- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Everest / AIDA64 topik
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Sixkiller6 #158499 üzenetére
Most erre mit mondjak. Okay
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz novakalex #158496 üzenetére
Hogy hordozni akarjátok és gondolom tempós garit is akartok ha gond van, meg némi valós minőséget, nem csak ilyen felfikkantott alumínium bevonatot.
Amiket írtál tök jó gépek, asztalra lerakva, ott elpötyögtetve. És kb. itt a sztori vége. Nem azért írtam a gépcsaládokat, mert fétisem van, hanem mert azok valók arra, amire ti is kerestek gépeket. És mivel minden cég home office kezdett átállni vagy már meg is történt szétrabolták a készleteket. A Foxconn is nekiállt maszkot meg lélegeztetőt gyártani, így az utánpótlás már most hónapos várólistára megy.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz novakalex #158490 üzenetére
Fogalmam sincs, de tényleg. Egyszerűen nincs gép. 8 hetes várakozási listákkal dübörgünk, a használt notikat is úgy viszik, mintha nem lenne holnap. Most basszus vehettek G6 450-est HDD-vel 290k-ért. Az még pár helyen van. Más kérdés, hogy az SSD-s lenne 250k ha lenne. De nincs. Lati és Edge TP nulla.
Tök jó, hogy van pavilion meg A515 meg ég tudja micsoda, csak az igen messze áll a ti koncepciótoktól.
-
Tikakukac
titán
válasz Sixkiller6 #158492 üzenetére
De most egy A315-öt akarsz erre lecserélni? Nem nagyon értem ezt a van most kifejezést.
-
Magnum_
nagyúr
válasz Tikakukac #158489 üzenetére
acer travelmate p238 pl kaphato turheto aron ujonnan meg, 3 ev garival, nekem irodai munkara (office, ilyesmi) alkalmasnak tunik (nincs vele tapasztalatom), persze nem akarok venni (nemreg vettem a fullos E7270-et es legjobb laptop, ami valaha a kezemben jart, meg egyebkent is csak Dell, mar csaladon es kozeli ismerosi koron belul is).
Neked van vele tapasztalatod? Tenyleg erdekel
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
Tikakukac
titán
válasz Sixkiller6 #158486 üzenetére
Az akciókat és úgy általában a vásárlást is felejtsd el nyugodtan. Okokért gondolom nem kell hosszú felsorolást csinálnom, tegnap átmentem a 3 nagy bolt készletén és én még ilyet kb. nem láttam soha. Kapsz még konzumerből pár közepesen erős szemetet és ennyi volt. Más nincs.
-
Sixkiller6
őstag
acer Aspire 3 - A315-42-R038 150.000ért van most. van ennél jobb ajánlat ebben az árban otthoni böngészős gépnek?
- no es importante -
-
Graphics
Jómunkásember
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 héten belül(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) : 200 ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) tanulás - irodai(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - netes játékok
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6" - matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - nem lesz
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - 256GB v. 512GB SSD, 8GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) új - vagy refurb.[ Szerkesztve ]
-
Sixkiller6
őstag
srácok, otthoni, kizárólag irodai munkára kéne vmi ágybanfekvős gép, böngészés, emailezés. ráadásul VM-en dolgozok ó, szóval nincs semmi komoly lokális erőforrás szükséglet (arra ott van az asztali). van esetleg vmi kihagyhatatlan akció valahol?
15-16os, matt, full hd, ssd, 8gb ram körül
100-150es huf rangeegy ilyen esetleg? Acer TravelMate TMP259-M-3636
[ Szerkesztve ]
- no es importante -
-
Tikakukac
titán
válasz novakalex #158484 üzenetére
Igazándiból ez így most elég érdekes időszak lesz, mert hiába mondok gépeket ha nem tudod megvenni őket még hetekig vagy hónapokig
Dobok egy zuhanyt mert ma tényleg egész nap laptopokat szedtem szét meg raktam össze aztán guglizok párat.
-
-
Tikakukac
titán
válasz #57171968 #158479 üzenetére
Szokásos probléma ezzel is: a Lenovokat 2 külön garival adják attól függően milyen osztáylt képviselnek.
Örülök neki amúgy, hogy az eddigi jó gari továbbra is jó. Csak nem erről volt szó.
-
novakalex
aktív tag
válasz Tikakukac #158477 üzenetére
pontos típust tudsz linkelni?
Kösziilletve az alábbi típusok felejtősek? Speckó alapján jónak tünnek:
ACER Aspire A515 - i7-10510U, 15.6FULL HD, 512 GB, 8GB, Geforce MX250 2GB, Linux
DELL Inspiron 3593 - i7-1065G7, 15.6FULL HD, 512 GB, 8GB, Geforce MX230 2GB, Linux
ACER Aspire A515 - i7-10510U, 15.6FULL HD, 512 GB, 8GB, Geforce MX250 2GB, Linux
DELL Inspiron 3593 - i7-1065G7, 15.6FULL HD, 512 GB, 16GB, Geforce MX230 2GB, Linux[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fordjee #158475 üzenetére
Nekem nincs rossz tapasztalatom Lenovo garanciális ügyintézéssel.
Több gépünk is van a cégnél, általában külföldi webshop-ból vesszük őket. Tavaly volt egy bill csere, azt nem én intéztem, de gond nélkül lezajlott, a gép angol volt.
Ami most történt múlt héten, a saját céges gépem billentyűzete elkezdett vacakolni. Albacomp oldalán bejelentettem a hibát, rá fél órára hívott egy hölgy, hogy be tudnám-e vinni, mert a vírus miatt kevesen dolgoznak, esetleg haza felé el tudna érte jönni egy koléga (a gép német lokalizációs és nem onsite hanem raktári garival). Természetesen mondtam, hogy beviszem. A albacompnál konkrétan 2 embert láttam (vírus helyzet van ott is), egy fiatal szervizest és egy csinos adminisztrátor hölgyet, A gépek és munka hegyekben. Megmutattam a hibát, kaptam egy papírt, kb 2-3perc volt az egész. Rá három napra jött egy telefon és egy email, hogy kész, mehetek érte. Az alkatrész Szlovákiából jött, valószínűsítem expressz. Karcolások és sérülések nélkül kaptam vissza. Szerintem erre nem lehet azt mondani, hogy borzasztó.[ Szerkesztve ]
-
blue_23
senior tag
válasz tajati #158474 üzenetére
Sajnálom, hogy nem látod az összefüggést. Ha i7+1660ti teljesítményre van szükséged, ahhoz megfelelő hűtésű laptopot kell választanod, másképp csak trotty lesz és könnyebben meghibásodik (ha csak gari idő végéig tervezel akkor belefér). Ha nincs olyan teljesítményre szükséged jobban jársz 1650-nel, jobb hűtéssel rendelkező laptopban.
[ Szerkesztve ]
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
fordjee
aktív tag
válasz tajati #158474 üzenetére
Lenovonak borzasztó a garanciája. Ha bízol benne, hogy nem lesz garanciális problémád, veheted, de ha lesz, szívni fogsz vele. Kollégám most küldi vissza harmadszor kb. 3 hónap alatt, először összekarcolt fedlappal kapta vissza, azt kicserélték, viszont nem indul a gép, a harmadik próba jön.
Asus gagyi anyaghasználat és forróbb, mint Elton John.
Msi-ket én sem ismerem, az Alpha viszonylag új, de Amd, nekem volt egy amd-s gépem, visszavittem, ettől mondjuk lehet még ez jó (throttlingolt de bődületesen). Tesztek vannak róla neten.
A Gl63-ról még nem hallottam túl sok visszajelzést. Kijelzőben lehet gyenge, meg anyaghasználatban is. A két Msi-t belinkelhetnéd, milyen árban van, melyiket nézted ki.
Nem véletlenül mondta a kolléga az Asust, a legjobb választás 300-400 körül, de nem hinném hogy 140-el vagy mennyivel drágább.Szerk: rákerestem, lenovo y540 370 a legolcsóbb, asus g531 354. 1660ti-vel. Ha játékra kell, szinte mindegy hogy i5 vagy i7.
A Gl63 330 , de abból a boltból nem venném meg, ha jót akarnék magamnak, utána 400 a következő. Szóval mennyi a keret?Közben látom, hűtést kérdeztél, legegyszerűbb ha youtube-on teszteket nézel róla, meg olvasgatsz is. A tuf biztos, hogy az utolsó helyen van. De a hűtés nem minden, pl. egy újrapasztázás csodákra képes.
[ Szerkesztve ]
fordjee
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Gyerek részére kellene egy egyszerűbb laptop. ( office, videó, hang... ) Windows nem kell
140 ezer a felső határ, van-e valami javasolt.
14-15,6" méretben. SSD természetesen, 8GB memória, Full HD kijelző
Illetve a másik kérdés, hogy használt üzleti is szóba jöhetne, akkor szintén a fenti összegért mi lenne az ajánlás?
[ Szerkesztve ]
-
blue_23
senior tag
-
LordTyrion
újonc
Erre tudtok ajánlani valamit? Úgy látom közben a HP 255G7 már nem is kapható.
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Hűtés szempontjából melyik gép jobb konstrukció? Mindegyik 1660 ti kártyával szerelt változat.
Leneovo y540
Asus TUF fx505
Msi Alpha 15
Msi GL63Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
f.csaba21
csendes tag
Erre tudna esetleg valaki ajánlani?
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Összeszedtem mire lenne szökségem:
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? BÁRMIKOR
(2) A gépre szánt összeg forintban? 150 E.
(3) Felhasználás? OFFICE, YOUTUBE FULL HD-BAN. KÖZÖSSÉGI MÉDIA
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? NEM JÁTSZOM.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15 VAGY NAGYOBB, FULL HD, HA LEHET MATT
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? RITKÁN UTAZOK
(7) Operációs rendszer? NEM KELL VAN WIN 10 KULCSOM
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? MINDENKÉPP SSD ELÉG A 12X GB, OPTIKA NEM FONTOS
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? NUMERIKUS BILLENTYŰZET FONTOS
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? JÖHET HASZNÁLT IS HA SZÉP ÉS VAN ÁFÁS SZLA. -
-
Tikakukac
titán
válasz NoMagix #158455 üzenetére
Használt Packard Bell. Meg sem merem kérdezni, hogy honnan jött ez az ötlet.
Fényerőállítás és alap dolgok ha a VGA drivere rendben van, menniük kell. Esetleg hangerőnek lehet még kínja, ha hotkey vagy hasonló driver nincs fent.Ha ezután is baja van, mehet a kukába és lehet vásárolni egy laptopot
-
NoMagix
addikt
Üdv mindenkinek!
Előre is elnézést kérek a kérdésem miatt, de nem tudom merre menjek tovább egy problémával!
Vettem használtan (innen a fórumról, az eladó lerázott) egy Packard Bell notebook-ot, tulajdonképpen jól működik, de a billentyűvel vannak problémáim! Európai kiosztású.
Az fn gomb + hangerő vagy fényerő gombok nem reagálnak, ugyan így van még jó pár kék gomb is! Ez szoftveres esetleg driver probléma lehet? Netán nem az eredeti bill. van benne?
Valaki találkozott már ilyen problémával?[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz docker #158449 üzenetére
Ez mindig is érdekelt: hardverhibát és alul méretezést hogyan javítunk szoftverrel? Hacsak nem úgy, hogy 100% fan speed van belőve már alapjáratról. Úgy talán. Vagy úgy se.
Nyugodtan felejtsd el.
-
gaborn1
tag
válasz docker #158449 üzenetére
Az adatlapomon láthatod milyen G3-t árulok.
Felraktam a legújabb 1.9.2-es BIOS-t ma reggel:
Alapjáraton 60-70 fok között mozgott a gép, Throttlestop, Intel XTU undervoltot nem engedte.
Raktam is vissza az 1.8.0-t
Ebbe műkődik, nekem most 0,125 mv undervolttal alapjáraton 45-50 fok a CPU.
Mint laikus mondom, az a BIOS update sokmindenre nem jó. -
zazahoho
őstag
Tanácsot szeretnék kérni.
Max 13-as, IPS kijelző, beépített sd kártyaolvasó (nem tudom létezik-e beépített cf olvasó? )
Win10. teljesítmény nem fontos, ssd jobb ,de az sem kritérium,250 gb elég. Viszont 2-3 óra üzemidő jó lenne. Terepen vagy külső helyszínen adatmentés, képek -videók visszanézése lenne a fő kihasználási terület. Használt is megfelelne. ha ajánlotok konkrét típust azt megköszönömAz idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
docker
csendes tag
válasz docker #158423 üzenetére
MIt gondoltok ide Dell G3 szóba jöhet?: Eredeti kérdésem
Úgy tudom, hogy a hőmérséklet problémát javították valami BIOS update-tel
[ Szerkesztve ]
-
devilzero
tag
Akár most is
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250.000 Ft (+/- 10%)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Prioritásban: szoftverfejlesztés > játék > irodai programok > és hobbi szinten max iphone-os videokat szeretnék majd szerkeszteni
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Ez is fontosság szerint: CSGO sok FPS-sel aztán pedig GTA5 szintű játékoknak örülnék ha mennének valamennyira (Tomb Raider, Batman-ek, stb)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
IPS, 15,6
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazás közben nem használnám, de egy laptop táskában hétvégente cipelném
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
FreeDOS
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Ha nem rakható bele HDD, akkor legalább 256GB SSD, ha rakható akkor elég a 128GB SSD + rakok majd bele HDD-t, 8GB RAM majd bővíteném, optikai nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Az is jó ha kapok egy listát, hogy milyen típusú gépek azok aminek jó a hűtése és megbízható ebben az árkategóriában.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új vagy használt legalább 1 év garival.Amit most kinéztem: [link]
-
Tikakukac
titán
válasz Eldrich #158442 üzenetére
Olyan E5450-ekkel van az apró megszórva, hogy csak úgy reccsen. És még tonna egyéb gép is. Basszus touchos, hibátlan karcmentes darabot magyar billel hoztam el 830M-el, i5-el, 8GB/256GB kiépítéssel 90%-os akkuval tegnap.
Ennyiből ilyen vackokat venni teljesen sutaság.
-
Eldrich
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
Tanárnak kéne sürgősen választanom egy laptopot 80-100k körül. Lehetőleg új vagy vmi garis használt kéne.
Erről mit gondoltok? [link]
Igazából a procival vagyok meglőve. Ebben az árkategóriában milyet érdemes választani? Ahogy látom, leginkább Pentium 5405U, I3 6006U és Ryzen 3 3200U (2200U) procik jöhetnek szóba Illetve ott vannak még a 4 magos Celeronok, de az alacsony alap órajelük miatt szerintem azok alapból felejtősek, ugye?Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
novakalex
aktív tag
Sziasztok!
Két számítógépet vásárolna a cég, ahol dolgozom. A felhasználása az értékesítőknél lenne, szóval főként WEB+OFFICE(sok-sok excel tábla).
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? A következő hónap elején.
(2) A gépre szánt összeg forintban? Max. 300.000 Ft bruttó / darab
(3) Felhasználás? internetezés, office csomag.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6", FHD elég.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Sokat, hisz az értékesítőink sokat mennek különböző projektekre. Utazás közben nem, akkor ki vezet?
(7) Operációs rendszer? Nem szükséges.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Minimum 512GB SSD, de ha 1TB van az se rossz. ODD nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI, üzleti megjelenés.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Új.Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
tween
őstag
Sziasztok!
Kizárólag filmezésre keresek fullHD-s laptopot, aminek legalább 100Hz a kijelzője, úgy 250 ezerig. Létezik ilyen? -
hegyitaho
tag
Sziasztok,
Programozásra keresek laptopot, minél könnyebbet és min 15", 16 GB ram és IPS.
Eddig desktopon csináltam ezért foglalmam sincs milyen laptop hw kell hozzá.
Ryzen 5 3500u elég a feladatra vagy csak intel oldalon van használható?
Minél olcsóbb annál jobb, használt is jöhet. -
gaborn1
tag
válasz blue_23 #158435 üzenetére
Na az igaz, nekem is g3 van 9750H+ gtx 1650-nel és több, mint 400E forint egy ilyen. Gyári beállításokkal csak Chrome-ot futtatva 70 fok körül volt a hőmérséklet. Nem tudom, hogy lehetett ezt így gyártásba adni.
Undervolttal meg laptop hűtővel sikerült ezt 50 alá szorítani, játék közben se megy nagyon 80 fölé, így már nekem tökéletes, de ne nekem kelljen már szórakozni vele ennyi pénzért.
-
Immy
őstag
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
LordTyrion
újonc
Sziasztok! A feleségemnek keresnék laptopot az új, digitális oktatás csodához. Kicsit növekedett a büdzsé.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Minél hamarabb.
(2) A gépre szánt összeg forintban? Max. 160e
(3) Felhasználás? internetezés, office csomag, online alkalmazások (Prezi stb.)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Sims4 a max.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Matt, 15,6 FHD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Keveset, havonta 1-2alkalommal, valamint lakáson belül egyik asztaltól a másikig.
(7) Operációs rendszer? Nem szükséges.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 256ssd, 8gb, optika nem szükséges.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? ÚjKinéztem párat, ezek közül melyik ajánlott, esetleg más? ( A HP 255g-vel szemezek)
https://edigital.hu/notebook/hp-255g7-7df20eaakc-notebook-fekete-p722883
https://www.laptop.hu/hp-250-g6-4lt15ea-grey-nos-3y
https://www.digiprime.hu/laptop/acer-aspire-3-a315-50774-elado
https://www.laptop.hu/dell-inspiron-3583-i3a606lf-black-nos
Köszönöm szépen! -
xhege
veterán
Sziasztok!
14 éves lányomnak keresek laptopot. Most az online oktatás miatt is, illetve szeptembertől középiskolába megy, és egyre több iskolai projekthez szükségessé válik.
2-3 hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150.000 Ft körül.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Iskolai projektek, böngészés, videózás, közösségi média.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem játszik.
Ami a felhasználáshoz a legjobb. Nem baj, ha napfényben is lehet használni.
Keveset lesz hordozva.
Win.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Nem tudom mennyi RAM az ideális és SSD-ben gondolkozok.
Jó lenne egy combosabb akksi kapacitás, amivel ellmenne 5-8 órát.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is lehet, de olyan ami pár évet még simán tud hozni.Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy új gépre, mert az eddig használt HP 4540s ma végleg megadta magát.
1., Mikor? Minél hamarabb, mert ez egyben most a munkaeszközöm is (home office)
2., Milyen összeg? 200k +/- valamennyi.
3., Milyen feladatokra: Irodai alkalmazások, böngészés, játék (kevésbé hardver izzasztó fajták), fotókidolgozás (nem tömeges, hobby szinten)
4., Elsődlegesen nem játékra
5., Fényes kijelző, az a legjobb minőség, ami ebbe az árba belefér. A jelenlegi 15,6" volt ekkora legalább legyen.
6., Hordozás csak házon belül, illetve évente néhány üzleti út és nyaralás.
7., Win, de nem feltétel, hogy előre telepített legyen.
8., SSD kb 250GB elég lenne, mert szeretnék egy nagyobb külső háttértárolót. 8GB RAM min, optikai meghajtó nem kell.
9., Spec igények: nincs
10., Új gépet szeretnék.Az AMD Radeon grafikai megoldásokkal nincs kedvező tapasztalatom, azt kerülném. Robusztus felépítés szintén előny, kisgyermekes család.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
Tesómnak kellene egy gép az alábbi "feltételekkel":
Most.
150-170k
Irodai programok, böngészés.
Nem.
Ami belefér.
Nem.
Van.
Ami belefér.
Nincs.
Új.Ez mennyire ajánlott ?
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
docker
csendes tag
Sziasztok!
Munkahelyemre keresek megbízható gépet ami bírja a terhelést hosszú távon. Az összefoglalóban ajánlott típusok vagy kifutottak vagy jóval meghaladják a költségvetést(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 héten belül
300 körül
Programozás, Alap virtualizáció, Fotó szerkesztés
Nem prioritás
IPS, 15", jó felbontással (egész nap ezt nézem)
Nem lesz
semmi
250G SSD
HDMI jó lenne
Csak új -
22Dávid22
aktív tag
Sziasztok!
1, Minél előbb, akár már a héten.
2, 150-160 000 forint.
3, Alapvetően alap dolgok, illetve mérnökinformatikus szakon szeretnék továbbtanulni, jó lenne, ha az itt szükséges dolgokat is meg tudnám csinálni rajta.
4, Nagyon ritkán játszanék játékokkal, akkor is egyszerűbbekkel és régebbiekkel, az alacsony beállítások nem zavarnak, de ez olyan pont, amiről le tudok mondani.
5, 15" körül, matt, a többi alapvetően mindegy.
6, 1-2 hetente mindenképp hordozva lenne, talán gyakrabban is. Utazás közben nem használnám.
7, Windows 10, de nem muszáj, hogy előre telepítve legyen.
8, Minimum 256GB SSD, de lehetőleg 512GB, 8GB RAM, optikai meghajtóra nincs szükségem.
9, Minimum i3 vagy ezzel egyenértékű processzor.
10, Akár használt is szóba jöhet, ha van jó ajánlat.Eddig 2 gép ragadta meg a figyelmemet:
[link] Ebben 500GB SSD van.
[link] Nekem személy szerint ez jobban tetszik, az előzőhöz képest mégis magasabb a felbontása, a benchmarkok alapján a processzora is erősebb, van dedikált videókártya, a garancia is hosszabb 1 évvel. Egyedül annyi, hogy ebben csak 256GB SSD van, de ezt át tudom hidalni azzal, hogy majd valamikor később bővítem, addig is a mostani laptopomban lévő 500GB-os HDD-hez szerzek külső házat. -
törölt tag
Sziasztok!
Egy héten belül.
210k maximum.
Irodai programok, film nézés /vetítés, facebook live (külső kamerával)
Nincs játék.
FullHD, ha még belefér akkor IPS.
Ritkábban hordozva, hetente max 1.
Op rendszer: nem kell.
SSD, 8GB Ram, optikai meghajtó nem fontos.
Spec igények: nincsenek.A lényeg hogy minél több ideig birja ki..
Használt irodai, business?! kategóriáju laptop felé hajlok.. Probook, Elitebook, Latitude szériák..? Gondolom egy ilyen használt több ideig tartana mint egy akármilyen új 200k-ért.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz joefasalasso #158414 üzenetére
Így igaz. Szintetikus tesztekben szép pontokat hoz. Szintetikus tesztekben olyan 3DMark táblázataim vannak, ahol plusz 130% feletti pontszámok a valóságban nem érték el az 5%-ot sem.
Ennyit a szintetikus tesztek valóságra kihatásáról
-
HARDVERAPRÓD
válasz joefasalasso #158414 üzenetére
Értem ez akkor is 2magos, gyenge alap órajellel, nem sok mindenre való, főleg közel 160-ért.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz joefasalasso #158412 üzenetére
Szia. Ez egy 2 magos cpu 4 szálon. Szerintem nem túl erős. Szerintem ez sok érte
-
joefasalasso
aktív tag
-
Tikakukac
titán
válasz Dorian #158409 üzenetére
Nem ez a gond. Jelenleg 8 ismerősöm keresett meg laptopkeresés és beszerzés témában. És hát sajnos ezeknek a fele elég jól fizetős munka, így azok kerülnek ilyenkor előbbre. De ha kész, majd folytatom a topik gyalulását is.
-
Dorian
félisten
Erre valaki? [link]
Vagy túl alap gép az igény, nem lépi át az ingerküszöböt?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fecaga21
senior tag
Lehet nem a legjobb helyre írom, de hogy tudom úgy használni a laptopomat, hogy rádugom egy monitorra, meg billentyűt, egeret dugok rá, és összecsukhatom?Amikor összecsukom alaptopot akkor automatikusan kikapcsol a laptop, ez a probléma
-
Ubul86
őstag
Sziasztok.
Anno itt kaptam ajánlatot gaming laptopra, a választás Acer Aspire VX 15-re esett (i5ös, 1050ti 4 fb-os verzió / 8 gb ram), nem csalódtam, akkor 270-be került.Most gondoltam kicsit feljebb kéne váltani, 1660ti 6 gb-os (maxQ) HP PAVILION GAMING 9HF69EA-re gondoltam, mert lenne akcióm, kihasználhatnám.
Kérdés, hogy HP-nál gaming szektorban ez a laptop mennyire normális hűtéssel szerelt? AMD Ryzen 5 3500H-el szerelt, 8 gb helyett 16 gb ram-mal (nekem az acer hűtésre bejött, jól összeszerelt gép, mai napig semmi baja)
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz joefasalasso #158403 üzenetére
Az, hogy mit mivel borítanak be, annyira nem sokat ér. Egy 8440P-vel pofánvágjuk valamelyiket helyben szakad 50 darabra. Na, az a valódi fémházas.
-
Khelben
nagyúr
válasz tpeter77 #158400 üzenetére
Nem lehet 1:1 megfeleltetni. Minél közelebb vagyunk a belépő szinthez, annál kevesebb a különbség a gépek között. Kb:
HP 250 = DELL Vostro 3xxx
HP 450 = DELL Vostro 5xxx, Latitude 3xxx
HP 650 = DELL Latitude 5xxxEzek mind irodai gépek, az otthoni HP-nál a Pavilion, Dellnél az Inspiron széria. De mint mondtam, pl a 3-as Inspiron és a 3-as Vostro között alig van különbség, a 7-es Inspiron meg a 7-es Latitude viszont már nagyon más.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Futás, futópályák
- DIGI kábel TV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Filmvilág
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- ACER Aspire E15 HDD nélkül
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest