Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Mini-ITX
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbi155
újonc
A 3 tv közül melyiket vennétek?
Nagyjából egy árba tudom őket megvenni használtan
SONY KD-55XD8577
Pana 58dx750
Sony KD49X8309CKöszi elöre is mindenkinek!
-
Skiadrum
csendes tag
Sziasztok,
32"-os FHD tévét keresek 70K alatt. Mit lenne érdemes megvenni? A specifikációk mindenhol semmitmondóan ugyanazok.
-
Dave567
addikt
válasz
Ace Ventura #18127 üzenetére
Én erre a célra Plazmát vennék, sokkal jobbat lehet venni, jobb képminőséggel.
-
scream24
senior tag
válasz
nindzsavagyo #18138 üzenetére
Én biztosan az edigitálból vásárolnék, főleg, hogy ugyan annyi a vételár.
Még a fhd tartalom is elég sovány nem, hogy a 4k. Tehát egy éven belül nem lesz ilyen csomag az tuti.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Barátnőm szeretne tv-t venni 43" körüli méretben, 150 000 körüli ársávban, de max 200 000-ért.
Filmezésre használná, Laptop lenne rákötve néha, illetve fontos, hogy a Huawei telefonjáról a youtube videókat át tudja küldeni a tv-re (külön okosító nélkül, bár később lehet veszünk egy boxot mellé, vagy egy ChromeCast 2-t)!
Ami fontos, hogy Media Markt-ban vagy Euronics-ban venné hitelre.Tudnátok ajánlani pár típust?
-
nindzsavagyo
tag
válasz
frizso #18079 üzenetére
Köszönök mindent.
Úgy gondolom hogy a Sony WE660 129k-ért jó vétel +ingyen házhoz szállítás.
Továbbá azon gondolkodtam el hogy egy ilyen árban garázdálkodó UHD készülék az az UHD belépő szint jól sejtem?
Jól néz ki a samsung UE40MU6102KXXH ezen az elven ez csak egy belépő szintű televízió.
A FullHD minőség talán szebb lehet a Sony tv-n mint a samun....?Ezen is gondolkodom(megnézni személyesen pl az MM-ben nem tudom csak később sokkal később)
Akkor gondolnám meg magam ha tudnám hogy talán 1 éven belül elérhető árban lessz műholdas csomag uhd tartalommal,de itt nálunk még normális kábel szolgáltatás sincs csak a műholdas elérhető.Más,Tamasztalatok honnan érné meg megrendelni Emag vagy Extreme digital,megbízhatóság garancia szempontból?Ár ugyanaz mindkettőnél,jelenleg.
-
paramparya
őstag
Sziasztok!
65"-es tv-t tervezek venni, és két nap olvasgatás után még mindig nem vagyok biztos benne, hogy a Sony XD75, XE85, vagy XE90 legyen-e.
A Sony alapból azért nyert, mert Kodi-val streamelek Plex szerverről főleg, így megúszom ezzel a külön lejátszót, és az Android TV amúgy is szimpatikus (VPN app, kevésbé zárt stb).
Főleg sorozatokat nézünk 1080p-ben, sosem tv-zünk sötétben, este is melegfényű izzók letekerve égnek ketten, ezért nem vagyok biztos benne, hogy a VA panel nekem akkora előny, hogy a 370k vs 500k különbséget megérje.
Az XE90 már csak azért került képbe, hogy a +12% az XE85-hoz már futureproofabbá tenné, de nem tudom, hogy a kb 3 év alatt, ameddig le nem cserélem, kihasználom-e egyáltalán, ha átlagban havi két filmet sem nézünk, és a 2160p-ből amúgy sincs nagy felhozatal.
Az OLED-et kizártam, mert a 65-ös méretben az már bőven túl van a kereten, és ahogy megnéztem őket élőben, a +10" nekem fontosabbnak tűnt. A Walking Dead meg azon is szemcsés lesz
Kell nekem XE ilyen paraméterek mellett?
-
feroooo31
tag
Miért csinálja a tvm, mintha állandóan balra navigálnék! A beállításokból is azonnal kilép! Semmi nincs csatlakoztatva és a távirányítóból is ki van véve az elem. Samsung mu6122. Totál kihúztam és utána jó lett.
-
sakal83
addikt
válasz
Mentha1967 #18120 üzenetére
En ugyanezt az utat jartam be. A fullhd oledre esett a valsztasom mert 3mrol nézem. Mondjuk egy Sony xe9005 vagy Pana ex780 meg lehetne versenytárs de csak bizonyos plusz elvárások miatt. Ha valaki csak szimpla tv nézésre keres tvt kb 3mrol nezve es komolyabb 350k feletti 4ks lcdket nézeget az tevuton jar. Egy fullhd oled jobb.
Amiben az említett tv gyenge az a webos 2 es a hang.
-
drnet
aktív tag
Sziasztok!
Én nem TV-t szeretnék, hanem csak kijelzőt. Az sem baj, ha hangszórója nincs is.Van egy hordozható dvd lejátszóm, aminek van AV kimenete. Ehhez szeretnék 2 db 10" körüli kijelzőt csatlakoztatni az autó fejtámláiba a gyerekeknek. Hol találok ilyen kijelzőt? A legjobb lenne, ha eleve 12V-ról menne.
Köszi előre is a segítséget!
-
Ace Ventura
addikt
Miután végleg elvesztem a tv-k világában szeretnék tanácsot kérni.
Egy LG32LD550 tv-t cserélnék le, mert sajnos olyan helyre került, ahonnan már eléggé kicsi, viszont nekem mindenben megfelelt.
40-42 között keresnék csak tv, és filmnézésre tv-t. Nem kell smart funkció, se egyéb extra, csak normális kép, és hang.
100-110K a keret. -
stilo18
addikt
válasz
Nem tudom merre valósi vagy, pont tegnap voltam a Veszprémi Mediaban.
Ki van téve az A7-es OLED. Körülötte egy Q7, MU7 és egy XE85-ös van.
Ugyanaz a videó megy mind a 4-en. Elég tanulságos az élményUgorj be ha esetleg nem laksz messze.
(persze bolti körülmények között végleges következtetést levonni nem lehet. Melyik hogyan van állítva stb, de egy iránypontot kapsz tőle)
-
Alex91
félisten
válasz
xcsaba1975 #18124 üzenetére
-
xcsaba1975
tag
Hol tudom megnézni az LG uj7507-ben milyen panel van?
-
delibab
senior tag
válasz
frizso #18116 üzenetére
Pont ezt a kettő samsungot (6102,6172) nézegettem, de gondoltam ha már cserélek akkor legyen egy kicsivel jobb. Viszont nem tudom, hogy pl az L 701v megéri a kb 50k felárat, jobb képminőséget kapok? Ami egyértelműen jobb vagy legalább is jobbnak tartott az meg már 200k felett van így azt már nem erőltetném bár szemezgetek a samu 7002, 6252 párossal is... de ezek már 49" és nem tudom, hogy az a méret kell e nekem kb 2,5-3 méterről.
(főleg digi tv és hd filmek)
Köszönöm a segítséged!
-
Mentha1967
újonc
válasz
Partizan182 #18121 üzenetére
Akkor ha jól értem, TV nézésre filmezésre inkább OLED FULL HD
-
Partizan182
senior tag
válasz
Attól függ mire használod. FHD anyaggal képminőségben az oled agyonveri az lcdket, nem fogsz tudni visszamenni. 4k/HDR viszont offos.
Szvsz készletkisöprés, az A7 kvázi egy "újracsomagolt" eg910 (csak flat panellel ívelt helyett meg 3d nélkül) ami egy újracsomagolt ec930 volt. 2014-ből. Idei 8-as lg oled szériában csodálkoznék ha bennmaradna a fhd modell.
(eg910-em van kb 2 éve és imádom)
-
Mentha1967
újonc
55" TV szeretnék venni 350-400e Ft árkategóriában
Eddig LED 4K TV-et nézegettem, de ma vettem észre, hogy az LG 55EG9A7V OLED TV -t [link] jócskán leárazták, így már 355e Ft-ért el lehet hozni. Igaz nem 4K csak FULL HD, de OLED.
TV nézésre, filmezésre használnám, játszani nem akarok rajta.
Kérdés, hogy LED 4K vagy OLED FULL HD
Mit gondoltok van valami oka, hogy ennyire lehúzták az árát?
Van valami beugratás, esetleg valami hiányzik ebből a TV-ből, hogy így leesett az ára?
Köszi a válaszokat -
hano2
csendes tag
Üdv!Egy technikai kérdésem lenne...
Dual (vagy tripla) tuneres tv-n megoldható-e,hogy a nagy képen a beltéri digitális egység képe,a kisebb képben(PIP,PAK,PUK
?)az analóg (tv)jel valamelyik képe legyen egyszerre...Ha igen,milyen típusú tv-ken működik a "legegyszerűbben"?
-
fdsfds
csendes tag
Sziasztok. A natív 120Hz-es paneleknek mi a konkrét, valós körülmények között tapasztalható előnye a 60Hz-es panelekhez képest? Jól tudom, hogy általában PC-ről HDMI-n keresztül csak 60Hz-es képet jelenítenek meg a TV-k?
-
frizso
senior tag
válasz
delibab #18114 üzenetére
43 col-ban Samsungokból a UE43MU6102 és UE43MU6172 van ami jó vétel lehet.
Olcsóbbak mint az Lg vagy a Sony, de valamivel "gyengébbek" is, de azért nem olyan rosszak!
Belépő modellnek mondják őket, de szerintem azoknál jobbak. Illetve még panel lottót is szokták emlegetni ezeknél a típusoknál.A kérdés az, hogy milyen felárat ér meg neked a TV, mert itt már elég nagy az árkülönbség?
de ha már közel jársz a 200-as árhoz az Lg-vel, akkor ezt a középkategóriás samut is érdemes megnézned ue49mu6402 -
stilo18
addikt
válasz
Jamcsabi #18112 üzenetére
Ismételten megkérlek Téged ha nem értesz a témához, ne szólj le kérlek mert vak vezet világtalant elv érvényesül ebben a topikban...
A Panasonic EX780 10 bites panellel rendelkezik - ergo képes megjeleníteni 1 milliárd színt, a DCI P3 színtér 93%-át le is fedi.
A LG UJ670 egy szimpla 8bit +FRC-S panellel rendelkezik, köze nincs az 1 milliárd színhez, látszik is a DCI P3-as 83%-on.Szóval... Nálam nagyobb a 93 - as szám mint a 83...
-
delibab
senior tag
válasz
frizso #18109 üzenetére
Köszönöm!
Voltam a MediaMarkt-ban és az euronics-ban is. Mindkét helyen mást mondtak.... a MM ajánlották a philips-et és, hogy jó a natív 100hz (filmek mellett sok sportot nézek) illetve ott volt még a samsung 6452 is csak abból 40 és 49-es van. 40 nekem nem jó a nagyobbat pedig nem merem bevállalni illetve az már 200 fölött van... az euronics-ban pedig azt mondták, hogy semmi értelme a 100hz-nek mert vannak képjavító okosságok, nyugodtan vegyek egy lg vagy samsungot, philips-et ne....
Az LG 701v most az edigitalba 185k, az még jó lehet de valamiért most inkább akkor samsung ha a philips nem ajánlott...
-
Jamcsabi
tag
válasz
stilo18 #18105 üzenetére
Ismételten megkérlek titeket, ha nem értetek a témához, ne adjatok tanácsot senkinek! Egyre inkább vak vezet világtalant elv érvényesül ebben a topikban.
A VA panellal szerelt készülékek (esetünkben a Panasonic) - magából a panel technológiából adódóan - nem rendelkeznek nagyobb színtérrel az IPS paneleseknél (esetünkben az LG-nél), sőt az utóbbiaknak a színhűségük is jobb. Ezenfelül az IPS paneleseknek az input lagja is rendszerint kisebb, az LG UJ6xxx modelleknek 12 ms körül van, amely kiváló érték: [link].
-
Pardise
senior tag
Hali!
Ahogy látom az LG AN-MR650A távirányítót már nem is forgalmazzák basszus, pedig most akartam venni. Esetleg tud valaki?
-
frizso
senior tag
válasz
delibab #18108 üzenetére
A Philips Tv-re többen írták, hogy nem ajánlott. Sajna sokat romlott a Tv-k megbízhatósága és minősége, pedig régen egy elég jó kis márka volt. (7 éve használok 2 FullHD Philips TV-t!)
Az LG 43uj701v-re már többen írták, hogy ajánlott TV. (bár ez jóval 150 felett van és natív 60Hz-es 1900PMI IPS panel van benne)
Ebben a kategóriában még van a Sony Bravia KD-43XE7005B Motionflow™ XR 200Hz (natív 50Hz) mozgásjavítóval.
ÖsszehasonlítvaDöntést nagyban segíti, ha elmész egy boltba és megnézed személyesen milyen a TV-k képe (természetesen előtte egyformára beállítod a kiszemelt TV-ket).
-
frizso
senior tag
A Samsung ADS panel az mennyire jó?
Samsung UE49MU6502UXXH VA panelos
Samsung UE49MU6452UXXH ADS panelosMelyik lenne jobb vétel???
Nem látok sok különbséget -
stilo18
addikt
válasz
máyköl #18104 üzenetére
120Hz vs 60, VA panel vs IPS illetve valódi 10 bites panel szemben a 8+FRC-vel.
A Panasonic tv ez mellett még 3D-s. Véleményem szerint "Utolsó mohikán" lesz.
Összefoglalva nagyobb színtérrel rendelkezik, jobb mozgásmegjelenítése, nagyobb kontrasztja van. Magasabb kategóriás tv.
-
frizso
senior tag
válasz
Viper26 #18101 üzenetére
LG 65UJ670V már nem belépő modell, elvileg ez már ajánlott kategória a megadott áron és minden paraméternek megfelel.
Hasonló TV-k ebben az árban. (Extreme Digitalban 0%-os THM akció van most)
-
Viper26
nagyúr
65-ös Lg-ből mi lenne ajánlott 300-400K között?
Három hdmi mindenképpen kéne plusz optika, mert a tv az erősítőn át kap hangot.Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OTP Bank topic
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest