Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Asztrofotózás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
spileraaa
senior tag
ujbol megneztem es van amikor irja van amikor nem az emagnal
sot az lg oldalan ezt az adatot egyaltalan nem is irja [link]
vagyis en sehol se latom
a lenyeg akkor tobb oldalon is meg kell nezem emiattde egy 80 cm nagyjabol ebbe az intervalumba 47 cm magas es 79 cm szeles siman be kellene ferjen? vagy vannak egyesek eleg nagy labal ami miatt nem biztos hogy beferne?
-
törölt tag
válasz
kromatika #15438 üzenetére
Sziasztok 40 col körüli FHD alap tv-t keresek max 100 000Ft-ig
A 40J5100-nak van Jack csatija, ha fontos, bár ez már 2,5 éves és kissé elavult, de népszerű és olcsó modell volt sokáig. Ettől kezdve a Sams. elhagyta ezekről ezt a csatit, majd 1 évre rá az LG is követi. Már csak egy webshopban kapható, ha az neked megfelel. A 40J5000 gyengébb minőségű tv ennél.
Alex1978 Annyit, hogy pl. amit előtted írt NagyonTitok az UJ63-as belépő széria(ebből 3 is van). Helyettük inkább az UJ6517 vagy UJ670V(ez a 2 csak a talp miatt más), mert ezek mindenben jobbak annál. Pl. fényerő, anyagminőség, nagyobb színtér, képfrissítés, stb. Ráadásul nem sokkal kerül többe utóbbi 2. Szerintem. [link]
-
spileraaa
senior tag
a magasságot a lábával együtt szokták megadni? azért kérdem mert csak 47 cm magasságú fér be és 79 cm széles
-
-
NagyonTitok
tag
Nem szeretnélek untatni a hálószobánk berendezési tárgyaival, de a lényeg, hogy az adott falfelületen egy családi emlékekből összeállított kollázs van, amibe egy max 43"-os tv passzol be.
-
orbano
félisten
válasz
NagyonTitok #15441 üzenetére
WC-be lesz, hogy nagy az 55"
-
NagyonTitok
tag
Sziasztok!
Érdekelne a közvélemény jelenlegi állása. A 43"-os LG-k közül melyikkel jobbak a tapasztalatok? A magasabb sorszám érezhetően jobb felszereltséged jelent? Adott esetben a 300 PMI feltűnhet egy mezei felhasználónak?
LG 43 UJ6307
LG 43 UJ634V (2017.)
LG 43 UJ6517
LG 43 UJ670V
(Kinéztem a LG 43 UJ701V, de az nincs a környéken. Csak 55", ami viszont nagy nekem. Vagy inkább vadásszak tovább a 43"-os UJ701V-re?)
(Előre is, köszönöm!) -
sarkanyolo2
őstag
Köszi a véleményeket mindenkinek!
-
törölt tag
Mindig attól függ, hogy kinek, honnan, mire, világos vagy sötét helyre lenne inkább használva stb. Saccra olyan fele-fele arányban vannak a tv eladásokban. Az egyiknek magasabb a kontrasztja, de szűk az oldalsó látószöge, de a jobb kontraszt a teljes sötétben jön ki inkább. Másik meg pont ellentétesen van a 2 dologban, de ezeket már biztos tudod.
StLui Jó, hát kinek melyik, ízlések és pofonok. A vetítővel tévézel? De akkor mindig be kell sötétíteni, vagy nem? -
kromatika
veterán
Esetleg erre valaki.A 40 col körüli lenne a sürgősebb.[link]
-
StLui
veterán
válasz
#94529552 #15436 üzenetére
RTL is jön HD-ban, meg sok más, és pont azt írtam, hogy sokkal közelebbről nézek HD és néha ha nincs más divx filemekt ami kb sd adás, és nem katasztrófa, én biztos a néhány filmet helyezném előtérbe, mert ott számít a látványorgia, a Barátok köztnél meg úgyis mindegy milyen minőség, (én is nézek TV műsort)
-
törölt tag
Ha nem fér el az 50", vannak 49-esek is
, csak a panel típust döntsd el. Azt, hogy melyiknek tetszik jobban a menüje és annak a sebessége, azt döntsd el élőben. Vagy még itt van két kisebb UHD, ezeken a smart jobban működik szerintem.
StLui Igen, de az csak mozira érvényes, itt pedig sokszor a tévézés is szempont: pl. SD és FULL HD adásokat is nézünk -
myke7
tag
Sziasztok,
szeretnék venni egy TV-t és segítségre lenne szükségem, hogy mit is lenne érdemes figyelembe venni.
PC-hez kellene játékokhoz és sorozatokhoz.
123 v 139 cm képátlót szeretnék, ezt még nem döntöttem el.Ami fontos a gyors válaszidő a játékok miatt, legyenek megfelelő csatlakozói.
Ill nem tudom, hogy érdemes-e 4K-t venni, mivel ilyen felbontáson egy darabig még úgysem fogok játszani. (GTX 1060 kártyám amúgy sem igazán bírná).150k-200k a keret.
Van valami jó tippetek?
-
StLui
veterán
Nézési távolság:
Nálam pl senki nem vette soha észre, hogy a 230 cm-es vászonra, 720p vagy fullHD filmet vetítek 2,5 méteres nézési távra, sőt fiam nyugodtan nézte a xvid filmet is rajta, Benq W1070 (Részeges karatemester, nem volt jobb minőségben) Szóval nagyon relatív milyen közelről szabad nézni egy adott képméretet, viszont a mozi feelinghez a minél nagyon annál jobb elvet kell alkalmazni az tuti -
törölt tag
válasz
Alex1978 #15423 üzenetére
1, Erre nincs általános jó válasz. Mindenki, ahogy jónak látja, mivel 5-6 évre senki nem lát előre.
2, HD és felette felbontás, eleve jó minőségű az UHD-n is, és e tévék magasabb kategóriában vannak, mint a FHD tévék. Azok csak vannak, és már nem nagyon fejlesztik, csak visszafelé. Sőt, a jó közép és felső kat. FHD tévék technika meg van 2014-ből, csak nem azt gyártják. Amit te használsz, arra a belépőszintnél egyel jobb amit én mondanék minimumnak UHD-t.
Outlet: Bizonytalan eredetű tévék és a használati idő se nagyon ismerhető meg utólag, aki onnan venne, a fiatalabb évjáratok közül inkább. Itt látható tavalyi 58" UHD, és csak 1 év garit adnak. De vannak Oledek is. Innen azt vett az egyik tag, ami nem kapcsolt be, de 1-2 nap után küldték neki a másikat, mert cseregarancia van asszem.
Lehet, hogy külföldről hozzák ezeket, nem tudom. Lehet csak kibontott és visszaküldött, vagy javított, vagy csomagolás sérült,-hiányos, stb. tévékről szóZsolto Nem jó a tipped, mert azok új tévéket árulnak.
-
törölt tag
Én az 55"-ost elégnek tartom 2,5 méterre, ráadásul az magasabb kategória. Arra számíthatsz, hogy a gyengébb, pl. SD adások nem lesznek túl jók az előzőnél jóval nagyobb UHD-n, mivel kb. 4 méterről javasolják nézni az ilyet. Esetleg türelmesen, aprólékosan beállítva tűrhető lesz a kép. Tavaly és talán előtte is volt 58"-os, és nem csak a Samsungnak, eddig csak va panelest láttam e méretben, és az is lehet, hogy csak egy panel gyártó csinál ezt a méretet.
sarkanyolo2 Nyugodtan mehet oda a 49"
-
Zsolto
őstag
válasz
Alex1978 #15429 üzenetére
3. Outlet alatt a tvraktár és atomtv jellegű helyekre gondolnak. Nézegettem őket én is, és úgy láttam, hogy ott sok régebbi modell van még, és a garijuk (és annak a kiterjesztése) is másnak tűnik, mint a nagy forgalmazóknál. Az áraik pedig nem voltak _annyival_ jobbak, hogy komolyan fontolóra vegyem őket, bár tény, hogy elsősorban az idei LG-ket nézegetem és nézegettem náluk.
Én csak erre az egy kérdésre tudtam a választ. -
kromatika
veterán
válasz
#94529552 #15372 üzenetére
Köszönöm szépen a választ. Nos akkor kérdeznék tisztelettel. 2db fhd tv vásárlása a cél. Egy 32 col illetve egy 40 colos. KB 2 méterről lennének nézve az egyik a hálóba a másik a nappaliba. Nem kell a smart és semmilyen okos funkció. Teljesen alap. Csak USB ről lehessen filmet nézni róla és jó lenne ha fejhallgató kimenet is lenne. Mi ma az ár érték bajnok 32 és 40 colos alap tv ami még vállalható kép minősěg minél olcsóbban. Köszönöm szépen előre is a választ Ha lehet több ajánlatot is kérnék.
-
ACE-
addikt
Nem tudom milyen projectorod van, de a FullHD kép is 100"-nál 2.5 méterről elég csúnya lehet, főleg ha jó fényereje van a projektornak. Szinte minden pixelt látsz. Mondjuk a FullHD projektorok aranyárban vannak, nem hiszem hogy olyanod lenne, ha TV-re sem sokat költöttél.
-
a2d2
addikt
válasz
sarkanyolo2 #15412 üzenetére
Szerintem minél nagyobb,annál jobb.
Mi lecseréltük a kicsivel kisebb plazmát annó egy 42"-os LCD-re, gondoltuk milyen jó nagy lesz, de egy héten belül rájöttünk hogy elviselnénk nagyobbat is.
A hálóban projektor vetít 100"-os képet, amit 2,6 méterről nézünk és teljesen jó, nem kell a fejet forgatni mint moziban az első soroknál.
Furcsa lenne ha kisebb lenne.
Most ha lecseréljük a TV-t simán el tudtam volna képzelni egy 65"-os TV-is a 42 helyett de valószínűleg csak 55-ös lesz és lehet nem is most hanem ha még lejjebb csúszik az OLED ára. -
air76
tag
Hali!
SAMSUNG UE 58 MU6122 4K UHD Smart LED televízió VAGY Samsung UE55MU6402 ?
A picit gyengébb paneles,de nagyobb(58")6122,vagy a kissebb de picit jobb 6402?MELYIKET?
Am ez az 58" honnan jött?Eddíg nem volt ez a méret!Árban kb ugyan az.De erről az új tipusról szinte semmi infót nem találtam.Csak Kelet Európai webárúházakban.2-2,5m ről néznénk.
Am egy D6500-át váltana,félek is tőle hogy nem lesz meg az a képminőség. -
Alg
veterán
válasz
orbano #15422 üzenetére
Rendben, akkor legyen FHD, abból melyiket lenne érdemes megnézni? (Egyébként azért gondoltam UHD-ra mert a FHD modellek ahogy nézem kifutóban vannak, inkább az UHD-t tolják már a gyártók)
Egyébként nem vagyok benne biztos hogy egy 50"-os fizikailag elférne a tervezett helyén...
-
Alex1978
csendes tag
Sziasztok!
Lenne pár fura kérdésem (ha nagy ***ségeket kérdezek, akkor előre is elnézést kérek):
1. Általánosságban véve egy közép- vagy majdnem felső kategóriás 50-65"-es TV-t kb. hány év után lesz célszerű lecserélni? (Azaz egy nem OLED, max. 500eFt árképzésű (vagy inkább 350-450eFt-os) TV mennyi idő alatt avulhat el?) Van-e értelme drágább TV-t venni 5-6 évre vagy inkább 150-200eFt-ért venni és 2 év (esetleg 3?) múlva már lecserélni ugyanennyi pénzből az aktuálisan elérhető legjobbra?
2. A FullHD -> 4K felskálázás mennyire szép, mennyire elfogadható képet eredményez? Még nincs túl sok elérhető 4K anyag, de talán 2018-19-ben már lesz több is. Érdemes-e időtállóbb 4K TV-be fektetni a pénzt, ha jelenleg többnyire max. FullHD (Blu-ray minőségű) film érhető el az otthoni mozizáshoz? (TV-nézés, SD-minőség nem jön szóba, mert ha ritkán TV-zek, akkor is HD adón nézem.)
Lehet, fontos, ezért leírom: kb. 3m-es távolságról lenne egy 50-55"-es TV nézve. (Azt még nem tudom, hogy "csak" FullHD vagy megérné egy 4K-s.)3. Valaki egyszer azt írta, hogy egy adott TV "outlet-es". Ez a kifejezés mit takar? (Használt?)
Előre is köszönöm a segítséget!
Alex -
orbano
félisten
-
-
A21
tag
UE55ES6560-ről tudna valaki valamit mondani? A fórumon még nem volt említés róla...
-
spileraaa
senior tag
mi van akkor ha meszebbrol nezed torzit vagy szar a minoseg egy full hd tvnel?
-
igmond
tag
Sziasztok!
Egy kedves barátom úgy tv-t keres, de mióta meglett a Sony 50W829 azóta nem igazán követem nyomon mi is a helyzet, így segítségre lenne szükségem. A keret 300-500 ft között van, 3 méterről nézi, 55-65" közötti képméret, de ha belefér lehet nagyobb. Elsődlegesen filmezésre lenne használva UHD tartalom illetve Amazon Prime, Londonban él, így smart funkció is szükséges. Később lehet játék is. Miket tudnátok javasolni, mely készülékek most a legjobbak?
Segítséget köszönöm!!!
-
Light95
csendes tag
Sziasztok, faterék TV-t akarnak venni, és segítek nekik hogy ne vegyenek valami hulladékot amit rájuk sóz egy random Media Markt kolléga, főleg hogy én is használnám sorozat darákra, TheVR Twich live nézésre. Nagyban nézegetem a TV-ket, de már most kiakaszt, hogy sehol nem írják az adott tévéknél, hogy milyen gyors az adott Smart TV szoftvere, processzora stb. Pedig lényeges szempont lenne.
Amilyen TV-t akarok:
100-150 ezer Ft keret
4 méterről nézzük
Smart TV, - gyorsan, normálisan fussanak az okos funkciók, youtube, böngésző stb.
40-43 inch
Hang a lehető legjobb ami belefér az árba.
Kérdés: ebben az árkategóriában Full HD vagy 4K ??? Youtube, film, sorozat, Ncore tartalmak 90%-a Full HD. Érdemes egyáltalán a 4K? Pár kósza 4k filmért nem érdekel a 4K.
Ha kb. 4 méterről nézem, a Full HD és 4K között észre se venni a különbséget nem? Ha nem, valszeg Full HD felé hajlok. -
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
A leendő televíziónkat 2,8-2,5 m-ről néznénk maximum és a kérdés az lenne, hogy 43"-ban megálljunk-e, vagy nézelődhetek 49"-os kategóriában is.
Az ok az, hogy az összes táblázat több mint 3 méteres nézési távolságot javasol, főleg, ha SD és FULL HD adásokat is nézünk, ez pedig még jó ideig fenn fog állni.
-
basaja
senior tag
Természetellenes színek, felhős képernyő, doboz hangzás...igazából semmivel nem nyújtott számomra többet, sőt, árban jócskán felette volt...az egyetlen, ami tetszett,az a MR volt...64 gigás volt a pendrive, rajta az Avatar, kétféle felbontásba..egy kis foci, szintén kétféle felbontásban...a típus 49 PUS 6561/12
Nem fikázni akarok, számomra csalódás volt az LG, de ez egyéni vélemény, kinek a pap, kinek a paplan... -
törölt tag
válasz
Pro Koryak #15399 üzenetére
Rbert legalább tüzetesen meg nézte, és értékelte azokat, csak nem olvastad el. Az SJ810 is szinte ua, és ezek vannak 60" méretben is, amik jóval olcsóbbak, de az említett tévékből melyiket ismered? Majd az érdeklődő eldönti, vélemények, tesztelés, vagy bármi alapján, és ott egyelőre megnézésről volt szó, vagyis tájékozódás magyarul. Ezek nem plazmák, mint a tiéd.
Többen is vettek már 55-ös OLED-et, akik nagyobbat céloztak meg előtte. De ezt ott magad is látod, ezért nem értelek.
spileraaa Én ezt tudom mondani, amit az előbb, hogy annak jó az oldalsó látószöge, és az alap modellnél minőségileg is jobb. De ha nem fér bele, akkor az LJ5-ös alap tévéket is nézd meg valahol, hogy az milyenek ebből a szempontból. Ismerősnél van Samsung 32" J szériás tv, de kicsit oldalról már kifakul, pedig az is olyan jellegű paneles. A többit márkát meg nem ismerem.deja vu Milyen prohardver???
-
basaja
senior tag
válasz
Bogyi007 #15380 üzenetére
Na,ezért vettem én is Philipset...Lg Uj701 V- t néztem ki magamnak a neten,de 2 boltban is voltam,saját pendrive-val,hát mit mondjak... A Philips és az Lg is alapra lett állítva(mindkét helyen jófejek voltak az eladók),aztán csak néztem,mint a moziban...lehet,hogy szar a szervízháttér,de talán nem lesz rá szükség,addig pedig szép látványt várnék el a tv- től...A harmann/kardon hangzásról annyit,hogy a design-t tervezte a cég,a hangzáshoz nem sok köze van...ezt szép nagy betűkkel hirdette a tv- re ragasztott szóróanyag is...peace
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Mivel nincs topicösszefoglaló és sajnos az utóbbi pár oldalon nem sikerült eligazodnom a millió típusjel között, kérdeznék egy nagyon általánosat:
Édesanyámék vennének TV-t 100-150ezer között, max olyan 40"-43" méretben. Ennyiért úgy látom már vannak bőven UHD Smart TV-k, de rengeteg variánsát látom még egy márka egy típusának(?) is.
Kérdések:
- IPS vagy VA? A VA-nak a tv-nél is olyan borzalmas betekintési szögei vannak mint a(z olcsóbb) monitoroknál?
- Van olyan márka/típus ami különösen ajánlott lehet általános felhasználásra? Ha lenne 3-4 típus amit össze tudunk nézni az már jó lenne, mert jelenleg eléggé sötétben tapogatózás és márkanév alapján válogatás amit tudunk csinálni.Nagy elvárások nincsenek, smart funkciókból szerintem böngésző és YT lenne sokat használva, illetve jó lenne ha tudna hálózatról filmeket lejátszani. Esetleg valami streaming szolgáltatást rápróbálnék még, hátha jobban megtetszik nekik mint a hagyományos kábelTV.
Köszönöm
-
deja vu
addikt
-
spileraaa
senior tag
válasz
#94529552 #15398 üzenetére
de ez smart tv ha jol emlekszek azt mondat jobb kulon boxot venni hozza
akkor a lenyeg full hd legyen es lg?szerkesztve roszul ertelmeztem "ha nem sok mindenre kell, akkor egyszerűbb egy smart tv, amúgy meg az okos eszköz a nagyobb tudású és praktikusabb"
most mar ertem de szerintem kulon veszek hozza hogy tobb mindenre tudjam hasznalni
meg melyik marka ami meg eleg turheto es szoba johetne ha lg nem lesz akcios?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Le Mans Ultimate
- Motoros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Buds 3 Pro (CSAK a TOK!!!)
- Teufel Sounddeck Streaming Sounddeck + WiFi
- Harman Kardon AVR 151S HDMI USB NET 5.1 házimozi erősítő + gyári táv 5x 75W
- HP HYPERX Cloud III Wireless gaming headset (77Z46AA) VADI ÚJ
- Kis hibás Denon AVR-X2100W HDMI Bluetooth WiFi USB NET 7.2 házimozi erősítő gyári távval 7x 125W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest