 körül.
Van tippetek? -
blizzrd
senior tag
-
AL
addikt
válasz
blizzrd #35089 üzenetére
Szia ! Itt láthatod a készülékek adatait : [link]
A Sony XF sorozata ( amiket itt ajánlok ) 2018 - as tavalyi készülékek, ezért most olcsóbbak, de már kevés van ezekből . A Samsung RU sorozata ( ezek akciósak most ) idei, 2019 - es kiadásúak. Az adatok alapján kicsit gyengébbek, mint a tavalyi NU sorozat, de még kevés vélemény van róla. Most sok Samu akció van.
Ilyen olcsón még nem emlékszem, hogy lett volna újkiadású 100 Hz - es TV.
A Qledekről az utóbbi hónapban többen is írtak itt ( vettek ) . SAMSUNG QE55Q60RATXXH Most vásárlási utalványon visszakapsz 30 százalékot.
Az előző levélben nem írtam, de szintén akciós a SAMSUNG UE55RU8002UXXH Ez szintén 100 Hz és VA panel. Adatai : [link]
A VA panelek előnye a nagy kontraszt és a jobb fekete, de a betekintési szöge rosszabb, mint az IPS kijelzőé. ( oldalról torzulnak a színek )
SONY KD-55XF9005BAEP Ez szintén VA panel.
SONY KD-55XF8596B Ez IPS panel .
Mindkét Sony androidos.
Kijelzők : [link]
Az akciók időtartamát nem tudom, nézz utána nehogy lemaradj valami jóról !
Bármelyiket veszed ajánlatos + 3 év garanciát venni hozzá. A Sony márkaboltokban és az MM - ben ezt utólag is megteheted. Üdv. -
blizzrd
senior tag
Nagyon köszönöm. Az IPS, VA közötti különbséget visszaolvasom.
Samsung Qled mennyire ajánlott? A Sony illetve az LG képminősége laikus szemmel nekem szebbnek tűnik.
A Sony kisebb felára a többihez képest megéri a befektetést?
Játék/sportműsor gondolom kivetnivaló nélkül szép ezeken a készülékeken.Sorry, ha sok laikus kérdést tettem fel.
-
Viktor26
tag
Sziasztok,
Tudnátok nekem segíteni, melyik tv tudja továbbítani a Dolby Atmos-t az erősítőnek? Van ilyen egyáltalán, amelyik a belső lejátszójával képes kiküldeni az atmos-t?
Néztem pl. A Sony XG81 szériát, ott a leírásban szerepel a Dolby Atmos a hangzásnál. De nem tudom, ez a tv hangszóróira vonatkozik, vagy ez képes az erősítőnek kiküldeni.Köszönöm
-
balint82
senior tag
Sziasztok!
Sony KD-55XG8096B: erről a típusról van valakinek konkrét tapasztalata? Eléggé elgondolkodtató ajánlat 230ért. Köszönöm a segítséget! -
AL
addikt
válasz
blizzrd #35085 üzenetére
Szia ! VA panelesnél Sony 55XF9005 az MM ben és a Sony boltokban 340 körül va. Az új Samsung Qledek az MM ben most akciósak 30 százalék utalványon visszajár. IPS panelesnél Sony 55XF8505 (8596, 8577 ugyanaz) és LG 55SK8500 ajánlott. Ezek 100 Hz. A kijelzőkről ( VA, IPS ) előző leveleimben olvashatsz. Ha a 65 ös is elférne, akkor a Sony márkaboltokban van 65XF8596 300 ezerért 5 év garanciával. Már csak ezen a hétvégén. 100 Hz , valós 10 bit, IPS kijelző. A Sonyk androidosak. Üdv.
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Korábban már érdeklődtem Tv-vel kapcsolatban, azóta kicsit jobban beleástam magam. Az volna a kérdésem, hogy 350K-ig milyen nem OLED 4K tv-s ajánlott. OLED-ben ugye a C8-at sokan mondtátok, viszont érdekelne a sima 4K is.
Kicsit elbizonytalanodtam OLED kapcsán (beégés), és ezért a lehető legjobban körül akarom járni a témát.
55"-ig keresek, TV, film, konzol felhasználásra.Köszi!
-
hitchins
őstag
Koszonom a valaszokat
-
Sundesz
addikt
Sziasztok, 350 ezer Forint-ig szeretnék TV-t venni egy nagyobb nappaliba. Most egy Panasonic 50EX700 VA paneles TV van, amivel különösebb gondom nincs. Először OLED-et akartam, de aztán elbizonytalanodtam (beégés). Érdemes 65 collos gyengébb TV-t venni kisebb helyett. Itt vannak a kiszemeltek játékra, filmre, F1.
LG 55B8 350
LG 55C8 390
Samsung 65RU8002 315
Samsung 55QE70R 325
Sony 55XF9005 340Köszi előre is.
-
törölt tag
75" méretben az XG9505. Ebben van már X-Wide Angle(85" ban és a Z9F modellben található meg). Oldalról nézve kevésbé romlik a kép.
-
Devilstudio
tag
Új tv vásárlása előtt állok.
Plex, Tv, YouTube, játék.
Szerintetek melyiket vegyem? Hozzá értők válaszát várom.LG OLED65C9PLA 4K HDR SMART OLED TV
SAMSUNG QE65Q70 QLED 4K TV
-
hitchins
őstag
Világos nappaliba milyen készüléket ajánlanátok?
50W808c sony-t használok most de sokszor van, hogy a sötét jelenteknél alig látok valamit annyira tükrözódik a világos nappali a képernyőn.
Világos részeknél egyáltalán nem látni, de sötétnél baromi zavaró (főleg konzoljáték közben tapasztalom)
Jó lenne ha nem kellene mindent teljesen besötétíteni ha játszani akarok.OLED-en gondolkodtam, de ha jól olvasom az pont nem lenne nyerő nekem....
-
lezuvius
őstag
válasz
Steady74 #35069 üzenetére
Egyszerű a döntés, ha a képminőség az elsődleges, akkor OLED. 65"-os méretben kb bármelyiket megtudod venni ebben az árkategóriában, tavalyiak közül az LG 65B8 és 65C8 valamint a Panasonic 65FZ800-as készülékek a legnépszerűbbek. Ideiek közül LG 65C9 vagy Panasonic 65GZ950 egy nagyobb akcióban elérhető ebben az árban.
Hogyha viszont a méret a fontos, akkor a 75Q80 vagy a Sony 75XG9500-as tévéje, ezek alatt szerintem ne vegyél ekkora méretű LCD tévék.
-
Steady74
addikt
Sziasztok. 65-75"-os TV vásárlásán gondolkozom, a limit nagyjából 850.000 Ft. Samsung Qled TV-ket néztem, amik szerintem kiszolgálnák az igényeinket, bár másra is nyitott vagyok. 60% TV nézés, 40% mozi/játék (XBOX). Nem tudom viszont, hogy a Samsung Q60/70/80 jelölésű TV-k között milyen differenciák vannak, leírások szerint nem sok. Egyik kinézett darab, a 30% visszatérírés jól hangzik, ennek a Q60 "verziója" 250k-val olcsóbb. LG C8-as tévékről olvastam még jókat, mondjuk még látni nem láttam élőben őket. Köszi a tanácsokat előre is.
-
mzso
veterán
Helló!
Az idei TV-kben már van HDMI 2.1 és UHD@120Hz támogtás? -
jerry311
nagyúr
Drága volt a mai nap délelőttje, végül megrendeltem egy LG C8-at 55-ös méretben.
Köszi mindenkinek a segítséget! -
Hzi
aktív tag
válasz
Scholes9 #35061 üzenetére
A médiás szakik (akik nem is a MM alkalmazottai, hanem az LG és a Samsungé) azt mondták, hogy kikapcsolás után áram alatt végzi el az oled az ún. pixel átmosást - beégés ellen ugye.
A kiállított oleden már látszott pár nyom, pont azért, mert a MM-ban zárás után áramtalanítanak.
Szerintem nektek (oled tulajoknak) jobb megoldás egy villámbiztos elektromos elosztó. -
Scholes9
nagyúr
válasz
Satyricon #35058 üzenetére
A YouTube videó nálam is hasonló volt, amíg wi-fi-ről ment. Utána kipróbáltam úgy, hogy kabelről kapta a TV a netet és azóta semmi gond nincs. Feltételezem nálad wi-fi van beállítva a TV-n
B8 szintén. Villám para miatt én ki szoktam húzni néha, ha sokáig nem vagyok otthon, nem tudom, hogy hosszabb távon lenne e emiatt bármi baja.
-
sakal83
addikt
válasz
Satyricon #35058 üzenetére
Nem kellene varnia. Probald meg vezetekesen a netet. Az oled jelenleg a legjobb. Az lcd qled mas kavehaz. Aki ezt tagadja annak nem volt vagy zsigerbol tagad mindent. Persze a felsokategorias lcdk is nagyon jok. De a feketet es a betekintesi szoget soha nem fogjak hozni. Pedig vilagos kornyezetben tevesztettem ossze szembol sony xe90et oleddel
-
Satyricon
addikt
Sziasztok.
Pár napja használjuk az új tévénket, a LG OLED55B8PLA-t. Eddig szinte csak jó tapasztalatokat tudok mondani: Képminőség: eszméletlenül jó!
. Valamelyik nap ment az egyik csatornán a transformers, viszont nem HD-be adták, hát még így is ütött nagyon! Közelről nézve is szép tiszta képet ad, hiába csak digit néztünk rajta, és 1x 2x youtubeos filmet. Az UK6950PLA meg sem közelíti ezt, nem lehet egy napon emlegetni őket! Hiába volt az 70"-os, közel sem adott olyan moziélményt, mint ez az OLED B8-as! A fekete itt tényleg fekete! Semmi bevilágítás! Negatívumot csak annyit tudok mondani, hogy a youtube-os videok betöltődésére közel 20 másodpercet kell várni, ráadásul 3x 4x megakad a video. Ez miért csinálhatja?
És egy kérdés: Szabad áramtalanítani a készüléket? Pl reggel elmegyünk melóba, ki akarjuk húzni, nehogy a villám belecsapjon. ?
-
Hzi
aktív tag
válasz
blizzrd #35043 üzenetére
Én is ezt a tévét néztem (55c8), nálunk 390e a MM-ban.
Végül mégsem vettem meg, mert +3 év gold garancia 50k. Ezt sokalltam.
Várok LG 5 év gondoskodás akcióra.Van most a Telekomnál ilyen akció, de csak 55b8 van, 400k-ért, amivel ugyanott vagyok, mert az most az MM-ben 350k+ ugye az 50k-s gold gari...
-
AL
addikt
válasz
kalanchoe #35030 üzenetére
Szia ! Az áruházak oldalain és a Googlén rengeteg véleményt olvashatsz.
Samsung UE32N5302
LG 32LK6100PLB
A Samuról kevesebb vélemény van, mert az új 2019 - es , az LG tavalyi ( ez nem befolyásolja a minőséget ).
Nem ismerem őket, ezért nem tudok tanácsot adni. Ha megnézed mindkettőt, talán valamelyik képminősége, menüje, hangja jobban fog tetszeni. Az egyéni ízléstől függ sokminden.
Üdv. -
AL
addikt
válasz
Kukkéro #35046 üzenetére
Szia ! Ha VA panelest szeretnél, akkor a Samsung 55RU8002 a jó Hatalmas kontraszttal, jó feketével, 100Hz .
Ha az IPS mellett döntesz, akkor nagyon jó áron 5 év garanciával van a szintén tavalyi : SONY KD-65XF8596B
[link]
A Sonyk androidosak, IPS panel, edge led, kisebb kontraszt és gyengébb fekete, mint a VA panelnél, de jobb betekintési szög. A Sony 8596 - os 100 Hz és valós 10 bit, a 7596 - os és a Samsung 7102 csak 50 Hz.Itt láthatod az adatokat : [link]
Itt olvashatsz a panelekről. Ha szemből nézed és szereted a nagyobb kontrasztot, akkor a VA paneles ajánlott, ezeknek jobb a feketéje, mint az IPS nek, de rosszabb a betekintési szöge. Ha oldalról is nézed, akkor IPS a jobb ( ez a középvonaltól való eltolástól is függ, milyen szögből nézed )
A VA panelnek többszöröse a kontrasztja, mint az IPS nek. Mindkét paneltípusnak van előnye és hátránya.
VA panelnél, ha oldalról nézed a torzulás mértéke attól is függ, hogy mennyi a nézési táv .
Ajánlott vásárlás előtt mindegyiket megnézni, hogy lássad melyik tetszik, mert nagy különbség van a panelek között, még azonos háttérvilágítás esetén is. Itt bővebben olvashatsz róla : [link]
Képminőségnél, mozgásmegjelenítés a Samu 8002 és a Sony 8596 a jobb. Élettartam garancia egyikre sincs.
A Sony 8596 - ra 5 évet adnak.
Arra figyeljél, hogy hol veszed, mert nem minden üzletben adnak hazai garanciát . Lehet, hogy olcsóbb, de ha baj van, akkor problémás lehet a javíttatás ( A Samunál látok ilyeneket ).
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest