- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
válasz
Oryctolagus #156996 üzenetére
Nem. Ennyiből csak a legolcsóbb gamereket kapod 120Hz-es kijelzővel (Acer Nitro pl.)
-
krisz77
tag
sziasztok azt akarom megkérdezni hogy a lenovo thinkpad L430 és a t430 között mi a külömbség illetve menyire hüvösek?
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
15-ös méretben keresnék laptopot.
Keret: 150-200K
Felhasználás: Football Manager 2020 fusson rajta, filmek, office.
+ fémházas legyen és új.Mit ajánlanátok van valami best buy ebben a kategóriában?
-
Inqontrol
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni egy új vas beszerzésében.1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Január-Február környéke
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250-300k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Elsődlegesen fotószerkesztés, jó lenne ha Blu-ray filmeket gond nélkül lejátszaná.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használnám játékra.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
IPS lenne a legjobb szerintem
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Használnám utazás közben
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Inkább SSD 512 vagy nagyobb, van egy külső BD olvasom úgy hogy optikai meghajtó nem kell bele.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Egy HDMI kimenet kellene.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Lehet új is, használ is.Összefoglaló kinyitása
-
Oryctolagus
tag
Létezik olyan laptop aminek 120Hz a képfrissítése, a kijelzője legalább fullHD IPS, nem gamer megjelenésű?
280e Ft körül?
Köszönöm a válaszokat! -
dro0py
tag
Sziasztok!
Gamer notebookot szeretnék venni. Fő szempont, hogy bírja el a mai játékokat (pl. Fortnite), illetve később szeretnék egy VR headsetet rákötni (pl. Valve index, HTC Vive), azt is bírja el.
400-500 körül szánok rá, ha 400-ból kijön, akkor nem vagyok a pénzem ellensége :-)
Néztem a Lenovo Y540-et, Y740-et és a Dell G5-öt. Y540-ből viszont nem láttam itthon erősebb konfigot, csak az utóbbi kettőből.
Mit ajánlotok? Ha lehet, kérem, hogy konkrét konfigot ajánljatok. Előre is köszönöm.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
400-500 ezer Ft.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Játék.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Aktuális játékok FHD-ben, plusz VR headset csatlakoztatása.
Jó minőségű 144hz IPS.
Alkalmanként.
Mindegy.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD preferált, 256 vagy 512 GB.
Displayport a VR headset miatt. Ki kell szolgálnia VR headsetet (Valve Index vagy HTC Vive).
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új.
-
marton.m
tag
1-3 hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Maximum 450k, de szeretném olcsóbban megúszni.
(3) Felhasználás?
Programozás munka szintjén, fotó és videó szerkesztés hobbi szinten.
Játékra marad az Xbox.
Minimum 15" kellene, felbontás min. FHD, fényes vagy matt IPS kijelzővel.
Alkalmanként használnám utazás közben is.
(7) Operációs rendszer?
Windows, semmi, macOS?.
Minimum 256GB SSD, illetve 16GB RAM (vagy bővítési lehetőség 16GB-ra).
Optikai meghajtó nem szükséges.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Inkább használtban gondolkodomÖsszegezve egy bika CPU-ra, sok RAM-ra és egy színhű kijelzőre lenne szükségem egy elegáns, hordozható külsőben.
Jelenleg úgy érzem hogy az elvárásaimat egy 15"-es macbook pro tudná leginkább kielégíteni, azon belül is minimum 2016-os gép (a vékony káva miatt). Viszont mindig is windowsos gépeket használtam, kicsit félek a váltástól, illetve mindig elborzadok ha meglátom a macbookok árait.
Szerintetek lenne olyan windowsos gép ami ezekre az igényekre megfelelhet? -
-FLY->
őstag
Hali!
Most.
300k.
Multimédia, fotó, film, sorozat, zene.
Nem lényeg.
15.6", matt, 1080p, IPS legalább.
Főleg itthon lesz használva, lakáson belül lesz hordozva.
Van jogtiszta w10p retail itthon, nem fizetném ki újra.
Gyors SSD feltétlenül kell, 500GB jó lenne, HDD nem szükséges, majd külsővel lesz használva.
8GB DDR4 legalább.
Nem kell optika.
2.0 HDMI x2, vagy egy HDMI + egy DP, 4K 60Hz vaj simán menjen ki róla tv-re.
Csak új, garanciával.Köszönöm!
-
-
KAMELOT
titán
Ma végre megjött a laptoppom!
OMEN by HP 17-an108nc Shadow Black
i7 8750H, 17.3" IPS ,16GB DDR4, NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB, SSD 512GB + HDD 1TB -
válasz
bghistvan #156979 üzenetére
Sajnálom hogy nem tudok ajánlani semmit, mert nincs meg a kvalitásom a laptop ajánlásokhoz. Néhány esetben tudtam csak információval szolgálni a topikban kérdezőknek és azt is csak azért, mert hosszabb időn kerestem magamnak gépet és közben olvastam ezt-azt, de sajnos ennyi. Számodra nem tudok tanáccsal szolgálni a hiányos ismereteim miatt.
Visszanéztem a hozzászólásaid és már korábban is volt problémád a topikkal, akkor minek jössz vissza segítségért (főleg ünnepi szezonban), hogy pár órával később megint panaszkodj? Ennek semmi értelme... Ha csak kötekedni akarsz akkor a legközelebbi kocsmában biztos találsz hozzá partnert.
Kellemes karácsonyi ünnepeket neked is és boldog új évet!(Hanyagolom is a témát innentől, mert nem szeretném szétoffolni a topikot, habár valószínűleg egy modi majd valószínűleg úgyis törli ezt a threadet.)
-
-
Tikakukac
titán
válasz
bghistvan #156974 üzenetére
Van a pofátlanságnak egy határa. Azt hiszem ezt maximálisan átlépted. Inkább nem írom le mit gondolok jelenleg erről a megnyilvánulásról. Már végre nem kell dolgozom idén többet, 2 hónap után végre láttam anyámat is meg nagymutert, de elérted, hogy ma ebben a topikban se válaszoljak senkinek, akkora paraszt voltál. Gondolom azonnal megadod a válasz bármilyen kérdésemre most azonnal random topikban. Ugye?
Én csak gratulálni tudok ehhez szép munka volt, a bizonyítvány ki van állítva
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Szeretnék új laptopot vásárolni, ehhez kérném a segítségeteket.
Ár: <400.000 Ft
Kriteriumok: legyen könnyen szállítható -13.3-14.0", minőségibb anyagok, bírjon ki 3 éves intenzív hasznalatot (legalább papíron :) ), 3 USB csatlakozó , matt kijelző okés, SSD meghajto ; min 256 GB
Használat: kepszerkesztes (photoshop), videovagas effektek nélkül (premiere pro), filmnézés, néha kis játék (cs.go, age of empires 2hd szintű kisebb gepigenyu jatekok)Tudtok esetleg valamit ajánlani?
Ahogy nézegettem ebben a méretben az Intel hd 620 es az amd vega gpu-k között lehet leginkább válogatni. Teszteket nézve az AMD grafikai megoldása jobbnak tűnik, de driverekkel, tenyleges hasznalhatosaggal kapcsolatban nincsen tapasztalatom.
-
válasz
bghistvan #156966 üzenetére
Szia,
Abszolút megértem a Windows 7 választásodat de 3 hét múlva vége, nem jön rá több frissítés, és a legújabb hardverek driver támogatása sem garantált, de ezzel valószínűleg nem lenne gond.
Megértem, hogy tartasz az újabb Windowsoktól. Az általad megadott feladatokra (netezés, fotószerkesztés) tökéletes lenne egy Linux Mint.
2020 küszöbén javasolnám a minimum 8 giga RAMot, SSD-t, és az i5-ős processzort.
Konkrét modellt pedig majd javasolnak a többiek.
-
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Jelenleg egy HP 250 G5 (IntelCore i3 2Ghz 4GbRam) gépem van......nem valami erőgép,ráadásul a régebbi Lenovo G500-am ami lényegesen gyengébb specifikáció volt, lazán lekörözte.....
Igazán böngészésre, szerkesztgetésre kellene, játszani konzollal szoktam, de az összefoglalóban feltett kérdésekre válaszolnék, remélem tudtok azok alapján segíteni,mert venni szeretnék egy gépet.
Szóval :(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-3 hónapon belül.
170-180e.
Böngészés, irodai programok, fotószerkesztés.
--------
15,6 FHD , ips
Általában akksi nélkül itthon használnám, évente 2-3x utazás alatt.
Csakis Win7.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM)
mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Hdd/ssd kombó..... de lehet csak Hdd is, kell optikai meghajtó, minimum 4Gb rám.
Talán Hdmi.
Újat szeretnék, de makulátlan használattól sem zárkóznék el, amennyiben valóban van garancia, ya és HP ki van zárva.
-
w.miki
veterán
válasz
Khelben #156961 üzenetére
Pedig te vagy az egyik, aki ért is a témához.
Az elmúlt időkből néhány jó kis, vékony érintős noti/tablet-et tudnál ajánlani?
Amit anno ajánlottál, az nagyon bevált. -
Khelben
nagyúr
válasz
smekone #156958 üzenetére
A tudomány állása nem változott: használt gépet boltból kell venni, garanciával. Fél-1 év alatt ki fog jönni, ha valami baja van. HP Elitebook 850-et vagy Probook 650-et kapsz ennyiből, ha az E6540 nem jó (bár egyiknek sincs nagyobb esélye tönkremenni, mint a többinek).
-
Khelben
nagyúr
válasz
Kristof_94 #156959 üzenetére
A szokásos belépő kategória, HP 15, 250, Dell Vostro, Dell Inspiron sorozatok. 200-ból már lehet venni HP 15-ből vagy Acer Aspire 5-ből IPS kijelzőset is. Dell Inspironból van 220k körül 17-es kijelzős is.
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
kockaskocka #156956 üzenetére
Nekem a driverekkel ment el a kedvem a márkától. Akárhány gépet teszteltem, mindegyiknél feltettem a win10-et és működött minden, esetleg 1-2 saját drivert kellett leszedni netről. Na a Lenovonál semmi nem működött és a drivereket úgy kellett összevadászni az idiótán felépített weboldalukról. És akkor emellé jöttek a gagyi anyagok, a hűtési problémák és a "kiváló" garanciális szolgáltatás.
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
Szüleim új notebookot szeretnének vásárolni, így a segítségeteket kérném! Nézelődtünk a MM-ban, de kicsit tanácstalanok voltunk!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? karácsony előtt lenne
(2) A gépre szánt összeg forintban? kb. 150 ezer forint, max. 190-200k
(3) Felhasználás? otthoni használat, leginkább internetezés, videók, filmek, ilyesmi.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem!
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Ezt nem tudom, a mostani elvileg 15'6-os, annál kisebb ne legyen, sőt...
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? otthon használnák leginkább
(7) Operációs rendszer? WIN10 (a legjobb ha előre telepített)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD és jó lenne 8gb ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? nem igazán! Legyen normális billentyűzete, fura enter, szokatlan elrendezés ne legyen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak újKöszönöm!
-
smekone
tag
Sziasztok!
Régebben már kértem segítséget tőletek a következőre:
Édesapámnak keresek laptopot. Kamionsofőr ebből kifolyólag sokat utazik. Netezésre és filmnézésre használná 100%-ban :)
Az igényei:
- világítós billentyűzet
- fém házas
- minél nagyobb kijelző
- használt
A maximum összeg amit rászánna70.000100.000 HUFAkkor a Dell Latitude E6540-et ajánlottátok de itt a fórumon is sok problémát olvastam róla(pl alaplap), ezért most egy kicsit fentebb tettük a rászánt összeget, remélem így könnyebben tudtok megfelelőt ajánlani.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
customer114
őstag
Sziasztok!
1 hónapon belül
150 - 250e (de meggyőzhető vagyok 300ig is)
(3) Felhasználás?
Film / játék
Dota2 - 1080p - max részletesség
14” - matt - IPS
Keveset, nem.
Ezt a pontot igazán ki vehetnétek már.
Ezt is.
Nincs.
Használt lehet, de min. 1 év garanciával.
Köszönöm
-
kockaskocka
csendes tag
Sziasztok! Megtennétek, hogy leírjátok pár sorban, hogy miért nem ajánljátok a 300eFtig terjedő kategóriában a Lenovokat? Biztos oka van, és nekem indok kell egy esetleges márkaváltáshoz. 15 éve pont Acerrel, Dellel szívtam meg, majd vettem a Lenovo Y570em és 7 év nyüstölés után is remekül megy. Elfogadom, ha mára fordult a kocka, csak szeretném tudni az okát amiért a Lenovo ma nem javasolt. S mi javasolt egy Lenovo Y570es leváltására (i7 2.gen, 8GB RAM, GeForce 550). Köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz
Killerlaca #156951 üzenetére
Járni jár, így 16 óra után csak átfutottam, zuhanyzom és alszok is. Majd holnaptól srácok, holnaptól.
-
w.miki
veterán
válasz
én is úgy nézem, hogy nincs.
Régen volt Tikakukac, Khelben, Rizso, aki vágta a témát... Lehet pont őket tiltották ki a modik? -
fordjee
aktív tag
válasz
Karácsony környékén lehet, hogy kicsit elfoglaltabbak a topikgazdák, keszülődnek, de adj isten már most elutaztak, stb.
A kérdésedre, ennyiért nézegettem én is "gamer" laptopot, de nem nagyon volt ajánlott. Dell G5-öt szokták ajánlani. Ameddig nem válaszolnak, olvasgass teszteket, acer nitro 5, dell g3, g5, asus tuf 505, msi gf és gl 63, acer aspire 7, hp gaming és még van egy pár. Mindnek ugyanaz a baja, nem a legjobb anyagminőség és bajos hűtés. Hogy ezek közül melyik a legajánlatosabb, azt vagy a tesztekből leszűröd vagy várni kell türelmesen a hozzáértőkre. -
válasz
Használt Dell 7577 lefedné szerintem az igényeidet. Keretbe belefér és jobban össze van rakva mint a jelenlegi piacot uraló "konzumer gamer" gépek.
-
Killerlaca
senior tag
válasz
Killerlaca #156931 üzenetére
Sziasztok!
Jár erre olyan aki tud nekünk válaszolni?
Köszönöm
-
MARVEL
tag
Sziasztok!
Nemrég némi baleset érte a régi Lenovo X61T-met. Sajnos használhatatlanná vált. Alaplap hibás lett. :( Régóta elkísért, imádtam használni. Legalább kilenc éve megvolt. Egy ismerősöm nagyon szépen feltuningolta, elment rajta a PS, a Manga Studio, az Adobe premier is. Fotók szerkesztésére, rövidebb animációs filmek készítésére, és mivel Wacom tollal is használható volt a kijelző, ezért rajzolásra is használtam. A fő munkaterületem miatt sokat járkálok, emiatt fontos számomra, hogy a laptopom strapabíró, erős, és masszív legyen. Ugyan ilyen fontos az érintő kijelző is. Nem feltétlen szükséges, hogy az emberi ujjat is érzékelje a kijelző, de egy Wacom tollal lehessen rajta rajzolni.
Szeretném ha a főbb programok, például PS, Adobe Premier, Manga Studio, elmenne rajta, akár fejlesztések, ram, ssd, memória bővítése árán is. A legjobb számomra az lenne, ha tudnék venni egy új lenovo X61T laptopot, de sajnos nem látok sehol eladót. A keretem amit rászánnék, nagyjából 50 ezer forint lenne. Ezért főleg a régebbi, használt laptopok érdekelnének. Jó lenne ha lenne rajta Wifi, nem szeretnék netkábelekkel babrálni. Örülnék, ha a Windows 7,esetleg a Windows 10 elmenne rajta.
Szeretném ha fejleszthető lenne, tehát az a HDD-t ki lehetne cserélni SSD-re, lehetne bővíteni a memóriát, Ramot.
Továbbá jó lenne, ha a régi gépekhez hasonlóan 360 fokban el lehetne fordítani a kijelzőt.
Nagyjából ennyi lenne.
Milyen Laptopot tudnátok ajánlani?
Az előző Laptopom ilyen volt: -
Tomee001
csendes tag
Sziasztok!
Feljebb már láttam konkrétan ugyanazt a kérdést többször is, amit én tervezek feltenni, de sajnos ő nem kapott választ rá.
Szüleimnek szeretnék venni egy laptopot, de több közöm van az asztali gépekhez. Bár a Ryzenek térhódítása óta kicsit elmaradtam a témában.
Karácsonyra kellene
Én 150k környékére gondoltam, indokolt esetben 200k-ig hajlandó vagyok elmenni
Általános otthoni felhasználás, netezés, filmezés, semmi extra
Játék nem lesz
15.6'' FHD
Szinte semennyit, max nyaraláskor
Win10, de ha nincs telepítve, megoldom
8 GB RAM, 256 SSD, HDD és optikai meghajtó nem fontos
Magyar billentyűzet, más igény nincs
Csak új, Ipon-ról rendelve.Köszönöm a választ előre is.
-
Agent T
tag
Sziasztok!
A westnotebook.hu mennyire megbízható/ajánlott beszerzési forrás? -
Üdv!
Feleségemnek kellene egy kis hordozható gép alapvetően munkára (excel és word). Ami fontos hogy legyen benne mobilinternet modem. Konkrétan szembejött most [ez] , és igazából azt kérdezném hogy van valami fontos érv ellene? Vagy jobb vásár ennyiért? Hasonló thinkpad vagy más üzleti modell 500 ezernél kezdődik (fujitsu ux939 a nagy kedvenc, de az meg 700 ezer). Köszönöm a segítséget!
-
peestike
senior tag
Egy hp 250 g5 utódjának néztem volna ki ezt a hp 15-öt. Érdeklődnék, hogy mellé lőttem e mind típusban, mind boltban? Laptopszalontól volt már több gép, de kissé most megrendült a bizalom.
Köszönöm szépen! -
tipcsi72
csendes tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni az alábbiakban.
DUNE HD Max médialejátszóm van, Synology RT2600 ac Wifi routerem, 1000 mb/s-os optikai internet, G20 Panasonic fullhd plazma tv-m, Laptopot szeretnék ezekkel hálózatba kötni amivel szeretnék filmeket letölteni nagy sebességgel és alap netezésre használnám és néha erről is lejátszani fullhd filmeket a plazmatv-n. Két gépre van lehetőségem megvenni részletre a telekomtól. Nem muszáj a nagy kijelző, ugyanis ezek 14"-osak ami nekem elég ugyanis nem ezen lenne a filmnézés. Viszont amitől tartok az az, hogy ezeken a laptopokon nincs LAN csatlakozó. A kérdésem, hogy ilyen laptopokkal és 1 gigabites internettel tudok gyorsan letölteni wifin keresztül? Úgy gondolom, hogy ez a router és ezek a gépek már rendelkeznek gyors wifi kapcsolattal és nem lesz gond. Jól gondolom? A laptopok pedig ezek volnának.
HP Pavilon X360 [link]
LENOVO Yoga C340 [link]
-
metaldog
aktív tag
Sziasztok
Az alábbi két laptop közül melyiket ajánlanátok játékra vagy ebben az árkategóriában jobbat.
köszi.
https://www.digiprime.hu/laptop/lenovo-legion-y540-17irh-50849-eladohttps://www.digiprime.hu/laptop/msi-gf75-thin-9sc-50144-elado
-
tpeter77
addikt
válasz
boltvarazs #156921 üzenetére
Szia, irok privátot!
-
Dhampir
félisten
válasz
Root Banane #156932 üzenetére
-
zola09
aktív tag
Sziasztok!
Édesapámnak kellene egy új gép, ebben kérném segítségeteket.
(1) Január közepére kellene, hogy meglegyen.
(2) A legjobb ár-érték arányra lőnék 150-250e forint között.
(3) E-mail, böngészés, semmi komoly.
(4) Semmi játék.
(5) Méret min. 15,6", felbontásból FHD kellene.
(6) Gyakorlatilag semennyit, ha lesz is, évente kb. egyszer.
(7) Win10.
(8) SSD kellene, 256GB lehetőleg, illetve 8GB RAM. HDD nem kell, ODD nem baj ha van, de nem létszükséglet.
(9) Magyar, lehetőleg háttérvilágításos billentyűzet, Numpaddel.
(10) Csak új.
Köszönöm a válaszokat! -
w.miki
veterán
Tabletként is használható, érintőképernyős notit keresünk, irodai munkára, de hordozva is lesz sokat, ügyfelekhez. Win10 alkalmazásokkal.
13" körüli méret, 200e Ft (+-50e) körüli ár, ha lehet:
Új, vagy újracsomagolt, új állapotú, garanciával, magyar billentyűzettel.
3 hónapon belül, van idő kivárni egy jó kis akciót, ha lesz.
Miket és hol érdemes nézelődni?
(Annak idején itt kaptuk a Dell Inspiron 5378 tippet, ami bevált. Egyetlen hátránya van: kopnak a betűk a billentyűzetről. Ha van ennek valami modernedd, jobb változata, az lenne jó.) -
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
Szüleim új notebookot szeretnének vásárolni, így a segítségeteket kérném! Nézelődtünk a MM-ban, de kicsit tanácstalanok voltunk!
(3) Felhasználás? otthoni használat, leginkább internetezés, videók, filmek, ilyesmi.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem!
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Ezt nem tudom, a mostani elvileg 15'6-os, annál kisebb ne legyen, sőt...
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD és jó lenne 8gb ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? nem igazán
-
Agent T
tag
Sziasztok!
A westnotebook.hu mennyire megbízható/ajánlott beszerzési forrás?
-
blue_23
senior tag
válasz
Root Banane #156932 üzenetére
-
Root Banane
tag
Sziasztok!
Mégegyszer megkérdezem, hátha. Ryzen 5 3500U/Vega 8 mennyivel marad el egy i5 8265U/UHD620 kombótól? Nyilván inkább processzor teljesítmény szepontjából. Valamint miért van az, hogy a Ryzen 7 3700U/Vega 10 néhány a tesztekben elmarad a Ryzen 5-től? Egy Asus UM431 laptopról lenne szó.
Köszi!
-
Killerlaca
senior tag
válasz
Killerlaca #156926 üzenetére
- kb 1hét
- 250K-280K lenne rászánva
- Netezés, Film, Játék,
(4) Milyen játék...
- Mai játékok HD-ban menjenek, de nem kell az ultra
- Full HD elég
- nem sokat
- Windows 10
- SSD
- min 6GB videókártya 1060, 1650 vagy ami itt még szóba jöhet
Új és használt is lehet
Köszönöm
Laci -
fonok87
aktív tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A héten
(2) A gépre szánt összeg forintban? 160 000
(3) Felhasználás? LAN-party régebbi játékokkal, net, film, esetleg időnként mobil iroda.
(4) Ha játékra is... MOHAA, CS (1.6, GO), UT2004; régebbi illetve alacsony igényű játékok natív felbontáson minél több FPS-el
(5) Kijelző Mindegy, ha IPS akkor jó, ha nem na bumm
(6) Mennyit lesz hordozva? Nem szempont a tervezett felhasználásra (azért ha van tapasztalat a lent említett 2 típussal, érdekel)
(7) Operációs rendszer? Win10
(8) Tárhely? Lényegtelen, az elromlott laptopba nemrég vett 480GB SSD-t teszem bele, az egyetlen probléma ha ez garivesztéssel jár (de nehogymár garimatrica legyen a HDD takarólemezen...)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Valamiért szeretem az Acert
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Új érdekel (ha mégis használt, arra már eldőlt milyen lesz)Két versenyzőt állítottam rajthoz fentiek alapján:
1. Acer Aspire 3 | Ryzen 5-3500U | Radeon 540x 2GB | TN (?) kijelző
2. Acer Aspire 5 | Intel i3-7020U | nVidia MX230 2GB | IPS
Mind a kettő 8GB RAM-mal szerelt, ~160k HUF.
Amit eddig sikerült kideríteni:
- A Ryzen proci és a Radeon GPU egyaránt erősebbnek tűnik Google barátom és a szintetikus tesztek szerint. Jó lenne tudni hogy állnak egymáshoz képest a valós használatban leadott teljesítmények
- Az Aspire 5 szerepel az ajánlott modellek közt, az Aspire 3 nem (pedig fentiek alapján ez jobb vételnek látszik), ennek mi az oka?Köszi
-
Genji
őstag
válasz
Killerlaca #156926 üzenetére
A 4-es pont elég fontos, pasziánsz a játék vagy full élsimítás full HD-ban egy FPS? A VGA jelentős költség és szűk keresztmetszet a laptop megválasztásánál.
-
love
tag
Az Acer Spin 5 és Swift 3 széria mennyire ajánlott? Olvastam jókat,de rosszakat is. Amit én is tapasztaltam nem rég egy aspire 5 esetén,hogy már most elkezdett zajos lenni a ventilátora kb fél év elteltével.
-
Killerlaca
senior tag
- kb 1hét
- 250K-280K lenne rászánva
- Netezés, Film, Játék,
- Full HD elég
- nem sokat
- Windows 10
- SSD
-
Új és használt is lehetKöszönöm
Laci
-
válasz
boltvarazs #156921 üzenetére
Olvass privátot!
-
kzoli89
tag
- Karácsonyra kellene. Budapesten személyes átvétellel lenne a legjobb (valszeg a futárszolgálatok kiterheltsége miatt amúgy sem menne másként).
- 200K-300K lenne rászánva
- Irodai, YouTube. Játék, programozás nem. Valamilyen CAD program van (nem 3D), de az a jelenlegi, 5 éves gépen is simán elfut, szóval nem hiszem, hogy túl nagy erőforrás igénye lenne. Sajnos több infót én sem kaptam róla, a CAD programokhoz meg nem értek
1080p, valami normálisabb minőségű, de nem kell a csúcsnak lenni
Kb. 50-50 százalék kocsi/iroda. Relatíve sokat lesz hurcolva.
Windows 10
Eddigi tapasztalatok alapján legalább egy 256GB-os SSD jó lenne, de van külső HDD. Optikai nem kötelező. Hosszú távra kellene, így szerintem memóriából is jó lenne minimum 8GB.
HDMI legyen rajta, meg jó lenne, ha bírna az aksija egy 3-4 órát
Csak újElőre is köszi a segítséget!
-
Brantu
csendes tag
Sziasztok!
Látom, hogy a HP 250-es notebook többször felmerült már, mint ajánlott modell, így az alábbi gépet néztem ki:
https://aqua.hu/laptop-notebook/hp-250-g7-laptop-fekete-6mq24ea-t859701
Ezekkel a specifikációkkal mennyire jó vétel, illetve a GeForce MX110 és az Intel HD Graphics 620 között milyen különbségek vannak? Melyik a jobb, megbízhatóbb?
Köszi! -
boltvarazs
csendes tag
Sziasztok! Sokat olvasgatom a topikot, de úgy gondoltam én is feldobom a kérdést.
Asztali gép leváltására szeretnénk egy - elsősorban használt üzleti laptopot. Mivel csak ritkán lenne használva (szövegszerkesztés, emailezés, fotó és videók mentése, rendszerezése) ezért elsősorban egy kisebb méretu gépre lenne igény, ami strapabiró, szerelhető és nem túl elavult konfiguráció. kb 8gb ram, ssd vagy ezek bővitési lehetősége a szempont és nem lenne gond ha az akksija is mukodne annyira hogy lakáson belül rugalmasan lehessen használni. Mivel nem sürgős akár külföldi megbizható forrásból származó beszerzés is szóba jöhet, de ha konkrét , megbizható boltot ajánlotok, az is megfelelő. Korábban Dell E6230-am volt, azt szerettem, de lehet már újabb változatot érdemes keresnem?
Fontos lenne hogy a gép SSD mellett HDD-vel is használható legyen (tudom a dell elvileg nem). Tehát SSD-n WIN10 (min 256 gb), mellette a gépben meg egy hdd háttértárnak.A megbízhatóság/időtállóság mellett harmadlagos szempont egy esetleg "rugged" laptop (akár drágábban is) de ha van olyan magnézium házas gép, ami bírja hogy a gyerkőc is tanul rajta, akkor az elegendő lehet. Mit gondoltok?
Köszönöm előre is a segitséget!
Nem sürgős, egy-két hónapig tudok várni a megfelelő ajánlatra, akár külföldről is
100 ezer ft körül, de rugalmas, a lényeg a megfelelő ár érték arányú gép megtalálása lenne
(3) Felhasználás?
Böngészés, Youtube, office használat, illetve családi fotó/videók rendszerezése, vágás (nem profi szoftverrel, Pinnacle, Gopro szoftvere stb fusson rajta)
-
max 15.6" de inkább kisebb, akár 12,5-13,3-14 (tv-re köthető legyen) /matt
Nem lesz hordozva, de lakáson belül néha igen, ezért aksija igény esetén legyen és mukodjon
(7) Operációs rendszer?
Nincs jelentősége, Windows 10 lesz rátelepítve
Windows 10 elférjen rajta, rendszer SSD-n mellé HDD. Optikai meghajtó nem lényeg.
Mivel kisgyerek van a családban és ideoda lesz néha pakolgatva, ezért nem lenne hátrány egy strapabiró gép, ami esetleg birja ha véletlenül leesik vagy leöntik. Wifi bluetooth legyen benne (billentyuzet és egérhez is) és okos tv-vel össze tudjam kötni. Min i5 vagy i7 (azt nem tudom ezen túl mit kell még figyelni)
Használt elsősorban de az újtól sem zárkózom el, a lényeg hogy megfelelő minőségu legyen. -
chosa91
aktív tag
Sziasztok
1 héten belül
Maximum 90.000,-
Szülőknek web/office/abev/sketchup
—
Min 14", 17" szerintem már feleslegesen nagy lenne arra, amire ők használják
A földszinten lesz hurcolászva egyik szobából a másikba és vissza. Utazásra csak ritkán.
Mindegy
Mindegy
Masszív, strapabíró legyen. Lenovo Thinkpad-eken gondolkoztam, illetve a másik irány chromebook.
Ameddig legalább 1 év garancia van hozzá, lehet alig használt is
Előre is köszönet a válaszaitokért -
love
tag
válasz
Genji #156913 üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
Picit magasabb az ára mint a max cél, így ha nem csak emiatt, de tudnátok még ajánlani ilyen paraméterekkel rendelkező megbízható gépet? (csak hogy tudjon "válogatni")
Ez a kérdés engem érdekelne:
Ilyen jellegű használatra amúgy jó lehet egy olyan típusú gép ami inkább játékra lett tervezve?
Amiatt érdekelne, mert gondolom, ha nem hajtom meg akkor nem lesz nagy fogyasztás, de a hűtés rendszere valószínűleg hatékonyabb mint az ilyen "alap" típusú gépekben. Legalábbis gondolom, hogy ezekben a nagyon vékonyka gépekbe nem tesznek olyan hűtés mint az üzleti változatokba. Egy példa: Lenovo Legion széria -
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Ismerős 15 éves fiának keresek laptopot apróbb iskolai feladatok elvégzésére, de a fő profil az, hogy játékra szeretné.
(1) Az elkövetkezendő napokban lenne vásárolva.
(2) 250-300 ezer Ft
(3) JÁTÉK, Tanulás
(4) 17.3 colos kellene, ha nagyon nincs akkor 15.6.
(5) A lehető legjobb felbontás
(6) Nem, vagy minimális hordozás lenne.
(7) Operációs rendszer? Win10
(8) Ha belefér, SSD kellene.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Nincs, max HDMI.
(10) Mindenképp új!Előre is köszönöm szépen a segítséget!:)
Üdv -
love
tag
Legkésőbb Január
300- max 350
Office,könyvelő program használata munka szinten
Semmi játék
13-14 méret minimum full HD, otthoni használatra lenne majd egy 21:9 monitor valószínűleg
Sokat,emiatt a megjelenés is fontos,néha útközben is lenne használva
Win 10 (esetleg mac)
Ssd min 256gb, ha van hdd jó,de nem feltétel, ram min 8gb, meghajtó nem kell
Nagyon fontos a hosszú üzemidő (9-12h, ha van valóság is ilyesmi), mint már említettem a megjelenés, a világító billentyűzet is nagy előnyt élvezne,könnyű legyen max 1,6-1,8kg, elhanyagolható kérés,hogy a home és end gombok külön legyenek, ne funkció billentyűvel elérhető (win gépek esetében az Acer van előnyben az előző gép miatt)
Csak új, minél több garanciával, ha bele fér az árba, akkor akár hosszabbítással is -
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? nem igazán
-
raverke
tag
Sziasztok!
Kizárólag Fotószerkesztésre keresek olyan laptopot, ami kellően színhű, könnyű és gyors. (PS és Affinity programhoz)Kb 200 ezer forintig bezárólag keresek, de panel típust nem tudok mondani, mert nem értek hozzá, de a fotós iskolában asztali iMac-et használunk.
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Notebookot kell vásároljunk a páromnak, és ennek kiválasztásában kérném a tanácsotokat!
Elég sok gépet rendeltem én is, ez viszont feladja a leckét...
Szóval részéről egy kikötés van: legyen csajos színű.. (gold, rosegold ilyesmi)
Bővebben:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Karácsony előtt
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Bruttó 250.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Irodai programok, netezés, filmezés stb.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? min. 14" FHD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Naponta lesz hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? min. 250 ssd
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Legyen csajos színű (gold, rosegold)és min. i3, 8gb ram
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)ÚjA keret: bruttó 250.000 Ft
A gondom olyan modellt találni, ami van valami ilyesmi színben, és mondjuk karácsonyig beszerezhető
A felhasználása az igazából kizárólag irodai munka, netezés ilyesmi.
Ebben kérném a segítségetek, hogy ajánljatok valami modellt.Előre is köszönöm
-
Lolman
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm kért segítséget tőlem laptop vásárlás ügyében.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Karácsony előtt
(2) A gépre szánt összeg forintban? 220.000 Ft
(3) Felhasználás? Programozás, irodai programok, filmnézés, web böngészés - Otthoni és egyetemi használathoz
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? IPS, FULL HD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Hetente párszor
(7) Operációs rendszer? Nem fontos
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Szerintem 256 SSD, 8 GB RAM, i5 proci
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új gép
Nekem egy HP Probook 450 G5-m van, de a mostani G6 generációból nem láttam, csak 260e körül a kívánt paraméterekkel. A Dell Vostro 5-ö sorozatát is néztem, de az is drágább. Az Acer Aspire 5 pedig árban jó lenne, csak vissza olvasva a kommenteket az jött le, hogy a billentyűzete nem túl jó. Esetleg valamilyen alternatívat nem vettem észre, amit érdemes lenne ebben az árkategóriában megvenni? (Olcsóbban a HP 250 néztem, de annak a kijelzője katasztrófa. Dell Vostro 3590 meg nem találtam túl sok véleményt, arról van esetleg tapasztalat?) -
válasz
feri1 #156902 üzenetére
Kérdezz inkább az [iPad] vagy az [androidos tablet topikban] ott tudnak szerintem ez ügyben segíteni. Laptopot nincs sok értelme androidos játékok futtatására venni, ha csak az a cél. Egy android emulátor zabálja az erőforrást, valamelyik játék emuban nagyon rosszul fut.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Macbook Air 13" M1 - 2020, 8/256GB, 6 ciklus, 100% - garancia (75)
- Victus 16-s0276ng 16" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 32GB DDR5 512GB NVMe gar
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest