Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tylerhun

tag

válasz dkess #85945 üzenetére

@dkess

Ahogy említettem jelenleg mobilnetről operálunk itthon. A rendszer viszonylag egyszerű: 7000 forintért kapok korlátlan mobilnetet a Telenortól, amit egy Huawei B535 router hoz be a házba. A B535 bridge módban operál, ahhoz most egy D-Link Dir882-es van kötve és az szórja szét a WiFi jelet a házban. Korábban ehhez még csatlakoztattam egy D-Link Covr 1202-es 3 darabos Mesh router szettet is, de jelenleg enélkül használom.

A fenti szett van, hogy jól, van hogy rosszul operál - most éppen 3,44/16,1 Mbps sebességet hozott, de jobb napokon ez 31,8/18,8 Mbps-re is felpörög. Ezt tudja most nálunk a 4G.

Két szolgáltató van még felénk: Vidékháló és Deltanet, az előbbinek nagyon rossz a Google értékelése, az utóbbi már jobbnak tűnik (már csak azért is mert válaszolnak az ügyfélvisszajelzésekre a neten). A Deltanet 28/7 Mbps-ot kínál mikrohullámon 9000 forintért 2 éves szerződéssel.

Az AX73-mat a Dir882-höz hasonlóan használnám, szóval a B535 bridge módban össze lenne kötve az TP Linkkel, és kész. A Dir882-vel jelenleg két bajom van: mostanában problémázik a kapcsolattal, a telefonokat házon belül eldobja néha, a laptop se mindig tud rácsatlakozni - és el tudnék képzelni nagyobb hatótávolságú routert is itthonra, az AX73 pedig nem négy, hanem hat antennával operál (bár dBi értéket nem találtam sehol).

Apropó, Alex91 ajánlata miatt kérdezem, hogy két OneMesh routert, pl két AX73-at ugyan úgy tudok használni, mint két AiMesh routert? Mert én eddig úgy szűrtem le, hogy nem és csak wireless range extenderrel tudom kiegészíteni a OneMesh hálózatot.

Új hozzászólás Aktív témák