-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Jelenlegi gépemet szeretném fejleszteni, de úgy, hogy a régi gépből megtartanám a tápegységet (ENERMAX MODU82+ 425W vagy 525W, erre már nem emlékszem pontosan), a videokártyát (EVGA GeForce GTX 750 Ti Superclocked), a most vásárolt ssd meghajtót (SAMSUNG SSD PRO 256GB) és a DVD-írót (ASUS DRW-24B5ST); minden más cserélve lenne és maximum 200 ezret tudok rászánni az ház, az alaplap, a processzor és a memória vásárlásra.
Össze is állítottam egy listát a leendő alkatrészektől, amely még belefér a 200 ezer forintos határba.Számítógépház Sharkoon BW9000-W 25 000
Alaplap ASUS H170-PRO/USB 3.1 40 000
Processzor Intel Core i7-6700K (8M Cache, maximum 4.20 GHz) 100 000
Processzorhűtő kiegészítő Noctua Mounting Kit NM-i115x 2 500
Processzorhűtő ventilátor (2 db.) Noctua NF-F12 PWM 15 000
Memória Kingston HyperX Savage XMP 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHz HX421C13SBK2/8 15 000Azonban az i7-6700K processzor kapcsolatban olvasott gondok (ragasztás a forrasztás helyett, meghajló kupak) elbizonytalanítottak.
Arra gondoltam, hogy az i7-6700K helyett nekem megfelelne akár az Intel Xeon Quad-Core E3-1275 v5 3.6GHz LGA1151 processzor, ha őt nem érintik ezek a gondok.Kérdésem akkor...
1. Jó-e az alkatrészlista a fejlesztéshez (ha nem, akkor miért nem és mit kellene változtatni),
2. Jó lenne a Xeon az i7 helyett, bár én azt gondolom, hogy annak kisebb a teljesítménye.A válaszokat előre is köszönöm!
KissA
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
Roleegsi #67897 üzenetére
Intel Core i5-6600 65k
MSI B150M MORTAR 25.5k
Kingston 2x8GB DDR4 2400MHz HyperX Fury Black 22k
Kingston 240GB Hyperx Fury SHFS37A/240G SSD 22k
Cooler Master N300 NSE-300-KKN1 14kEzt ajánlanák itt is:[link]
A GTX970-hez szerintem passzolna.(kihajcsa
)
Ha esetleg szeretnéd húzni a procit akkor K-s kellene és Z-s lap +magasabb órajelű ramok.
Ez kb +40K -
Roleegsi
tag
Sziasztok!
A gépemet kellene kissé modernizálni, és a véleményeteket szeretném kérni, hogy milyen processzort, és hozzá való alaplapot válasszak? A videokártya már adott, azzal kezdtem a felújítást. Egy Gigabyte GTX970-esről van szó. Ezt kéne kihajtani amennyire csak lehet. Esetleg kell e cserélni a házat a hűtés érdekében? Mivel hűtsem a videokártyát? Mostanában egész jó áron kapni vízhűtéseket, ha jól láttam. Tehet egy ilyen kiterjedtebb kérdésem lenne, ha nem baj.
Jelenlegi komponensek:
CPU: QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 4x3215 MHz
Alaplap: Gigabyte GA-MA770T-UD3
Memória: 8 GB DDR3 SDRAM
Videokártya: Gigabyte GeForce GTX 970
Táp: Cooler Master Real Power 620W Modular
HDD: TOSHIBA DT01ACA200 2 TB
DVD-ROM: Optiarc DVD RW
Hangkártya: Realtek High Definition Audio
Monitor: Acer P241W 24" LCD
Ház:Thermaltake Xaser VI MXA házban csak két ventilátor van, egy elől, egy hátul. Sajnos nem bővíthető. A videokártya is csak úgy fér el benne, hogy ki van véve a HDD rack.
Az intel irányában gondolkodom, hiszen úgy tudom mégiscsak ők a legjobbak...
Egy i5 gondolom már megfelelne a célnak. Nem ismerem a jelenlegi típusokat, ezért is kérem a véleményeteket/segítségeteket.
Az intel proci mellé ugyebár kell egy új alaplap, abból is valami jót szeretnék, tehát megfeleljen az elvárásoknak.
Nem tudom használt szóba , jöhetne-e (processzor), ebben is a véleményeteket kérném, hogy rizikós-e, jobb-e az újat választani, stb?
A keret az egészre 100-150 ezer Ft. Természetesen annál jobb minél olcsóbban kijön, tehát nem kell ragaszkodni a felső határokhoz, de egyenlőre minden szóba jöhet. Ebbe a keretbe mondjuk férjen be a proci, alaplap, proci hűtő, ha házcsere is kell, akkor az esetleg főlé mehet. Bár ssd is jól jönne... az is érdekelne.
Nagyon szépen köszönöm előre is!!!!!
Sziasztok!Ui.: Ja, a gép játékra lesz.
Tehát legyen kihasználva az a kártya.
-
Shirosama
csendes tag
válasz
FollowTheORI #67894 üzenetére
Na ez meg lemaradt:
A monitorok bemenete: 1db HDMI, 2db RGB -
Shirosama
csendes tag
válasz
FollowTheORI #67894 üzenetére
Az alaplap Asus H97M-E és azt írják, hogy támogat három monitort. ("Akár 3 képernyő egyidejű használata")
A kimenetek : HDMI, DVI-D, RGB
Maximális megosztott memória 512 MB (ezt nem tudom mit jelent)
És támogatja az Intel HD Grafikus magotEzeket már átolvastam, csak azért kérdeztelek titeket, mert attól még, hogy leírják, nem biztos, hogy működik :-)
-
válasz
Shirosama #67893 üzenetére
Az alaplap leírását kell áttanulmányozni hogy támogatja e és milyen formában a 3 monitort.
Van egyáltalán rajta 3 független monitorkimenet?Szerintem nem fog menni, így venned kell egy olyan VGA-t amin van... illetve függ a monitorokon is milyen bemenet van... ha legalább digitális HDMI van az félsiker már. Ha csak analog DSUB van rajtuk, az problémás... 3 analóg kimenetes kártyát nem hiszem találni fogsz.
Akkor csak valószínűleg egy DP-HDMI átalakító fog kelleni és egy olyan kártya amin van még 2 HDMI a DP kimenet mellett.
Mindenképpen valami mai modern GPU-val ellátott kártyát keress. Tehát GTX9xx/7xx vagy AMD 2xx/3xx. -
Shirosama
csendes tag
Szervusztok !
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy 3 monitor használatához melyik a jobb választás szerintetek és mire figyeljek oda amikor választok:
Adott egy alaplap, 3 monitor kimenettel, Intel H97 chipset-el, 2x4GB Ram 1600MHz-el és 14.04 Kubuntu OP rendszerrel és persze 3 monitor.
A három monitor felbontása, 1db 1360x768 2db 1152x864 (tehát nem ultra metál monitorokról van szó )
Erre körülbelül 60000 forintot tudok áldozni, és következőkön gondolkodok:
i5 4460 3.2GHz videókártya nélkül,elméletileg az i5 grafikus magja (Intel HD Graphics 4600) kezeli a 3 monitort is. (ha valakinek van tapasztalata, hogy tényleg tudja-e kezelni, írjon ha lehet).
Vagy
i3 4170 3.7GHz processor és valamilyen egyszerű 2GB-os DDR3-as 3 kimenetes videókártya.
(Bár ennek a grafikus magjára is azt írják hogy kezeli a három monitort, Intel HD Graphics 4400, de ebben nem bízom annyira)
Ja és nem játékra kell, hanem csak egyszerű notepad++, netbeans, libre office, vlc, chrome, eclipse, LAMP stb. programok futnak a gépen.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás, vagy ha jobb ötlet van arra is kíváncsi vagyok.
A válaszaitokat előre is köszönöm!
Péter -
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes egy Phenom II X4 970 procit lappal együtt lecserélni egy Xeon e3-1220 procira?
Lenne mellé 6gb ddr3 1333Mhz memória és egy hd 7850 1gb vga chieftec ctg500 tápegység. Esetleg a Xeon alá milyen alaplapot ajánlanátok?
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
VirsLee
Topikgazda
válasz
gtamate2 #67879 üzenetére
Nyugi, R9-390X kártyával az inkább játszós gép lesz
Ami egy informatikai középiskolához kell, az elfut a notebookján is. Jó eséllyel ez egy jó alkalom a szülőket lehúzni egy új gépre
Mostohalányom emelt szintű infó érettségire készül, VS Community van a gépén, ami egy C2D, 4GB RAM... -
goya999
tag
Egy FX6300-as procit érdemes lecserélni FX8320E-re vagy FX8370E-re?Egy GTX960-as videókártya mellé kellene.
-
vendingo
veterán
Érdemes beruházni egy i5-6600K-ra + új lapra, ramra, ha jelenleg egy i5 2500k-t használok? Hoz annyival többet, mint amennyivel többe kerülne? ~150k lenne a ráköltendő, csak nem tudom, hogy érdemes-e ennyit költeni, vagy inkább várjak még egy másik generációra?
Még bírja a 2500K, de lassan eljár felette az idő. -
törölt tag
Sziasztok!
Milyen processzort ajánlotok? Informatikai középiskolába (Neumann) megyek és az ott használt programokat kéne, hogy gyorsan futtassa. Lehetőleg 5 évet bírjon ki csere nélkül.
Programok amiket gyakran használok: Microsoft Visual Studio Community 2015, Google Chrome, Microsoft Office, qTorrent
Néha játszani is szeretnék a legújabb játékokon is (de ha már játszom akkor nem Super Mario szintű grafikán, ezért lesz egy R9 390X mellette)
Nekem melyik processzor felelne meg? Lehetőleg a 2011-v3 platformot kerülném (ár nincs megadva, de 300000Ft-t processzorra azért már a szüleim sokkolnának. A gép kb. felét ők állják.) Tuningot sem vetem meg! -
gtamate2
veterán
válasz
Sidorovich #67874 üzenetére
Igen az a különbség hogy a K-sat tudod húzni. Nem egy nagy ördöngösség, a Skylate topicban elmagyarázzák , nem kell aggódni. Ha 980ti kell akkor a K -s proci, a Z-s lap illetve a tuninghűtő (valamilyen értelmesebb hőcsöves megoldás) elengedhetetlen. Szóval nem tudom hogy mekkora a büdzsé ill. hogy ezeket beleszámoltad-e, de ha nem akkor nagyban növelhetik a költségeket.( viszont hosszútávon mindenképp megéri)
(#67876) flash-: A 860K-ban nincs gpu, szóval oda muszáj venni egy gpu-t. Ennyiért én valami amd APU-t vennék. Pl: 7470k vagy picit drágábban a 7650k-t ami már 4 magos.
-
flash-
veterán
20 ezer forint körül milyen processzort ajánlanátok asztali gépbe?
felhasználás: youtube, word, internet..
(tuning, játék nem lesz)
külön vga sem lesznyilván szempont a minél jobb videó és processoros teljesítmény.
AMD Athlon II X4 860K 3.7GHz FM2+
vagy
Intel Pentium G3460?esetleg egyéb?
-
gtamate2
veterán
válasz
Sidorovich #67872 üzenetére
A 980-hoz elég, de a 980ti-hez már érdemes egy K-s procit venni.
Mellé természetesen valami combosabb lapot és hűtőt.
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
A bevezető elolvasása után se vagyok biztos magamban, ezért megkérdezném:
szerintetek egy i5-6600 elegendő egy GTX980/980 Ti szintű kártya kihajtásához játékban, vagy ezen a szinten már érdemesebb i7-6700-at venni? Ahogy néztem, a HyperThreadingen és +100 Mhz-en kívül más előnye nincs. Előbbiből a bevezető szerint szinte semelyik játék nem profitál, a 100 Mhz meg nem feltétlenül ér meg +30.000 Ft-ot. Mi a véleményetek?
-
Köszi a válaszokat
-
válasz
Májkii #67868 üzenetére
Csak és kizárólag azzal a játékkal játszok, a váltással + pénzhez jutnék. ilyen szemmel is felesleges? ha a magonkénti teljesítményt nézzük akkor az i3 erősebb valamivel? Azért kérdezem, mert akkor tök felesleges nekem az i5, ha minimum ugyanazt a teljesítményt tudja 2 magon. Viszont, ha gyengébb abban is akkor meg hülyeséget nem csinálnék.
-
Sziasztok,
azon gondolkozom, hogy lecserélném az i5 4570-et egy i3 6100-ra. Amivel játszok az csak két magot használ (Blade and Soul). A kérdésem az lenne, hogy 2 magon erősebb az i3 6100 mint az enyém (i5 4570) ? ha igen akkor +pénzt vga fejlesztésre költeném illetve új tápra. Win7-el teljesen kompatibilis a skylake? mert azon jobban fut, mint a win10-en. -
-
Szicskeee
tag
Sziasztok! Htpchez milyen i3as procit ajanlotok?
-
Akula
őstag
válasz
newgamer #67848 üzenetére
Ezt néztem ki.
Vajon mekkora VGA-t kéne hozzá betolni amit meg bír hajtani?
A lényeg, hogy lesz még 1 SSD, két slow HDD (2+2TB), PCI firewire, USB cuccok és az alaplap is zabál egy keveset. 400W-ból ki kell jönnie. -
VirsLee
Topikgazda
válasz
varadigabor #67857 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni. Kb. annyi pluszt kapsz teljesítményben, amennyivel többet fizetsz, ha a százalékokat nézegeted, szóval nagyon saját preferenciád kérdése. Én kifizettem azt a felárat a 4 magos 300MHz-es turbo órajel többletért, van aki nem teszi meg. Ha nem rázza meg a költségvetést, akkor fizesd ki a többletet, ha van valami más, amire szívesebben elköltenéd a különbséget akkor az olcsóbbat
Vagy dobj fel egy pénzt
Szerintem nagyon észrevehető különbséget játék során nem fogsz tapasztalni, videóvágásnál lehet, hogy érezhető lesz a plusz, de csak ha méred.
-
varadigabor
senior tag
Sziasztok
ASROCK B150M Pro4 alaplapba megérné inkább azt a plusz 6-7ezer Forintot a i5 6500 helyett az i5 6600? gyári hűtővel, játékra néha videó vágásra. -
klepto
addikt
Sziasztok!
I5 2500k fiatalításán gondolkozom, viszonylag szűkös kerettel.
3 processzort néztem ki, amik között nem tudok egyedül dönteni, és ehhez szeretném a segítségeteket kérni.
Az első, és a legolcsóbb kiszemeltem az i3 6100, ami cirka 35.000.-Ft-ba kerül.
A második, és számomra a legszimpatikusabb a magasabb órajel miatt az i3 6320, ami cirka 47.000.-Ft
A harmadik, és egyben a legdrágább az i5 6400, ami 55.000.-Ft lenne (esetleg még az i5 6500 de ez már nagyon kilóg az elképzeléseimből; 60.000.-Ft-ért.).
Ugye a legolcsóbb alternatíva az i3 6100 lenne, de ezt a kategóriát kis fenntartással kezelem.
A legnagyobb ellenérv ezzel kapcsolatban, ahogy a procik tulajdonságait nézegettem, hogy a 6100, és a 6400 kisebb órajelű IGP-t kapott, mint a 6320, és a nagyobb i5 procik, ezért gondolkozom inkább a felár bevállalásán a drágább i3-al kapcsolatban.
Viszont az i3 6100, és az i3 6320 között elég jelentős, 36%-os (12.000.-Ft-os) árbeli eltérés van, viszont ehhez képes kevésbé nagy ugrás,mindössze „csak” 18% az i5 6400, és az i6500 is „csak” 28%.
Viszont az i5-ök alacsonyabb órajele kevésbé szimpatikus, de mellettük a valódi 4 mag szól…
Mennyivel lenne lassabb egy új i3 a régi i5-höz képest hétköznapi, és némileg irodai jellegű felhasználásnál (fényképek archiválása, netezés, filmnézés, szórólapok szerkesztése, stb.), illetve mennyit profitál a processzor órajeléből, valamint a valódi négy magból a rendszer (melyik számít inkább)?
A játékoktól nem félek, mióta i5 van a gépemben nincs dedikált VGA-m, mindent elvitt eddig a régi i5 IGP-je is (az az igazság, hogy a két legutolsó és egyben legkomolyabb játékom a Jumurdzsák Gyűrűje, és a Dracula Origin; ill. ha új játékot veszek, azok is csak hasonló stílusúak lesznek). -
ZrogNV
tag
válasz
bandi0000 #67843 üzenetére
Köszönöm a véleményed! Most egy konkrét kérdéssel állok inkább elő.
Az alaplap már biztos, hogy nem Z-s lesz csak egy B150-es.
A i7-es cpu-kat drágának ítéltem, így maradok i5-ben.i5 6500 base 3,2 MHz / turbo 3,6 MHz
i5 6600 base 3,3 MHz / turbo 3,9 MHz
i5 6600K base 3,5 MHz / turbo 3,9 MHzEz alapján úgy értelmeztem, hogy nem Z-s lapba elég a sima 6600 nem lennék előrébb a K-val, mivel turbon azonos a frekvenciájuk. Tudom, hogy a 6500 jobb ár-érték arányú, de itt inkább kifizetem azt a pluszt a 6600 javára.
A kérdésem tömören B-s lapba fölösleges a 6600K ugyan annyit tudok majd vele mint egy non K 6600-al?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel