-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz aclandiae #158199 üzenetére
Tök jó. Ha még mindig ugyanarra a listára kell dekával nem vagyunk bentebb. Ha belinkeled a fél boltot, akkor sem.
Csodák nincsenek. Én tudom mi kéne nektek, de ha valaki még nálam is jobban tudja, hát basszus, nosza
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
ktgeri
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Azonnal
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300.000 Ft.-
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, játék, böngészés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Legújabb címek.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Relatíve sokat
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD min 256
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új -
félisten
Sziasztok!
3300-as AMD-s Thinkpad X395-öt szeretnék venni.
Itthon nem kapható. Van ötletetek, hogy honnann érdemes megrendelni angol billentyűzettel?Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
avivien
friss újonc
Sziaszok,
laptop vásárlásban szeretnék segítséget kérni.
Otthoni használatra, filmnézés, internetezés, táblázatkezelésre szükséges.
Most lenne esedékes a vásárlás, maximum 120.000-160.000 Ft a keret.
Matt kijelzőre, gondoltam, 15,6" és nem baj ha FullHd.
Windows operációs rendszerrel, vagy nélküle. Szeretném a TV-vel összekötni. Utazás közben nem használnám, hordozva minimálisan lenne. Új gépet szeretnék.
Köszönöm a válaszokat!Vivi
-
CheGhost
aktív tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban található kérdéseket kitöltve szeretnék segítséget kérni, hogy a kollégám a gyerekének milyen gépet nézzen.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Április második felében, ballagásra lesz ajándék.(2) A gépre szánt összeg forintban?
200 ezer Ft környékén.(3) Felhasználás?
Kollégiumba megy a gyerek. Elsősorban napi használat a sulis dolgokhoz, irodai programok, és valamennyi játék is elképzelhető.
Nem használná programozásra, fotó- és videószerkesztésre.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem elsősorban játékra szánt, de néha előfordul. Nem tudta megmondani a kollégám, valószínűleg a mai népszerű online játékok (Fortnite meg ilyenek).(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
A normális, 15,6" megfelel. Többet nem mondott.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
A kollégiumba való használat okán időnként biztos, hogy hozza-viszi. Órákra nem hurcolja feltételezhetően.(7) Operációs rendszer?
Előtelepített Windows. Nem akarnak a telepítéssel szórakozni.(8) Tárhely, memória, optikai meghajtó?
Mindenképpen SSD legyen, méretre csak saját elgondolásom szerint 240GB a minimum. ODD már kevés gépben van, meg manapság már kevésbé használjuk, így nem kell. A memória terén nem tudok mondani kritériumot.(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Nem jeleztek nekem semmi egyebet. Saját elgondolás, hogy usb3, gigabit lan és wifi5 (ac) előnyt jelentene.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új gép lehet.Remélem, elegendő, amit leírtam.
Köszönöm előre is a segítségeteket!*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
Ismerősömnek keresek notebookot, bár vannak irreális elképzelései de azért hátha.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 140.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Office, böngészés, oktatás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Játék nem lesz
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Neki mindegy, de én egy FHD-hez raaszkodok
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? utazás közben nem lesz használva, hordozva relatíve sokat lesz, de akkor is csak autóban tehát nem vállon
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem szükséges Op rendszer, inkább csak legyen bónusz opció
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD-hez ragaszkodnék, ha van pluszba HDD az plusz pont lenne
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Itt van a nagyon szűk keresztmetszet: dvd-meghajtót akar (oktat róla) és legyen FEHÉR! (A dellnek vannak fehéres szürke modelljei, több ilyet találtam is, de azok mind 200+os kategóriába voltak)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak új.
Nézelődtem már, de nem találtam meg az igazit valahogy, ezért kérném a segítséget.A segítséget előre is köszönöm.
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Játékra szeretnék laptopot 300000Ft a keret mi férne bele.
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
kismedve1982
tag
válasz kismedve1982 #158141 üzenetére
Sziasztok!
Annyiban módosítanám a kérést, hogy játszik használt üzleti laptop is hasonló paraméterekkel. Lehet 14" is. Ebben az esetben mik a lehetőségek?
[link][ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz blue_23 #158183 üzenetére
Ez nem változtat sem a leírtakon, sem azon, hogy mekkora szemétlerakat a mostani konzumer és (olykor business) class is.
Én láttam fateréknál, hogy miként sült el pont egy Acer flottavásárlás. Mikor több száz gépet kellett billzethullás és szimplán szétesés miatt gariban pörgetni, egyből kapcsolt a főnökség is, hogy okés, rendben, akkor ezzel most is duplán szopatjuk magunkat, lehet mégis kellett volna azokra hallgatni, akik elmondták, hogy nem veszünk semmilyen terepmunkára ilyesmit. Semmilyet. Egy mai konzumer helye az asztal. Kinyitva és úgy hagyva. Olykor még ez is sok és képes széthullani álltó helyben.
Mivel keretetek van, ezért ha nagyon el akarjátok tolni, hajrá.
ThinkPad T580
Latitude 5500
EliteBook 850 G6Fél miska alatt megvan mind és hát jónak jó. Ha bírja a cég újonnan is, hajrá.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz blue_23 #158175 üzenetére
Megértem. Volt ez így nálunk is. Hölgy, ajándék, laptop. Adott keret. A laptop nyilván hulladék lett, mert mindig az az összes ilyen kifutása, eladás, nagy bukó, más vétele immáron okosan.
Ez a totálisan kitaposott forgatókönyv.
Acer Aspire mennyire szereti a hordozást, bírja az akku??
Semennyire, nem erre van. Húgomnak pont ez volt. Szép színes gép, legyen csinos. Remek volt. Alig vártam gariból kifusson és végre vegyek neki valami rendes gépet. Megadom a számát, csörgesd fel, kérdezd meg tőle 100k-ért apróról az E7450-e a jobb vagy az első gépeA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz aclandiae #158174 üzenetére
Jézus krisztus.
Na ezek még lentebb vannak.
Erre a feladatra P-s Lenovo, Precision Dell vagy Zbook kell HP-tól. Apróról, szépen legalább 1 év garival ezeket lehet csípni ennyi.rt X-es Asus... basszus fél év után már kétszer gariznák a kasztnit.
-
Tikakukac
titán
válasz szabonagyur #158171 üzenetére
T450 fekete. Kb. ennyivel brutálisabb, egyébként ez már nem egy T60
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz Bular #158169 üzenetére
Gémer notis topikot tudom javasolni.
Ez 10 éve is bukó volt, 5 éve is, ma is. Szerintem 3. félévet kezdtük, amikorra mindenki ledobálta egyetemen a nagy gémer gépeket és vett valami használhatót. Játékra ment a konzol meg az ITX-es építkezést a koleszba. Az egy járható út, a tartós gémer gép progra 300k-ból továbbra is oximoron.
-
Bular
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem,laptop vásárlás előtt állok mert már nagyon megérett a 6 éves Asus laptopom a cserére.
A keret rá maximum 300.000 forint , legfőképpen játékra és,majd az egyetemre (programozáshoz) kell. Ezért is lenne fontos a hordozhatóság miatt ,hogy laptop legyen.
Eddig ezeket találtam hasonló árkategóriában.
- ( ASUS ROG Strix G531GT-AL106) -> https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/rog-strix-g531gt-al106-p483410691/
- ( ASUS TUF Gaming FX504GD-DM707 ) -> https://edigital.at/notebook/asus-tuf-gaming-fx504gd-dm707-notebook-schwarz-p598423
- (MSI GL63 9S7-16P732-406 ) -> https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/msi/gl63-9s7-16p732-406-p462818412/
- ( Acer Predator Helios 300 Gaming PH315-51-7294)
https://www.notebooksbilliger.de/acer+predator+helios+300+ph315+51+7294+gaming?nbb=17f39b&wt_cc5=cff13927d1e0456d8d86c50f2c8667de
Szerintetek melyik lenne a legjobb ezek közül , illetve örülnék ha tudnátok még hasonló árkategóriában ajánlani laptopokat. Fontos lenne az is ,hogy megbízható legyen. Előre is köszi mindenkinek -
Tikakukac
titán
válasz blue_23 #158165 üzenetére
Újban nyilván nem opció a 100k. Na oda kell a fél miska.
Az a bajom, hogy ami nem ToughBook, az mind olyan a mai felhozatalból fél millióért is, hogy egyszer odavered a gép fedelét bármibe ha pakolod a kocsiban a gépet és már borítékolhatod, hogy repül rá a folt. Én Ennyi pénzből vennék 3 darab E7470-et, azt' akkor nincs gond ha bárminek baja van.
Én mondjuk egy új XPS-el tutira nem diagolnék. Erre én otthon 35k-s gépet tartok SSD-vel. Untig bőven sok is mindenre.
-
Tikakukac
titán
válasz szabonagyur #158164 üzenetére
840 G2, E7450 meg T450. Ilyenek vannak. 40-esek lapokat szerették enni, 50-essel ez már annyira nem gond.
Amit jót találsz rendes kijelzővel azt vedd. A fenti sorból a HP lesz a legüthetőbb.
-
Tikakukac
titán
-
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz blue_23 #158161 üzenetére
Ha kocsikázás meg ott használás én mondjuk max 14"-ban gondolkodnék és valami üthetős vasat.
Oké, nem rám tartozik. Feltétlen el kell verni ekkora összeget? Igényli bármi az ennyire új és jó vasat?
-
Tikakukac
titán
válasz dosaa #158155 üzenetére
Az is csoda, hogy egyáltalán van valami ennyiért.
Azt mindenképpen jegyezzétek meg, hogy ez a gép olyan szinte csiklik-csuklik, hogy vigyázni kell rá, mint a hímes tojásra. Szereltem és törtek is ilyet a kolleginák már
-
Tikakukac
titán
válasz szabonagyur #158153 üzenetére
Lényegtelen mennyire szállt el felettük az idő, ennyiért max ilyet kapsz
E7450 teljesen jó, van kínálat, veheted.
-
aclandiae
senior tag
Most.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Bruttó 250e a plafon.(3) Felhasználás?
- Autodesk Fusion 360
- TeamViewer, egyszerre 3-4 megnyitott munkamenet
- O365, Sharepoint
- Excel (rengeteg)
- Virtualbox alól menne egy W7, és saját nosztalgia céljára egy XP(4) Ha játékra is használnád [...]
- az Autodesk renderelése miatt szeretném, ha lenne dedikált VGA benne, játékra nem fogom használni(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 15,6"-tól felfelé
- 1920*1080
- matt (kizárólag!)
- IPS
- minél magasabb képfrissítési frekvencia(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- nagyon sokat, tehát hosszú akkumulátoros üzemidő kell
- igen, csomagtartóból felnyit => mobil hotspot => TeamViewer (ha SOS, de előfordult már)(7) Operációs rendszer?
Windows 10 Pro x64 fut majd rajta, licencem van hozzá (igen, számlára vásárolt)(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- teljesen mindegy, mert 500GB-os SSD-t utólag teszek bele; ha van benne külön foglalat SSD-nek ami nem SATA, az csak jó, mert akkor a SATA-ra mehet egy HDD
- 8GB-al jöhet, majd bővítem 16GB-ra
- DVD-t már nem igazán használok, elfér benne, legfeljebb HDD caddy és bele + tárhely(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
- a töltő csatlakozója masszív legyen, és lehetőleg hátul legyen a gépen, hogy ne sérüljön
- örülnék ha, LAN kábel és legalább 1 USB lenne hátul
- lehetőleg kerüljük a műanyag borítást, főleg a fényeset
- bővítések miatt a HDD-nek és a RAM-nak külön 2-3 csavarral
- valamiért DELL gyártó termékére esett a vezetőség választása(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
- számlával, és a lehető leghosszabb garanciával, akár utólag bővíthető gar.idővel -
dosaa
csendes tag
Sziasztok!
Gimnazista lányomnak születésnapra vennénk laptopot. Mivel ajándék ezért újat szeretnénk venni.
Főleg office némi film nézés. HP 14 cf1007nh mennyire lehet megfelelő?
https://www.emag.hu/hp-14-cf1007nh-14-0-fullhd-laptop-intel-core-i3-8145u-4gb-256gb-intel-uhd-graphics-620-freedos-magyar-billentyuzet-ezust-7ng50ea-hu/pd/D5HMB8BBM/ -
PubliCat
tag
válasz szabonagyur #158153 üzenetére
Nekem most a ceges laptopom 7450es lati, i5 5th gen, hd+kijelzo. A kijelzon kivul minden rendben van. Munkaba office program csomag 2-3 progija megy egyszerre, pdf 4-5 ablakkal meg allando bongeszo megy 4-5 ablakkal folyamatosan.
A hangkartya drivere nalam megbolondult a dokkolo miatt, de azon kivul minden rendben van vele, jo hasznalni."Bátorkodjunk a következőket megfelelően használni: , . ; ? ! - "
-
félisten
Hali
Használtan
Max 100-110e Ft
14-15" méret
FHD kijelző
SSD legalább 256 GB
8 GB RAM
SIM4-nek mennie kéne rajta, amúgy net és film.
Lakáson belül hurcolós gépMit lenne érdemes fenni? Dell 7450 vagy újabb széria? Esetleg 5XXX széria is jó lehet? Talán utóbbiból jobbak vannak azonos áron.
Mennyire járt el az idő ezek felett az 5-6. szériás i5 U prociknál? -
Sakom
újonc
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni milyen laptopot vegyek.
Munkára használnám leginkább és hordoznám is ezért az fontos szempont, hogy megbízható, strapabíró és tartós legyen, viszont szeretnék néha játszani is. Hogy milyen játékkal és milyen felbontásban az másodlagos (jelenleg kb az MX130 és GTX 1050 erőssége között lőttem be).Ezen a gépen gondolkodom pár napja:
Acer Aspire 7 - A715-74G-57QF
15,6" FHD 1920 x 1080 IPS LED / Intel® Core™ i5-9300H Quad Core / 16GB DDR4 / 1TB HDD / 512GB SSD / NVIDIA® GeForce® GTX 1050 3GB
Kb 308.000 forint volt acershop.hu-n az ára, de ma már azt írták erre a gépre, hogy már nem forgalmazzák. Azt tudja esetleg valaki hogy miért nem? Máshol még be tudom szerezni, ha ez lenne a végleges, de hátha tudtok jobb alternatívát.
Leginkább azért szimpatikus az említett gép mert több helyen azt olvastam róla hogy legalább a külseje alumínium és viszonylag strapabírónak tűnik a kategóriához képest, viszont mellette hozza az ár/felszereltség igényem.
Pár részlet még:
A kijelző nem igazán fontos, leginkább plusz monitorokról használnám.
ssd + hdd kombót preferálom, és kb ez a méret szükséges
16G ram-ból nem engednék, de ha alapból csak 8G és van plusz slot akkor ok
az i5-9300H környékére gondoltam, de ha kicsit erősebb vagy gyengébb nem annyira lényeges.
Nem zavar ha nem kg hanem 2,5
oprendszer nem kell, majd én megoldom. Inkább új gépben gondolkozom.
Árban maradnék a 300e környékén, de ha az adott profilra nagyon tutit tudtok kicsit drágábban, lehet megfontolom.
Szóval volna esetleg jobb javaslatotok ilyen igényekre? Esetleg bármi meglátás az említett géppel kapcsolatban?
Előre is köszönöm!
Sakom -
válasz blue_23 #158149 üzenetére
Olvass vissza picit, nem az FPS érdekel. Normális billentyűzettel keresek combos VGA-val szerelt gépet.
Dhampir
A Mac mini biztos örülne neki, de mint írtad nincs W10 driver(az igaz Linux alatt lenne, de nem akarok telhetetlennek tűnni
Van még a Sonnet ami olcsóbb és van W10 támogatás is de nem kapható (1-2 hónapot ír rá az Apple.hu)
Köszi a tippet!Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
blue_23
senior tag
-
Dhampir
félisten
válasz cigam #158145 üzenetére
Ez a Blackmagic eGPU nem is rossz.
(Pro verzióban is létezik, jó húzós áron.)
Hátránya?:
A Thunderbolt 3 portos Mac számítógépekkel kompatibilis[ Szerkesztve ]
-
-
blue_23
senior tag
1 hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
500 000 ft.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Gyakran autóból lenne használni, tesztelő/kiolvasó programok.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
15,6 és kisebb méret is érdekel, IPS.
Rendszeresen lesz.
Windows 10.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD.
HDMI.
Elsősorban új.Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
MGaa73
tag
válasz blue_23 #158140 üzenetére
Köszönöm a tippet. Az Armoury Crate-t feltettem és hozzá szerintem minden mást.Touchpadet tudom ki be kapcsolgatni, de numpad nincs. Felveszem a kapcsolatot az Asus-al (csak hogy tisztán lássak). A PCX egyébként azt írta, hogy adjam le garanciális javításra. Szerintem meg cserélniük kellene, mert ez nem garancia probléma. Mondjuk annyira a numpad nekem nem hiányzik, emiatt egy garanciális herce hurcába nem megyek bele. Ami viszont igen, hogy sima böngészés és kb. 1ó 20 percet bír az aksi 100% töltöttségtől kikapcsolásig.
-
kismedve1982
tag
Sziasztok!
Új laptop vásárlásában kérem a segítségeteket. Egy régi ASUS eeepc 1215n-t szeretnék leváltani.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 100-150e Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Kizárólag internetezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? ---
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6 vagy nagyobb, FHD, matt IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Évente pár alkalommal utazás közben (járművön) nem lenne használva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Van érvényes Win10 x64 kulcsom, így nem fontos az op rendszer. Linuxon nincs tapasztalatom
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD, 4 vagy 8Gb RAM, optikai nem fontos
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) USB, HDMI port, mem. kártya olvasó
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) inkább új, nem cserélgetem gyakran
Fontos lenne, hogy keveset fogyasszon, kizárólag internetre használom, mert van asztali gépem, minden mást azon intézek.Köszönöm a segítséget!
-
Tikakukac
titán
-
válasz Dhampir #158130 üzenetére
Lefotóztam a kirakott gépeket, és elszomorító az eredmény. Pláne ha elkezdenek kopni ...
Dzsosy
Készítesz egy fotót nekem - akár privátba -, hogy a te géped kiosztása hogy néz ki?Esetleg létezik üzleti kategóriás gépben izmos VGA, aminek nem millás az árcéduláj (Acer Concept D, Asus ProArt,...)?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
MGaa73
tag
válasz Dzsosy #158131 üzenetére
En a Nitro 7et rendeltem. De vegul elalltam tole, egyreszt mert itt is mondtak, masreszt mert utanaolvastam es borzasztoan melegszik. Kepes 92 v 95 fokig is. Igy bar nekem is tetszett Asus rog strix lett a vege. Epp ma neztem az Aida64el kb egy feloras cpu stressz tesztel 80 foknal nem ment feljebb i7 9750h processzor
-
Dzsosy
senior tag
válasz cigam #158121 üzenetére
Én is többek között a Nitro-val szemezgettem. Tegnap sikerült a győri MediaMarkt-ban megtapiznom a kiszemelteket és nekem a Nitro jött be a legjobban minőségérzetre (is).
Egy kézzel felnyitható megemelkedés nélkül, nem nyöszörgött és ahogy tapiztam az ujjlenyomatokat sem gyűjtötte. Bár a piros szín a képek alapján eltántorított, de élőben jól mutat. A billentyűzet jól látható volt a MM fényében is, és a billentyűzetet világítás is kellemesnek tűnt.
Így hazaérve ezt meg is rendeltem (plusz teszek bele egy HDD-t is). -
Dhampir
félisten
válasz cigam #158121 üzenetére
Akadnak gépek, ahol a piros festés le szokott kopni. Nem tudom, hogy az Acer Nitro-nál ez milyen. Régebben egyes Asus G laptopok esetében előfordult, persze nem azonnal. Utána kellene nézni, hogy Acer gépeknél, és itt a Nitrónál ez vajon jobban, tartósabbra sikerült-e. Megoldás lehet külső billentyűzet csatlakoztatása, de nem mindenki szereti a mobil gépet "asztalivá" duzzasztani.
-
GeekPa
lelkes újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, kétféle verzóban egy szinte mindig grafikai és néha vágó munkára használandó notebookra (NVIDIA kártya fontos lenne).1. ahol a megbízhatóság és elnyűhetetlenség a fontosabb, kevésbé fontos a játék
2. ahol hangsúlyosabb, hogy játszani is tudjak vele (a keret miatt nyilván kompromisszumokkal)
Köszi!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
3 hónapon belül
sajnos csak 200.000 Ft a max
munka: Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects és Premier
játék: kalandjátékok, Star Citizen, ha megőrülök, akkor kis PUBG, de mindig ideges leszek tőle
Star Citizen, PUBG, kalandjátékok, minden sci-fi játék ami létezik Full HD, amilyen részletességgel fut
15,6 a preferált, matt, persze IPS se lenne rossz, de nem baj ha nincs
Asztali gép helyett lesz egy ideig
Semmi
SSD minimum 250, de jobb ha több (plusz 7200-as HDD nagy előny)
HDMI vagy DISPLAYPORT, gyors külső HDD csatlakozási lehetőség (ha nincs belső plusz HDD)
Használt is jöhethttps://streamerlinks.com/GeekPa Amíg látok a szememmel addig játszom, s amíg hallok a fülemmel addig zenét írok.
-
beer1
aktív tag
Sziasztok.
[link]
Mi a véleményetek erről a gépről ? -
kujkuj123
tag
Ha egy garanciás új laptopnak a memrióáját vagy az SSD-t bővítem akkor az garancia vesztéssel jár?
'Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen!'
-
Tikakukac
titán
válasz Slownz #158123 üzenetére
Én keresnék valami izmosabb gépsast külsőre-belsőre. Itt áll ennek a szellemi elődjéből 2 darab, kedvem sincs kinyitni, mert első szétkapásra is fél marék műanyag hullott ki belőle.
Itt most azt kell mérlegelned, hogy plusz 20% pénzért veszel-e egy probookot vagy marad ez.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Dhampir #158118 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Kicsit engem is aggaszt a piros billentyűzet, sajna Veszprémben nem túl nagy a választék, hogy bármelyik verzióját is megnézzem élőben.
A piros mellett még a kiosztás is aggaszt, mostanában szeretik csonkolni a kiosztást, levágni az ENTER-ből, SHIFT-ből, kicsit elkalandozik az Í betű....
Elméletileg csak a renderedéskor lenne terhelve, 20-30 perc hosszan, vágás közben minimális a CPU használat, inkább a háttértárat és a VGA-t terheli.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Dhampir
félisten
válasz cigam #158109 üzenetére
Egyik hátránya az lehet, legalábbis a korábbi típusnál előfordulhatott olyan, akit zavart, hogy a beépített billentyűzet elég halvány piros színű, de a háttérfény bekapcsolásával valamivel jobb. Ez egy apróság és nem is biztos, hogy annyira zavaró más felhasználók számára.
A jelenlegi újabb típust csak képeken láttam, és lehet, hogy már jobban láthatóak a betűk.Hátha videószerkesztésre kapsz majd itt még más, jobb gépre szóló ajánlatot.
[ Szerkesztve ]
-
Slownz
senior tag
Melyiket valasztanatok es miért?
i5-1035g vs i5-8265u
Ugyanolyan árban van 2db laptop, csak ennyi a különbség.
-
odium
aktív tag
Üdv!
Ezért a gépért szabad adni 120000 forintot?
HP EliteBook Workstation 8570W
Intel core i7-3740QM, 2,70GHz, 16GB RAM, 256GB SSD + 1TB HDD, Full HD kijelzp, 15,6"-os kijelző, világító billentyűzet, videokártya: NVIDIA Quadro K2000M.
Internet, irodai programos lenne a felhasználási terület.
Köszi. -
b3renil
csendes újonc
Sziasztok,
előre szeretném jelezni, hogy nem értek a gépek belső dolgaihoz, ezért lehet, hogy butaságot fogok írni, kérni, ezért előre is bocsi.
Eddig alapvetően mindig szerencsém volt de nem szeretném, hogy átverjenek, illetve egy adott keretösszegen belül szeretném a legjobb lehetőségeket megnézni.
Előre is köszi a segítséget!
1-3 hónapon belül
lehetőleg 250-300.000 Ft között szeretném megoldani
ha kicsit többen múlik egy sokkal jobb gép, akkor 350.000 de az a max
elsősorban játék
hobbi szinten programozás (szeptembertől elképzelhető hogy tanulni is fogok programozást, bár tudtommal ez nagy gépigényt nem követel)
Játékok amikkel általában játszom: Guild Wars 2, Neverwinter Online, Stellaris, Witcher 3, Path of Exile, kb. ilyesmikre kell gondolni
Egy ilyen keretösszegnél nyilván nem várok Ultra grafikát, de örülnék ha a játékok egy high, vagy egy erős közepes beállítással elfutnának, ha online játékoknál nem potyogna az FPS-em 20-ra, meg ilyenek (álmodik a nyomor... )
15,6" minimum
házon belül lenne főleg mozgatva, de azt sokat
Nagyon örülnék ha lenne rajta Win10, esetleg OP rendszer nélkül. Linuxosat semmi esetre se szeretnék.
Hát, itt bukik ki az hogy sajnos nem értek nagyon hozzá. :') annyit tudok, hogy SSD-sre lenne szükségem
azt hiszem nincs.
új gépet szeretnék -
-
zzola
titán
Sziasztok!
2 lapos közül szeretnék választani:
1. [MSI GF65 THIN 9SD (9S7-16W112-016HU)]
2. [ASUS TUF GAMING FX505DU (FX505DU-AL052)]Teljesítmény hasonló.
Asus mellett szól az 512GB-os SSD, 3 db. USB port, elvileg garanciavesztés nélküli SSD/memória upgrade. Ellenben logouton van egy cikk, ahol szoftveres (?) problémákról és nem túl jó szellőzésről, hűtésről írnak.
MSI mellett a szellősebb ház, 2 db. M2-es foglalat. Ellenben 2 db. USB van csak rajta, de van 2 db. USB C is. Egyszerű SSD upgrade, memória bővítés nem tudom, hogy garivesztés nélkül otthon megoldható-e?Elsőzör az Asus mellett tettem le a voksom, viszont yt-on találtam egy cikket, ahol ugyan i7 van a gépben, de szinte csak jókat írtak róla.
Melyiket javasolnátok pro-kontra.
Köszönöm! -
csokker11235
újonc
válasz csokker11235 #158104 üzenetére
-
csokker11235
újonc
Valaki ebben tud nekem tanácsot adni?
-
Dhampir
félisten
válasz cigam #158100 üzenetére
Az Acer notebook topic topikgazdájának van némi rálátása a hibás típusokra, habár nem kifejezett AMD rajongó, de hátha többet tud az átlagnál.
-
zsolti75
senior tag
válasz kujkuj123 #158101 üzenetére
A cpu és a vga bőven elég lenne, csak nem a studio kasztniban.
Ez egy könnyű és vékony ultrabook gyenge hűtéssel, az ár egyébként jó lenne. Ja és a numerikus bill is hiányozni fog szerintem SW-hez.
Sima Zbook 15 G5, Dell Precision 7530, Thinkpad P52 a kortársa és inkább ajánlott, de megjegyzem a 8gen-t ezek sem hűtik le. Szoktak itt hirdetni ilyeneket.
Ezek azért nehezebbek, de nem olyan vészes, vegyél kezedbe egyet![ Szerkesztve ]
-
kujkuj123
tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni a következő laptopról (és alternatívákat):
HP ZBook Studio G5 mobile Workstation
i7-8750H
15.6" FHD
1x16GB DDR4 2666 MHz
512GB NVMe SSD
Nvidia Quadro P1000 4GB
A gép zsír új lenne, az egyetemen keresztül lehetne megvenni 1229€-ért. (417.000Ft) A kérdésem az lenne, hogy megéri-e ezt a gépet ezért az árért megvenni.
Felhasználási terület főként CATIA/Maya/Solidworks modellezés (renderelés is) és szimulációk (Abaqus & 3D Experience) és mellette kő kemény Excel (értsd több 10.000 akár 100.000 cella mozgatása) illetve Python programozás.
Minden nap bicklivel járok (kb 20 perc beérni) így a tömeg és méret szerepet játszik a választásban. Játék terén maximum egy Dota 2 esetenként de mivel annak gépigénye finom így az nem vezető paraméter.
Tárhely méret nem vezető paraméter, optikai meghajtó szükségtelen, RAM méret fontos, kijelző színhűség és felbontás előny de nem követelmény.
Számomra a gép legfőbb problémája a videókártya teljesítménye de a kedvező ár miatt sajnos döntés képtelen vagyok.
Árkategória alternatívára olyan max 2000€-ig. (Használt és új is játszik)
Előre is köszönöm,
Dani'Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen!'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GTA: San Andreas
- Filmvilág
- Építő/felújító topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- ACER Aspire E15 HDD nélkül
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest