Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
Szintén Panasonic, de a másikkal sem csinálsz rossz üzletet. Pana esetében, bár ezt nem tudom biztosan, inkább érdeklődj utánna, talán február végéig regisztráció után még jár az 5 év garancia is. Megtaláltam: [link]
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
rudeee
senior tag
Köszönöm mindenkinek a javaslatokat, végül 2 nappal ezelőtt meghoztam a döntést ami nem volt egyszerű és a Sony XE9005 modellt megrendeltem az emagnál, pontosabban az utolsó előtti akciós darabot én foglaltam le. A kiszállítás a héten várható 1-2 napon belül, remélem nem lesz semmi fennakadás ekörül.
Vasárnap megnézem MM-ben a Pana EX780E modellt meg a Sony 9005 típust és külsőben a Sony jobban tetszett, plusz eldöntöttem magamban, hogy az okostévé rendszert nagy valószínűséggel kevésszer fogom használni, így az android os lassúsága nem fog ősz hajszálakkal járni, lévén hogy van PS4 Pro használatban és most tervezek egy 4k képes médialejátszót is venni.(Néztem Samu Q7-et is, meg tesztet is róla és nem voltam elájulva, szerintem amit tud ahhoz képest nagyon túlárazott, de ez az én véleményem.)
-
dave0825
őstag
Itt írtam részletesen a jelenlegi állásról.
Egyébként a 65" kell, mindenképp, mert kb. 3,5m-ről nézzük, és PS4-en fps játéknál pont ez a méret jó, az 50" kicsi volt, az ágy végére kellett ülnöm, ami egy idő után kényelmetlen volt (és gerinctámasz nélkül egészségtelen is ). Mellesleg 4x4,5m-es nappaliban gyönyörűen mutat szerintem.
Amúgy tesztet találtam az rtings oldalán MU6100-ról is, vagy az már más a 6102-höz képest?
Androidos tv-ről úgy olvastam, hogy nem valami jó (telefonon imádom persze).[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
dave0825
őstag
Megérné szerinted 65MU6102-re váltani? Mediában ugyanannyiért van, mint az LG (talán 10-zel több), viszont elvileg VA paneles, ami jobb, mint az IPS. Smart funkciók, színek, mozgókép gyorsasága, távirányító, ezek nem tudom, hogy miben mások, mint az LG-m.
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
sonye
senior tag
Sajnos nincs még mindig tökéletes technika.
A hátsó ledes világítást meg lehet látni homogén háttérnél.Sógornak Philips 55pus6561/12 tv van, ott semmi ilyen hibát nem látta, viszont semmi HDR meg hasonlók nincsenek. És vélogatós a lejátszója.
Szóval jó szoftver+ bevilágítós panel vagy jó panel és rossz szoftver.... Kb ez a kettő között a különbség.
Ilyen indokkal 3 napon belül cserélnék a TV-t, mert a technológia nem tetszik?
-
sonye
senior tag
Köszi a videót!
Pont ilyen a jelenség. akkor full semmi baja a Tv-nek, hála az égnek.
Csak ilyen a technológia.És ez ki lehet valahogy lőni vagy enyhíteni?
Mivel amolyan technomán vagyok, már hiányom volt miután eladtam a 6307 LG-met.
Komolyan mondom, ha az LG a Philips mérnökeivel karöltve csinálna TV-t, na az már tényleg csúcs modell lenne.
A Philips panel nagyon jó, a rendszer az szörnyű, az LG mérnökei meg a paneljeiket cseszik el. -
sitotomi
tag
Szia!
Köszi a választ!
Nem várom el, csak nem szeretnék befolyásolni senkit azzal, hogy nekem pl. az LG tetszik.Azzal van gondom, hogy annyira nem vagyok hozzáértő, hogy tudjam, hogy egy Pana féle "Studio Colour HCX2 processzor, Helyi fényerő-szabályozás, 4K Pure Direct" technológia hogyan viszonyul egy Sony féle "4K X-Reality™ PRO" -hoz pl. Melyik a jobb? Melyik színhelyesebb, melyiknek jobb a "feketéje", stb.? Jobb-e az Android, mint a WebOS 3.5? A méreteken kívül nincs közös mérőszám számomra és órákat nem tudom nézegetni őket a MediaMarktban egymás mellé téve, hogy én magam tegyek különbséget. Élőben nézve ezeket a TV-ket az áruházban, csak azt látom, hogy marha szépek. Nem csak a képminőség, de a design is nagyon rendben van.
Nagyon örülök annak, amiket javasoltál, mert az én is listámon is szerepelnek.
Egyébként az én képzeletbeli listámon ők vannak rajta, de közülük egyszerűen nem tudok választani, vagy akár egy TOP3-at kialakítani ár/érték arányban. Ha Neked vagy akár másoknak van pro-contra véleménye, vagy valamit instant lehúzna a többiekhez képest, azt szívesen fogadom!
PANASONIC TX-65EX780E 4K UltraHD 3D Smart LED
PHILIPS 65 PUS 7502 UHD Android Smart Ambilight LED (itt az ambilight nagyon bejön, tudom azt lehet barkácsolni is házilag, de ettől tekintsünk el.)
LG 65 SJ810V 4K UltraHD Smart LED
LG 65 SJ850V 4K UltraHD Smart LED
SONY KD-65XE8505BAEP 4K UHD HDR Android LED
SONY KD-65XE8577SAEP 4K UHD HDR Android LED
SONY KD-65XE9005BAEP 4K UHD HDR Android LED -
esox
senior tag
Ó köszi. Már hónapk óa ezekete nézegetem, de sokkal nehezebb választani, mint 6-8 éve, amikor tudtam, hogy plazmát veszek és a nem túl nagy választékból könnyű volt megtalálni a számomra legjobbat.
Az összehasonlító link szerint a 8596os típusban VA panel van a másikban IPS. Akkor nem értem miért jobb a 8596-os, de elfogadom és köszi,hogy felhívtad ráa a figyemlem, mert a review tényleg nem arról a modelről szól, csak nem értem a panel összehasonlító oldalt akkor. Tudtommal a VA panel egy kicsit jobb az alap TN paneleknél, vagy tévedek?
LG, Pana dilemma marad szerintem is...
__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ megszállott pergetőhorgász ><(((º>
-
borbas666
aktív tag
Hali.
Néztem, mint korábban írtam a TX-55EX600E-at.
Igazából a fő kiszemelt ő lenne, de kissé elbizonytalanodtam.Tehát akkor a legjobb választás ez lenne? Samsung UE50MU6102
Nem feltétlenül a méret a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
PrometheusX
aktív tag
tigor, DeNOx: Nagyon köszönöm a segítséget!
Végül mégis a Sony KDL-32WD755 mellett döntöttünk (édesapám márkahűsége miatt). A tévé kép/hangminősége nagyon korrekt, a menürendszere nagyon gyors (gyorsabb mint a saját LG tévénk WebOS rendszere), és bekapcsolás után töltötte is lefele a frissítéseket (november 11.-én adták ki legutóbbit, szóval ahogy nézem nem hanyagolják el a platformot szerencsére). A dolgok átlátható helyen vannak, nincs semmi eldugva, átlagfelhasználó képes jól kezelni a tévét, gond nélkül.
Az Alza.hu-ban egyenlőre pozitívan csalódtam, nagyon gyors volt a postázás és az ügyintézés (kedd este rendeltük - csütörtök délelőtt átvettük Debrecenben). Meglátjuk milyen lesz a dolog ha garanciális ügyintézésre kerül a sor...
Mindenesetre még egyszer köszönöm a segítséget, értékelem hogy vettétek a fáradtságot és segítettetek nekem.
-
-
mcwolf79
veterán
Gondolom nekem címezted:
Én màr eldöntöttem egy ideje tulajdonképpen, csak nem olyan könnyű rászánni magam, főleg úgy, hogy az asszony is duruzsol nekem, hogy minek nekem új TV
Amúgy Pana lesz belőle. Pont befèr a szekrénybe, amit olvastam róla az szinte mind pozitív. Az ára eléggé az ingerküszöböm felett van, de nem akarom azt, hogy megveszek egy gyengèbb modellt, utána meg keserű szájízzel ülök le elé, mert arra gondolok, hogy a Panasonic biztos jobb lenne.Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
Piftuka
veterán
Teljesen jó választás lesz az EX700 játékra és időnként filmet nézni is vele. Szép, kontrasztos képe van, Full HD és 4K tartalmakkal egyaránt, jó az input lag értéke... Az egyik "jolly joker" a maga kategóriájában a minőségre vágyó felhasználók számára.
(A cimborák javaslatára.... "Kibicnek semmi sem drága!" Az említett két tévé finoman szólva nem egy árkategóriában versenyez az EX700-zal.)
"Aquila non captat muscas."
-
Gulyopapa
addikt
Ma adták föl.
Remélem elfogadható lesz játékra.
Külföldi tesztek dícsérik, egyedül a hdr gyengébb de ebben az árszegmensben szinte mind ilyen. Van hdr, de gyenge a panel fényereje.
Ennek elvileg lesz normális feketéje, 21 ms input lag, szép színek. Nekem ennyi elég. Nappaliban oled van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest