- Apple notebookok
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
odium
aktív tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 200000-250000
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) irodai programok, internet
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nincs játék, kifejezetten dgpu nélküli gép kellene
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13" feletti, fényes v matt mindegy, inkább IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? hordozva sokat, utazás közben nem, vagy alig lesz használva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem kell
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD kell, optikai nem. 8 GB RAM minimum.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak újKöszi.
-
didros
senior tag
Valakinek van tapasztalata vele, hogy milyen gépelni huzamosabb ideig az Aspire A515-ön? Alkalmas komolyabb munkára is? Valahol olvastam, hogy nem teljes méretű a bilentyűzete és a nyomáspontok sem igazán megfelelőek.
-
Járókeret
senior tag
Sziasztok.
Programozásra keresek laptopot. Semmi másra nem lenne használva. Láttam az összefoglalóban az ajánlottakat, de a HP probook 4-es széria is 180 után kezdődik, nekem meg max 180 lenne a keret, de ebben már egy SSD-nek is bele kéne férnie.
A gépet nem akarom lecserélni pár évig.
15,6"
Full HD
ezek a hatalmas kitételekHa esetleg használtban gondolkodok, akkor mik jöhetnek szóba ? Előre is köszönöm
-
faithhless
csendes tag
Helo kerdeznek hogy szerintetek melyik lenne a jobbvalasztas? Kijelzo meret es tarolokapacitas nem lenyeg. Igazabol az anyaghasznalat hutes stb pro kontra erdekelne.
Lenovo legion y540 [link] 1500€
Hp omen 15 [link] 1439€
Asus rog srtix g g531 [link] 1300€ viszont 8gb memoria es nincs win10 de ezeket kernem hozza pluszba.
Koszike 🙂 -
Maxell014
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
MGaa73
tag
Sziasztok,
Konkrét gépről kellene nekem infó, mi a véleményetek. Vegyesen képszerkesztésre, videóvágásra és kis mértékben játékra lenne használva.
MSI GF63 THIN 9SC (9S7-16R312-1016HU)
Intel® Core™ i7-9750H Processor (12M Cache, up to 4.50 GHz) • FreeDos • 16GB DDR4 2666MHz RAM (2x8GB) • 512 GB NVMe PCIe SSD • 15.6" FullHD (1920 x 1080) matt IPS LED kijelző • NVIDIA® GeForce™ GTX 1650 4GB GDDR5 grafikus vezérlő • GigabitLAN RJ45 (1 db) • Wi-Fi 802.11 ac • Bluetooth 5.0 • HDMI (1db) • USB 3.1 (3db) • USB-C 3.1 (1db) • SD/SDHX/SDXC-kártyaolvasó
-
gabo89
senior tag
válasz gabo89 #157881 üzenetére
Üdv!
Amióta írtam, kinéztem egy másik modellt, amiben 10 generációs i5 van. Tegnap viszont megláttam az edigital-on egy érdekes ajánlatot.
Dell Vostro 3590 i5-10210u
Dell Inspiron 3593 i5-1035G1Az a kérdésem, hogy processzor erőben melyik lehet a jobb. Jobb választás lehet az Inspiron? Illetve tudnak ezek a laptopok két külső monitort meghajtani egyidőben?
Azért gondolkodom az Inspiron-on, mert a HDMI mellett van Displayport-ja, amit mégiscsak jobb mint a D-SUB kimenet. Másrészt az IPS kijelző is egy előny. (az optikai meghajtót USB-ssel helyettesíteném). Csak hát az alap processzor órajelben azért mégiscsak van különsbség.indul a sörös aludni
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
1, Mostanában
2, Nem tudom mennyit kellene ráfordítani, hogy probléma nélkül fussanak az általam elvárt programok ezért is kérem a segítségetek
3, Régebbi játékok és böngészés
4, pl. Starcraft 2, Cs:Go Multiplayer
5, Legalább egy 15coll körülit szeretnék
6, Utazás közben nem használám de melóhelyre hordanám magammal
7, Windows 10 Pro
8, Van itthon egy ssd-m azt beleraknám és mellé legyen hdd, ram annyi legyen amennyi kell a fentebb leírt dolgoknak hogy zökkenő mentes legyen, optikai meghajtó nem szükséges
9,
10, Csak használt -
Devilfox
csendes tag
Sziasztok szeretnék tanácsot kérni!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200000 körül + 20% belefér
(3) Felhasználás?
irodai programok, játék
(4)Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Heartstone fullon, a többi játék konzolon nem kell extra bivaly videókari de mondjuk min. mx150-250
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Paasz nem értek hozzá 15,6"-ban gondolkodom
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Alig utazás közben nem nagyon kell.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10 de nem kötelező
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
min. 128gb ssd + 1tb hdd optikai meghajtó nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
gigabit ethernet port
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Jó állapotó garanciás használt is -
Tikakukac
titán
válasz didros #157981 üzenetére
Nem nem normális jelenség. De gondolom annyira marha olcsó volt a gép, hogy így csinálták.
A másik megoldás, hogy szitázzák őket, ez drágább, de még kiszúrható a diffi még így is.
És van a billzetcserés megoldás. Egy serial lekérés mindent megold. Pár bolt telefonon is letagadja, hogy ne magyar lenne a szlovák gépük.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
didros
senior tag
Sziasztok! A héten láttam egy cégnél új DELL Inspironokat, amiknek a billentyűzetére a betűk ragasztva voltak (matrica) Nagyon szépen ugyan, de közelről azért látható volt a betűk kontúrja. Az lenne a kérdésem, hogy ez normális jelenség magyar billentyűzetes laptopok esetén vagy esetleg szürkeimportra utal. Laptop vásárlás előtt állok, érdekelne hogy van okom aggódni ilyen miatt? Online vásárlás esetén érdeklődjek a billentyűzet felől, hogy ragasztva van-e?
-
Tikakukac
titán
válasz knoxhu #157979 üzenetére
Ami a pénzedből kifér. Egy i5 és SSD 8GB kombó az halálig elég. Tegnap nézegettem mit bír egy ilyen legújabb genes gép. Well, sokat. Itt is a fogyikeret az ami idővel fogja a gépet only.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
-
-
opeter87
senior tag
válasz Tikakukac #157972 üzenetére
Köszi
Akkor első körben megyek a használt 7490 irányba, itt aprón. Nem könnyű a dolog a számla miatt (jó a 0% is, de számla akkor is kell a céges beszerzés miatt).
HP EliteBook 830 G6 (i5,ram 8 GB, SSD 256 GB) - néhány helyen van ~400.000 Ft körül, ez esetleg jó lehet?
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Lassan vissza kell szolgáltatnom a céges laptopot, mivel felmondtam, és az utóbbi 8 évben azokat használtam, a sajátom már eléggé régi, így lassan kéne egy új. Viszont van pár speciális igény, mivel fotós hobbim egyre inkább kezdi kinőni magát...
Szóval:
- fontos lenne egy jó kijelző, IPS, magas színhűséggel és színtér-lefedettséggel (s-RGB, A-RGB); valamint legyen fHD és jó fényerő
- sokat utazok, tehát kisebb-könnyebb 13.3" vagy vékonyabb-kávás 14" preferált
- jól összerakott, strapabíró, erős váz (Thinkpad T4xx-eket használok évek óta, és már azokkal sem vagyok túl elégedett a korábbi Latitude-ok után)
- CPU 4db fizikai maggal erősen preferált
- régebbi játékokra (Witcher3-ig) low-n még hadrafogható IGP (Ryzen, újabb Intel GT2/3)
- m.2 0.5 TB SSD-vel; ha van szabad m.2 vagy 2.5" slot, az pluszpont
- forrasztott RAM csak akkor játszik, ha 16 GB dual
- kettőnél több USB port jó lenne; DP is előny
- jó akkus üzemidő
- lehet használt is, de a 4 mag gondolom eléggé leszűkíti a lehetőségeket az utóbbi pár évre...A kezdő-hsz-es listában:
- Következő hónapok
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- Egyelőre az érdekel, hogy van-e ilyen, mik az opciók. 300k?
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Fotószerkesztés, irodai programok, néha levezetésképp egy-egy régebbi játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- Régi játékok, mondjuk Witcher3-mal bezárólag, hajlandó vagyok grafikai beállításokból lejjebb adni
- 13.3~14", fHD IPS, magas sRGB/ARGB, kültéren is használható fényerő
- Sokat, igen
- Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- m.2 SSD 0.5 TB; pluszpont, ha van szabad extra m.2 vagy 2.5" slot
- Strapabíró váz az utazások miatt
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Lehet használt isKöszi!
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Dhampir
félisten
-
opeter87
senior tag
Köszi
Első körben, akkor megyek az E7490 felé, maradok a Dell vonalon. Az elmúlt 10 évben csak alig használt üzletit vettem, így gondoltam, hogy most is ez lesz.
Újból 400.000-ig mi az ami ajánlott?
-
Tikakukac
titán
válasz opeter87 #157956 üzenetére
Type-c dokk van, de egyébként van még sima dokk is, igaz, nem a legújabb sorozatokból.
7490 Latitude lazán lesz, ma izzítottam be egyet, elsőre nekem nagyon bejött.
840 G6 elitebook is van
T490 szinténÉs még akkor mehetünk ezer felé, ez a 3 az amiből van kínálat aprón, és nem fizetsz ki 3 köbméter pénzt feleslegesen a pultnál.
-
Tikakukac
titán
válasz knoxhu #157957 üzenetére
Fú apám mit fogok ezért kapni megint...de most tényleg napi 5-6 gépet rostálok át, mindenfélét, és probook-vostro alatt kb. semmit nem vennék. Ezek most azon a szinten vannak, mint régen egy jobb konzumer vas.
Ami meg alsó szinten van... hát bakker, azon agyaltam, hogy a 3D nyomtatót beizzítom és lehet különb dolgokat készítek.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Dhampir
félisten
FöldiM
Például valamelyik karcsú, de jó minőségű HP Elitebook, Dell XPS, Apple MacBook...
-
FöldiM
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig nem döntöttem el, milyen gépet vegyek, de nagyon elgondolkodtam az ár kérdésen és úgy döntöttem elengedem. Tikakukac véleménye nagyon megfogott. Most akkor úgy kérek tanácsot, hogy egy masszív, 15 -ös gépet keresek, ami lehetőleg fém, de legalábbis erősített műanyag, 8 gb memó , ssd, és közepesen gyors processzorba integrált hd minőségű gpu és legalább 3 usb van rajta. Amiket eddig néztem, normális belső mellett nem ajánlott külső megoldásokkal voltak, ami meg jó lenne, abba túl brutál hardver volt sima itthoni és kisirodai felhasználásra, vagy szervíz miatt nem javasoltak. Létezik minőségi csomagban nem gamer belső? Valami ilyen tippet ha kaphatnék, nagyon hálás lennék.
Puszi4
Móni
[ Szerkesztve ]
Aquila non captat muscas.
-
v1kt0hr
tag
Sziasztok!
Archline 3D-s grafikai programhoz szeretnék egy notebookot.
A program ajánlott rendszerkövetelményei:Processzor (CPU): Intel i7, illetve 8 magos AMD processzor
Memória (RAM): 16 GB RAM vagy több
Videókártya (GPU): DirectX 11 támogatással. NVIDIA vagy ATI önálló kártyák minimum 1 GB vagy több videokártya-memóriával. Integrált Intel videokártya: a HD Graphics 3000-től javasolt.
Videókártya LIVE-hoz (GPU): 4 GB DirectX 11 támogatással. NVIDIA vagy ATI. Integrált Intel videokártya: nem javasolt.
Háttértár: 1TB HDD vagy SSD - 3 GB rendelkezésre álló merevlemez terület a telepítéshez a célmeghajtón, valamint a futtatáshoz további minimum 6 GB szabad merevlemez terület szükséges a rendszermeghajtón is (ez többnyire a C: meghajtó).
Kijelző: Ajánlott: FullHD(1920 x 1080) felbontású megjelenítőTudnátok nekem erre alkalmas gépeket ajánlani? Használt és új is szóba jöhet, amennyiben lehetséges, szeretném minél olcsóbban 3-400 e Ftból megoldani. Lehetséges ez?
Lenovo y510p, OnePlus 6
-
pinnacle
nagyúr
Computerimperiummal van tapasztalat? Ha ez igaz, akkor van bőven gépük.
-
Dhampir
félisten
lev258
Megnézném a Dell Latitude 5501-et, abban rendes H proci van. Csak a portokat visszarendezték két oldalra, de ez legyen a legnagyobb baj.
Még hozzáírom, hogy van egyke Inteles és Intel + MX150-es konfigurációban is.
[ Szerkesztve ]
-
opeter87
senior tag
Sziasztok!
Következő 1 hónapban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300.000 Ft - 400.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Kizárólag irodai felhasználás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem lesz játék
14 col, most is elvagyok a 1366x768 pixelen, de nyilván ma már csak Full HD van
Napi szinten lenne hordozva, igaz autóval. Utazás közben ritkán lenne használva, de "nem csak asztalon" használnám
Windows 10 Pro legyen
SSD kellene legalább 512 GB, RAM min. 8 GB, de 16 GB jobban örülnék
Mostani gépem dokkolható, tudom ilyen már nincs, de irodában két monitor valamilyen módon meg kéne hajtania.Ezen kívül a billentyűzet világítás kellene még, ujjlenyomat olvasó pedig jó ha van.
Első körben újat néznék, de számlás használt is szóba jöhetMostani Dell Latitude E6430 utódját keresem, napi 8-12 órát ment az elmúlt 5-6 évben teljesen megbízhatóan, de már láthatóan kezd fáradni és inkább cserélném mielőtt váratlan hiba lépne fel. Az aksi sem bírja már sokáig (max 1-1,5 óra), és töltőből is megevett már vagy 3-4 db-ot a napi utaztatás, de a gép még bírja. 128-as SSD és 8 GB RAM és az i5 proci még ma is megállja a helyét többé-kevésbé. De a fentiek miatt lassan váltanék.
Nem ragaszkodom a Dell-hez, mert már volt ThinkPadem és ProBook-om is, szóval azokat a vonalakat is ismerem.
Előre is köszönöm
-
lev258
veterán
Szerintem elég sok gép szóba jöhet, integrált Intel cuccal, dedikált nélkül. HDMI gyakorlatilag bármelyiken lesz. Van esetleg preferált márka?
Egy gyors lista, van köztük SSD-s is, mérsékelt tárhellyel: [link]
De lehet kevesebb memóriával nézni és utólag bővíteni.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
Devilfox
csendes tag
Sziasztok!
Erről a konfigról lenne kérdésem ár/teljesítmény szempontjából.
Szabad már Lenovo gamer laptopot venni, vagy még mindig ott lebeg a throttling mumus? Mennyire megbízható konstrukció?
És mik a reális alternatívák?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Tikakukac
titán
válasz pinnacle #157946 üzenetére
Túl sok az idióta, nekem meg már nincs hozzájuk agyam. Profilt tekintve meg érdekes lenne egy ilyen hülyeszűrős bolt
Azért nem tudunk boltot kirakni, mert problémák vannak belőle. Nem kevés.
Elektronikai hulladék részben igaz, de ez már tényleg csak az alsó dolgokra. Azért egy 250k-s Latitit nehéz kirakni hulladékként
-
lev258
veterán
Igazából az zavar, hogy egy prezentáció megtartásához már szükség van az Nvidia-ra, mert nélküle nem megy a HDMI. Azon kívül meg semmi haszna számomra, kidobott pénz.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tikakukac #157938 üzenetére
Köszi! Kár, hogy nincs ajánlható bolt (tényleg csinálhatnál egyet ) , pedig biztos lenne rá igény. Egyébként szerintem webshop is ajánlható, ahogy pl. a memóriakártya topikban van. Én mondjuk nem szívesen vennék, úgy használt gépet, hogy meg sem nézhetem, de lehet azért vannak korrekt internetes üzletek is.
Nem tudom mi a valóság, de azt hallottam, hogy ezeket a használt üzleti gépeket, nagy tételben, olcsón lehet beszerezni, mert kint tulajdonképpen elektronikai hulladékként adják el. -
blue_23
senior tag
válasz lev258 #157944 üzenetére
Alap esetben integrált GPU fut, Nvidia nincs használva (optimus). Kidobott pénz a probléma, mert ha nem használod attól még ki kell csengetni az árát. Olyan laptopot nem láttam, ahol erős a CPU, jó hűtés és nincs dedikált GPU.
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
lev258
veterán
válasz blue_23 #157943 üzenetére
A 6 magról lementem 4-re a hűtési gondok miatt, ezért jött képbe az AMD is. A gamer gépekkel az Nvidia GPU a bajom, azt kerülném, amennyire csak lehet. Erős alatt a magok számát, valamint a magonkénti teljesítményt értem. Itthon az AMD-sek között ez a típus tűnt most a legjobbnak.
-
blue_23
senior tag
válasz lev258 #157940 üzenetére
Gamer gépek között találhatsz jobb hűtésű laptopot, ha csak CPU-t használod elvan 80 fok alatt (UV, újrapasztázás), ugyanakkor elkerülhetetlen a dedikált GPU. 3750H nem számít izmosabbak közé, mit értesz viszonylag erős CPU alatt?
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
Dhampir
félisten
lev258, én ezt úgy látom, hogy nem kellene feltétlenül drága laptopot venni. Ami igazán lényeges lehet, hogy például ne rongálja a szemedet a laptop kijelzője, kényelmesen lehessen gépelni rajta és főleg az, hogy minél jobb legyen a garancia rá. Persze ezek is már árat növelő követelmények lehetnek. Hordozás és töltési áramforrástól való hosszabb ideig való távolmaradás esetén az akkumulátora legyen jó, illetve ne fogyasszon sok energiát a processzor. Viszont elolvastam, hogy erős processzor a cél. Néha a Hardverapróra is beeshet nagyon jó ajánlat, de ez esetleges.
-
Tikakukac
titán
válasz lev258 #157940 üzenetére
Csoda nincs, én most vagyok benne a sűrűjében a dolgoknak és pontosan látom milyen volt 15 éve egy laptop, 10 éve, 5 éve és ma. Nincs ezen min csodálkozni, vékony, fancy és trendi cuccok kellettek az embereknek. Így elqrvult az üzleti széria is. Lehet örülni, hogy legtöbb esetben nem kell i7-et nézegetni, mert az i5-höz is kevés a hűtés
Passz, nem tudom. Ezt épp ma ecseteltem a kolleginának, aki hasonló gondokkal küzd. Felhőbe fel fogunk lőni kb. mindent, irodában asztalija lesz, minden másra ultrabook. Kész. Egyszerűen az, ami még bírná is a tempót, az már tényleg mindennek a teteje és nem kicsi gépmadár.
-
lev258
veterán
válasz Tikakukac #157939 üzenetére
Igazából az lepett meg, hogy még rövid ideig tartó magas órajelnél is kevés a hűtés, miközben jó méretes a hűtő (láttam egy szétszedést). Ha tudsz valamit ajánlani, várom.
Egyébként szemezgettem már Ryzen 7-tel is, 3750H-val. Nem feltétlenül ragaszkodok az Intel vonalhoz.Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
-
Tikakukac
titán
válasz pinnacle #157937 üzenetére
Lenovo X270 és HP 820 G4 valamint Dell E7270-et nagyon simán kaptok. Ha a 14" már nagy volna.
Boltot meg passzolom, hogy most éppen ki tolja patyolat üzemmódban. Agyaltam rajta, hogy megindulok ezen a téren, de én már ezt ilyen szinten nagyon meguntam
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tikakukac #157935 üzenetére
Köszi! Kár, hogy nincs már ajánlott bolt. Azért jó lenne megnézni vásárlás előtt a gépet. Pár kicsi, könnyű gépet tudnál ajánlani? Tényleg ez a szempont a legfontosabb.
Egyébként az összefoglalóban is hasznos lenne ilyen ajánlott, használt, üzleti lista. Illetve egyáltalán van-e nem ajánlott üzleti laptop, vagy abból tulajdonképpen mindegyik jó. -
lev258
veterán
Sziasztok.
Kb. 1 hónapon belül szeretnék vásárolni egy céges laptopot. Az ár maximum bruttó 570 ezer Ft (de inkább kevesebb). A gép modellezési, szimulációs, valamint adatrögzítési és -feldolgozási célokat szolgál majd (akár nagyobb mennyiség rövid idő alatt) a szokásos net, irodai dolgok mellett. Ehhez egy viszonylag erős CPU-ra lenne szükség. Az Nvidia videókártyát hanyagolnám, mert a HDMI használatakor nem lehet megkerülni. SSD mindenképpen legyen benne: 512 GB vagy 1 TB. Lehet mellette egy HDD is, de nem szükségszerű. Továbbá RAM is legyen bőven, 24-32 GB lenne az optimális (bár úgy látom, sok helyen lehet RAM-ot bővíteni az alapmodellben). A Dell Latitude 5401 elsőre jónak tűnt, de a tesztek alapján érezhetően melegszik aktívabb használat mellett, nem elegendő a hűtése még az integrált modellnek sem. Új gép legyen, optikai meghajtó nem szükséges. Lehet operációs rendszer nélkül. Néha utazáskor is használva lenne, de főleg az irodában.
Köszönök minden segítséget.Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
Tikakukac
titán
válasz pinnacle #157934 üzenetére
Fentebb kifejtettem miért gond az, hogy fél évtizede le van ragadva a fejekben, hogy mennyiért kell laptopot venni. Bakker, de telefont bezzeg, azt nem. Ott repkednek a pénzek, laptopért már nem annyira.
Boltot passzolom én UK-ból shoppolok és apróról. Sajnos nem tudok jobbat, kutatni kell, keresni és érteni hozzá. A boltok mocskos módon feldrágultak (irreálisan), apró meg teli van kamu csalós fisfos gépekkel. Decemberben fél tucat selejt hulladékra mentem rá, mire lett egy jó gép. És azért én előtte is infóztam
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tikakukac #157927 üzenetére
Persze tudom, csak gondoltam talán van már ajánlott új gép is 150k-ért.
Egyébként tényleg nincsen még mindig semmi? Acer B116-al sem volt semmi gond, csak a feszes zsanér. Ráadásul már nem olyannal árulják ami hosszan tart a fedlapban, hanem a jobb oldalon láthatóval.
Használatban mi lenne ajánlott ami max.1,30-1,50kg? Budapesten hol van olyan használt laptopos bolt, ahol meg is lehet nézni a gépeket? Egyébként te hol vetted az E7470-et?
LaptopSystem sajnos elköltözött.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Protonmail #157932 üzenetére
Gyártói oldal a mérvadó.
-
Protonmail
csendes tag
válasz Sztmargit #157913 üzenetére
Közben észrevettem, hogy a HP 15s-fq1036nh laptop nem is biztos, hogy IPS paneles. Habár itt IPS kijelzősnek írja, de a hivatalos honlapon SVA szerepel, amely több forrás szerint is TN panel. Ember legyen a talpán, aki el tud igazodni ezeken.
[ Szerkesztve ]
Ha K&H Bank vagy CIB Bank ajánlókódot szeretnél, írj üzenetet!
-
Tikakukac
titán
válasz QwErTy42 #157928 üzenetére
Ennyiből újban viszont... rá kell próbálni. Itt a cégnél is volt pár új gép vásárlás. Hadd ne mondjam milyen gyorsan átnyergeltünk használt üzletire ismét
Alul-felül-belül telibe fóliázott zsír új burkolatos gépre szerintem nehezen mondaná rá, hogy fosmos[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz Tikakukac #157927 üzenetére
Szívem szerint/magamnak én is használtat vennék. De anyóstól száz évig hallgatnám, hogy milyen használt fost sóztam rá... Jobb a békesség.
(#157929) Tikakukac
De akkor is. Tudod, milyenek ezek a zzanyósok.[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Tikakukac
titán
válasz pinnacle #157926 üzenetére
3%-ot te szemmel észre nem veszel, akkor ott valami más para van.
Őszinte válaszom szerintem tudod előre: 150k-ból minden van használtan. 1 év garival olyan csott felújított E7470-et vettünk 1 hete, hogy csak nyekkent a dolog. És hát azért itt nem volt kérdés: 394 cd/m² vagy mennyit mértem, mindezt VA panellel fűszerezve.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tikakukac #157921 üzenetére
Köszi! MM-ben nézelődtem, illetve az Acer bemutatóteremben. Nekem sötétebbnek tűnt az IPS képe. Látom a teszt szerint is 3%-al erősebb a TN panel, írják is, hogy alacsony az IPS fényereje. Mondjuk ez a 3% nem tűnik soknak. Mindegy majd meg kell nézni élőben. Idáig Acer Travelmate B116 volt, ennek nem találtam olyan tesztjét, ami mutatná a fényerő mértékét. Egyébként mi a véleményetek erről a Acer Swift 1-ről, van valami jobb ajánlat 150k-ért?
B116-al 3 év alatt nem volt semmi gond, azt leszámítva, hogy a feszes zsanér (kiderült ezt lehet állítani) eltörte a fedlapot, illetve mostanában ment tönkre az akku. Lehet ez a feszes zsanér általános az Acernél, jobb egyből szervizbe vinni lazítani.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 150k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) iroda, film nézés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? mindegy, de ne legyen rosszabb, mint a mostani TN
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? hetente 2-3x
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem kell
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD, optika nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) könnyű legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) újLányomnak kellene, lényeg, hogy minél könnyebb legyen. Régebben vettem neki Dell 6320-at, az túl nehéz volt neki, ezt a B116-ot nagyon szereti.
Köszi QwErTy42! Látom szerinted is gyengébb az IPS fényereje. Tényleg érthetetlen, miért csinálják ezt. Akkor lehet veszek inkább Acer TravelMate TMB118-at, csak ez meg kifutó típus, alig lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz pinnacle #157919 üzenetére
Én is azt néztem, hogy mostanában az Acer, HP és Dell is hajlamos ilyen alacsony (220-240 cd) fényerejű kijelzőket belerakni a gépeikbe.
Szégyen. Ráadásul a legtöbb még a színtérlefedettségben is csak egy jobb TN szintjét éri el.
100 % tiszta marketing: IPS... és akkor azt hiszi a paraszt, hogy mekkora jó kijelző. Közben meg nem....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
törölt tag
Sziasztok!
A 3 laptop közül melyiket érdemes venni? Pro és kontra?
Acer Nitro 5 AN515-54
HP Pavilion 15-bc512nh
LENOVO LEGION Y540-15IRH
A Lenovo-ra csak 2 év garancia van, a másik kettőre 3. -
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! IPS kijelzőknek gyengébb a fényereje, mint a TN-nek? Apple-t leszámítva, nekem valahogy sötétebb volt a képük.
Acer Swift 1-en gondolkozom. Van valakinek ilyen? 150k-ért nagyon jónak tűnik, fém ház, 1,3kg, FHD, IPS, 8GB RAM, 256GB SSD, 20 óra akku (mondjuk azért ez biztos túlzás ). Ha nincsen vele különösebb gond, megveszem. Ennek a kijelzőjét még nem láttam, ezért kérdeztem, hogy sötétebb-e az IPS.[ Szerkesztve ]
-
Ákos1111
tag
Sziasztok,
üzleti felhasználásra szeretnék strapabíró laptopot 14"-os kivitelűt. vételár: ~300e.
Hp Probook vagy a Dell Latitude széria ajánlott? és ott melyik?
válaszotokat előre köszönve, üdv. -
Tikakukac
titán
válasz maroly #157914 üzenetére
Ha rászán most valaki 250 rugót egy gépre, akkor oda nem izmos grafikai kártya kell, hanem, hogy ne hajoljon kiflibe amikor véletlen felveszed fél kézzel.
Nagyon-nagyon-nagyon rendet kellene tenni a fejekben, a 300-as dolcsi, 350-es euró árfolyamokon és 650k-s telefonok idejében nem tudom miért örök ez a 120k-s belépő szint, de legyen tuti, meg 250k, de akkor gémer. Srácok, ezeknek minimum 5 éve vége van.
-
maroly
csendes tag
válasz christyna4 #157809 üzenetére
Szia!
Ha már rászánnék 250+ eFt-ot egy laptopra, akkor izmosabb grafikus kártyával venném meg.
Amit néztem, az is HP, igaz, nem fém borítású, de 36 hónap garival adják.
HP Pavilion 15-bc511nh, [link] , most akciósan, online 243 e Ft -
Sztmargit
csendes tag
válasz Protonmail #157875 üzenetére
Ez engem is felettébb érdekelne! Melyek ezek közül a legjobb választás?
Az Acer Aspire 5 A515-54G-36F3-at lehet belső SSD-vel bővíteni? Ha nem, akkor inkább az SSD-vel szerelt verziót (A515-54G-3825) választanám.Gránit Bank és Revolut Bank ajánlókóddal rendelkezem, kérésre szívesen adok.
-
QwErTy42
addikt
válasz Tikakukac #157909 üzenetére
Ha a Probook 450 G6-ot választom és gyárilag 4 GB ram és 1 TB HDD van benne, akkor lehet bővíteni?
Van M.2 hely SSD számára? Van második ram slot, hogy 8-ra bővítsük?Az árukereső első pár találalata mennyire reális: HP ProBook 450 G6 6BN76EA ?
Mert a 170k indulóra ha rájön a +4 GB ram, meg mondjuk egy 120-as SSD, + win 10... akkor még szűken de benne lehetünk a keretben.
-
QwErTy42
addikt
-
QwErTy42
addikt
válasz QwErTy42 #157905 üzenetére
Dellből ezt találtam:
Dell Inspiron 5593 5593FI5WC2
Hát ez sem annyira örök élet plusz egy nap.Szerintetek egyáltalán megéri a +30 ezres felárat a Dell a HP-hez képest?
-
QwErTy42
addikt
válasz QwErTy42 #157869 üzenetére
Sziasztok!
Kinéztem az alábbi laptopot: HP 15S fq1036nh 8NE93EA.
Paramétereit tekintve meggyőző.
10. gen. i3, 8 GB ram, 512 GB SSD, FHD IPS kijelző, háttér-világítású billentyűzetÉlőben megnéztem. Az 1,7 kg-os tömeg valóban jó, viszont elég olcsó kínai benyomást kelt az egész. Nyeklik-nyakli, ránézek és kettétörik.
Tényleg mindegyik laptop ekkora hulladék a maiak között?
Mert 5-10 éve sem voltak az ipar gyöngyszemei... de ez azért még engem is meglepet.
Szerintetek egy hasonló árkategóriás Dell masszívabb legalább egy picit?Köszi szépen!
-
hallador
addikt
válasz gabo89 #157900 üzenetére
A HP ProBook a legjobb választás. Minőségben a ProBook ebben a kategóriában az etalon. Azért ha kell az NBD gari, akkor a Dell-t kell megvenni. Azonban azt nézd meg van-e erre a Vostro-ra, ha nem kell a ProBook a jobb választás.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Predator2
addikt
válasz blue_23 #157885 üzenetére
Használtam volna az árukeresőt, de sehol nem találtam a gép széria számát.
Nélküle meg 123124334534 gépet dobott fel a kereső.Apropó gép, milyen (G6)? Megbízható? Minőségi még mindig? Ajánlott?
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
twenty17
csendes tag
Sziasztok!
1 hónapon belül
nagyon maximum 220.000Ft, ez teljesen atom fix, 1 forinttal sem több.
Egyetem (kisebb programozás), casual használat, talán ha hurcibálom kisebb régi játékot futtatása, hogy teljen az idő, de semmi komoly játékra nem használnám
Teljesen megfelel a 720p low, ha élvezhetően (+30-35fps-el megy bármely régebbi játék, pl: régi codok)
14-15.6", preferálnám az IPS-t, de nem létszükséges
Napi szinten hurcolásznám egyetemre, vagy hosszabb utazásokra
Nem szükséges
Csak SSD jöhet szóba, minimum 256GB (esetleg SSD+HDD kombináció, ha van), optikai meghajtó felesleges számomra.
Nincs
Csak új.
Ezeket összevetve, és több tíz-húsz órányi kutakodás alapján egyenlőre kettő laposon gondolkozok nagyon, kb ugyan az a kategórai teljesen, viszont többi véleményre is kíváncsi lennék.
1. Mennyire kellemetlen egy 1.6-1.8kg-os laptopot cipelni? Valóban számít a különbség pl. egy Acer Swift 1.2kg-hoz mérten?
2. Mennyire fontos a dedikált gpu (jelen esetben MX250) régebbi címek futtatásához?1. Válaszottam : Acer Aspire 5 - A515-54G-55GU [link]
2. Választottam : ASUS VivoBook X512FL-BQ060 [link]Egyenlőre ezt a kettőt néztem, de bármely tanács, amely a fentiekhez leírtan illeszkedik, szívesen fogadott, sőt érdekelnek saját tapasztalatok/vélemények az adott márkával kapcsolatban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest