-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Graphics #159197 üzenetére
A titok azokban a részletekben rejlik, amit kevesen méricskélnek. A 2 ventis x hőcsöves gépállatoknál embert nem láttam még tolómérőt használni. Pedig hát gyerekek nem egy nagy tudomány, hogy anyagmennyiség és felület, valamint térfogat gáz szempontból az picit többet számít, mintsem 1-el több hurkapálcika, amit kilapítottak és nagynak tűnik
Ugyanígy venti. Vastagságot nem néz senki, csak, hogy ebben van 2 vagy akár 3. A légköbmétert nem érdekli ha 20 is van bent, egy rendes blower olyan levegőmennyiséget tol ki már 2000rpm mellett is, hogy hajat lehet szárítani. -
-
Tikakukac
titán
válasz
Marci79 #159194 üzenetére
Tehát sikerült 250 rugóért venni egy gépet, ami default széthullás és kv főző ami csak rosszabb lesz ahogy koszolódik, de legalább van benne egy olyan VGA ami már most is éppen veri a belépő szintet és ez jó?
Én mindent megértek, de ezeket a tuti vételek soha. Pedig hát nem ma kezdtem. Na éppen ezen vásárlások miatt lesz velünk még jó sokáig ez a kategória. Mert az embereket nem érdekli mekkora hulladék egy gép, megveszik, mert nekik meg ne mondják már, hogy valamit a kukának gyártottak a soron. -
Robinho88
újonc
Sziasztok!
Egy barátom szeretne notebookot, de annyira behatárolta a képernyő mérettel, hogy én megfeküdtem :)
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Néhány héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? - Max. 200.000 HUF
(3) Felhasználás? - Filmnézés, játék, zenehalgatás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Call of Duty. Ha belefér, jó lenne ha a tavaly megjelent rész is futna rajta
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 17 inch Full HD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Kamionos, sokat cipelné magával
(7) Operációs rendszer? - valamilyen windows vagy semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - minimu 8gb ram, a játékok miatt 1tb háttértárra lenne szükség
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - ebben a kategóriában szerintem inkább használt leszNagyon köszi előre is!
-
-
hutitus
újonc
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás: 1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200-250k-ba jó lenne beleférni, 275k is, de az a nagyon felső plafon...
(3) Felhasználás? (irodai programok: igen, játék: igen, programozás: nem valószínű, de lehet, fotószerkesztés, renderelés: nem, tervezés: nem valószínű, ezek munka és tanulás szintjén)
(4) Ha játékra is használnád (igen), akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel: WoT, WoWS, Dreadnought és ehhez hasonlók. A cél a lehető legjobb ár/érték arány
(5) Kijelző mérete, felbontása:, 15.6 inch Full HD Kijelző technológia IPS LCD LED Felbontás 1920 x 1080 Kijelző felület Tükröződésmentes, vagy hasonló adatokkal rendelkező
(6) Mennyit lesz hordozva a gép: működés közben gyakorlatilag semennyit. Használnád-e utazás közben is: nem, csak asztali gépként.
(7) Operációs rendszer? (semmi)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e Memória kapacitás 4 GB Memória típusa DDR4 Slotok száma 2 Elfoglalt slotok 1 Frekvencia 2400 MHz vagy valami hasonló, HDD, nem feltétlen szükséges SSD bele, csak az OP rendszerhez maximum (külön).
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port: nem, HDMI: jó ha van, nem feltétlen fontos)
(10) Csak új gép jöhet szóba.
köszönöm a válaszokat! -
Peter_
tag
válasz
Graphics #159188 üzenetére
Futtattam pár CPU diagnosztikai tesztet, alacsony órajelen volt csak hajlandó működni. Nem volt melegedés és a ventilátor se pörgött, szóval throttlingról szó sem volt.
Szerintem ezt a beállítást senki nem piszkálta a vásárlás óta, mégis csak sok idő után okozott gondot, gondolom valami frissítés és összeakadás miatt. Teljesen figyelmen kívül hagyta a windows teljesítmény beállításait. Annyi minden szoftveres dolgot próbáltunk, hogy már valamilyen hardveres hibára gyanakodtunk. Aztán fórumokat olvasgatva belefutottam hogy valakinél pont ellenkezőleg a Speedstep kikapcsolása oldott meg teljesítményproblémát, ránéztem ezen a gépen ki volt kapcsolva, mondom akkor nézzük meg bekapcsolva, és úgy néz ki használt. -
-
Hópihe5
tag
Még egy kérdés, processzor tekintetében mi az ami jó választás?
-
Hópihe5
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
két hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
160 ezer körül
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
munkahelyi , sulis dolgokra
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem használnám játékra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14 vagy 15,6', a többi nem lényeg, átlag felhasználásra kell
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Max egy hónapban kétszer vinném haza
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem fontos
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD-s legyen, min 4 gb RAM, nem szükséges optikai meghajtó
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Igen, új gépet szeretnék, min 36 hós garanciával
Eddig ez a kettő az amin gondolkozok, melyik a jobb? Egyáltalán jó válasz az Acer márka?
[link]
[link] -
deva
tag
Sziasztok, egy ismerősöm laptop vásárláson töri a fejét, engem ott teljesen megfogott, amikor kiderült, hogy 17"-eset szeretne, azokat sose néztem. Megpróbáltam megválaszoltatni vele a topic kérdéseket, több kevesebb sikerrel, de erre jutottunk:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanában.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
350k körül lenne, de ha valami sokkal jobban megéri, és mondjuk 400k, lehet róla szó.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Munkagép, netes programok, office, filmezés, semmi nagyon komoly. Játék soha, "bár már gondolkozott rajta", de ez nem szempont.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
17", ebből úgy tűnik nem akart engedni. Többire nem tudta a választ. Felbontás szerintem FHD elég lesz, bár 17"-nél nyilván jobb lenne QHD, de nem szempont. Mivel filmezne is, ha jól gondolom, IPS jobb lenne azért.
Napi hordozás, otthon és munkahelyen is használná, menet közben ritkán, csak ha nagyon muszáj.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10, gondolkozik linuxon, de nem szánta még rá magát, ami amúgy a használt programok miatt amúgy se fog neki menni szerintem.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
256 SSD + 1000 HDD, amit erre mondott. RAM minimum 8 GB, de mivel hosszú távra veszi, szerintem jobb lenne 16 GB.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Itt igazából standard dolgokat sorolt fel (jack, usb, bluetooth, wifi), szóval semmi extra, amit legrosszabb esetben egy dongle ne tudna megoldani. HDMI-t szeretne, bár nem használta eddig még. i7 procit szeretne, de "meggyőzhető" i5-re is, mostaniban az van. A gépet hosszútávra venné, a jelenlegi, amit cserélne, már 6 éves. Egyébként egy PROBOOK 470G1-ről van szó, ahogy láttam, azzal meg volt elégedve.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Szerintem csak új.Előre is köszi!
-
tothtomka
csendes tag
Sziasztok!
Lányomnak keresek ballagásra laptopot, amit a következő 4 évben nyüstölhetne.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Legkésőbb május végén, de inkább előbb
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) A jelen helyzet miatt nem igazán tudom belőni, 300k-nál nem szívesen adnék többet érte, jó lenne ha olcsóbban kijönne...
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Office, net, netflix, kicsi játék, talán egyszerűbb videoóvágások tanulásra
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? minecraft és sims4 nagyon megy. esetleg ha elfutna még egy fortnite rajta az előny lenne
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15" körüli matt ipsre gondoltam, de nem én fogom használni, úgyhogy csak a lehetőségekhez mérten jó képe legyen
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? egyelőre viszonylag ritkán lenne hordozva, utazás közben nincs használat
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) van itthon érvényes windows licencem, úgyhogy lehetőleg oprendszer nélküli legyen
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? minimum 256SSD és 8Gb memóriát igényelnék
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) valami hdmi mindenképp legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) újat szeretnénk
Nagyon köszönöm a segítséget!
TT -
terratech
csendes tag
válasz
Pyttawrx #159179 üzenetére
Sziasztok. Még csak ott tartok, hogy hdd ki, SSD be. Telepíteni semmit nem próbáltam, folyamatosan újraindul, biosba belépni nem tudok. Akkor tudok biosba belépni, ha vissza rakom a hdd-t és win 10 alól indítok egy helyreállítást. Próbáljam meg egy telepítővel?
Köszönöm a segítségeket !
-
-
terratech
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy Samsung np300 laptop.
Vettem bele egy ssd-t, de ha kiveszem belőle a hdd-t akkor folyamatosan újraindul a gép. A BIOS is csak Windows 10 recoverybol jön be. Létezik, hogy a gyári hdd-t nem tudom lecserélni?
Ideg megöl.
-
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok! Egy jó barátom számára keresek 15-ös irodai laptopot.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 100-150e Ft
(3) Felhasználás? Irodai programok
15.6-os kijelző, mindenképpen IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
95%-ban otthon lenne használva.
(7) Operációs rendszer?
Win 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM)
512 SSD lenne ideális és minimum 8 giga RAM
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új gép megfelelő.
Nagyon szépen köszönöm előre is! -
Peter_
tag
válasz
Graphics #159170 üzenetére
Az a vicc, hogy már az is van, de úgy sem oldódott meg a probléma:
Dell Inspiron 17R, i7-4500U, 8GB RAM, 250 GB SSD
Papíron jónak kellene lennie, de nem tudunk rájönni mi lehet a gond.
BIOS is friss, teljes Win10 reinstallon túl még a drivereket is cserélgettük, de semmi eredmény.
Takarítva is volt, nem melegszik, csak egyszerűen baromi lassú.
Windowsban az energiagazdálkodás is max a teljesítményen van. -
-
Peter_
tag
Sziasztok!
Ismerősömnek kérnék segítséget notebookvásárlás ügyében. Az eddigi Dell Inspiron 17R gépe nagyon belassult, teljes OS újratelepítés se segített, böngészni is csak iszonyú lassan tud rajta. Ha nem sikerül azt rendbetennie akkor venne egy újat:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában.
(2) A gépre szánt összeg forintban? Max. 250000 Ft.
(3) Felhasználás? Internetes tartalomfogyasztás, filmnézés, munkavégzés, esetleg Autocad.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem.
Kijelző 17" (eddig is az volt, bevált), matt/fényes mindegy, talán IPS, de nem lényeg.
Hordozva lenne, utazás közben is lenne használva, de nem sokat.
(7) Operációs rendszer? Oprendszer nélkül.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD min 250GB, 8 ram, CD-DVD olvasó kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI csatlakozó szükséges.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új.
Laptop.hu-n beírta a szempontokat, és ezt a modellt dobta ki a kereső, mi róla a véleményetek?
Asus Vivobook x712fa
Több konfigurációval is elérhető, pl.:
https://www.laptop.hu/asus-vivobook-x712fa-au251-silver-nos
Ha ez nem megfelelő, akkor mit tudnátok neki ajánlani? -
-
beer1
aktív tag
Szisztok!
Van egy Asus g531gt-m és amikor inditom be a gépet az Asus logónak van egy Animációs hangja Azt nem lehet valahogy kikapcsolni vagy lehúzni a hangját? -
Spazzz
tag
Sziasztok ez a laptop most akcios 200k,megeri megvennit? ASUS TUF FX505DD-AL062, AMD Ryzen 5-3550H, 15.6" Full HD, 8GB, SSD 512GB, NVIDIA GeForce GTX 1050 3GB, Free Dos, Stealth Black
-
blue_23
senior tag
válasz
HussarF #159156 üzenetére
Nem tudom milyen lehetőséget kínál a kinézett bolt, viszont a dual channel minden laptopnál előny, ennél a típusnál akár 15-20% teljesítmény/FPS különbség lehet, így a helyedben mindenképpen 2x4 vagy 2x8 memóriával kérném.
Újrapasztázás miatt nem kell szétkapnod, szervíz megcsinálja. Minden gamer laptopnál ajánlott az újrapasztázás (tapasztalatom alapján Asusnál kifejezetten), akár 10 fokkal is hűvösebb lehet/halkabban jár majd a ventillátor.
-
Tikakukac
titán
válasz
HussarF #159156 üzenetére
Gondolj bele milyen ciki volt, hogy ügyfél 730k-ért megvette a G-seriest és még rá kellett locsolni 15-20k-t spéci pasztára és GAP-PAD-re meg ugye jó 10-15k munkadíj is rájött, mindezt egy 2+2 év gari mellett
Talán ment a gép 8 órát, mikor mondta, hogy jó, ez így nem fog menni és csináljuk. Hát izzadtam, mit ne mondjak.
-
-
-
fordjee
aktív tag
-
Ha valakinek most mindenképpen 15,6-os gép kell office-ra és netezésre akkor mi a legolcsóbb variáció ami kapható is? Én ilyen probook és kategóriatársaira gondoltam, megfelelő kijelzővel és ssd-vel. Semmi játék. Anyagi korlát nincs (ha 500 ezer akkor annyi).
-
Egy keresztkérdés, lenne lehetőségem venni egy i7-4702QM-es masinát.
Leginkább netezni használom, de sok esetben Photoshop és videóvágás is lenne.
Egy üzleti kategóriás gépről van szó.
Jobb ez gondolom, mint egy i5-6300U?
-
fecaga21
senior tag
A laptopom akksija kezd behalni, igy új utódot kell keresnem, egy kisebbet. 14 colos laptop kellene olyan ami érintőképernyős, és az akksija kibirja olyan 4-5 óráig ha csak filmezek rajta. Egyéb kritériumom nincs, full hd felbontású jó lenne, de inkább birja jó sokáig az akksi,és könnyű legyen.A büdzsé olyan 160.000
-
Tikakukac
titán
válasz
darvak #159137 üzenetére
Na ez igen, na itt már van miből válogatni.
Annyira újak ezek a Dellek, hogy első kézből passzolom őket. Jelenlegi helyzetben ezek még odébb is lesznek, én is csak a kinti tesztekre tudok hagyatkozni. Nagyon vészes dolgot nem olvastam, venti hang, és fényerő-szegénység az, ami zavarós.
-
Sziasztok!
Középkategóriás gamer laptopot keresek. Ez elég jó ár-érték arányúnak tűnik:
MSI GF65 (9S7-16W112-016HU)
Van valami ellenjavaslat? -
darvak
senior tag
Sziasztok,
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - sajnos most, legkésőbb jövő héten, nagyon szűkös a kínálat jelenleg
(2) A gépre szánt összeg forintban? max bruttó 870eFt
(3) Felhasználás? irodai programok, de min 4 magos proci, preferált i7
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? NEM
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13.3-14", min IPS FHD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Sokat-sokat
(7) Operációs rendszer? Lényegtelen, ezt vétel során konfiguráljuk majd, megjelölt vételáron felüli tételként fog menni(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD min 512Gb
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) minél több port, ethernetnek is örülnék
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak új, min 3 év garivalCéges laptop lesz,Latitude 7300,v 7400-as a kiszemelt, tudtok jobb alternatívát ajánlani? De csakis ami jobb opció, mert hosszútávra lesz és Dell annyira preferált, hogy nagyon meggyőzőnek kéne lennie, hogy más legyen. Azért kíváncsi vagyok..
Köszi előre is
-
Marci79
senior tag
Sziasztok!
A legutóbbi (cca. 6 hónapos) érdeklődésem után még mindíg noti keresésben vagyok. Érdekelne a véleményetek a Lenovo Y720 és a Dell G3 (3579) gépekről.
A G3-omnál láttam, hogy hajlamos eltörni a zsanérnál. Ez mennyire esélyes dolog, ha nem barbár módon nyitogatja az ember? -
Redplee
senior tag
Milyen laptopot ajánlanátok?
Irodai alkalmazásokra munka szinten, hobbi szinten Photoshop és böngészés. 13" os kell és könnyen hordozható mert ez csak úton lenne. 400-450.000Ft ot szánnék rá.
Néztem az új Macbook Air-t, tetszik, illetve Dell XPS laptopok Windows vonalon. Az új Huawei MateBook ok is nagyon tetszenek (10th gen intelesek) és jó áron vannak (külföldön), de itthon nem nagyon kapni...
Mit gondoltok, mit érdemes venni?
HP Elitebook G820-at váltana, 4th gen Intel i5 4200U volt benne, már azért eljárt az idő felette, most már azért lassúcska a 2 mag 4 szál, hiába az SSD... De megint szeretnék olyat, ami jól néz ki, jó kis gép és legalább ennyit kibír.
-
Sziasztok!
Asus Vivobook S14 mennyire ajánlott kategória? Ismerős ezt nézte ki, és ebben legalább van webcam (S13-ban nincs), ilyen kicsi, könnyű, relatíve olcsó gépet keres.
Alternatívának ott a HP 14, Inspiron 14 5490 vagy valami Acer csoda (aspire 5?). 180k-ba bele kéne férnie.
Előre is köszi!
-
padzso
tag
válasz
Tikakukac #159130 üzenetére
Ezer hála! Jól éreztem én, lehet továbbhaladni.
Maradnak az korábbi ajánlatok:
Latitude 7480-7490
HP Elitebook 840 G5-G6
Thinkpad T480-90.
Kezdek elveszni az opciókban, pedig nincs sok igény, mint említettem, valami tartósabb üzletit keresek, 14" öröm ránézni elcédével, meg lehessen normálisan gépelni rajta, közben meg ne fűtse Paksot.
Én még maradtam álmodozónak, hátha meglesz a nemsokára 10 éves Q330 méltó utódja, lesz hova fejlődni. -
padzso
tag
Nézelődöm, nézelődöm, olvasok. Az E7450 elég jó igáslónak tűnik, találtam igen jó állapotban lévőt i7, 512 GB SSD, 8 GB RAM, FHD képernyő, ezek a fő vonalak. Viszont jól érzem a 650 euró kissé sok érte?
Ez külföldfalva, számlával és 6 hó garival. Köszi! -
NNG
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi paraméterekkel keresek laptopot:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? azonnal
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 300.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) irodai felhasználás (főként MS office alkalmazások, levelezés), esetenként Photoshop
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13-14" IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? sokat, napi munkábajáráskor, illetve napközben a megbeszélésekre, de menet közben nem használnám
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) semmi vagy win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? min. 128 GB SSD és 8 GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI jó lenne, illetve a sok hordozás miatt minél vékonyabb és könnyebb (max 1,5kg), viszont lehetőleg strapabiró
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? új
Én ezekkel a paraméterekkel ASUS Vivobookot és ZenBookot találtam, ezekről mi a véleményetek? -
Shadowduet
tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, az egyik ismerősöm szeretne gépet venni, korábban már írtam itt, korábbi válaszoknak megfelelően újra kitöltöttem a kérdéssort:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2020.05.11.-2020.05.22.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 120.000. HUF
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Internet, némi játék, tanulás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Erről nincs infóm, viszont a keretnek megfelelően és reálisan látja csak tényleg régebbiek (7 év +)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Hetente lenne hordozva, utazás közben is használnánk.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD jó lenne mindenképp, 4 GB RAM minimum.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI
Garanciával ellátott használt gép jöhet szóba a keretnek megfelelően, ami strapabíró.Előre is köszi a megtisztelő válaszokat ismét!
-
válasz
csanyiadam #159123 üzenetére
Ahhoz overkill
Egy business gépet nézz.
Videovagast meg lehet oldani procierőből is . Ha nem 4K videókat darabolsz
-
fordjee
aktív tag
válasz
csanyiadam #159123 üzenetére
Brutálisan melegszik és nagyon hangos. Proci a 100 fokot nyaldossa sajnos.
Sokáig szemeztem vele én is de sikerült lebeszélnem magam róla, pedig külsőre nekem bejött. -
csanyiadam
tag
Sziasztok. Mi a véleményetek erről a laptopról? [link] Felhasználási mód programozás lenne és egy 28" 4K monitor zavartalan használata nagyon fontos munka közben. Néha videót is vágnék vele.
-
vndlczndr
tag
Sziasztok,
az alábbi igényekkel keresek laptopot:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most, vagy a közeljövőben
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 150-200k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Fotószerkesztés (Photoshop)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem igény.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? A Photoshop miatt egy fullHD matt IPS jó lenne, ha van ebben az árkategóriában.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem sokat, de utazás közben néha lesz használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Mindegy
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Valami SSD kéne, RAM-ból meg jó lenne 8 GB, de későbbi bővítés se nagy gond, optikai meghajtó nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Semmi
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új
Köszi a tippeket!
Üdv., -
akkójóva
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy laptopot körülbelül 200-220.000 Ft-ért. A gép csak ilyen filmnézés, office, böngészésre lenne használva, játékra nem. Tetszenek a 13" ultrabookok, van valami hátrányuk a 15.6"-os notebookokhoz képest? Felbontása Full HD legyen, ha lehetséges matt és IPS. Hordozni leginkább csak lakáson belül. Operációs rendszer nem fontos, 8 GB ramra és minimum 256 GB SSD-re gondoltam. Hardveraprón láttam több laptopot, amiben csak pár óra van, azok között lenne jó vétel? Természetesen új is lehet.
Előre is köszi!
-
peestike
senior tag
Egy ilyenhez jutnék hozzá 140-ért most. 1 hónapos, gyakorlatilag csak indítva volt. Milyen véleménnyel vagytok erről? A garancia végéig kihúzná?
Gondolom egy hp 250 g5-öt i3-5005U-t 4 giga rammal űberel...
Köszönöm szépen! -
válasz
Stauffenberg #159097 üzenetére
Kapásból találtam 90-ért is már az általad keresett gépet.
Mi nem felel meg?
Nem lesz olcsóbb, ha esetleg erre várnál.
-
Tikakukac
titán
válasz
oreg0503 #159109 üzenetére
Elméletben igen, gyakorlatban ahhoz, hogy te wifin át tudj lőni ekkora sávszélt már kíván pár okos tervezést és combos eszközt.
Mondanom sem kell, nagy mellényes, "na majd én wifin megoldom a lakást" barátom feladta és csak kiment pár ethernet dugasz. Ilyen ez a gonosz fizika.
-
Tikakukac
titán
válasz
julius75 #159102 üzenetére
Akkor viszont nem értem és más sem fogja, hogyan kerül ide a sima tablet verzió. Ezek a 2in1 gépek sosem lesznek sima tabletek, pontosan azért, mert nem levehetőek és mindig sokkal vastagabbak és nehezebbek lesznek, átfordítás után kényelmetlenek és sokkal sérülékenyebbek, nem utolsó sorban sima noti módban is atomra fog tükröződni a kijelző és ha odanyúlsz kezdődik a hullámzás.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 16" macbook pro m1pro.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, RTX 4050, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Hibátlan,garanciás ASUS TUF gamer laptop Full HD 144Hz/Core i5 11400H/RTX 3050/16GB DDR4/512GB SSD
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest